שאלה טובה באמת../images/Emo12.gif
קשה לי להיזכר בדיוק, אבל עלי הוא הותיר כזה רושם..מעצבן כזה. אני חושבת שזה בגלל הסוף שלו, שרובין כמעט מתה.. יכול להיות שזה רק בגלל שקראנו את הספר בשעת קריאה עם כל הכתה, וזה הוציא ממנו את כל הטעם
יש לי את הספר..אני אבדוק ותכף אגיד לך.. כן, אני יודעת למה..בגלל הדרך שבה כתוב הספר ובגלל הסוף שלו. א. הכתיבה של נורית זרחי לא מדהימה במיוחד, לא הותירה בי פליאה מיוחדת... הרעיון של הספר יוצא מן הכלל, ואני מסכימה עם הכל, אבל הדרך שבה נורית זרחי הציגה את הרעיונות יכלה להיות הרבה יותר טובה. ב. הסוף כל כך כל כך מדכא וגם תלוש לגמרי. יש שתי אפשרויות- או שרובין נסתה להתאבד- שזה מדכא תחת, או שניסו לרצוח אותה- שזה אפילו יותר מדכא משום שהיא נסתה לעזור לבחורים האלו...בשתי הדרכים הסוף מדכא, וכאילו צועק "הפואנטה היא, שאין סיכוי שחלומותיך יתגשמו ילדה!!" וזו לא פואנטה נחמדה במיוחד. אולי בשבילך זה נראה אחרת, והותיר בך רושם אחר- אבל זה מה שהספר הותיר בי. ועוד משפט הסיום של הספר ממש לא לעניין: "אבל למה את בוכה? אני שואלת, אם יש אלוהים הרי זה דבר משמח." וגם הזכרתי שהפיסוק ממש הטריף אותי? כל אופן, יש לי הרבה סיבות לא לאהוב את הספר, אבל זה בהחלט ענין של טעם ונקודת מבט. כי אם זה לא היה- לא היו נותנים לנו לקרוא אותו, נכון?