ועכשיו שראיתי את הסרטון- הדרכה
מצב כזה זה באמת בעיה אך, אם מישהו מעוניין לשמוע מה אני אישית למדתי כדי לענות מול מצב כזה, אז ככה. דבר ראשון בוא נתאר מצב שבו אני אכן באמת מצליח לזהות חשוד, כי זה לא תמיד יהיה אפשרי במיוחד במקום עם הרבה אנשים. אבל נגיד לרגע שכן. הוא מסתכל עלי במבט קצת מוזר, מסתכל רגע לצדדים לראות שאין מישהו שיכול להפריע לו, ואז פותח בריצה לכיווני. במרחק של 3 מטר בערך, אין הרבה מה לנסות לשלוף את האקדח, כי הידיים שלי יהיו עסוקות ולא יעזרו לי להגן מהסכין שתוך שניה כבר תפגע בי. פה יש 2 אופציות, 1- והכי נוחה במקום שאין יותר מדי אנשים. לתת בעיטה זריזה לכיין הבטן או מפשעה, רק בשביל לעצור את המומנטום שלו. זה לא אמור לכאוב, זה אמור לשמור על מרחק. מפה כמה צעדים מהירים אחורה והאקדח כבר אמור להיות שלוף ומוכן לירי. וניסיתי את זה באימונים וזה בהחלט עובד. כי ברגע שמקבלים את הבעיטה לוקח קצת זמן עד שמצליחים שוב לפתוח בריצה ועד אז האקדח כבר שלוף. 2- וזה יותר כדי במקום שבו יש הרבה אנשים. שוב, לפתוח בבעיטה זריזה לעצור את ההתקדמות של האויב, ומשם להתחיל בקרב ידיים, ללא נשק, נגד התוקף. משהו שהרבה אנשים לא יודעים, זה שבן עם סכין הוא מאד מאד מוגבל. מה שגורם למצב להיות קשה, זה הפחד מהסכין. אך אם תסתכלו על זה בצורה פשוטה, בן שלא מבין הכי הרבה באמנויות לחימה, יוכל לפגוע בך רק בנקודה אחת, שזה הקצה או הצד החד של הסכין. דום דבר אחר לא שמושי אצלו. וברגע שאתה יודע לשמור על עצמך מהנקודה האחת הזו, אתה עליון עליו. אתה יכול להשתמש בבעיטות, תפיסות ובריחים (שמקרה מאד קלים במיוחד על היד שמחזיק את הסכין) ואפילו לפרק אותו באגרופים רק בעזרת לתפוס את היד שמחזיק את הסכין. שוב, הכל קל בתאוריה, אבל בלי לעבור אימונים נכונים, עדיף שפשוט תברח אחרי הבעיטה ותחסוך את החיים שלך. שמעתי הרבה סיפורים מאנשים שאני עובד איתם, שלאחר שעברו את השיעור הקצרים האלה על לחימה נגד סכין, פתאם ידעו בטבעיות איך לתפקד גם לאחר כמה שנים שלא התאמנו ולא כלום, הכל נשאר תמון בראש כי זה גם פעולה נורא טבעית לשלוח בעיטה ברגע שמישהו רץ אליך. עכשיו, במצב שמישהו רץ אליך מיותר רחוק, תמיד אפשר לשלוף את האקדח. אם אתה לא בטוח, אז את רץ קצת אחורה עד שאתה מגיע למצב שהוא עוצר, או שאתה מאחורי משהו, שככה כן יש לך זמן לשלוף את האקדח. זה לא תורת לחימה, אבל זה דברים בסיסיים שאפשר לעשות כדי להגן על עצמך. מקווה שעזרתי איכשהו.