אשת חיל מי ידע......

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
אשת חיל מי ידע......

אשת חיל מי ימצא, ורחוק מפנינים מכרה. בטח בה לב בעלה, ושלל לא יחסר. גמלתהו טוב ולא רע, כל ימי חייה. דרשה צמר ופשתים, ותעש בחפץ כפיה. היתה כאניות סוחר, ממרחק תביא לחמה. ותקם בעוד לילה, ותתן טרף לביתה, וחוק לנערותיה. זממה שדה ותקחהו, מפרי כפיה נטעה כרם. חגרה בעוז מתניה, ותאמץ זרועותיה. טעמה כי טוב סחרה, לא יכבה בלילה נרה. ידיה שלחה בכישור, וכפיה תמכה פלך. כפה פרשה לעני, וידיה שלחה לאביון. לא תירא לביתה משלג, כי כל ביתה לבוש שנים. מרבדים עשתה לה, שש וארגמן לבושה. נודע בשערים בעלה, בשבתו עם זקני ארץ. סדין עשתה ותמכור, וחגור נתנה לכנעני. עוז והדר לבושה, ותשחק ליום אחרון. פיה פתחה בחכמה, ותורת חסד על לשונה. צופיה הליכות ביתה, ולחם עצלות לא תאכל. קמו בניה ויאשרוה, בעלה ויהללה. רבות בנות עשו חיל, ואת עלית על כולנה. שקר החן והבל היופי, אשה יראת ה' היא תתהלל. תנו לה מפרי ידיה, ויהללוה בשערים מעשיה. מעוף - שתועה האם רק פעם היו נשים כאלו

maof

New member
וואלה קטלנית גם אם לא מבינה...

טועה בדרך (כאילו מחפש) את הנשים שנכתב עליהם השיר. לא תוהה כי יודע שהן נמצאות רק בויטואלי קפיש
(כאילו מבינה) מעוף

למה אתה מטריח את עצמך...

לתעות או לתהות... אם אתה כבר יודע שהן רק וירטואליות, או בעצם לא קיימות בשבילך במציאות. בוא אגלה לך סוד, אבל אל תגלה לאף אחד - מה שאתה נותן זה מה שאתה מקבל. מה שאתה מחפש זה מה שאתה מוצא. לא מכירה אותך ולא אומר שום דבר אישי, הייתי מציעה לבדוק היטב מה הן התוכנות הראשוניות שבעצם כובשות אותך בבחורה ואז תגלה שהיא נישארה עם אותן תכונות ראשוניות את כל השאר אתה/אנחנו בדרך כלל מוסיפים לבד ורוצים שככה יתנהג הבן/בת זוג או שאלו יהיו חלק מהתכונות שלו - אבל זה כבר לא הוא זה אנחנו. אנשים שמכירים בדיסקוטקים שונים מאנשים שתפגוש בנאמר במסגרת התנדבותית כזו או אחרת. - מה שאני באה לומר לך - אולי תשנה את מקום החיפושים שלך. בהצלחה

פגשתי כמה כאלה ../images/Emo141.gif

אבל, ואני מתנצל מראש לפני מי שתיפגע, כולן היו דתיות. עובדה.

ד ו ל ה

New member
כי רק דתיות

מוכנות "לאכול" את החרטא הזאת ולהסתפק במילים ותשבוחות בעוד הן אלה שעושות את כל העבודה. גם אני הייתי מוכנה לשבת בשער העיר כל היום עם חברותיי ושמישהו אחר יעשה הכל במקומי. מבטיחה שבערב אהלל ואשבח אותו ואחר כך אגרור אותו למיטה ואבוי לו אם יכאב לו הראש. עבדות במסווה של מלכות טריק חכם מאוד ...חייבת לומר. דולה (אשת חיל)

ד ו ל ה

New member
צודק, קבל תיקון

לא רק דתיות, אלא כל אדם שהוא, גברים כנשים שמוכן לאכול את החרטא הזו...

כולנו עבדים אפילו ../images/Emo141.gif

שיש לנו כזה כאילו. אני איני דתי, אבל אני מכבד את הבחירות שעושים אחרים, גם אם הבחירה שלי שונה.

ד ו ל ה

New member
חולקת עליך...../images/Emo9.gif

אם נסטה מעט מההודעה המקורית... תחושת העבדות מקורה בתוחשה של חוסר ברירה...בתחושה שאני חייב לעשות משהו בניגוד לרצוני כי כך מישהו אחר החליט בשבילי. אני לא מרגישה עבד...למרות שאני עובדת מאוד קשה וחלק מהעבודות שאני עושה במהלך היום בהחלט סיזיפיות... אבל אני בחרתי לעשות אותן ואני בוחרת להמשיך לעשות אותן יום יום מחדש וכאן טמון ההבדל הגדול, כי בכל רגע נתון אני יכולה לבחור גם אחרת. לא מזמן ראתי היה סרט תיעודי על חיי הנשים בחברה החרדית ובלי להכנס להכללה גורפת נפוצה שם מאוד התופעה שהעול כולו נופל על כתפי הנשים בעוד שהגברים מקדישים את עצמם ללימוד תורה. נשים בנות פחות מארבעים עם 10-15 ילדים במצב תמידי של הריון לידה והנקה קורסות תחת עול חייהן ומתנהלות כנו "זומבי". שאלתי את עצמי למה הן מסכימות לסידור העקום הזה והתשובה שעלתה מהסרט הייתה כי מה שמזין אותן זה דברי השבח וההלל מהבעלים, מהמשפחה מהרבנים ומהסביבה, שמנציחים את העיוות הזה. נכון שיש כמה אמיצות ששוחות נגד הזרם אבל הרוב המכריע של הנשים עדיין מוכן לעשות כמעט הכל בתמורה לכמה מילות שבח וטפיחה על השכם (גם נשים חילוניות, עובדות, עם מודעות עצמית גבוהה למדי) אז כשאני קוראת את אשת חיל (שפעם אהבתי מאוד וחשבתי שהוא שיר הלל ואהבה נפלא של בעל לאישתו) בעיניים קצת יותר מפוכחות, זה בהחלט מקומם אותי... אוףףף... לקחתי ת זה רחוק... דולה (לא עובדת יותר בשביל מחמאות, רק בשביל עצמי)

תעזבי את הכותרת ../images/Emo141.gif

הציטטה מברי סחרוף זה רק בשביל האילוסטרציה. הנשים שאני התייחסתי אליהן אינן חרדיות, ויש להן מקצוע וקריירה. הבחירה שלהן להקים משפחה גדולה (חמישה ילדים ומעלה) מתאפשרת משום שיש להן משפחה מורחבת שתומכת בהן, ומשום שזה חשוב בעיניהן לא פחות מהמקצוע והקריירה. וגם לגבי הנשים החרדיות, אני חושב שיש משהו מתנשא באמירה, שאם הן בוחרות להקים משפחה גדולה (ומוותרות על וילה במיקום אטרקטיבי ועל ג'יפ 4X4, למשל), זה עושה אותן לקרבנות או לעבדים. ויד על הלב, הבחירות שלך לא מושפעות ממה שהחברה סביבך מחשיבה ל"הצלחה"

satin

New member
אשת חייל

מי ידע ? ראשית צריך למצוא אחת כזו לפני שיודעים אותה במלוא מובן המילה :)

../images/Emo106.gif../images/Emo106.gif../images/Emo106.gif יצאת צדיקה../images/Emo106.gif

עלית בלי להרגיש אפילו על הנקודה החשובה ביותר !!! " מי ידע" מבלי היכנס לפרשנות עמוקה מדי הרעיון הקבלי שמתחבא מאחורי הקטע פה הוא "לדעת אשה" כך שמי שבאמת "יודע" אשה יכול לקבל אשת חיל

ערסlight

New member
גם ערס תוהה [תועה?]

קורא וחושב שאולי תפשה את בעלה על חם. וההוא מביא לה התחנפות מהסרטים. בינינו... אני שם אותה כמנהלת עסקים ומתפנה בהתלהבות למה שחשוב באמת. נודע בשערים בעלה, בשבתו עם זקני ארץ... תגידי, זה כאב כשנפלת מגן עדן? שני מרסים רצוף הבאתי לו.

למעלה