אשמה (טריגר!)

אשמה (טריגר!)

כל כך קל להגיד לנפגע "אתה לא אשם" ומה אם זה לא נכון? ומה אם אני אשמה? מה אם רציתי שהוא יגע בי? מה אם הרגשתי טוב כשהוא נגע בי? מה אם נהנתי כשהוא נגע בי? מה אם לא רציתי שיפסיק? מה אם חלמתי עליו בלילה? אז אני לא אשמה? כל כך קל להגיד לנפגע "אתה היית קרבן" ומה אם זה לא נכון? ומה אם לא הייתי קרבן? אולי זה אפילו להפך אולי הוא היה הקרבן אחרת לא הייתי מנצלת אותו כדי להרגיש שמישהו אוהב אותי כדי להרגיש שמישהו חושב שאני שווה משהו כדי להרגיש אישה ואז עוברות שנים ואני חושבת עליו נזכרת בו ברגעים אלו ואחרים ואיכשהו מחליטה "הוא אשם" מפגרת. שכחת שאהבת אותו? שכחת שהוא היה הכי חשוב לך בעולם? שכחת שהוא גרם לך להרגיש טוב עם עצמך? למה החלטת שהוא אשם? כי אמרו לך? כי רצו שתחשבי ככה? כי הכניסו לך באי אלו שטיפות מוח שזה לא בסדר שהוא התנהג ככה? ומה איתך? את היית בסדר?

juliet26

New member
תראי...

האדם האחרון שאשם בזה זה את... לדעתי את מחפשת עכשיו להאשים את עצמך כדי שהפתרון יהיה קל יותר... הכי קל להאשים את עצמך, ולכעוס על עצמך... כי אם תאשימי אותו, העברת את האחריות אליו... זה כבר לא יהיה בשליטתך... אני כאן בשבילך... תכתבי מה שאת מרגישה... חיבוק...

ג'ולייט

ברגעים אלה, ממש אין לי שמץ של מושג מי אשם. אני כל כך מבולבלת כל כך לא מבינה כל כך לא מסוגלת להבין מצד אחד אני אומרת לעצמי שאני אשמה אבל אז זה אומר שאני לא אשמה בדברים שנובעים מתוך זה ואני יודעת שאני אשמה בדברים שנובעים מתוך זה אז זה אומר לי שאני לא אשמה במה שהיה איתו אוף אני רק מסבכת כאן הכל לא משנה. (תודה על החיבוק ועל התגובה...)

אשמה 2 (טריגר!)

ואם את מדברת על סקס חופשי ואם את חושבת על סקס כל הזמן ואם את צריכה סקס כדי להרגיש טוב עם עצמך ואם את צריכה סקס כדי להרגיש אישה ואם את צריכה סקס כדי להרגיש כאב איך את יכולה לבוא אליו בטענות? כי הוא ידע את כל זה? כי הוא נתן לך סקס? כי הוא ידע איך להכאיב? הוא בסך הכל זרם איתך... למה את מאשימה אותו? איך את יכולה בכלל להאשים אותו? למה את לא מאשימה את עצמך?

אשמה 3 (טריגר!)

ואם את צריכה סקס ואם את צריכה מגע כל הזמן ואם את רגילה לכאב ואם את אוהבת את הכאב ואם את חושבת שהכאב מגיע לך ואם את חושבת שכאב שאת מסוגלת לשלוט בו עדיף על כאב שאת לא מסוגלת לשלוט בו איך אפשר להאשים אותך? איך את יכולה להאשים את עצמך? אלא אם כן את לא באמת צריכה סקס ואת לא באמת צריכה מגע כל הזמן ואת לא רגילה לכאב ואת בטח שלא אוהבת את הכאב והכאב ממש לא מגיע לך ואת לא רוצה כאב (גם לא כזה שאת יכולה לשלוט בו) אז מה זה אומר? שהוא אשם?

ליאללל

New member
וזה רק מראה..

שמה שהיה שם לא היה בסדר. כי אם זה היה בסדר, איך זה שאת לא מרגישה בסדר עם עצמך כל כך? איך זה שאת צריכה כל הזמן מגע וכאב (שימי לב שכתבת שאת לא יכולה לשלוט בו) תשאלי את עצמך את השאלה הזאת? אם זה היה בסדר ואם כל כך רצית את זה אז למה היום זה כל כך מטריד אותך ומציק לך ומכאיב לך. הכי קל זה להאשים את עצמך, גם ככה הרגשת אשמה כל הזמן אז למה לא להמשיך באותו קו. אני יגיד לך למה.. כי יותר קשה להסכים עם העובדה שמישהוא פגע בך, ניצל אותך הכאיב לך והשאיר בך צלקות. שיש עם מה להתמודד, עם דברים כואבים וזכרונות כואבים ומחשבות טורדניות ועצם זה שזה כאילו "בסדר" גורם למחשבה שהכל בסדר ובעצם אין עם מה להתמודד. לא, את לא אשמה. כמה שתנסי לשכנע את עצמך שכן.. מקווה שתתעמקי יותר בסיבות לכך ולא בהיפך. ואנחנו כאן איתך

ליאללל

New member
אולי בגלל זה

יש חוק שאוסר על מגע מיני עם קטינה גם אם זה בהסכמה. כי יש יחסי מרות, תלות חוסר יכולת לקבל החלטות וכו' שמשפיעים. והחוק הזה בא להגן מפגיעות מיניות.

juliet26

New member
שאלה לי אלייך

סוגייה מעניינת... אם מישהי הולכת בצורה פרובוקטיבית... היא מזמינה מישהו לשכב איתה? אני לא יודעת אם העברתי את מה שאני חושבת אבל העקרון הוא שאם את בחורה חופשייה מבחינה מינית, ואת אוהבת סקס, ואוהבת לדבר על סקס... זה לא משנה... זה לא נותן לאף אחד את הזכות לפגוע בך...

אני לא מסכימה עם השאלה.

אולי השאלה היותר מדוייקת היא אם מישהי אוהבת כאב וצריכה כאב זה נותן למישהו את הזכות לפגוע בה? האם זה בכלל פגיעה?

juliet26

New member
קרן אור יקרה...

תסלחי לי אבל אם מישהו רוצה למות? זה נותן זכות למישהו אחר להרוג אותו? אולי השאלה הזאת קצת מוגזמת אבל לדעתי היא מעבירה את הרעיון בצורה הכי טובה...

juliet26

New member
זאת כבר

שאלה אחרת יקירתי... אבל בכל אופן אין לו זכות לפגוע בך.. לדעתי הדרך היחידה שבה תוכלי לענות על השאלה הזאת זה בעזרת טיפול... תסלחי לי שאני שואלת, אבל אני פשוט לא מכירה את הסיפור שלך... אז אם יהיה לך חשק בהזדמנות תכתבי לי ואז אולי אני יוכל יותר לעזור לך...

ליאללל

New member
חחחח שוב שואלת

התכוונת אליי? כי אני הפנתי את השאלה לקרן של אור. את התשובה אני כבר יודעת. כמובן שבטיפול אפשר למצוא את התשובה לכך.

juliet26

New member
אני מצטערת...

כשאני נכנסת לזה אני לא מבינה מי עונה למי אני פשוט כותבת.... אני מקווה שקרן אור תבין שהייתה בלבולציה... סורי...

ליאללל

New member
זה בסדר ../images/Emo9.gif

זה די פשוט בעקרון כשאת רוצה להגיב למישהו מסוים תיכנסי להודעה שלו ורק שלו ותגיבי לו. כי אם את מגיבה בזמן שאת בהודעה אחרת זה מתבלבל.

juliet26

New member
דבר נוסף...

אני אנסה להסביר לך מה שאני חושבת על ידי המקרה שלי... אח שלי התעלל בי מינית כשהייתי קטנה ולא הבנתי מזה מין... הכל היה בהסכמה מלאה, אפילו היה שלב שהתרגלתי לזה וחיכיתי לזה... אומנם הייתה לי הרגשה שמשהו לא בסדר אבל זה הסתדר כשהוא היה מביא לי עשר שקל כל חודש... לעולם לא כעסתי עליו על זה ולעולם לא אמרתי לו לא!!!! אז נכון שזה גילוי עריות וזה אסור על פי החוק אבל מעבר לזה... אם הוא לא היה אח שלי, היה מותר לו לעשות את זה??????????????????????

ליאל

השאלה היא מה קדם למה, מה גרם למה: הצורך בכאב לפגיעה או הפגיעה לצורך בכאב? יכול להיות שאת הצורך בכאב קיבלתי עוד קודם. ((ואם כבר בכאב עסקינן: (עוד דיבור אל עצמי) אם כל כך רצית כאב, איך זה שעכשיו את בוכה שכואב לך? טיפשה.))

ליאללל

New member
נכון..

צריך לבדוק מה בא קודם. והצורך בכאב לפעמים בא כדי לשחרר כאב פנימי כמו בפציעה עצמית למשל. וכשבוכים מכאב זאת גם דרך לשחרר את הכאב.. אל תחמירי עם עצמך.

למעלה