ארבע בבוקר - משחק 4 !

NadavG

New member
כל עוד הלייקרס ישמרו על יתרון הריב' המשמעותי

המשחק הזה שלהם. כמובן עוד נקודה חשובה היא שהם קולעים סוף סוף באחוזים טובים (50%) מהשדה, ולא באזור ה 30-40% כפי שקלעו 2 הקבוצות בשלושת המשחקים הראשונים. לקראת המחצית השניה LA יצטרכו לדעת להכניס את קובי למשחק (כן, לעזור לו להכנס למשחק ולא להניח שהוא לבד יעשה זאת) כדי להתמודד עם ריצה אפשרית של בוסטון.

Molchansky

New member
איזה יופי

של סבלנות בהתקפה האחרונה ממש כייף לראות את לייקרס במשחק הזה

NadavG

New member
והנה בוסטון עשו את הריצה שלהם, רק 11

LA משחקים לא נכון בחלק מההתקפות, במיוחד ב 3-4 דקות האחרונות. ברבע הזה אני חייב לציין את ההגנה החזקה והנכונה של בוסטון על גאסול או אודום, כשהם מקבלים כדור בפוסט אפ. הם מיד מתכווצים בהגנה ומביאים דאבל ולפעמים טריפל במעין חצי זון שכזה. פה LA חייבים לשנות משהו, לשלוף שחקנים מהספסל, לחזור לזרוק מ-3 (בקושי זורקים עכשיו), ולתת לקובי לחדור לסל. המשחק הזה חי ונושם, קשה לראות את LA עושים ריצה לפני שיהיה 4-5 בלבד

OrEl74

Well-known member
מנהל
שידור חוזר של המשחק השני-רק הפוך ../images/Emo13.gif

קאמבק מרשים של בוסטון שמתחיל בפעולות מצויינות בהגנה וממשיך בסבלנות בהתקפה. אני עדיין חושב שהלייקרס ינצחו בהפרש לא קטן אבל סחטיין על הסלטיקס שלא נכנעים

זה רק בא להוכיח

אפילו קובי חייב להיות במשחק מבחינת זריקות בחצי הראשון הלייקרס משלמים על כך שהוא לא ראה את הסל בהתחלה עכשיו קשה לא להכנס לענינים כשהסלטיקס במומנטום אולי איזו טכנית שהוא יזרוק תעשה את העבודה

OrEl74

Well-known member
מנהל
הלייקרס חוזרים למקורות

כולם בורחים מהכדור ומחפשים את קובי בכח. הם שוכחים שמה שהביא להם את הייתרות במחצית השניה זה דווקא השיתוף פעולה בין קובי לאחרים, עכשיו שוב קובי ישחק לבד והסלטיקס יתקפו אותו בכל פעם שהכדור יהיה אצלו ביד. אגב הגנה מרשימה ביותר של פירס על קובי במחצית השניה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לפני הסידרה הזאת

לארי בירד אמר שפול פירס חייב לקחת אליפות כדי להיזכר כאחד הגדולים. עכשיו אנחנו רואים למה הוא התכוון, פירס פשוט אדיר וכמו סופרסטארים אחרים לפניו הוא מתאושש ממשחק נפל ונותן אחריו משחק אדיר שמפצה על המשחק הקודם, אבל בלי אליפות מי יזכור אותו בכלל?

NadavG

New member
אמ, סלח לי, אבל היתה גם מחצית ראשונה למשחק זה

ובמחצית הראשונה פירס לא היה מועמד להזכר ככדורסלן. מחצית קובעת או לא, שחקן מפתח לא יכול להרשות לעצמו להיות כל כך חלש במשך כל כך הרבה רבעים ברצף. פירס שחקן מצוין, זה היה רק ענין של זמן עד שיחזור לשחק טוב, במחצית הזאת הוא כמעט לבדו החזיר את הסלטיקס למשחק.

OrEl74

Well-known member
מנהל
תסלח לי בחזרה

אבל כשקובי עושה את זה הוא מלך, כשפירס עושה את זה שואלים איפה הוא היה במחצית הראשונה. להזכירך בוסטון שחטו את הלייקרס במשחק השני וברבע השלישי קובי הוביל קמבאק כמעט לבדו ומה זוכרים מהמשחק, את הניצחון של בוסטון את את 13 הנקודות של קובי ברבע האחרון? ברור שאת הנקודות של קובי. אבל פירס לא זוכה ליחס הזה, בוא נראה אותך מסביר לי למה.

NadavG

New member
אז הנה אני מתקן אותך

קובי לא קלע 0 מ-800 עד לרבע הרביעי ההוא. קובי לא שיחק 6 רבעים רצופים בלי להראות שמץ מהיכולת שלו, התקפית או הגנתית. פירס כן.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ובדיוק כשזה היה חשוב

פירס היה שם בשביל הקבוצה שלו, איפה קובי היה היום?

NadavG

New member
לא קשור לעניין עליו דיברנו

וכידוע לך שחקן שנותן סיומת טובה למשחק, וקבוצתו מנצחת, נרשם ככוכב שבזכותו הושג הנצחון. לכן לא תשמע היום מאף אחד מילה על המחצית הראשונה הנוראית של פירס. אבל אני דיברתי על רצף של 6 רבעים גרועים, לא רק על פתיחה חלשה היום. ובכלל זה גם המשחק של גארנט, בעיקר במשחק הקודם. אחוזים נוראים, הגנה נרפית, לקיחת זריקות רעות. זה מסכם את מה שעשו השניים ב-2 המשחקים עד לרבע השלישי היום. אני לא מצדיק בכלל את קובי והמשחק שלו במחצית השניה היום. כמובן כל הקבוצה היתה חלשה בחצי הזה. אבל במחצית הראשונה למרות מיעוט הנקודות, הוא דוקא היה במשחק, חילק אס', חטף כדורים, השפיע מאוד על היתרון הגדול ש LA בנו. ושוב כפי שאמרתי במהלך המחצית הראשונה, משחק קבוצתי זה המשחק של LA, אבל לא בלי הקליעות של קובי. זה היה "יותר מדי קבוצתי" ומעט מדי נסיונות זריקה של קובי. מעבר לכך, חששתי שהלייקרס לא יידעו איך להחזיק יתרון כה גדול, כי זו סיטואציה מנטלית לא פשוטה. אתה מרגיש שעשית כל מה שצריך לעשות, ורק צריך לשמור על היתרון, גישה שגויה לחלוטין כמובן. מהצד השני בוסטון הרגישו שאין להם מה להפסיד, גם ככה הם לא חייבים לקחת את המשחק הזה, והם עם הגב לקיר בפיגור 20. לא היה עליהם לחץ כלל. לא פעם ראשונה ש LA מתקשים לשמור על יתרון גדול בפליאוף הזה, מרגיש כאילו הם לא מוכנים מנטלית להיות אלופים, כאילו אם הם עובדים קשה להגיע לפסגת ההר הם לפתע מסתכלים מטה ומקבלים פחד גבהים. וזה מגיע לא רק משחקני הספסל, אלא גם מגאסול ואודום, שלמרות מחצית טובה מאוד, על פני 4 המשחקים עד כה בסדרה הם בסה"כ חלשים, ונראה שמנסים להכריח עצמם לחדירות קשות, או לפעולות עם ראש בקיר - נבהלים מזה שהם צריכים לספק את הסחורה והם לא עומדים בציפיות.

קיר קמט

New member
לפחות לגבי גארנט

אי אפשר להגיד שהוא לקח זריקות רעות... הוא לקח זריקות שלו שפשוט לא נכנסו. ולהגיד עליו שהוא עשה הגנה נרפית זה לחטוא לאמת... במשחק הקודם, על כל החטאה שלו בהתקפה הוא החזיר בהגנה..

NadavG

New member
זה נקרא זריקות רעות

תוכל לומר אותו הדבר לגבי קובי שהחטיא לא מעט זריקות כאלה במחצית השניה. גארנט הוא לא שוטר או ג'אמפ שוטר, הזריקה שלו מהטווחים האלה צריכה להתלוות לדבר העיקרי שהוא יודע לעשות, וזה לשחק קרוב יותר לסל בפוסט אפ וכו'. בממוצע, רק מעט מהזריקות שלו הן מהטווחים האלה. ובמשחקים האחרונים הוא הקפיד לזרוק משם כמעט בכל הזדמנות אפשרית, גם כשהיה ב-1 מ-9 מהשדה. אם ריי אלן היה ב 1 מ-9 (כן ממש..) אז נהוג לומר שכקלע הוא צריך להמשיך לזרוק עד שזה ייכנס. אבל זה לא המצב עם גארנט. לגבי ההגנה של גארנט - לדעתי אתה טועה, היו לו אמנם רגעי חסד מסוימים, אבל בגדול הוא לא היה קוין גארנט שהתרגלנו אליו. אני לא משווה בינו ובין אחרים, אלא בין היכולות ההגנתיות שלו לעומת שאר הסדרה או הפלייאוף כולו.

כמו שהם שיחקו?

לקרוא ללייקרס -גירלז- במחצית השניה קצת מעליב את הל.א. ספארקס

Molchansky

New member
לא מגיע להם אליפות

וכמו שהם נראו במחצית השניה בושה שהם בכלל בגמר

למעלה