אפילו "ערוץ שבע"

iknow

New member
אני משער שמדובר בויכוח סמנטי, אך

אני רוצה להתעקש. המנגנון לפיו מי ש"נמצא לא מתאים" נהרג ולא מתרבה הוא אבסולוטי. לתופעות הלוואי של העניין האבסולוטי הזה (מוות של אנשים עם תכונות מסויימות והמשך קיומם של אנשים עם תכונות אחרות) בני האדם קראו אבולוציה. ההסבר של מדען X או Y למהי בדיוק היסטורית האבולוציה הוא ההשערה. כלומר, אבולוציה בהכרח מתקיימת. ההיסטוריה שלה, כפי שמדענים מנחשים שהתרחשה, לא בהכרח נכונה.

lithium1914

New member
אתה עדיין הופך את היוצרות.

השאלה הבסיסית עליה תורת האבולוציה נותנת תשובה, ברמת העיקרון, היא לא "איך, מתי ומדוע בעלי-חיים מסוימים שורדים ואחרים מתים?", אלא "מדוע ואיך יש גיוון ביולוגי כל-כך גדול?". השאלה הראשונה נובעת מהשאלה השניה. דארווין ניסה להסביר את הגיוון הביולוגי שראה באמצעות ה"הארה" שהשיג בעקבות מיני הפינצ'ים באיי הגלאפגוס השונים, בעלי המקור המומחה לכל סוג אוכל בסביבה שלהם. התובנה שלו היתה שיש סוג שונה בכל מקום, מכיוון שהפינצ'ים בעלי המקור המתאים לאזור שלהם הצליחו להעביר את תכונותיהם ביתר יעילות, מאשר פינצ'ים בעלי מקור בלתי-מותאם. אבל כל זה הוא עדיין בגדר הסבר. אף אחד לא ראה אבולוציה בשידור חי. אף אחד עדיין לא הצליח לצייר עץ משפחה, פרט אחרי פרט, מלוסי ועד ג'ורג' בוש. לכן, הויכוח הוא באמת סמנטי. "עובדה מוגמרת" היא לא שיש לנו איזושהי ערובה לכך שתורת האבולוציה היא אמיתית ללא-עוררין. אלא זו תאוריה שעומדת במבחן הזמן והראיות ומחכה שיפריכו אותה, ללא הצלחה. זה בעצם ויכוח על מהות המדע ותורת ההכרה, ולא ממש על ביולוגיה דרוויניסטית.

חוק ההסתברות.

יודעת מה זה יצירת יש מאין? הסיכוי שזה יקרה לבד הוא סופר אסטרונומי, אך הוא קיים. לפיכך הוא חייב לקרות מתישהו...

iknow

New member
אל תדבר איתי על שכל כשאתה לא

מסוגל לפתור משוואה ריבועית פשוטה. אני מציע לך ללמוד קצת על תורת האבולוציה. אני מציע לך ללמוד קצת מתימטיקה. אני מציע לך ללמוד קצת פיסיקה. לך למד, בקיצור. אם תרצה, אני יכול להעביר לך קורס קצר, מתוך ידיעותי הצנועות.

אני ב5 יחידות פיזיקה ו5 מתמטיקה

ו5 מחשבים אבל מה הקשר?? איך את מאמינה שהעולם נוצר?

iknow

New member
אני גבר

העולם לא נוצר, הוא תמיד היה שם (בדומה לאלוהינו הקדוש). מרגע שמניחים את קיומו של העולם, ניתן, בעזרת הפיסיקה להסביר כל פסיק שהתרחש עד כה. אגב, 5 יח"ל בפיסיקה ובמתימטיקה זה נחמד מאוד, אבל הלימודים בבית הספר אינם מקיפים יותר מידי, יש ללמוד עוד . תכנס לספריה ותקרא אודות האבולוציה, מאוד מעניין, לכל הדעות.

מסכים.

ובכלל, אני בן אומני, לא לומד שום דבר ריאלי כמעט (חוץ ממתימטיקה) בגלל שאני לא מסוגל ללמד זאת במסגרת ביה"ס.... לעומת זאת אני חוקר את כל הדברים האלו בעצמי, ולמעשה אני יודע לא קצת על זה.......

דיברתי עם מישו שקצת מבין וזה

הסברים ממש ארוכים. אני ינסה להתמקד. בעיקרון אם נלך לפי המדע לבד נראה שהאדם הוא בדיוק כמו שולחן-אוסף של מולקולות/אטומים/אנערף מה. אבל אנחנו יודעים שזה לא ככה... יש משו שאנחנו לא מבינים בהתנהלות של הגוף. למשל שינה. מה זה? יש עוד מלא דברים שלא מבינים כמו זה שלכל בנאדם פועל רק 5-7 אחוז מהשכל. אתם תגידו שזה "הסתברות" ותמשיכו לנסות לטייח. אני אומר שזה משו יותר מהסתברות. זה נשמה שאלוהים נתן לכל אדם שמבדילה אותו מהקוף.

ולקוף אין נשמה?

אם היית בודק יותר טוב, היית יודע שיש הסבר מדוייק למה זה שינה.... אנשים קוראים לדברים "על טבעיים" רק כשהם לא יודעים להסביר אותם.... אתה לא יודע להסביר איך נוצר האדם, אז אתה מעדיף לחשוב שאלוהים יצר אותו במקום לחקור, שכן זה יותר קל...

אז בוא נשמע ממך איך נוצר העולם ואיך

בדיוק עם כל הסבירות האפסית התחברו הדברים בדיוק כמו שהם עכשיו ונוצר מצב שחלק מהחיות אוכלות צומח וחלק אוכל את החיות שאוכלות צומח וכו עד האדם שבו כל דבר התחבר בדיוק למקום שלו. אני מחכה.

toxic2004

New member
אין. האדם נוצר מהקוף חבל על הזמן

אני מחזיק את כולי מרוב צחוק. . . . האדם נוצר מקוף . . . השם ישמור לאן ירדנו חחח. אפילו הגויים אומרים שיש אלוקים והוא ברא את האדם. על השטרות שלהם מה כתוב? אנגלית אתה מבין?

קח שטר של דולר....

כתוב עליו בלטינית "סדר חילוני חדש".... ומתקיים כיום דיונים בבית המשפט העליון של ארה"ב על האדם לבטלאת "in god we trust" מהשטרות וממססדות השלטון....

iknow

New member
עזוב, אין לך את היכולת השכלית להבין

או שאתה סתם שרוי בקיבעון מחשבתי עמוק מידי. העניין, בגדול, הוא שאם המציאות הייתה מתפתחת אחרת והיה זן אחר של בע"ח ששולט בעולם וכד', עדיין אנשים מהזן ההוא יכלו לומר "איך יכול להיות שקרו דברים בעלי הסברויות כל כך קטנות? איך דווקא זה קרה?". בעצם, זה לא משנה כיצד זה קרה, כי בכל מקרה אחר, בו זה לא קרה, אנחנו לא היינו נמצאים פה. כלומר, בכל מהלך עינינים אחר שבו לא היית מתפתח, לא היית מבקר את ההיסטוריה כי לא היית קיים. כלומר, ההסתברות שבעולם שהתפתח האדם יחשוב האדם "איך זה קרה" היא 1. בעוד שההסתברות שזה יקרה בעולם שבו לא התפתח האדם היא 0, מהסיבה הפשוטה שהאדם לא נמצא שם. אני חוזר ואומר שרוב הסיכויים שלא תבין את זה (לא שזה איזה משהו שקשה יותר מידי להבין), אבל ההודעה נועדה לאותם אנשים שיכולים להבין ולהחכים.

בוא נגיד ככה,

הסיכוי שבעלי החיים שקיימים היום יהיו קיימים ולא אחרים שנכחדו בעבר הוא זהה לסיכוי שבעל חיים אחרים היו שורדים.... משהו היה חייב לקראת.....

למעלה