אהלן אפרת, אז ככה. באמת הבעיה
בחוקים למען שוויון זה העדר אכיפה. (למשל גם נגד סרסרות וסחר בנשים יש חוקים. ונו, אין סרסורים? אין סחר בנשים? יש, ועוד עולה כפורח. הכל בגלל העדר אכיפה). עם כל הכבוד לחברות הכנסת שמתלהמות אך בסופו של ענין מעדיפות ללקק לחזקים, גם חברי הכנסת מתלהמים אך בסופו של ענין מעדיפים ללקק לחזקים. ככה זה בפוליטיקה, מלקקים לחזקים. אני מצטערת על הנשים הלא סימפטיות בהן נתקלת, אך את מדגימה כאן תופעה סוציולוגית בשם "טוקניזם". תופעה בה אוכלוסיה שנחשבת למיעוט, כל יחיד בה נחשב כמיצג את כל הקבוצה, וממנו מכלילים על כל הקבוצה. לכן למשל אם תהיה מנהלת לא מוצלחת באיזה מקום, אנשים יאמרו "ניסינו אישה וזה לא הלך" לעומת זאת לא שמעתי על "ניסינו גבר בתפקיד מנהל בנק וזה לא הלך" בעקבות מנהל טמבל(ויש רבים כאלה). זה לא שכל המנהלות מפטרות מישהי בגלל שיש לה ילד היפראקטיבי. או שאישה בהכרח תפטר מישהי בגלל שיש לה ילד היפראקטיבי. כמו שלא בהכרח המנהל שלך יטריד אותך מינית,יפטר אותך כשתכנסי להריון,לא יקדם אותך כי "זה תפקיד של גבר" וישלם לך פחות "כי לא נורא זה בלאו הכי משכורת שניה". זה שפגשת כמה נשים לא מוצלחות, אומר שיש נשים לא מוצלחות, כפי שיש גברים לא מוצלחים. להסיק מזה על כלל הנשים, זה שגוי. לי למשל היה פעמיים בוסית נהדרת, פעם אחת בוסית מגעילה, פעם אחת בוס מגעיל, ועכשיו אינשאללה אני בדרך לעוד בוסית נחמדה. אז מה, אם היה לי בוס מגעיל כל הגברים מגעילים? לא, פשוט יש אנשים מגעילים ויש אנשים לא מתחשבים, ויש אנשים ממש לא סימפטים, וחלק מהאנשים האלה גם נשים. מכך,על סמך הכרות עם כמה נשים גועליות להסיק לגבי כלל הנשים, לגבי הזכויות שמגיעות להן או לא מגיעות להן, ופעולות לגבי כלל הנשים נראה לי שוב, כאמור, שגוי. כשמדובר על התקדמות נשים, לא מדובר בהתקדמות בואקום. ובאי-ואקום הזה יש גברים. והגברים האלה נמצאים ברמות גבוהות יותר מנשים. והם אלה שמחליטים הרבה פעמים מי יתקבל. וגברים מעדיפים לקבל גברים (תופעה שנקראת שעתוק חד מיני). עלינו לשבור את המחסום הזה. לתת לנשים סיכוי להוכיח את עצמן. פעולה מתקנת זה לא להחליף גבר מוכשר באישה שהיא לא. ת´אמת, כמה גברים אתן מכירות בתפקידים בכירים או בכנסת, שהם טמבלים גמורים, ובכל זאת מקודמים? מי שחושבת שכדי להתקדם צריך רק כישורים נמצאת בעולם אוטופי. בשביל להתקדם צריך בנוסף לכישורים גם קשרים וגם פרוטקציה וגם להכיר את האדם הנכון. ואת זה יש לגברים יותר, אלא אם כן נשבור את המחסום. פעולה מתקנת זה לתת הזדמנות לאישה מוכשרת לא פחות מהגבר, שעד כה לא התקבלה לתפקיד הספציפי כי העדיפו גבר, כי הכירו גבר ממקודם, כי חשבו שגבר יותר מתאים, כי הגבר הכיר את האחראי מהצבא, "כי זה לא תפקיד לנשים" כי "תמיד היו גברים בתפקיד" וכו´ וכו´. לתת ליותר נשים לשמש כרול מודלס. לתת ליותר נשים הזדמנות לקדם נשים אחרות. ובשביל זה באה הפעולה המתקנת. כפי שכתבתי, זוהי פעולה זמנית שתכלה את עצמה. עם הזמן לא יהיה בכך צורך. הפעולה המתקנת אמורה לתת את הפוש הרציני כדי לשבור את המחסום שנוצר מהשוונג של גברים בצמרת. פעולה מתקנת תגרום למחליטים (שהם ברובם גברים) לחפש ולמצוא נשים מוצלחות לא פחות (ואף יותר, נשים למשל הן משכילות יותר בממוצע מגברים) שעד עכשיו לא נתנו להן סיכוי כי הן נשים. פעולה מתקנת היא כמובן לא פתרון לכל הבעיות, ולא צריכה להיות הדרך היחידה שננקטת, אלא צריכה להיות מלווה בשאר הדברים שאמרת - התאגדות וחינוך וקידום חוקים שמקדמים שוויון. פעולה מתקנת צריכה להיות הפוש שיתן לנשים הזדמנות להוכיח את עצמן, בתפקידים שעד כה נמנעו מהן בשל היותן נשים.