אקדח נגד סכין

floppy disk

New member
אמרתי פחות אפקטיבית, לא בכלל לא

ככה לפי דעתי לפחות. בכל מקרה, האדרנלין מנצח את העצבים במקרים האלה.

ההשפעה כמעט זהה לגברים ולנשים.

מעבר לכאב (באזור זה יש ריכוז עצבים עצום והרגישות לכאב גדולה מאוד, לגברים ולנשים) יש גם אפקט פסיכולוגי מאוד חזק: גבר יודע שזה אזור מטרה, אישה לא מצפה לזה; רוב הגברים חטפו מתישהו מכה במפשעה ויודעים בערך למה לצפות, רוב הנשים לא.

לגבי הבעיטה

קודם כל כל בעיטה לאשכים תגרום לבן אדם לעצור את מלאכתו. דבר שני כשאדם רץ לכיוון מסויים ונבלם באיזור האשכים הוא פשוט נהדף לאחור. הסכין לא! תגיע אליך לרגל. אותה בעיטהכמובן מכוונים גם לכיוון בית החזה למטת הדיפה - אין שום בעיה עם זה ובכלל זו הבעיטה שאני משתמש בטכניקה זו ולא בעיטה לאשכים.ף הסוגייה של בעיטה לאשכים קיימת רק במיקרים של הבדלי מאסות קריטיים. אם בחור גדול מימדים רץ לאדם בינוני,ספק אם יוכל לבלום אותו בבית החזה אבל ברור שיבלום אותו ע"י בעיטה לאשכים.

בעיטה לאשכים לבלימת סכינאי ../images/Emo4.gif

אהלן עמית. מקווה ששלומך טוב
אל לנו לצאת מתוך הנחת יסוד מוטעית ומטעית כי סכינאי: בהכרח ירוץ מולנו עם המאכלת מעל לראשו, כל גופו ישר ומתוח ו"אללה עכבאר" על שיפתותיו - כפי שלימדו אותנו בצבא שיקרה... סכינאי שיפתיע אותנו - עשוי לסגור את המרחק ביננו לבינו וע"י כך לצמצם את יעלותן של בעיטות שונות לרבות "פצצה לאשכים": שכמו כל טכניקה - עשוייה להצליח אך עשוייה גם שלא... מה גם שאדם המצוי תחת השפעה נקרוטית ו/או בטראנס ו/או בטירוף זעם עשוי לעמוד במכות לא צפויות... הפיליפינים אומרים: "קודם תוציא מהנחש את הארס" והכוונה היא, קודם כל לפנות אל בעיה מספר אחת והיא הנשק שבידו של התוקף... מכל המומחים ה ע ו ל מ י י ם בהם נתקלתי בנושא לחימת הסכין - אף לא אחד דיבר - לא כל שכן המליץ, על בעיטה לאשכים לפני כל פעולה אחרת...

זהוא בדיוק הענין ../images/Emo70.gif

אם אמן לחימה ברמה גבוהה כמוך לא יכל להסביר את זה, אזי היתלות על מטאור כפי שהיה אלי ז"ל - היא ההוכחה כי בעיטה כנגד סכינאי מיומן אינה מתודה מומלצת... אפשר שהבעיטה תצלח בידך אבל הסיכון הוא עצום...

night wallker

New member
כן,בעיטה לאשכים לבלימת סכינאי../images/Emo13.gif

הכוונה, לבעיטה לאשכים תוך יציאה "מקו האש" . אנסה להסביר.לדוגמה: כאשר אדם רץ אליך כשהוא אוחז בסכין ביד ימין (כאשר להב הסכין מכוון מטה) עליך לבצע צעד קטן ברגל שמאל (צעד באלכסון קדימה)ולשלוח בעיטה לאשכים. ברוב המקרים סביר כי האוחז בסכין לא יעצר מתוקף היותו בעל מומנטום אותו צבר במהלך ריצתו לעברך.אך ישנה סבירות כי הדבר ישבש את תנועתו והלך המחשבה שלו.מה גם שישנה אפשרות שהמכה תגרום לו להתכווצות שתסתיים בדקירה עצמית(תנועה המוכרת לכל אדם שקיבל אי פעם מכה לאשכים-ידיים נשלחות לכיוון האזור הנפגע). אין ספק כי לאחר שהצלחת לשבש את כוונתו ההתחלתית של אותו דוקר עליך להערך מחדש ולנטרל את האיום שהוא הנשק שבידו של התוקף. דבר נוסף, במידה והטווח קצר מכדי לשלוח רגל -לא נשלח בעיטה! אלא נשתמש באמצעים אחרים.

ננדין

New member
לא הבנתי משפט אחד שכתבתה:

"שלא נדבר על הרעיון המשוגע שאישה תנסה לדקור אותך" אפשר הסבר?

floppy disk

New member
בוודאי

אם אישה תנסה לתקוף אותך, בעיטה למפשעה לא תהיה עד כדי כך אפקטיבית.

ננדין

New member
לא מסכים איתך בנושא הזה

(דווקא בכל השאר אנחנו חולקים דעה זהה) גם לאישה האזור הנ"ל הוא אזור רגיש ביותר וזה מוגדר כנקודת תורפה, בעיטה לשם מאוד כואבת גם לאישה...

MidNight Flame

New member
אמת, והדבר מצויין אפילו...

בקורס מדריכי קמ"ג צבאי על אף הזמן הקצר והשטחיות של החומר ביחד למכלול השיטה.

ננדין

New member
אתה יודע למה זה מצויין?

כי תמיד שמלמדים את הבעיטה למפשעה יש את החכמולוג שקופץ ושואל בחיוך: "ומה אם אישה תוקפת אותו?" (ואני לא מתכוון ל FLOPPY DISK...)

Dirge

New member
שמע זה לא עניין מוחלט

אבל בזמן שבן אדם רץ אליך בספרינט, אין הרבה סיכוי שהוא יתחמק מבעיטה זריזה

דו קרב

New member
מה החידוש ?

כל כלי נשק שאיננו נמצא ביד יפסיד בתחרות כזו. זו הסיבה ששוטרים שולפים את האלה שלהם מראש כאמצעי ראשון מול חשש ברחוב. זו הסיבה ששוטרים שולפים את האקדח מראש כאשר יש צפי לבעייה. שכחתי, בישראל הם לא צרכים אלה. רק אללה יודע למה.

קליפ חשוב

התרגולת(בקרב מגע למשל) היא לא לשלוף את האקדח בסיטואציה כזאת אלא להגן בתרגולת בסיסית כנגד סכין בידיים ריקות. תקנו אותי אם אני טועה.

cincin

New member
עם כל הכבוד יש לי קצת הסתייגות

כיון שאתה מראה סיטואציה בה הסכינאי לכאורה די מיומן ויודע מה הוא הולך לעשות כנגד שוטר רגיל, אם זה כך אני מבקש לשים מולו אקדוחן מיומן (למשל לוחם ימ"מ,או כל שתרגל בקורס לוטר) ואתה אז תראה שתוך חצי שניה-שניה הסכינאי חוטף כדור בראש, וממתי אנשים מסתובבים עם מצ'טות בכיס המכנסיים?

ה- FBI עשה מחקר על פני שני עשורים

וקבע כי גם לוחם סקו'אד (יממני"ק) מיומן זקוק ללמעלה משבעה מטרים כדי לזהות את האיום, לשלוף ולהוציא שני כדורים: כך שגם במותו, לא יפגע בו הסכינאי פגיעות אנושות... אגב: בארה"ב נהוג לשאת כדור בקנה - כך שהמחקר לא כלל זמן דריכה ויהיה זה מהיר ככל שיהיה... והיכן יש לנו במציאות מרחב בטחון של למעלה משבעה מטרים בשטח
חשוב לציין שלחובתו של החמוש באקדח עומדים: אלמנט ההפתעה (בעוד שהסכינאי מתכונן) ועובדה שאינו מצוי במצב של שליפה (בעוד שהסכינאי כן). דוד: זה כלל אינו חשוב אם הסכינאי משסף או נועץ: הבעיה עם שיסוף היא פתיחת כלי דם והבעיה עם דקירה היא כניסת הגוף להלם... זה איום - והשני נורא דיסקליימר חשוב
: אין להסיק מתוך כל המתואר כאן כי נצחונו של הסכינאי מובטח, הגם שהוא חופן בחובו הרבה יותר פוטנציאל להרע ממה שמקובל לשער בקרב רוב נושאי הנשק החם. זאת ועוד: יש מה לעשות עם אשדח נגד סכין
. לא מדובר בנסיונות לבעוט בסכינאי או דבר מה שעלול לאפשר לו לפתוח לנו עורקים ברגליים ו/או בידיים, אלא שימוש באקדח ככלי נשק קר עד לאפשרות להוציא כדור שינטרל את התוקף. בבית סיפרנו (העולמי) ישנם שני תלמידים / מורים בכירים (האחד בוושינגטון והשני בקנדה). שניהם גם שוטרים (אחד פעיל - השני בדימוס) ולשניהם רקע כמדריכי ירי - נוסף על היותם ארניסדורים מיומנים. השניים פיתחו דיספלינה של שימוש באקדח כנגד סכין על בסיס שילוב בין ידע בסכינאות פיליפינית לידע בירי מעשי ופועלם, הולך וקונה לו שם במכללות בטחון שונות ברחבי אמריקה. מענין ביותר...

לא יודע בקשר לFBI

באימון לוט"ר קודם כל יוצאים מתוך נקודת הנחה שמחבל לא מחפש אנשים חמושים, הוא מתמקד בלפגוע באזרחים,ולכן האדם עם האקדח בעצם מפתיע את המחבל ולא להפך (כמו השוטר בsea food market). במידה והתוקף עם הסכין אכן מסתער על האיש עם האקדח - בלוט"ר מאמנים שאפשר להגיב למצב כזה ולהצליח לשחרר לעבר התוקף לפחות שלושה כדורים (בשאיפה) כאשר התוקף מתחיל את הריצה שלו מ 8 מטר פחות או יותר. על מנת להיות הוגן יש לציין שבנוסף יוצאים מנקודת הנחה שתוקף שמסתער בכל הכוח ועם כל האנדרנלין שלו, לא ירגיש בהכרח את הפגיעה ולאו דווקא יעצור, ולכן מאמנים גם להיות מוכנים לקרב מגע. מאימונים על יבש אני יכול להעיד שבאמת אפשר להגיב לתוקף שמסתער אליך מ 8מטר עם סכין (וזאת בתור מש"ק לוט"ר בדימוס), על אף שבאימונים אין את הלחץ והאנדרנלין שיש במצב אמת, ועל מצב אמת, תודה לאל, אני עדיין לא יכול להעיד.

ננדין

New member
יובל, למה אתה הולך רחוק?

יש איזה רס"ן בימ"מ (במיל')שהוא אחד ממומחי הלוט"ר הגדולים בעולם (וגם איש א"ל מעולה!) שאתה יכול לשאול ולקבל את אותה תשובה מהמחקר של הFBI, אני אישית שאלתי אותו...

למעלה