אשמה (טריגר!)

תכתבי. כל מה שיש לך לכתוב.

תפתחי הודעה חדשה. ותשפכי את כל מה שיש לך לכתוב. את כל התהיות, את כל השאלות, את כל הכאב, את כל מה שרק תרצי ותרגישי בנוח לכתוב. יגיבו לך, יעזרו לך, יתמכו בך, יהיו איתך. אל תדאגי. ויש לך מקום כאן. (אני נמצאת גם במסנג'ר אם יש לך)

t o w i n

New member
"הקרן..." מישהו עשה את זה פעם?

ביומיים שאני פה, עוד לא ראיתי שמישהו שפך את הכל... זה קרה פעם?? את עשית את זה???? ולא אין לי מסנג'ר - אין לי מושג מה זה? אני כבר זקנה ללמוד עוד משהו חדש (את האינטרנט הכרתי רק השבוע - בושה...)

מה זה משנה אם עשו את זה קודם?

אם זה מה שאת מרגישה צורך לעשות אז תעשי את זה. בלי לתת חשבון לאף אחד. הוצאתי את מה שיש לי להוציא הרבה פעמים. זה לא אומר שכולם פה יודעים בדיוק מה הסיפור שלי, ולמה, וכמה ואיך. אבל את הדברים שבאותו רגע היה לי חשוב להוציא - הוצאתי. ואת זקנה ללמוד עוד משהו חדש? אף פעם לא מאוחר מדי... תאמיני לי...

ליאללל

New member
לא זאת הכוונה..

תנסי לקרוא את הדברים ולהבין. לא גירשתי אותך או אף אחד אחר מהפורום. תנסי להכיר יותר את הפורום ואת האנשים בו ואת התמיכה שיש כאן. לך יש את הדיעה שלך ולי את הדיעה שלי וזה בסדר שהדיעות שלנו לא מתחברות. לא נפגעתי, רק לא הסכמתי עם הדברים שאמרת. אני מבינה שאת מאשימה את עצמך וזה לגיטימי, רק להגיד למישהיא שהיא אכן אשמה או שיש מצב שאחרות אשמות ושאנחנו בורחות מכך שאנחנו אשמות במה שקרה זה נשמע לי לא במקום, בגלל זה אמרתי שאל תיכנסי להכללות.

t o w i n

New member
ליאל. נראה לי שלא הסברתי את עצמי.

כנראה שלא הסברתי את עצמי. אני לא אומרת שכולן אשמות.. אני אומרת שהמסר שמקבלים הוא "את לא אשמה" "לא משנה מה קרה, את לא אשמה" על זה אני מדברת שאני אומרת שזה בריחה מהתמודדות. שוב, הבנתי מ"הקרן..." שגם היא הרגישה אשמה וחשבתי שיש לי עם מי לדבר... אני ממש זקוקה לזה...אבל האמת, מאוד נפגעתי ממה שכתבת לי, גם אם כתבתי משהו לא יאה. אני לא פורשת, אני עדיין זקוקה לקשר,גם אם לא פעיל, אבל באמת קשה לי עם הדרך... אני גם עכשיו יותר מבינה למה הדברים שנאמרים פה נאמרים בצורה "דובית ומחבקת", כנראה באמת צריכים את זה...

ליאללל

New member
אוקיי

כמו שאמרתי לגיטימי שתרגישי אשמה.. לגיטימי שתכתבי למישהיא על האשמה שאת מרגישה או על ההזדהות שלך איתה. רק לא לעשות הכללות לגבי כל הנפגעי/ות, וזה נושא מאוד רגיש לכולם, אני חושבת שהקרן הסבירה את מה שהתכוונתי אליו הכי טוב. את מוזמנת כמובן להישאר פורום, זה פורום מאוד תומך עם אנשים מאוד מקסימים.. לפעמים אני כמו אמא שמגינה על הילדים שלה וקצת נסחפת, מתנצלת אם נפגעת. את כמובן מוזמנת לקחת חלק פעיל בפורום הזה

אין שום סיבה שתצאי מהפורום...

אני אנסה להסביר מה הלך כאן... אני מרגישה אשמה. גם את, כנראה, מרגישה אשמה. אבל תכלס, איזו סיבה יש לנו להרגיש אשמה? עשינו משהו רע? (אני אגיד לך מה שבעבר אמרתי למישהו. אם אנחנו היינו אשמות אז כנראה שלא היינו נכנסות לפורום של "נפגעי/ות תקיפה מינית"... לא?) אז זה טבעי להרגיש אשמה, אבל לא כולן או כולם מרגישים ככה, ולכן ליאל כתבה שאל תעשי הכללות. זהו. אני בטוחה שיש כאן עוד הרבה שמרגישים אשמה, כל הזמן או חלק מהזמן. בדיוק כמוך, בדיוק כמוני. בשביל זה אנחנו צריכים תמיכה, בגלל זה אנחנו צריכים עזרה.

t o w i n

New member
"הקרן..." תודה...

משום מה, קל לי להתחבר אליך. אני מודה לך על התמיכה... קרה לך שרצית למות??? לברוח מהכל??? נראה לי שזה מה שאני מרגישה עכשיו... כן, מאוד נפגעתי מהשעה האחרונה בפורום. אין לי מושג מה כן כותבים ומה לא...אני רק מפחדת ללכת לישון לכוד לילה שכזה... ואני ממש צריכה לדבר עם מישהו... ואני ממש לא רוצה לאבד את מה שכן יש לי בפורום... התמיכה... אז אנסה לשתוק קצת ורק לתמוך...

אידה ע

New member
towin

towin יקרה אני חייבת לומר לך כמה דברים שאני מרגישה וחשוב לי לומר לך: ראשית את רצויה וחשובה בפורום ואין סיבה שתעזבי. שנית לא הרגשתי שמישהו אחר תוקף אותך באופן אישי, אלה פשוט לא מסכימה עם דברייך...וזה בסדר ולגטימי, רק שאת לקחת זאת באופן אישי..כך שלא התפלאתי לקרוא את המשך השרשור... אני שומעת אותך זקוקה ומבקשת עזרה מצד אחד ומצד שני מאוד מבולבלת מהחשיפה, מפחדת ואולי קצת מבוהלת (תתקני אותי אם אני טועה)...אני מרגישה אותך מנסה לעשות צעד קדימה בודקת...והולכת קצת אחורה ...מפחדת להפגע...(ואכן נפגעת) והכל בסדר ומובן... אני רוצה לנסות ולהרגיע אותך...תנסי לקחת לך זמן בכדי לבדוק..בכדי לראות מתי מתאים לך לשתף (ואם בכלל)... אני שומעת אותך חוששת מטיפול יכול להיות מאותן סיבות..בלבול, חוסר אמון, פחד להפגע...ועוד. אני חושבת שבסופו של דבר כמו שאמרתי כאן המון פעמים: אחד הדברים המרכזיים שעוזרים ומקלים זה טיפול....אין ...צריך לעשות את זה..למצוא את המקום הנכון עבורך...ששם יהיה לך טוב, נוח ובטוח עם המטפלת ואז אני בטוחה שתבוא הקלה...לאט לאט... אז נמשיך לראות אותך...נכון! מחזקת אותך

אידה ע

New member
אשמה

אנימגיבה אחרי שרשור ארוך....ואני חושבת להתחיל להתייחס קודם כל לאשמה שאת מרגישה הקרן של אור...ועוד שאר המשרשות ומי שרק צופה מהצד: אני חושבת שהשטיפות מוח בצורה כזו או אחרת היא לא שהוא אשם ושהוא לא התנהג בסדר אלה להפך : השטיפות הן שאת לא היית בסדר, שאת אשמה...כי הוא היה הכי חשוב לך, כי את חלמת עליו בלילה, כי רצית שמישהו יאהב אותך, כי רצית להרגיש שמישהו חושב שאת שווה....כי רצית להרגיש שווה....כי רצית להרגיש אישה...כי הוא נתן לך להרגיש הכי חשובה בעולם, ובדיוק בגלל זה... בדיוק מהמקום הזה הוא ניצל אותך ואת תמימותך ואת הצורך שלך להיות אוהבת ונאהבת....בדיוק בגלל זה את מרגישה אשמה.... כי מה בסך הכל רצית? אהבה? ערך? שייכות? איכפתיות? ומה קיבלת במקום רגשות אשם שאני רציתי את זה...... הכל היה מזוייף...הכל היה למטרה אחת...ושבסוף תועבר אלייך האחריות...את רצית את זה...את פיתית אותי... את הזמנת אותי...היית ילדה רעה..רעה...וכך תוכלי להאשים את עצמך... ואולי יש הסבר נוסף? שאת מנסה לחשוב שיכולת לשלוט במה שקרה? שיכולת לעשות משהו ולא עשית?.... קרן של אור אני מצטערת שהדברים הם כך, כל כך קשים ומכאבים...אבל גם אם לא אצילח לשכנע...חשוב לי לומר שאת לא אשמה... חשבתי להתייחס לעוד אבל אני אפסיק כדי לא להעמיס יותר מדי...אני יודעת שגם ככה קשה.... את לא חייבת לקבל את מה שכתבתי...אולי אני טועה בהסבר, אך לא בשורה האחרונה...שלא משנה מה....את לא אשמה!!!!! מחזקת ושולחת חיבוק

למעלה