אקדח נגד סכין

התקפה/הגנה מוטה תרבותית?

התוקף בסרטון חותך ולא דוקר, עובר ליד הנתקף ולא מתנפל ישר עליו. האם זה בגלל שהתוקף למד להעדיף סוג מסוים של התקפה? המגן, לעומת זאת, בכל המקרים ממשיך לשלוף ולכוון למקום בו עמד התוקף לפני שהתחיל לנוע; אני לא בטוח שגם במציאות זה מה שהיה קורה... כל זה לא גורע החשיבות ההוכחה שסכין עדיף על אקדח בטווח קצר, אבל נראה לי (בלי הוכחות, זה לא התחום שלי) שאילו התוקף היה אדם לא מיומן, ולשוטר ניתנה אפשרות להגיב ולא רק הוראה לשלוף, התוצאה היתה הרבה פחות סטרילית. ושוב, לפני שקופצים: בכל מקרה ברור שבטווח קצר סכין ביד עדיף על אקדח בנרתיק.

אני לא חושב שהתוצאה היתה שונה

כמו יובל, אני גם חושב שאם התוקף שחמוש בסכין היה רץ לשוטר החמוש באקדח ודוקר אותו בחזה או בגרון ולא משסף ויוצא מקו האש, התוצאה מבחינת השוטר לא היתה שונה, דהיינו הוא היה נפגע באופן דומה. אולי זה היה מביא את התוצאה ל"תיקו" (כלומר שגם התוקף היה נפגע), אבל עדיין מדובר במצב בו הנתקף לא הצליח להגן על עצמו ולנטרל את התוקף. לגבי ההוראות שניתנו לשוטרים: יכול להיות שאכן ביקשו מהם להתמקד בשליפה של האקדח וניסיון לירות בתוקף ברגע שהם יזהו איום על חייהם (אמצעי = סכין + כוונה = ריצה לכיוונך) וזאת בכדי לבחון את המצב הנ"ל, אבל גם כאן אני חושב שאם היתה ניתנת להם האפשרות לבחור, הם אינסטינקטיבית היו מנסים לשלוף את האקדח ולירות בגלל הרגשת הביטחון (המופרזת) שכלי הנשק הזה מקנה לנושאו. יש פתרונות מענינים לבעיה, אבל צריכים להיות מודעים לכך שזו בעיה (שאקדח עלול להיות לא יעיל בהיתקלות מול חמוש בנשק קר שרץ לכיוונך אם אתה נשאר לעמוד ומנסה לשלוף ולהוציא כדור ראשון כמה שיותר מהר) ולעבוד על הפתרונות הנ"ל.

היו ממשיכים לנסות לשלוף, אבל לא היו

עומדים במקום; וברגע האחרון היו מגינים על עצמם עם הידיים ו(אולי) מונעים פגיעה בגוף. כתבתי כבר שסכין ביד עדיף על אקדח בנרתיק, אני יודע שחיתוך בידיים יגרום לאיבוד דם וכו'. אני רק אומר שההדגמה נראית סטרילית מדי, ושעימות מול תוקף לא-מיומן סביר שייראה פחות סטרילי.

zoti

New member
שאלה.

נגיד וברגע הראשון לא הספקתי לשלוף את האקדח והייתי מספיק טיפש בשביל לא לזוז וליצור מרחק מהתוקף. אז נחתכתי פעם אחת או פעמיים. האם אח"כ לא אספיק לשלוף את האקדח? הרי האינסטינקט של כולנו הוא ליצור מרחק מכל מה שמכאיב לנו ובאותו הרגע אני יכול לירות בתוקף. זה הרי ברור שמטווח קרוב לזה עם הסכין יש יתרון עצום על זה שאין לו סכין.

MidNight Flame

New member
זותי...

אתה שוכח שיש סיכוי שהחיתוך הראשון והשני יספיקו כדי להרוג אותך. ונניח שאכן החתכים גרמו לנזק מינורי ונרתעת, אתה באמת חושב שהתוקף ישר במקום? כל תוקף שבוערת חמתו להשחית ינסה להיצמד מאחר וסכין היא נשק לטווחים קצרים עד קצרים מאוד.

ננדין

New member
לא בטוח שתוכל להשתמש בכלל ביד

בשביל לשלוף את האקדח אחרי שתיחתך, בלי קשר להלם שהגוף נכנס אליו מאוד מהר מהדימום, אם היד תחתך (כמו שהבנתי שקרה לחיים גוזלי...) אתה מאבד את כל יכולת התפקוד בה, קוראים לזה חיתוך ביו מכאני (צדקתי יובל?) זה על אותו עיקרון שבשיעורי ביאולוגיה לוקחים רגל של תרנגולת ולוחצים על הגידים בשביל להזיז את האצבעות שלה, אם תחתוך את הגידים לא תצליך לסגור את היד... קבל את הסרטון הבא: http://video.google.com/videoplay?docid=-3314413849946719103&q=vunak
- הסרטון לא מיועד לצימחונים/טיבעונים מטעמים אידיאולוגים.

../images/Emo24.gif

מה אפשר להגיד פרט להחלמה מהירה ורפואה שלמה. מדהים שהחארות שעשו לך את זה (וששדדו לפני כן פיצוציה) כנראה עדיין מסתובבים חופשי ברחובות ולא נמצאים מאחורי סורג ובריח
.

MidNight Flame

New member
~צמרמורת~ החלמה מהירה לחיים גוזלי

מזעזע לשמוע שיש כולרות כאלה שמסוגלים לתקוף לשם תקיפה.

החלמה מהירה, חיים ../images/Emo101.gif

לחשוב שאם זה יכל לקרוא ללוחם בעל יכולות פנטאסטיות כמו שלך, עד כמה פגיע כל אחד ואחת מאיתנו... רק ממחיש עד כמה הרחוב שונה מהזירה: העדר חוקים, אלמנט ההפתעה, נוכחות כלי נשק... ומערכת אכיפת חוק... שעדיף לא לדבר עליה...

הכי טוב סכין ../images/Emo66.gif

סכין גדולה יותר טובה מסכין קטנה. סכין חדה יותר טובה מסכין כהה. סכין מפלדה יותר טובה מסכין מאלומיניום. ישנם עוד הרבה טיפים.

כמה גדולה זה סכין גדולה?

כי חרב יותר גדולה מסכין, וכידון יותר גדול מחרב, ואין, פשוט אין על נגינטה או הלברד.

MidNight Flame

New member
אויש כמה בולשיט

@#$! גדול יותר טוב מקטן @#$! עבה יותר טוב מדק בולשיט! כמה גדולה הסכין שאתה יכול להסתובב איתה? ומנהסתם עדיף סכין חדה אחרת למה אתה מסתובב עם סכין? ופלדה יותר טובה מאלומיניום? באמת? איך אתמודד עם הגילוי המרעיש...

למעלה