הרשה לי.
*אתה* יוצא למילואים עשרות פעמים. אם אני זוכרת נכון אחוז עושי המילואים הוא חד ספרתי. שנית, אתה מכיר את האימרה "דברים שרואים מכאן לא רואים משם"? אז מה שנראה לך בדיונים זה לא בהכרח מה שקורה בפועל. שלישית, כן תמיד מופלות נשים לרעה. אם במקרה, בפוקס הן לא מופלות בעולם העבודה, למשל הן מקבלות אותו שכר כמוך (אתה בטוח? בררת עם כולן?)(אגב זה לא רק שכר לשעה הענין השוויוני, אלא גם הקצאה לשעות נוספות, רכב, הטבות, וכל מיני דברים נוספים שגברים נוטים בממוצע לקבל יותר מנשים), ואם בפוקס הן גם לא מופלות בקידום לתפקידים יותר בכירים והצליחו להתקדם בקצב שגברים מתקדמים(בפוקס כי הסטטיסטיקה נוטה לרעתן) (ובאמת שאין לי מושג היכן אתה עובד, ומה אחוז המנהלות בקרב המנהלים), אז הן מופלות בתחום אחר בחייהן. כי נשים מופלות בחברה הזו בכל תחום ותחום. למשל ביצוג שלהן בכנסת, באפשרות ההשפעה שלהן על הדת, בחלוקת התפקידים בבית, במפרסם שפונה אליה כ"מאמא" או בבחור המגעיל באוטובוס שחושב שיש לו זכות למשש להן את התחת, ושמה היא חושבת לעצמה השרמוטה. אגב, אני מבינה שמאוד נוח לך לחשוב שהסיבה שיש אחוז מנהלות נמוך זה מבחירה אישית שלהן. אני חולקת עליך בנקודה זו. הסיבה היא שגברים מעדיפים להעסיק גברים, וגם נשים מעדיפות לעיתים להעסיק גברים. ומכיון שברוב המקרים החלטת ההעסקה מגיעה בסוף שרשרת הניהול לגבר, זה מה שקורה. ואני שמחה על הסקר הנרחב שעשית ממנו הגעת למסקנה שאישה לא מוכנה להשקיע בעבודה את אותו מס´ שעות ואנרגיות נפשיות שמשקיע גבר ממוצע. מחכה בקוצר רוח לראות את הממוצעים וסטיות התקן. (לא, אל תגיד לי שבלבלת בין דעות לעובדות... מה באמת?) אגב, אם אתה חש מופלה לרעה שאתה מחמיץ את שנות הילדות היפות ביותר של הילדים שלך, מה דעתך לפגוע מעט בקריירה שלך, לא למען אשתך אלא למען הזמן שלך עם הילדים? אולי אם אתה תקח על עצמך חלק מהתפקידים של "משרת אם" אשתך אכן תוכל לפרוץ? אגב, החומה המסורתית שהנשים עצמן מטפחות? עכשיו הבנתי. פשוט הגברים מחכים בקוצר רוח שרק תגענה נשים לתפקידי ניהול בכירים, ורק הנשים עצמן מטפחות את החומה המסורתית. איך לא חשבו על זה קודם. אגב, אני לא חושבת שיש תהליכים שנעשים על ידי בני אדם שהם נוגדים את טבע האדם. פעולה מתקנת זו לא אפליה, ואם כבר מדברים על זה, אפליה זה דבר מאוד אנושי אם מסתכלים סביב. בכל מקרה, בפעולה מתקנת, כפי שכתבה מירה, לא מדובר בחטיפת אישה חסרת כישורים בניגוד לרצונה מהרחוב ושימתה בתפקיד במקום גבר מוכשר מהארגון. כפי שכתבתי כבר בעבר, הנשים לא חיות בוואקום. אז השינוי לא יבוא ממוטיבציה של הנשים עצמן. פעילות יחידים (או יחידות) זה פשוט לא מספיק. אגב, הרוב השקט של הגברים ישמח לקבל את השינוי? באמת? בדקת? הסתכלת מסביב? אתה יודע מה השינוי כולל? כי הוא ממש לא כולל רק את עולם העבודה. אגב אני לא חושבת שהרוב פועל מזדון, או מאינטרסים מרושעים מודעים אבל אם נסתכל על מבחן התוצאה זה לא ממש מנחם.