אקדח נגד סכין

אקדח נגד סכין ../images/Emo18.gif

רבות נכתב כאן בנדון, אך שוב: אין כהדגמה להאיר עניים... ולהדאיג (בעיקר את אנשי החוק והבטחון שביננו). באדיבות קובי הארניסדור.

חשוב לציין בהקשר הזה שתיקו לא רצוי

קשה מאוד לעצור תוקף חמוש בסכין שרץ אליך, אפילו אם אתה חמוש באקדח (והוא נמצא בנרתיק ולא שלוף), גם אם התוקף מתחיל את מרוצתו אליך כשהסכין בידיו ממרחק של מס' מטרים (ובסירטון שהבאת ראינו מצב עוד יותר סטרילי: אין שום הפרעה מסביב של קהל שמפריע להבחין במתרחש או שעלול להיפגע מכדורי האקדח ובכך להשהות את תגובתו של השוטר החמוש, השוטרים החמושים יודעים שאוטוטו זה שעומד מולם ירוץ לעברם עם סכין ומוכנים לכך, התוקף שחמוש בסכין עומד במרחק מהם). חשוב לציין בהקשר הזה שתוצאת תיקו איננה רצויה: גם אם הצלחת לפגוע ביריב עם כדור מהאקדח שלך אבל הוא הגיע מספיק קרוב אליך והצליח לשסף אותך, אז אמנם פגעת בו, אבל בשורה התחתונה אתה עצמך נפגעת גם ושניכם עלולים למות.

Dirge

New member
../images/Emo45.gif ורק לתת דוגמה

*לא ראיתי את הסרטון עדיין, אבל ממה שכתבת אני בהחלט מסכים ורוצה אפילו להרחיב* אני רוצה להפנות אתכם לשנת 2003, פיגוע ב Sea Food Market בתל אביב. משטרת ישראל קיבלה קריאה על בן מיעוטים במקום שיורה באנשים באדקח ודוקר. שוטר אחראי ומצקועי, סלים ז"ל, היה קרוב למקום בטיפול בארוע אחר ושמע את היריות. הוא דפק ריצה וזיהה את המחבל. הוא ירה 2 כדורים אני חושב לעברו וניטרל אותו. הוא ישר הודיעה בקשר המחבל נוטרל ושאין צורך למשוך למקום באמצעים (לא לעבור באדומים, נגד כיוון התנועה, ב180 קמש"). כשהתקרב לוודא את מצב המחבל, המחבל בשארית כוחות הניף סכין לכיוון סלים, ודקר אותו בצוואר. סלים מת כמה דקות לאחר מכן יחד עם המחבל. המטרה של סלים בחיים היה להרוג מחבל, זה מה שרצה הכי הרבה. ובגלל שלא לקח את אמצעי הזהירות הנכונים בנוגע למרחק פגיעה של סכין, זה עלה לו בחייו. מעכשיו, ההוראה במשטרת ישראל, זה שמדובר במחבל וודאי, לירות לו כדור בין העיניים. חשוב לי שתדעו את הסיפור הזה, שלא תחשבו לרגע שזה שהצלחתם לנטרל בן אדם עם סכין ולהוריד אותו לריצפה זה לא אומר שהסכנה חלפה. תקחו זהירות מירבית, ומצידי תזרקו עליו שולחן רק לוודא שהבן **** לא יקום שוב עם סכין ויפתיע אותכם.

fa jing

New member
מסכים

וטוב שסוף סוף עשו לנו הדגמה קטנה בכדי להאיר את הנקודה הבעייתית של ה"אובר בטחון" של נושאי האקדח. אבל אני רוצה להאיר נקודה קטנה, בכל הנוגע לפחות לאנשי הבטחון בצוותי אבטחת האישים של מדינתנו. בשיחה באותו הנושא עם מישהו בכיר באבטחת האישים (עד לפני 5 שנים) וכיום מחזיק בתפקיד בכיר בשרותי הבטחון ובמשימות שטח רבות. הוא אמר לי שבהחלט זה נושא בעייתי אליו הם מודעים אבל באותה הנשימה הוא אמר לי שבטווחים האלו הם לא מסתמכים על האקדח אלא על מגע גופני. כמובן שמגע גופני זה הוא בחזקת הקרבה עצמית למען המושא המאובטח, שזהו מהות תפקידו של מאבטח האישים. בוודאי שהאדם מן השורה או שוטר מקוף רגיל יהיו בבעיה חמורה למול איום שכזה.

סרטון מדהים , אבל ....

הביטחון העצמי המופרז של כל לוחם באשר הוא מהווה בעיה לא קטנה . ההסתמכות על האקדח כמוה כהסתמכות על אחר שישמור עליי , השימוש בנשק החם כמו בכל דבר אחר ראוי שתתבצע מתוך הבנה ויכולת תפעול גבוהים . צריך לזכור כי מי שעומד מאחורי האקדח הוא זה שיש להתייחס אליו ובמיוחד ליכולות השימוש שלו בגוף כבנשק לכל דבר והאקדח הוא כלי עזר נוסף . ובכל זאת הסרטון מדהים ומדגיש את האפשרויות הגלומות בידי לוחם מיומן עם נשק קר / סכין.

רבותי הנכבדים

לשמחתי במערכת הביטחון שלנו ה "תו"ל" הרבה יותר מיבצעי משל האמריקאים. ידוע כי במרחק קצר אין לך שום סיכוי לשלוף לדרוך ולירות בתוקף אלא נדרשת פעולת קרב מגע כדי להשאירו רחוק (שימוש בחפצים, בעיטת הגנה וכ"ו). לא! הדוגמא של סי פוד מארקט היא אינה דוגמה טובה. זו דוגמא של שוטר גיבור ומיסכן שלא ביצע את הוראות ניטרול מחבל כמו שצריך. כשמחבל נופל לריצפה מבצעים ווידוא ניטרול או שליטה במחבל הפצוע על הקרקע אך תמיד יש לשמור על טווח ביטחון. השוטר צמצם טווח והתכופף שזו טעות פטאלית שעלתה לו בחיים. סרטון יפה ומוכר.

Dirge

New member
אז למה לא דוגמה טובה?

הדוגמה באה להצדיק את מה שאמרת במאה אחוז תקרא שוב

Dirge

New member
ועכשיו שראיתי את הסרטון- הדרכה

מצב כזה זה באמת בעיה אך, אם מישהו מעוניין לשמוע מה אני אישית למדתי כדי לענות מול מצב כזה, אז ככה. דבר ראשון בוא נתאר מצב שבו אני אכן באמת מצליח לזהות חשוד, כי זה לא תמיד יהיה אפשרי במיוחד במקום עם הרבה אנשים. אבל נגיד לרגע שכן. הוא מסתכל עלי במבט קצת מוזר, מסתכל רגע לצדדים לראות שאין מישהו שיכול להפריע לו, ואז פותח בריצה לכיווני. במרחק של 3 מטר בערך, אין הרבה מה לנסות לשלוף את האקדח, כי הידיים שלי יהיו עסוקות ולא יעזרו לי להגן מהסכין שתוך שניה כבר תפגע בי. פה יש 2 אופציות, 1- והכי נוחה במקום שאין יותר מדי אנשים. לתת בעיטה זריזה לכיין הבטן או מפשעה, רק בשביל לעצור את המומנטום שלו. זה לא אמור לכאוב, זה אמור לשמור על מרחק. מפה כמה צעדים מהירים אחורה והאקדח כבר אמור להיות שלוף ומוכן לירי. וניסיתי את זה באימונים וזה בהחלט עובד. כי ברגע שמקבלים את הבעיטה לוקח קצת זמן עד שמצליחים שוב לפתוח בריצה ועד אז האקדח כבר שלוף. 2- וזה יותר כדי במקום שבו יש הרבה אנשים. שוב, לפתוח בבעיטה זריזה לעצור את ההתקדמות של האויב, ומשם להתחיל בקרב ידיים, ללא נשק, נגד התוקף. משהו שהרבה אנשים לא יודעים, זה שבן עם סכין הוא מאד מאד מוגבל. מה שגורם למצב להיות קשה, זה הפחד מהסכין. אך אם תסתכלו על זה בצורה פשוטה, בן שלא מבין הכי הרבה באמנויות לחימה, יוכל לפגוע בך רק בנקודה אחת, שזה הקצה או הצד החד של הסכין. דום דבר אחר לא שמושי אצלו. וברגע שאתה יודע לשמור על עצמך מהנקודה האחת הזו, אתה עליון עליו. אתה יכול להשתמש בבעיטות, תפיסות ובריחים (שמקרה מאד קלים במיוחד על היד שמחזיק את הסכין) ואפילו לפרק אותו באגרופים רק בעזרת לתפוס את היד שמחזיק את הסכין. שוב, הכל קל בתאוריה, אבל בלי לעבור אימונים נכונים, עדיף שפשוט תברח אחרי הבעיטה ותחסוך את החיים שלך. שמעתי הרבה סיפורים מאנשים שאני עובד איתם, שלאחר שעברו את השיעור הקצרים האלה על לחימה נגד סכין, פתאם ידעו בטבעיות איך לתפקד גם לאחר כמה שנים שלא התאמנו ולא כלום, הכל נשאר תמון בראש כי זה גם פעולה נורא טבעית לשלוח בעיטה ברגע שמישהו רץ אליך. עכשיו, במצב שמישהו רץ אליך מיותר רחוק, תמיד אפשר לשלוף את האקדח. אם אתה לא בטוח, אז את רץ קצת אחורה עד שאתה מגיע למצב שהוא עוצר, או שאתה מאחורי משהו, שככה כן יש לך זמן לשלוף את האקדח. זה לא תורת לחימה, אבל זה דברים בסיסיים שאפשר לעשות כדי להגן על עצמך. מקווה שעזרתי איכשהו.

צודק

התגובה הנכונה ביותר היא בעיטת הגנה/דחיפה לבטן או אשכים, התוקף נבלם ומתמהמה ואז פותחים טווח ושולפים. למקרה הבריחים אני, מניסיון העבודה שלי מצהיר בזאת כי כמעט בלתי אפשרי!!! לבצע בריח זה או אחר התקיפה מסוג זה אלא לאחר שהתוקף קיבל המון מכות ניטרול ראשונות והמון! שוב שימוש בחפצים או בחפצים דמויי מגן כמו כסא, שולחן, עמוד מכונית וכ"ו הם עדיפים יותר להרווחת זמן למטרת שליפת האקדח. אגב בלחימה אין תנועה אחורה אם כבר אז לצד כי לפעמים אני נתקל בחפצים או באנשים שאני לא רואה. לגבי צפיפות הקהל הפיתרון הוא בשילוש צעקת "סכין" או "בטחון" והאנשים מעצמם יפנו את עצמם. לעולם אל תצעקו מחבל!!!!!! זה מלחיץ ויוצר מהומות ואז ישלפו כל מיני אקדחים מיותרים וסיכוי שאנשים יפגעו סתם מפליטות כדור ויש לי רשימת ארועים ארוכה מאוד כזו.

floppy disk

New member
בעיטות זה לא הפיתרון האולטימטיבי

דוקר עם טיפה שכל יכול בקלות להתחמק מהבעיטה ו/או לחתוך את הרגל של הבועט או את גופו.

floppy disk

New member
אם זה עוזר לך להיות ציני...

אין שום פיתרון אולטימטיבי למצבים כאלה. ואסור גם להכליל. לכל מצב ולכל התקפה יש הגנות ותגובות שונות. לפתור את הבעיה בלהגיד "תן לו בעיטה למפשעה" לא יעזור לאף אחד, וזה גם לרוב לא יצליח.

פלופי

אני לא ציני בכלל. ואני לא כ"כ יודע איך אתה מסיק מסקנות כאלה? איזה ניסוי כזה או אחר עשית? והאם יש לך פתרון אחר לאדם שרץ אליך עם סכין...?

floppy disk

New member
חשתי ציניות בהודעה הקודמת שלך

ובגלל זה הסקתי שהיית ציני. בכל מקרה, אם הפיתרון היה כל כך פשוט כמו בעיטה למפשעה, תהיה בטוח שהרבה פחות אנשים היו לומדים קרב מגע והגנה עצמית. -אם הוא משתולל עם הסכין, אתה עלול להיחתך ברגל בצורה רצינית. בהנחה שאפילו פגעת לו במפשעה ונחתכת, הוא יתגבר על זה אחרי כמה שניות, אתה לא. שלא נדבר על הרעיון המשוגע שאישה תנסה לדקור אותך. -אם הוא יצליח לחסום אותך? -רוב הסיכויים שכשמישהו רץ אליך מהר כדי לדקור אותך, בעיטה במפשעה לא תעצור אותו מיידית, והוא כן ימשיך/יפול עם הסכין לכיוון שלך. כאן היתה אפילו עדיפה בעיטה לחזה או לראש, משהו שיבלום אותו. שוב, לא אמרתי שזה בכלל לא יכול לעבוד, אבל יש המון משתנים ובגלל זה הגנה עצמית מסכינים היא קצת יותר מסובכת מבעיטה לביצים.

נח גרוס

New member
בעיטות למפשעה - קמג - רגע של היסטור

פלופי, כתבתה בהודעתך: "אם הפיתרון היה כל כך פשוט כמו בעיטה למפשעה, תהיה בטוח שהרבה פחות אנשים היו לומדים קרב מגע והגנה עצמית" אנני יכול לומר שהטכניקה פשוטה, אבל מה כן פשוט מול אדם משתולל שרוצה לפגוע בך? לא זה העומדן לבחירת טכניקה הולמת. למיטה הבנתי, ואנני איש קרב מגע, מלמדים בקרב מגע תרגיל שהוא תנועה הצידה בניתור ובעיטה למפשעה של התוקף. ישנם מצבים בהם זה עובד. אימי, מייסד קרב המגע, לימד טכניקה זו בפלמ"ח ואף ישנו תיאור נחמד בספר של אירוע בו לוחם עשה שימוש בטכניקה בהצלחה. הוא סיפר כי זו היה חידוש מבית היוצר של אימי ועבד בצורה מצוינת במיוחד עקב אלמנט ההפתעה. בהיעדר כלי נשק או חפץ לחצוץ ביני ובין סכין לרגל יש טווח ועוצמה גדולים מהזרוע. נח גרוס.

floppy disk

New member
היגיון פשוט

גם אם אני אתעלם מהיכרותי הבסיסית עם הקרב מגע, אתה יכול להיות בטוח שליכטנפלד סיפק הרבה יותר מבעיטה למפשעה כדי להגן על עצמך מסכין, מסיבה פשוטה: זה לא תמיד עובד. אם מדובר בתוקפת ולא בתוקף, בעיטה שכזו תהיה הרבה פחות אפקטיבית. בנוסף, בלהט הקרב ובסערת האדרנלין, אדם יכול שלא להרגיש בבעיטה לביצים, אני עצמי שמעתי וראיתי לא מעט מקרים כאלה. תוקף מיומן יוכל לחתוך את הרגל שלך, שכן היד מהירה מהרגל. מלבד זאת, ניתן להתחמק ולחסום בעיטה כזו, והשאיפה הכללית היא להשיג שליטה על הסכין ולא לעקב/לנטרל חלקית את התוקף.

floppy disk

New member
ואם כבר בקרב מגע עסקינן

צירפתי תמונה של שני הגדולים ביותר לדעתי בתחום, ליכטנפלד וליבן.

MidNight Flame

New member
"אם מדובר בתוקפת ולא בתוקף, בעיטה..

"אם מדובר בתוקפת ולא בתוקף, בעיטה שכזו תהיה הרבה פחות אפקטיבית" <--- בולשיט! בעיטה לאיזור הזה גם לתוקפת תגרום לכאב עצום ותהיה מאוד יעילה ואפקטיבית.

למעלה