אתגר קרת

טוב..יש גם זבל, לא אכחיש../images/Emo4.gif

למשל הספר ההוא "קרני האור" של נטע בלהסון
או "הנבואה השמיימית"
או "קירות שלא רואים" ו"הילדה רובין הוד"... הקטע הוא, שיש אנשים שבאמת אוהבים את הסגנון הזה..אז בהם אני כן אתחשב ולכן כשאכתוב על הספרים ביקורת היא תהיה עדינה..
והיא תתיחס רק לנקודת מבטי האישית..הרי לכם דוגמא: "קירות שלא רואים" הוא לדעתי ספר רע, משום שהוא מדכא, לא מקורי וכתוב בשיטחיות. לטעמי הוא חסר פואנטה לחלוטין ולא הייתי ממליצה עליו לאחרים, אלא אם כן הם אוהבים ספרי נוער דרמטים, מדכאים וחסרי פואנטה. הנה לכם דוגמא לביקורת כנה, חריפה, אך לא מנופחת וכוללת... כל כך קשה לכתוב ביקורות בסגנון?

Rivendell

New member
"קירות שלא רואים" זה לא ספר על חרם

חברתי או משהו כזה? את זוכרת אולי מי כתב? (נדמה לי שקראתי את זה פעם).

עופרה גלברט אבני..משהו כזה?../images/Emo4.gif

היא הותירה בי רושם עמוק של דחיה...וכן, זה על חרם חברתי. הקטע הוא, שהכתיבה שלה כל כך אנמית לטעמי, וכל כך חסרת מעוף- ממש נורא...ואפילו לנוער שלא קורא ספרים זהו ספר לא מומלץ. אם כבר נותנים למישהו לקרוא ספר, לפחות שיהיה טוב. אז יש מסר מאחורי זה, אבל הספר היה יותר טוב אילולי פשוט היו כותבים בגדול על הכריכה "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך" וכך היה נגמר הספר והלוליה! אני מבינה שרוצים להעביר לנוער מסר, אבל לפחות לעושת את זה בטוב טעם! ואני אישית לא יכולתי לסבול את הספר..הוא היה מאוד בעעע..

danieljj

New member
לא נעים לי להגיד לך , אאווין

אבל לפי מה שאמרת מקודם , את עכשיו גורמת לאנשים שאהבו את הספר הזה להרגיש שטעמם הספרותי נמוך, כל אחד וטעמו האישי ועובדה שגם את לא אוהבת ספר מסויים ואפילו כותבת בסוף "בעע" שלדעתי זה לא פחות גרוע ממה שאמרו על אתגר קרת.

רגע רגע רגע...

אבל אני אמרתי "לטעמי" אמרתי "לדעתי" אמרתי "בי הוא הותיר את הרושם". ברגע שמישהו יגיד "לטעמי הוא דווקא ספר טוב" וינמק ויסביר.. אז כולם כבר ידעו שיש ככה ויש ככה..כי מה שכתבתי הוא לא כל כך מוחץ, אלא מותיר מקום לשינוי. דברים אחרים נשמעים כמו חרוטים על אבן ואי ניתנים לחלוקה..

danieljj

New member
לפי מה את קובעת

משהו שהוא "לא כל כך מוחץ" , זה משנה אם כתוב אחריו לדעתי ובין אם לא? הרי זה ברור שאם אני כתבתי את זה , זה לדעתי ולא לדעתך.

מה יש לך נגד "הילדה רובין הוד"?

האמת הוא שמכל הספרים של נורית זרחי (שאני סוגדת לה באופן כללי) הוא לא הכי אהוב עלי וגם כשהייתי בכיתה ד' חשבתי שהוא די לא ריאליסטי, ובכל זאת, הוא כן הותיר בי רושם.

שאלה טובה באמת../images/Emo12.gif

קשה לי להיזכר בדיוק, אבל עלי הוא הותיר כזה רושם..מעצבן כזה. אני חושבת שזה בגלל הסוף שלו, שרובין כמעט מתה.. יכול להיות שזה רק בגלל שקראנו את הספר בשעת קריאה עם כל הכתה, וזה הוציא ממנו את כל הטעם
יש לי את הספר..אני אבדוק ותכף אגיד לך.. כן, אני יודעת למה..בגלל הדרך שבה כתוב הספר ובגלל הסוף שלו. א. הכתיבה של נורית זרחי לא מדהימה במיוחד, לא הותירה בי פליאה מיוחדת... הרעיון של הספר יוצא מן הכלל, ואני מסכימה עם הכל, אבל הדרך שבה נורית זרחי הציגה את הרעיונות יכלה להיות הרבה יותר טובה. ב. הסוף כל כך כל כך מדכא וגם תלוש לגמרי. יש שתי אפשרויות- או שרובין נסתה להתאבד- שזה מדכא תחת, או שניסו לרצוח אותה- שזה אפילו יותר מדכא משום שהיא נסתה לעזור לבחורים האלו...בשתי הדרכים הסוף מדכא, וכאילו צועק "הפואנטה היא, שאין סיכוי שחלומותיך יתגשמו ילדה!!" וזו לא פואנטה נחמדה במיוחד. אולי בשבילך זה נראה אחרת, והותיר בך רושם אחר- אבל זה מה שהספר הותיר בי. ועוד משפט הסיום של הספר ממש לא לעניין: "אבל למה את בוכה? אני שואלת, אם יש אלוהים הרי זה דבר משמח." וגם הזכרתי שהפיסוק ממש הטריף אותי? כל אופן, יש לי הרבה סיבות לא לאהוב את הספר, אבל זה בהחלט ענין של טעם ונקודת מבט. כי אם זה לא היה- לא היו נותנים לנו לקרוא אותו, נכון?

Rivendell

New member
נורית זרחי פשוט נפלאה

את זה לא קראתי אמנם, אבל הרבה מספריה האחרים כן. יש המון קסם בספרים שלה, שהם תמיד קצת הזויים... אני זוכרת בעיקר שהיא נוגעת הרבה בנושא הקיבוץ. מישהו אולי מכיר קצת את הביוגרפיה שלה ויודע אם היא היתה ילדת חוץ במקרה?

נכון...!

אני נזכרתי עכשיו!...טלי (הספרנית הכי מקסימה עלי האדמות) דווקא אמרה לי פעם לא לשפוט את נורית על פי הספר "הילדה רובין הוד"..אני נזכרת עכשיו, שהיא באמת אמרה לי שהיא דווקא סופרת טובה.. ואני שונאת שזה קורה לי, כי זה כבר קרה לי. למשל אסתר שטרייט וורצל- אמרו לי שהיא סופרת מאוד טובה, וכנראה שפשוט מעדתי על הספר הכי רע שלה (נקודות האור- לא סבלתי את זה, יש בזה משהו נורא טלנובלי) ומאז אני לא יכולה לקרוא את שמה מבלי להתחלחל. וזהו, צריך לדאוג שילדים מסכנים יקראו קודם כל את הספרים הטובים של הסופר\ת ואחר כך את הפחות טובים- כי אם לא זה משאיר טראומה לחיים

כן../images/Emo13.gif

זה כמו ההבדל בין להגיד "התיק מכוער" לבין "לדעתי התיק מכוער". זה כמו ההבדל בין להגיד "הוא אשם" לבין "לדעתי הוא אשם". ואם אתה לא רואה שום שוני...אני עוזבת אותך בשקט.

ל א

New member
מסכים

חיית הפרא של הפורום שוב מאיימת לשבור את הסורגים בכלוב ואחרי שנוזפים בה קצת, היא מלטפת אותם בעדינותה המגושמת משהו. זה כל הסיפור...

danieljj

New member
זה בכלל לא קשור

אני לא אומרת שאני לא אוהבת אותו בגלל שהוא לא כותב בשפה יפה , או בגלל שהוא לא כותב בשפה שהיא מספיק אינטלקטואלית בשבילי כי זה בכלל לא הכיוון שלי , הצלחתי לאהוב גם כמה ספרים ברמה נמוכה ולא פחדתי להגיד את זה. אני פשוט לא אוהבת את אתגר קרת , כמו שאת יכולה לא לאהוב כל סופר אחד אני אותו לא מצליחה לסבול, חוץ מזה מזאת אומרת "לא יכולים לתת ציונים" את רוצה להגיד לי שאת אף פעם לא פסלת ספר או סופר? אני לרגע לא אמרתי שאני היתי כותבת יותר יפה ממנו כי אני יודעת שלא משנה כמה היתי מנסה היתי כותבת פחות טוב ממנו אבל , זה עדיין לא עושה אותי למישהי שאסור לה להגיד שהיא לא סובלת את הסופר ההוא וההוא. אני לא אוהבת אותו אז אני אגיד את זה כי ככה אני חושבת וזה כמו שכולם מביעים כאן דעה על סופרים מסויימים. ודרך אגב אותי הוא גם כן משעמם מה אני אעשה.

siv30

New member
להזכירך את הרהרת בשאלה הקוסמית

איך נתנו לו להוציא ספר...אף אחד לא הכריח אותך עם אקדח לקרוא אותו YOU KNOW ....

למעלה