אתגר קרת

danieljj

New member
נכון שלא התחשבו רק בי

כשהוציאו את הספר שלו , אבל כל פעם שקראתי סיפור שלו זה היה נראה לי מוזר שהוציאו אותו לאור ( ואני יודעת שאני במיעוט) זה עדיין מוזר לי.

siv30

New member
טוף, לדעתי זה אחד מהמאפיינים של

סיפורים קצרים שמאגדים אותם ומוציאים אותם לאור בספר...

Rivendell

New member
../images/Emo45.gif אני איתך, רק להבא תציין את זה,

כי זה לא היה ברור. תכתוב בכותרת למי זה מיועד

האומנם ריווינדל?

האם זה כה ברור שמדובר רק בדעתך האישית? ורגע, לפני שאני מתחילה\ממשיכה את הוויכוח הזה, אני חייבת לציין- שאני לא מתכוונת לפגוע בך, ואת ממש אישה חמודה והכל..אז אל תפגעי
טוב..לפואנטה: יש דברים, שלא נראים כמו מנוסחים לפי דעה אישית, אלא לפי משהו הרבה יותר כולל:"פעם נוספת : "קרת קופיריאטר צפונבוני וכותב פיליטונים טפלים שמיצה את עצמו." זה נראה לך דעה אישית? משום מה, זה לא כל כך ברור. זה נראה לי מאוד תופס-תחתי כאילו שזה גזר הדין של הספר. טוב...עכשיו תגידי שככה הוא דוסטו (טוב...הוא באמת ככה..
) אבל גם הדעה שלך לא מנוסחת בנוסח אישי ועדין:"הוא אולי לא גאון הדור ולא "סופר" אלא יותר קופירייטר (ובטח שלא סופר איכות)," ובטח לא סופר איכותי...מה אני אגיד לך, זה מאוד לא חד צדדי...ומאוד ברור שזו לא דעה מכלילה וחורצת..
(וזה בציניות כמובן). אפילו לא פעם אחת כתוב "לדעתי" ואפילו לא פעם אחת זה נראה לא מתנשא. ואם את רוצה להגיד לי שזה ברור שזה רק דעה קטנה ובלתי נחשבת שלכם..אז זה לא בדיוק ברור וזה לא בדיוק נראה ככה.

Rivendell

New member
אבל יקירתי, כל אחד מדבר רק בשם

עצמו. אני רוצה לעשות אבחנה שניה - אני איתך בנושא האליטיזם לחלוטין, אבל לא חושבת שצריך בכל הודעה להוסיף "לדעתי" (היה לנו הדיון הזה כבר, אגב). וכן, מה שדוסטו כתב היא דעה אישית, הוא לא מייצג אף אחד אחר, רק את עצמו. אולי דעתו מנוסחת בצורה בוטה משהו, אבל זו עדיין דעתו. אני באמת לא חושבת שזה הכרחי שכל אחד יכתוב "לדעתי" ליד כל הודעה שלו. אבל אני כן מסכימה איתך שיהיה נחמד אם נוכל לנהל דיון שלא יגרום לאנשים להרגיש שהם נחותים מאחרים רק בגלל טעמם הספרותי. מקובל?

מקובל מאוד!

אבל איך עושים את זה כשכל אחד תוקף את טעמו האישי של האחר בצורה כה בוטה? זה כמו להצביע על מישהו ולהגיד: "אתה ההוא שאוהב את הסופר הצפונבוני והקופירייטר שחוזר על עצמו ומשעמם".. לא הייתי רוצה להיות האחת שיצביעו עליה ויגידו "וואי, את הזאתי עם הטעם הטוב בספרים"?! זה לא גורם לך להיות גאה שאתה האינטילקטואלית ההוא שקורא את הספרים הכי-הכי? וזה לא פוגע בך כשאומרים שיש לך טעם חרא בספרים ושבכלל לא מבינים איך לעזאזל את מסוגלת לאהוב את חתיכת החרא הזה? זה כמו לצחוק על בגדים של מישהו...כאילו שאותו בנאדם באמת יודע שאתה צוחק עליו מתוך טעם אישי..!? ונניח הוא יודע- האם זה בהכרך גורם לו לא להיפגע? ואם זה כל כך קשה להקליד חמישה אותיות מסכנות ("ל-ד-ע-ת-י") אז למה בכלל לטרוח לכתוב תגובה מלכתחילה? ומה כל כך נורא בלנסח ביקורת מנקודת מבט אישית ועם קריטריונים ומראה של נקודת מבט אישית? אי אפשר להגיד "לדעתי הוא קופירייטר, הסיפורים והספרים שלא אינם לטעמי"..את לא חושבת שזה ישמע יותר טוב מאשר "הוא קופירייטר!! עלו אותו על המוקד!!" (או לפחות ככה זה נראה)..

Rivendell

New member
ושוב, הפרדה קטנה

לגבי "אתה עם הטעם החרא" - אמרתי כבר, בפורום לא מתעסקים בלשפוט את חברי הפורום, אלא את הספרים. נורא חשוב לא לקחת את זה ברמה האישית. זה שאנחנו לא תמיד נאהב את אותם הספרים זה בסדר גמור. שונה זה טוב!
ולגבי ה"לדעתי" - אני אומרת שוב, זו רק סמנטיקה. תלמדי להוסיף לעצמך בראש את ה"לדעתי", כלומר, לא לקחת ללב (אפילו שספרים זה נושא מאוד אמוציונאלי!) ותראי שזה לא כ"כ נורא. אני חושבת שאנחנו מסכימות ברעיון (לא להתנשא) אבל חלוקות בביצוע.

דוסטו

New member
מהרהרת- חמש אותיות ולא חמישה

ו- 'העלו אותו על המוקד' ולא 'עלו ....'. ומי שמוכן לבטל את האליטיזם או שלא מבין את משמעות המונח או שרוצה להפוך את כולנו כאן לאספסוף, פלבאים.

Rivendell

New member
ואאווין, אני חייבת להגיד לך משהו

באופן אישי - את פשוט מוציאה שם טוב לבני הנוער בבגרות שלך ובהתנסחויות שלך! אל תתני למערכת החינוך לקלקל אותך

../images/Emo9.gif

המפי..תודה^_^ א ו..בכל אופן- לפעמים בפורומים יש אנשים מאוד רגישים, אז אולי צריך להתחשב גם באלו שכן לוקחים ללב?

אה..כן...ודרך אגב-

אני לא דוגמא טובה לבני הנוער של ימינו, אז אל תלכי שולל אחרי ההודעות שלי- לא מגיע לבני הנוער שם טוב. באמת- אני האחרונה שתרצה לגרום למישהו לחשוב שבני הנוער הם עם טוב, חכם או בוגר... אבל בכל זאת, זו מחמאה מאוד גדולה
ולגבי הקטע של "אל תתני למערכת החינוך לקלקל אותך"- זו עצה חינוכית לחיים
כבר מתחילת החטיבה המשפט הזה מעין מוטו שלי...ואין לך מושג כמה זה מחמיא, בדרך קשה להסברה, שאת יודעת שזה מקלקל. כמו שאמרו- "לא כל הילדים מתאימים למסגרת המרובעת של בית ספר: יש ילדים עגולים, יש ילדים משולשים ויש..יש ילדים זגזג!"
(ואם זה נשמע שוויצרי בדרך כלשהי, זו לא הכוונה..אני פשוט מנסה לעשות פואנטה
) ועכשיו כולם כבר יודעים שPINK FLOYD צדקו
ובקיצור רב- תודה רבה לך

דוסטו

New member
דאווין -הבנתי מהדף האישי שלך

שהמקצוע שלך הוא זיבולי שכל. זה על פי דברייך שלך שאני מניח שבוודאי לא הוצאו ממך בכוח ולאחר טילטולים במרתפי השב"כ. בהתחשב בעובדה שהחלב עוד לא יבש על שיפתותייך ואני בספק אם את כבר מקיימת את יחזקאל, ט"ז, 7 - את עושה את זה בהצלחה ראויה לציון לשבח. מרשימה. אם תזמיני אותי לבת-מצווה שלך או לטקס סיום בי"ס העממי אני מבטיח להביא לך את כל ספרי קרת וגם גבי ניצן. אבל -תביני ילדתי החביבה: אני לא מביע את דעתך ולא את דעתו של אף אחד למעט את דעתי שלי. זו אכסיומה. נתון פתיחה יסודי לכל השיג-ושיח פה. אין צורך שאני אפתח כל תגובה ב'דעתי שלי ורק שלי היא... ובוודאי שאין היא מביעה את דעתה של המהרהרת' ולסיכום: לענ"ד המאד קובעת אתגר קרת הוא קופיראייטר שכותב פיליטונים טפלים המיועדים בעיקר לתחום המושב של שיינקין ולטווח הגילים 13-23. ושוב לענ"ד הקובעת, גם את זה הוא מזמן מיצה עד תום. שבוע טוב.

Rivendell

New member
רבותי, לנשום עמוק, לספור עד עשר....

ולהרגע עם הניסוחים, כי לאף אחד כאן לא מגיע שיעליבו אותו. תתווכחו לכם בכייף כמה שבא לכם - אבל עלבונות אישיים נגד אנשים אני לא אסבול. יש מבינים?

מדהים ../images/Emo2.gif

א' הצלחת להוצי הודעה מעליבה בלי שימוש בהטייה של נפח, נפוח או נפיחה ב' אתה אמור להיות אדם מבוגר והצלחת לצאת יותר ילדותי ממישהי בת 13, הגישה המתנשאת "ילדתי החביבה" בדיוק ממחישה את דבריה. ברגע אחד אתה מציע לה להמשיך לקרוא את הספרים, מתנשא מעליה מפאת גילך ובנוסף מחזיר את הספרים למקומם ה"ראוי" שינקין + טווח הגילאים 13-23. כמה ספרי ילדים נידונו בפורום הזה בשימחה ובאושר? אני קראתי המון מהם, ועומד לקרוא אחד שוב, והגישה שלך בטח שתלח אותי לתחתית הפורום, אז לידיעתך יש לי מצח נמוך אני אוהד בית"ר ומאוווווד אוהב ספרי ילדים, אני מקווה שאחרי שהודתי בזה לא תשתמש בשפה שבה אתה משתמש כנגד ל א כלפי. וספר הילדים שאני קורא? הנערים מרחוב פל, עם הלחץ בעבודה יקח לי שבוע לגמור אבל עד אז אני חושב שאני אוכל לכתוב על ההשוואה בין לקרוא אותו אז ואחרי 15 שנה

../images/Emo6.gif

אתה מצחיק דוסטו. אתה בנאדם מצחיק, צפוי, חם זג ומשום מה מאוד מאויים. אני לא הייתי צריכה לקרוא מעבר למשפט הראשון כדי לדעת מראש מה יהיה תוכן ההודעה ואיך היא תראה. כי מראש זה צפוי שזה יהיה בנוסח "אני שווה ובוגר ואת קטנה ומפגרת", וההודעה תהייה שזורה בהרבה ראשי תיבות ומילים מליציות ויפות שיגרמו לך להראות חכם והכל..וגם תכלול את המשפט האהוב שלך לגבי ה"חלב על שפתותייך", שאתה לא מוכן לוותר עליו
ומכל זה סתם מוזר לי שאתה מנסה בכזה חרוף נפש לגרום לי להראות קטנה ומסכנה..אתה מדגיש את שגיאות הכתיב והדקדוק שלי, נותן לי שמות חיבה נחמדים והכל..אתה מאויים על ידי? אתה לא חושב שזה פטתי שאתה מאויים על ידי? ברצינות...כי אם לא היית מאויים על ידי, לא היית נואם כל פעם מחדש נאום מתנשא שמראה כמה אתה גדול ואני קטנה. זה בסדר, אני מבינה..אתה אוהב להיות צודק. אז אני אניח לך לחשוב שאתה צודק ושאתה מדהים ושכל מה שאתה אומר הוא אמת לאמיתה. זה בסך הכל טוב לבריאות לאהוב את עצמך. והפואנטה שלך שאתגר קרת הוא סופר חרא...בסדר..טוב. מה שתגיד.

דוסטו

New member
בואי נסכם את הדיון המיותר הזה

אני לא מאוים על-ידך. אך אם זה גורם לך נחת - לו יהי. אני חושב שאת ילדה אינטיליגנטית ואני מתרשם ממה שצעירה בגילך קוראת. אני מכיר את התופעה מהבית ומאד מוקיר ומעריך אותה. לעתים מזומנות את נשמעת כמי שצריכה לשוב ולהוכיח שהיא יכולה להשתלב בשיחות של אבא ואמא והחברים שלהם. ובאותם מקרים מה שעומד לי על קצה הלשון זה לומר לך "הרהורית, תני לאבא ואמא והחברים לשוחח בלי לנסות לתקן אותם" אם השתשמשתי במילה חרא כדי להגדיר את קרת או איזה כתבן אחר -אני לוקח את דברי בחזרבה ומוחק אותן מהפרוטוקול. לא זכור לי שכך עשיתי. תחזרי להודעות שלי. בשום מקום לא אמרתי שקרת חרא. זה שכתבן עם פרטנזיות כורך עמודים מודפסים וקורא להם ספר, בשום פנים ואופן לא הופך אותו לחרא. זו לא הפעם הראשונה שאת קופצת כשאנשים כאן חושבים שספרים וכתבנים שאת מעריכה הם לדעתם האישית בלבד לא שווים את ההערכה הזו. אין לי כל כוונה להקדים כל הודעה ב'לדעתי' ו'לטעמי' אם כי אני מוכן להשתדל לזכור זאת אם וכאשר אשוב להגיב על ספרים שאת מביאה לתשומת לב הפורום. כמי שקוראת כ"כ הרבה, קבלי את תיקוני השגיאות שלך בהבנה אם לא בהערכה. (ובמאמר מסוגר -אתה עם הנפוח והנפיחות : אני מבין שאתה אימצת לך יעוד בחיים לעבור מפורום לפורום ולתפקד כיאנוש קורצ'אק לעניים. שיבושם לך. אגב, הנערים מרח' פאל ספר מצוין ומרגש. גם 'השד מכתה ז' ו'מחניים אישהו גיבור'. וזה שיש ספרי ילדים ונוער שזוכים כאן לדיון, ובצדק, לא מאשש את ההפך. קרי - התגובות הכעסניות שילדים ונוער מגיבים כאשר מישהו לא מסכים עם ההערכות שלהם על ספרי 'מבוגרים')

...

אז לפחות תסביר את עצמך!! כל פעם מחדש את זורק את הביקורת שלך משום מקום, כאילו שכך היה וכך יהיה ויהי מה. קרת הוא קופירייטר- למה?? כשכותבים ביקורת כמו שאתה כותב היא נשמעת לא רק מתנשאת אלא גם מזלזלת, ואני ניסיתי פעם ופעמים להגיד לך את זה ואתה מעדיף להתעלם. חוץ מזה, פה זה פורום ספרים וספרות..אין הגבלות גיל ויש חופש ביטוי מוחלט. תמיד מותר לי להתערב בשיחות, ואתה פשוט צריך לקבל את העובדה שבכל זאת אני ילדה, ואתה מבוגר וכנראה תמיד זה יראה כמו שאני מתערבת בדברים של מבוגרים- כי (הפתעה גדולה) זה באמת מה שאני עושה! אין צורך להדגיש את זה, אין צורך להתנשא לגבי זה. אני מוכנה להודות שהגזמתי בנקודה של קרת חרא..זה לא היה בכוונה. ולסיכום- אני מאוד מאוד יודה לך אם תפסיק לגרום לאנשים להרגיש נחותים ממך, זה יהיה מאוד נחמד מצדך. וסליחה על התוקפנות.

למעלה