אפילוג

gozala

New member
ננסנס, טו-שה! ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

az ma

New member
רגע, רגע, חוסר עקביות עקבי זו לא

עקביות

ועוד דבר אחרון..

לפני שאני הולכת לאכול.(כידוע אי אפשר להתווכח על קיבה ריקה) בקשר למנהיגים. שכן הכל תלוי במנהיגים לטוב ולרע. הםאלה שמחליטים ולפעמים זה בא על חשבון עם שלם. בוש לא שאל אף אחד מהעם היקר לו אם הוא מסכים למעשיו.

טעות בידך

כנראה אינך מכירה את השיטה האמריקאית. הנשיא נבחר בבחירות דמוקרטיות (זה שבית המשפט העליון עזר לו, זה סיפור אחר). עד לבחירות הבאות הוא יכול לעשות "מה שהוא רוצה" (בכפוף לחוקה, לחוק ולקונגרס). ממתי עושים משאל עם באמריקה לפני כל מהלך משמעותי של הנשיא???

az ma

New member
בטח צריך משאל...

"ככה היה אצלנו בקיבוץ"... הכווול הוחלט באסיפת חברים... גם על פשיטת רגל ופירוק הקיבוץ...

gozala

New member
az גם אתה מקיבוץ ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif

az ma

New member
נהההה, אני 'נורמלי'...

אבל קבלי
anyway... לאן נעלמת כל כך הרבה זמן
היית במקלט

ודווקא לעם האמריקאי יש עוד דרכים

להמשיך ולהשפיע על המהלכים המדיניים גם לאחר הבחירות - ע"ע לכתוב לאיש הקונגרס המייצג אותם, לסנטור שלהם או למושל המדינה. להתקשר, לקבוע פגישה, לשטוח את טענותיהם בפני אותם נציגים, שהיות וגם הם רוצים לשוב ולהיבחר יש להם אינטרס חזק לייצג את בוחריהם בכל ההצבעות האלו. הנשיא לא "עושה מה שהוא רוצה", הוא צריך להעביר כל החלטה שלו בהצבעה - שבה מצביעים אותם אנשים שמייצגים את העם. אז מה זה אם לא משאל?

ההצבעה בקונגרס/סנט שתיארת אינה משאל

רואים שעדיין לא עברת את הבחינות לקבלת האזרחות האמריקאית
אפילו בבחירות הכלליות עצמן, העם לא בוחר ישירות את הנשיא, אלא רק את הנציגים ל- Electoral College שהם יהיו אלה שיבחרו את הנשיא. זו הסיבה שבוש נבחר בבחירות האחרונות ולא גור, למרות שגור קיבל את הרוב ב- popular vote. משאל עם, by definition, הוא משאל שבו האזרחים מצביעים ישירות עבור/נגד צעד מסויים. עושים את זה הרבה ב- CA (ברמת המדינה, לא הפדרלית). עושים את זה גם בעיירה בה אני גר (בבחירות האחרונות הייתי צריך להצביע אם לאשר רכישת אוטו מכבי-אש חדש, או לא). נ.ב. חסר לאותו נציג מה- Electoral College שנבחר להצביע א' אבל בסוף הצביע ב'...

אני יודעת בדיוק מה זה משאל עם

מצד שני אני גם לא רואה שום הצדקה או סיבה לערוך משאל עם לפני כל צעד מדיני, כיוון שהעם הוא זה שבחר את הממשל, ומה שניסיתי להסביר זה שזה לא נגמר לאחר הבחירות, לאותו עם יש עוד ועוד הזדמנויות ויכולת להשפיע ולשנות גם לפני הבחירות הבאות, כך שהנשיא לא בדיוק עושה מה שמתחשק לו לאחר שנבחר. לא התכוונתי להגיד שההצבעות הן משאל עם. בכל אופן, תודה לאל שלא עברתי את בחינות האזרחות. אין לי שום רצון לגשת אליהן או לעבור אותן. אין לי שום רצון לקבל כאן אזרחות, על אף שכבר יכלתי לסיים את ההליך הזה.

Takuma

New member
מה זאת אומרת 'לראיה' ?

7 היקרה, אני קורא סביל פה, אולם את הופכת אותי לקורא סובל!! . בטרחנות אינסופית את מלקטת ציטטות למיניהן ומחליטה שהן ראיה. הרי אני יכול להביא כנגד כל ציטטה שלך עשר ציטטות כנגד ( אבל לא אעשה זאת כי איני טרחן כמוך ) . תפסיקי לצטט גנרלים בדימוס, טר"שים לשעבר, עיתונאים זוכי פרס פוליצר או מדענים זוכי פרס Ig-Nobel .תתיחסי לגוף הטענות ואשמח אם יהיו לך טענות מקוריות משלך, בלי 88 ציטטות נלוות . כשכתבו שבעלך ערבי מן הסתם התכוונו שאת ראויה לבעל כזה ( ובטח תשמחי להחליפו את הננס באחד כזה )

MicMik

New member
ששש, מספיק לערב אותי במריבות האלה

אני מנסה פה לא להיות לצד זה או אחר

ננסנס

New member
בקשה כנה../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo92.gif

על אף שלפעמים היא מעצבנת באופן חריג, אנא המנעו מהשתלחויות אישיות ומגעילות במיכל7. נראה לי שכבר מזמן נחצה כל קו אדום שהוא. מציע לכול המתעצבנים לנהוג כמוני ופשוט להתעלם מהודעותיה התמוהות. תבינו, לא רק שאתם פוגעים באדם עצמו, אתם חוטאים למטרה ומונעים מאנשים רציניים להשתתף בדיון!!

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אכן, רמת הדיון הנחותה לא ממש תורמת למשתמשים בה להעביר את המסר שהם מנסים להעביר. מה גם שכל ההתקפות האישיות האלה מנוגדות לכללי הפורום.

למעלה