אשת חיל מי ידע......

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך
לא ממש

סוחרת עם העולם? לא ראיתי שם איזכור לעסק חובק עולם שהיא פתחה, ראיתי תיאור של פעולות שוטפות למען כלכלת הבית. "היתה כאניות סוחר, ממרחק תביא לחמה" לא מעיד על אימפרייה שתתחרה ב"צים" אלא משל המתאר איך היא מיטיבה לעשות קומבינציות עם הכסף ולמצוא את המקום הזול יותר לעשות קניות. וכל הכבוד לזה שיש לה נדיבות להעניק צדקה לעניים, זה באמת ראוי לשבח, אבל הייתי שמח לראות אותה יושבת עם הזקנים בשער העיר ודנה בענינים שברומו של עולם, או סתם על ספר טוב שקראה. יש לה בכלל זמן לפתוח ספר?

מרגיז מאד!מניפולציה גברית!

מי שר את ההלל?הגברים!הרבנים!שלמה המלך?(כבר שכחתי...) בוא ניתן לאשה להשמיע דבריה,אבל לא!,הרי קול אשה בערווה!!! שירי ההלל האלה,הם רק לעודד את הנשים להיות,כמו שנאמר כבר לפני:עבד!או אם נהיה עדינים יותר:מושלמת! גברים שמחפשים את השלמות הזאת מחפשים אותה רק למטרתם הם ולנוחיותם! אצלי, גברים שכאלה לא יתקרבו לשער עירי. האמת ש"אשת חיל מי ימצא"מטרתו לרגש ואכן בערבי קידוש,זה אכן מרגש לשמוע.כמו כשרוצים למכור לנו מוצר דרך פרסומות ותוך כדי הפעלת מניפולציה רגשית,כך מוכרים לנו"איך אשה אמורה להיות" די,אנחנו דור אחר... .

הרי

אישה מושלמת זה אינדיוידואלי... בשביל אחד אשה מושלמת,זאת לא האשה המושלמת בשביל האחר. אבל אנחנו נגררים לפולמוס אחר,לא?

ליאל212

New member
אני חושבת שאם יש אהבה בין הזוג ואז

הרצון להקשיב לתת וכו' הוא הדדי ואינסופי אזי שני בני הזוג הם מושלמים אחד כלפי השני. איש ואשת חיל . מה אתם אומרים יכול לתקיים בימינו? יש זוגיות כזאת? אני אופטימית

כל אישה אוהבת מחמאות..

פירגון.. הערצה.. הערכה.. למה את מתארת את כמניפולציה גברית? אם לא היה אומר כלום..היית אומרת "חזיר" לא יודע להעריך.. אז תחליטי..

אני לא רוצה להיות חלק מהגדרה

מגבר שיגדיר בדיוק לפי אמות מידה אינטרסנטיות,איך אשה צריכה לנהוג כדי שיכנוה אשת חיל.(או אשה מושלמת,לפי מה שכתבתי קודם) האם היית מוכן שיגדירו אותך "כגבר מושלם"לפי רשימה?או לעומת זאת,שיאהבו ויקבלו אותך באשר אתה ,עם כל החבילה שמאפיינת אותך ויחודית רק לך? תעריך,תעריץ ותפרגן ...החלטתי
.אבל תעריץ אותי באשר אני ולא איזה דמות אוטופית.

אדמה..

כל השיר הזה זו אוטופיה..שאיפה..הרי הוא שואל במשפט הראשון אשת חיל "מי" ימצא אז או אישה דמיונית..שאינה קיימת במציאות. כאשר דברתי על פירגון..זה ברור שפירגון צריך להיות על האישה..ועל התכונות האמיתיות שלה.. אף אחד לא מציע פה לשקר..או להציג מצג שווא. לכולנו יש שאיפות להשיג את הטוב ביותר בעיננו. אחת רוצה חתיך כמו בראד פיט.. השניה רוצה שיהיה כך ואחרת.. וגם הגברים רוצים אישה כזו ..עם תכונות והופעה כזו או אחרת.. לא מבין איפה הבעיה פה

d a n i e l s 5

New member
בילדות....

כשאבא שלי היה שר את השיר הזה לאמא שלי בסוף הארוחה , חשבתי שזה מדהים ומאוד יפה ואפילו מרגש ובהמשך ישיר שר את "שיר השירים אשר לשלמה....כי טובים דדיך מיין וכו' " , לא ממש חפרנו לעומק לתוך המילים רק הקשבנו לניגון ראינו את המבטים שהוחלפו שם , זה מה שהיה חשוב. לימים בגרנו והבנו את המילים...שהם נכון למאה ה-21 יכולות להכעיס (גם לקרוא היום את רומאו ויוליה של שקספיר מעצבן לפעמים), לא חושבת שצריך לייחס למילים האלה את הכעס שהן מעוררות , ולו רק כי צריך לזכור לא להוציא את הדברים מהקשרם. כשאתה מבין מי כתב, מתי נכתב, ובאיזה הקשר נוח יותר לקבל. ולך מעוף...אשת החייל היתה פעם....והיא דפנטלי קיימת גם היום, אחרת אבל קיימת.

המושג "אשת חיל" במקרא...

והתיאור המובא בספר משלי אינו בא לתאר בהכרח את הנשים אלא בא להגיד כמו שבמקרא מוזכרים הרבה "אנשי חיל" ולעומתם היו גם היו נשים הראויות לתואר של "אשת חיל" ולמי הכוונה ומהו תיאורה של זו האישה. זו לא רק אישה שרק מביאה כבוד לבעלה-זו גם אישה המחוברת לעצמה ונאמנה למהותה הנשית. היא לא בהכרח יפה ויזואלית אולם בהכרח כזו שמעשיה יפים ונאים. ואם מוזכר כאן בעלה או בן זוגה שבשבילו היא עמלה וטורחת הרי בזכותה ידוע ומקובל הוא בין הבריות. ואישה שיש בה את כל המעלות המוזכרות,אין "גבר חיל" שיכול לשוות לה.. לא בעליונים ולא בתחתונים. שהרי היא פועלת כאיש ואישה יחדיו ותמצאו לי גבר שיכול לתפקד באותו המצב. "איש חיל" נחשב כאדם חזק במובן "הלוחמני" ובמובן "הכלכלי" ,זה בד"כ. אולם "אשת חיל" בנוסף יכולה ומסוגלת ברכות ובחוכמה,בעדינות ותעוזה,בפיקחות ואומץ,בכפיה ורגליה להגיע לאותה נקודה. וגם ביום האחרון למותה תחייך לשטן האיום שבא לקחתה. חתול מלא פחד ואימה מרכין ראש לנוכח העוצמה של "אשת חיל"..אם היא בנמצא...

מי בכלל

רוצה לצאת עם אחת כזאת, שאין לה חיים? מה עם בילויים, מפגשי פורום? הא? כל היום רק עבודה וילדים עבודה וילדים.

אל תתנצל מראש.

הכוונה היתה - שאם תפגוש בחורה כזאת - שרק עובדת, מטפלת בילדים, מטפלת בבית - וחוץ מזה אין לה כלום בחיים... היית יוצא איתה?

זה מה שהבנת ממה שכתבתי?

עבודה? ילדים? טיפול בבית? לא זוכר שהזכרתי זאת ואפילו ברמיזה... ואולי התכוונתי שאשת חיל יכולה לעשות כל מה שהיא חפצה בו..כמו איש חיל וזאת מבלי שתאבד את זהותה "כאישה"?

למעלה