אני לא יודעת אם אתה מודע לזה אבל
נשים במאה ה-18 וה-19 לא הלכו לבית הספר ולא התקבלו למוסדות להשכלה גבוהה. חוץ מבנות המעמד העליון והמעמד הבינוני הגבוה הם כמעט לא זכו להשכלה. נשים בתקופה ההיא למדו: שפות,ריקוד,נגינה,מלאכת יד כגון ריקמה,נימוסים והליכות,שירה,ציור וכדומה. המושג "אישה חושבת" לא היה בעל משמעות רק "אישה מרגישה". בפני נשים עמד מבחר מצומצם של עבודות כפויות טובה: משרתת (ואתה באמת לא רוצה להיות משרתת או משרת בתקופה הויקטוריאנית), טבחית, עוזרת טבחית, אומנת(לנשים משכילות או שמשפחותיהן ירדו מנכסיהן), פילגש, זונה, שחקנית תאטרון, רקדנית בלט, כובסת. היו כל מיני נשים "מוזרות" שציירו, פיסלו, כתבו ספרים, הלחינו מוסיקה. נשים לא יכלו להחזיק רכוש ללא אישור גבר כלשהו(בעל,בן,אב,אח,דוד), לא יכלו לרשת, במדינות שניתן בהן להתגרש הגברים קיבלו חזקה על הילדים והנשים קיבלו כלום, נשים לא יכלו לבחור ובוודאי לא להיבחר. אני לא אומרת שלא היו נשים שכן השפיעו על החברה (באנגליה היו שתי מלכות מאד חשובות וברוסיה הצארית יקטרינה, כל מיני נשים צרפתיות שבסלונים שלהם התבשלו מהפכות) אבל לרוב המכריע של הנשים לא היו כלים להיאבק אפילו הרעיון שהן יכולות להיאבק לא עלה בדעתן. אם אתה חושב שללדת עשרה ויותר ילדים, לגדל אותם ולעבוד במשק בית הן לא עבודות שחורות, אז אני לא יודעת מה כן. אני לא מסכימה שיכפו על גברים לשרת בצהל אז למה לדעתך אני צריכה להיאבק שיכפו על נשים לשרת בצהל?