אשת חיל מי ידע......

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך
../images/Emo31.gif

טללי בוקר תקרא טוב ותראה שזה רק פסיק קטן ממה שעושה או יכולה לעשות

קראתי שוב

בבקשה: אשת חיל מי ימצא, ורחוק מפנינים מכרה. בטח בה לב בעלה, ושלל לא יחסר. גמלתהו טוב ולא רע, כל ימי חייה. דרשה צמר ופשתים, ותעש בחפץ כפיה. היתה כאניות סוחר, ממרחק תביא לחמה. ותקם בעוד לילה, ותתן טרף לביתה, וחוק לנערותיה. זממה שדה ותקחהו, מפרי כפיה נטעה כרם. חגרה בעוז מתניה, ותאמץ זרועותיה. טעמה כי טוב סחרה, לא יכבה בלילה נרה. ידיה שלחה בכישור, וכפיה תמכה פלך. כפה פרשה לעני, וידיה שלחה לאביון. לא תירא לביתה משלג, כי כל ביתה לבוש שנים. מרבדים עשתה לה, שש וארגמן לבושה. נודע בשערים בעלה, בשבתו עם זקני ארץ. סדין עשתה ותמכור, וחגור נתנה לכנעני. עוז והדר לבושה, ותשחק ליום אחרון. פיה פתחה בחכמה, ותורת חסד על לשונה. צופיה הליכות ביתה, ולחם עצלות לא תאכל. קמו בניה ויאשרוה, בעלה ויהללה. רבות בנות עשו חיל, ואת עלית על כולנה. שקר החן והבל היופי, אשה יראת ה' היא תתהלל. תנו לה מפרי ידיה, ויהללוה בשערים מעשיה גם יפה, גם אופה, גם צופיה הליכות ביתה, מטפלת בשדה, תופרת, רוקמת... ומה עושה בעלה בינתיים: "נודע בשערים בעלה, בשבתו עם זקני ארץ." בבני ברק ישמחו לקבל את הטלפון שלה ולקבוע לה שידוך, אני אישית מעדיף מישהי שהיא יותר מאשר עקרת בית מדופלמת.

יערית

New member
בבני ברק

מחנכים לנשות חיל,בבני ברק יש דוגמא בבית,בבני ברק יש עולם אחר,עולם שהם יצרו לעצמם ,כמו במאה שערים. אבל אם נקרא את השיר מהיבט עדין ,נשי,עוצמתי,ולוא דווקא מהיבט דתי{כי הרי זה בא מהתורה, ולא ביאליק כתב את זה או אלתרמן} תגלה הערצה רבה לאישה ,ואישה היא בדרך כלל הכתר שעל ראש המלך, שהוא בעלה. לא רואה את השיר במובן שלילי,שיר הלל מכובד לטעמי.

יערית

New member
מותק שלי תתעוררי

את השיר הזה שרים אחרי ארוחת שבת,מי שכתבת אותו כבר מת מזמן,הוא בטח לא ישב רגל על רגל.מנהגי היהדות של פעם עוד קיימים בקרב הדתיים הקיצוניים וגם הפחות קיצוניים, ישנם דתים רבים שלומדים תורה לצד פרנסה. ולעיניני השיר-השיר כמו שיר שלושת התשובות של אלתרמן,מקומם פמיניסטיות שחושבות שהן פמינסטיות,אבל לא יודעות שעצמאות היא בכלל לא הסמל של הפמינסטיות,היא המוטו,אבל לא הסמל. בכולנו יש אישה קטנה ,רכה,המחכה לבן זוגה.

אני ממש ממש ממש ממש

אבל ממש ל-א פמיניסטית. אני שיוויוניסטית. יש הבדל. לא תפסתי את עצמי אף פעם כאישה קטנה (אולי כשהייתי נשואה - אבל זה עבר לי ממזמן). אני אשת קריירה, אני אישה עצמאית, חזקה עם המון עוצמה. עוצמה נשית - אבל עוצמה. ולגבי מתי שרים את השיר הזה - זו כבר מסורת (בארוחת שישי) אבל אם תקראי בתוכן השיר תראי שהגבר שר לאשתו את השיר הזה בשערי העיר.

יערית

New member
מטאפורה חמודה

כל השיר הוא מטאפורה לעוצמה שיש באישה. ועדיין עם כל החוזק שבך,העצמאות ואשת הקריירה שבך, בכולנו ..עמוק עמוק פנימה יש אישה קטנה
~דעתי~

מכבדת את דעתך.

דעתי שונה. אין לי צורך בבן זוג שיגרום לי להרגיש "האישה הקטנה". יש לי צורך בבן זוג שיגרום לי להרגיש "האישה השווה לו". דעתי

יערית

New member
קרן...

תתקרבי אלי עוד קצת טוב עכשיו זה לרדת
שתינו חושבות אותו הדבר!אני רק חושבת שזה מה שמצוי בבטן הרכה של כל אישה,פנימה מתחת לכל המעטה של השיוויוניות וחיים לצד .. אישה קטנה זו לא אישה טיפשה או עקרת בית{למרות שמכבדת עקרות בית},אישה קטנה עבורי הפירוש= זו האישה שמודה גם בחולשה שלה,מה שווה כל העצמאות ,הקריירה, החוזק שבך אם אין לך בן זוגמתאים ,שיחלוק איתך בזה?אז כל אחת מאיתנו עמוק פנימה,מייחלת לעצמה להיות חבוקה כמו ילדה קטנה בזרועות איש,שיחגוג עימה{יפרגן ל..} את עצמאותה ועוצמתה. חותמת לך ב

נכון, שיר הלל מכובד

אממה לא מתחבר אליו, אין לי בעיה עם זה שיש נשים רבות שזה האידיאל שלהן ושגם מוצאות גברים שאוהבים אותן ואף מעריצים אאותן בשל כך, רק שהן הן ואני אני.

daniela1975

New member
את השיר כתב

שלמה המלך לאישה הראויה....לכל אחד "הגדרות" שונות לזאת הראויה... לאחד האשה הראויה היא עקרת בית ולשני היא עקרת בית מדופלמת...

ozzz64

New member
ועוד איך אשת חיל...

רואים כאן דמות של אישה עצמאית שיודעת ועושה הכל,סוחרת עם העולם צדה בבוקר,אשת נדל"ן מתלבשת יפה,נותנת צדקה ואפילו בעלה עוזר לה בביזניס עושה לה יחסי ציבור בשערים. אישה עצמאית , אסרטיבית , ופמיניסטית . יש לי הרגשה שגם שמאלנית . "וחגור נתנה לכנעני" מבריחת נשק ?

למעלה