אשת חיל מי ידע......

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך
קצת פיספסתם את הנקודה

זהו שיר הלל לאישה שיר שבא להסביר כמה כוח ותבונה יש לה איך היא יכולה ליצור לחנך לאהוב לתת ולמשל אצלנו הנוהג הוא שהילדים שרים זאת לאם ביום שישי לפני הקידוש.

לא מותק,

זה שיר הלל לעבדות של האישה. אתה מבין - הוא יושב בשערי העיר, משחק שש בש עם חברים ומספר להם איזה אישה נפלאה יש לו - היא מבשלת, עובדת בשדה, סורגת, מטפלת בילדים, מפרנסת, בקיצור דואגת להכל - העיקר שיהיה לו זמן קצת לחבר'ה.

חמודה

מצטער את טועה ואם היה לי כוח הייתי גם מקליד לך את דיברי הפרשנים עקרת בית= עיקר הבית מי שטועה וחושב שלפי הדת הגבר חשוב יותר זה רק בגלל פרשנות של כמה טמבלים שנקראים רבנים אז תדעי שהאישה לפי הדת אחראית על חינוך הילדים שזה ההההדבר החשוב ביותר! שיר הלל!

אוקי, אז אני מוכנה

שיהיה לי גבר שיעשה את כל הדברים האלה, ואז אני אשיר לו בשערי העיר, בחוצות ישראל, בכוכב נולד או איפה שרק ירצה. ואח"כ אתם אומרים שאנחנו רק מחפשות את הכסף שלכם...

הטעות הזו לא של רבנים..

דווקא כל הרבנים נותנים כבוד לאישה.. שמעתי על מנהג אצל הדתיים .. בערב שבת אחרי שהאמא מגישה את האוכל .. לא מתחילים לאכול עד שאמא מתחילה לאכול.

הרבנים

שכלכך מכבדים את הנשים טוענים שתפקידה ומקומה של האישה הוא בבית. הוא מתעסק בתורה והיא צריכה לעסוק בעיניני העולם הזה. (הווה אומר - טיפול בבית, ילדים וכו' כדי שיהיה לו זמן ללמוד). אז עכשיו תגיד לי - בגלל שהוא נולד עם כרומוזום Y ולה יש שני Xים היא לא יכולה ללמוד תורה? זה כבוד זה?

פה הפואנטה קרן

שה"רבנים" האלה פשוט פירשו לאן שנוח להם מי אמר שאנחנו חיבים או צריכים להקשיב להם?

תסמוך עלי

שאני לא...

זו דרך חיים ..אמונה..קרן

והנשים בדרך החיים הזו משתפות פעולה..הן מחנכות את הבנות שלהן איך להתנהג עם הבעל..עם הבית..עם הילדים.. זו דרך חיים שיש בה קונצנזוס בין גברים ונשים.

maof

New member
זה בדיוק העינין....

רוצה לשיר עבור אותה אחת מיוחדת. מעוף

והקטע"שקר החן והבל היופי?

כל ההלל הזה לאישה.. ובסוף הוא אומר שקר החן והבל היופי.. מה זה אומר שאישה כזו..אשת חיל.. לא יכולה להיות גם אישה יפה?

שקר החן והבל היופי

אומר אנחנו בשר ודם אנשים בני חלוף.. היופי הוא בר חלוף אבל אישה שחינכה את ילדיה ל"מצוות" לעזור לזולת לימדה אותם לסחור לימדה אותם לתת ממה שיש להם ויש עוד המון כזה אז אישה כזו שלהבדיל מהיופי המורשת שלה תשאר כי איך שחינכה את ילדיה הם יחנכו את שלהם וכן הלאה...

אתה לא מדייק..תראה איך מסתיים

הפסוק..שקר החן...אשה יראת ה' היא תתהלל.. ז"א לא מהללים אישה בגלל היופי שלה..אלא בגלל מעשה ידיה..

תקרא שוב

ותגיד לי איפה בדיוק אתה מחדש משהו וכתבתי בפירוש שלא מהללים בגלל היופי אלא בגלל...

אוי ואבוי

אתה באמת רוצה אישה כזאת? אהבלה שכל מה שיש לה בראש זה איך לדאוג לבית ולילדים?

למעלה