אפילוג

ננסנס

New member
אפילוג

עברה כמעט יממה ואף אחד לא ענה לשאלתי; איך אתם הייתם מגיבים ופותרים את מתקפות הטרור האיסלמי הגוברות על ארה"ב. מה זה אומר? שאולי אין דרך אחרת מלבד עקירת שורש הטרור מיסודו? בראשי מדינות ערב יושבים דיקטטורים. דיקטטורים אלו, הבוזזים את אוצרות מדינותיהם (כולל הנסיכים הסעודים שנמצאים ברשימת עשירי תבל ולא כח סיימו הרוארד או אוקספורד) השתלטו בכוח על עמם ומדכאים כל חופש ביטוי ופעולה של אי אלו המתנגדים. חשבתם פעם מה מחזיק אותם בשילטון כל כך הרבה שנים? אחד מהדרכים הבטוחות לשמירת שילטון דיקטטורי הינו מציאת אויב והסתת כל העם כנגד אויב זה. זוהי הסיבה לשינאת ישראל וארצות הברית ותו לא. בסוריה, בלוב, באיראן, בעיראק, בירדן ובשאר מדינות 99% (על שם התמיכה המסיבית לה זוכה ה"מנהיג" בכל "מערכת בחירות"). תזכרו כי הפלשתינאים לדוגמא, היו תחת שילטון ירדני עשרות שנים ולא קיבלו שום זכויות להגדרה עצמית, שלא נדבר על אוטונומיה או מדינה חס וחלילה. בחודש ספטמבר אחד החליטו המדוכאים להפגין כנגד מלכם האהוב, אך אבוי, במקום לטפל בהם עם מחסומים וזרנוקי מיים כפי שעושים באמריקה "שוללת חופש הביטוי", החליט המלך לנסות את הטנקים החדשים שקיבל ופשוט קצר כמה אלפי מפגינים מסכנים (ד"א בעקבות ארוע זה נוסד ארגון ספטמבר השחור שכמובן מעולם לא גמל למלך אלא לאויב א"אמיתי"). ריטואל די קבוע אצל מנהיגי מדינות 99%. מדוע העמים הנאורים, אנשי זכויות האדם, אנשי ההשכלה המוסלמית, 7 ועוד לעולם לא מחו כנגד דיכוי זכויות האדם בעיראק, מצרים, לוב או סוריה? מדוע הצרפתים היקרים לעולם לא יצאו להפגנת ענק כנגד שלילת חופש הביטוי וזכויות הנשים במדינות ערב? מדוע לא ראיתי אותם יוצאים כנגד סאדם עת השמיד עשרות אלפי כורדים חסרי ישע? (ההפך, עוד המשיכו לחמש אותו!) יתרה מכך, מדוע עמי אירופה שתקו והבליגו לרצח העם שהתחולל ביגוסלביה? להזכירכם שהיתה זו אמריקה שיצאה להגנת המוסלמים שנטבחו שם. ולא! לא ידוע לי על נפט ביגוסלביה כך שברור שזו לא היתה המטרה. שלא נדבר על חוסר האונים וההבלגה לנאצים במלחמת העולם השניה. תראו, אין אני בטוח שדווקא סאדם עומד מאחורי אירגוני הטרור הפוגעים בארצות הברית. אני יודע בודאות מספר דברים; האיש השמיד עשרות אלפי חסרי ישע בנשק כימי שלא נוסה מאז הנאצים! האיש שילם למשפחות המחבלים המתאבדים בישראל ובכך אחראי למותם של מאות ישראלים! האיש דיכא את עמו במשך עשרות שנים וטבח במתנגדיו במו ידיו! האיש הכניס את עמו לשתי מלחמות שעלו במאות אלפי הרוגי חינם! האיש שדד את אוצרות הטבע של עמו, בעוד אין להם לחם לאכול! חושב אני, שזה יהיה נכון להוריד אחד כמו סאדם מהשלטון, ולו רק בשביל המסר לדיקטטורי האזור – אמריקה לא תתן לכם לעשות ככל העולה על רוחכם! לא תוכלו להתחבא מאחורי ארגוני טרור ללא שתשלמו על כך! לא תוכלו להשתמש בשינאה לאמריקה לשמירת שילטון הדיקטטורה שלכם! עמים נאורים ובמיוחד ישראלים (בארץ או בחו"ל) החווים את הטרור יומיום, חייבים להזדהות עם מטרה זו! עדי, ליילה, מבקש להשאיר כדיון חדש. תודה.

iditbs

New member
זה כל כך מורכב....

יש כאן כמה סוגיות: 1. הכואבת ביותר היא, מה אשמים האזרחים העירקים המדוכאים עד אפר גם ככה? 2. ארה"ב כמו כל המדינות, פועלת בסופו של דבר ע"פ האנטרסים שלה. זאת הסיבה שעמי אירופה לא הצטרפו, הם לא מצאו את המלחמה הזאת מועילה להם אלא רק מזיקה (מסיבות שונות ששתיים עולות בדעתי כרגע: ריבוי המוסלמים בארצות אלה וריבוי ההשקעות של המדינות האלה גם בניגוד לאמברגו, בעירק ושות' או כמו שהאמריקנים אוהבים לתאר את זה- "שיראק במיטה עם סאדם") הדבר היחיד שתמוה בעיניי הוא באמת, איפה כל האנטלקטואלים האירופאים, במה שקשור להפרת זכויות האדם במדינות שהזכרת? בהנחה שלא סותמים להם את הפה, הם כנראה, לפני הכל, פשוט פטריוטיים. 3. "לחסל את הטרור מהשורש"? נו בטח, לו רק היה אפשר. אתה באמר חושב שאפשר? ואם כן, נראה לך שנזכה לזאת בימינו? אני בספק! זה כמו שמענישים ילד בעקבות התוצאה של מעשיו ולא המעשה עצמו. אילו היו נלחמים בטרור כשהיה בחיתוליו, בגלל היותו רעיון פסול, זה היה הרבה יותר אפקטיבי. אבל כל החיים עצמו את העיניים ובזה, המעיטו בחשיבות הדבר עד שהם נפגעו בעצמם. עכשיו אפילו המלחמה הזאת היא מעט מדי ומאוחר מדי... ונקודה מעניינת למחשבה ששמעתי מפי ידיד יהודי ממוצא איראני: הוא טוען שבתקופת המלחמה הקרה, ארה"ב בעצם יצרה בעצמה את המפלצת המוסלמית. היא יצרה חגורה מוסלמית מסביב לבריה"מ לשעבר (אפגניסטאן, יוגוסלסיה וכד') ואף חימשה אותה. מי תיאר לעצמו שהגולם יקום על יוצרו?

כל הכבוד...

יפה אמרת ידעתי שאני לא צריכה להתאמץ.

ננסנס

New member
עידית,

אכן הענין מורכב. ודאי שאם היה פיתרון קל ופשוט ליישום לא היינו בכלל דנים דיון זה. לסוגיותייך: 1. האזרחים העיראקיים אינם אשמים. האמונה שלי היא שהמצב רק ייטיב עימם. כיום הם נמצאים ב"מיץ של הזבל", בעוני מחפיר, שלולים כל זכויות אדם שהם. 2. בודאי שלארה"ב יש אינטרסים במלחמה זו. בשנים האחרונות טבחו הדיקטטורים הערביים באמצעות אירגוני הטרור שמימנו, באלפי אמריקאים בכל רחבי העולם. לא אינטרס מספיק? רק אל תשכחי כי גם כשלא היה להם אינטרס ברור כמו הסיוע בקוסובו, נזעקו הם למערכה בעוד "עמי השלום" השכנים ישבו על הגדר. 3. אין לי ספק שהחלפת סאדם לא תחסל את הטרור אולם תעביר מסר לדיקטטורים כי לא יוכלו להסתתר מאחורי אירגוני הטרור! כבר כיום קשה מאוד לאירגונים אלו לקבל כספים עקב עיקולים ונהלים מחמירים בכללי הבנקאות, שיזמה ארה"ב. דרכים אלו יסייעו למלחמה בטרור. אין דרך אחרת, לצערי הרב!

אבל עדיין...

מילחמות לא תמיד פותרות את הבעיות ולפעמים רק מגבירות אותן. וקצת מהחדשות-"6000 מתנדבים לעירק חצי מהם מתאבדים." העם העיראקי לא שמח שמפציצים אותו הוא פשוט הופך לתוקפני ומלא שינאה בדיוק מה שקרה לנו עם הפלסטיניים עכשיו צפו לפיגועים בארה"ב.

MicMik

New member
שאלה קלה

יש לך הסבר אולי להתעלמות של ארה"ב מהטבח שהיה ברואנדה (500,000-800,000 נרצחים ב-90 יום)? למה הם לא זכו להתערבות סתם כך "לא בגלל אינטרסים" מארה"ב?

ננסנס

New member
מיקמיק וכולם, שאלה מצויינת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

דוגמא מעולה למה שקורה כאשר אמריקה בוחרת שלא להתערב, מצדדת באו"ם ובארופאים ומחפשת דרכי נועם ושלום! רקע: עם התגברות ההרג ברואנדה, החליטו מדינות אירופה ה"גיבורות" להוציא את כוחותיהם (אשר היסטורית נמצאו שם עוד מימי הקוליאנליזם האירופי אך זה לדיון אחר) מהמדינה. האום, בתמיכת אמריקה (שלא החזיקה כוחות במדינה), החליט גם הוא להסיג את כוחותיו ולחפש דרך של "הידברות" על מנת לפתור את ה"תסבוכת". כמובן שההדברות, משלחות השלום, כוחות השלום (עלאק ) ועוד שאר העב"מים (שוב, אמריקה בחרה בצד ההדברות במיקרה זה), לא הצליחו להשפיע ולא במאומה על הדיקטטורה התורנית שהצליחה תוך כדי ה"הידברות" לשחוט קרוב למליון בני אדם!! בסופו של דבר הצליחה צרפת (נותנת הטון באזור) לשכנע את האום והחזירה כוחותיה למדינה, חודש מאוחר מידי! כמובן שהאמריקאים הכניסו גם הם מאוחר יותר את כוחותיהם אך עבור המליון זה כבר לא עזר! מאוחר יותר הסבירו אנשי הממשל האמריקאי שהם בסך הכל ניסו ללכת בדרך השלום והפשרה... ורק כשהבינו שהטבח מתרחש החליטו על שליחת כוחות... אתם יודעים מה... באנשי ממשל אלו אני מתבייש, בנוכחיים אני גאה!

Michal7

New member
צודקת בהחלט!

להלן מאמר מהסאנדיי מירור הבריטי לפיו מה שהמלחמה הזו הביאה זה לאיחוד העירקים, כולל אלו שדווקא מתנגדים לשלטונו של סאדם כנגד אוייב משותף: ארה"ב וה"קואליציה" שלה... מיכל פניקס, אריזונה

Michal7

New member
נו באמת...

מאוד נחמד להציג תמונה באופן כל כך חד צדדי... אנשים, אני מציעה שתקראו את הדיווח הבא ותראו שממש אין פה "שחור ולבן". ציטוטים נבחרים: "July 1992. "The Bush administration deliberately, not inadvertently, helped to arm Iraq by allowing U.S. technology to be shipped to Iraqi military and to Iraqi defense factories... Throughout the course of the Bush administration, U.S. and foreign firms were granted export licenses to ship U.S. technology directly to Iraqi weapons facilities despite ample evidence showing that these factories were producing weapons." Representative Henry Gonzalez, Texas, testimony before the House. (18) February 1994. Senator Riegle from Michigan, chairman of the Senate Banking Committee, testifies before the senate revealing large U.S. shipments of dual-use biological and chemical agents to Iraq that may have been used against U.S. troops in the Gulf War and probably was the cause of the illness known as Gulf War Syndrome. (7) August 2002. "The use of gas [during the Iran-Iraq war] on the battle field by the Iraqis was not a matter of deep strategic concern... We were desperate to make sure that Iraq did not lose." Colonel Walter Lang, former senior U.S. Defense Intelligence officer tells the New York Times. (4)" מיכל פניקס, אריזונה

חדשות

לעיראק הגיעו 6,000 מתנדבים - מחציתם לצורך ביצוע פיגועי התאבדות, אז אוליי עכשיו יהיה לנו שקט כי כולם נסעו לחופשת התאבדות בעירק.

iditbs

New member
מיכל, אני מצטערת, אבל

אם את רוצה שיותר אנשים יבינו מה שאת רוצה לומר, סכמי את הרעיונות שלך בעברית. זה לא שלא יודעים לקרוא אנגלית אלא שזה לוקח יותר זמן. לא כולם פה מתרגמים במקצועם.

Michal7

New member
נו באמת...

מאוד נחמד להציג תמונה באופן כל כך חד צדדי... אנשים, אני מציעה שתקראו את הדיווח הבא ותראו שממש אין פה "שחור ולבן". ציטוטים נבחרים: "July 1992. "The Bush administration deliberately, not inadvertently, helped to arm Iraq by allowing U.S. technology to be shipped to Iraqi military and to Iraqi defense factories... Throughout the course of the Bush administration, U.S. and foreign firms were granted export licenses to ship U.S. technology directly to Iraqi weapons facilities despite ample evidence showing that these factories were producing weapons." Representative Henry Gonzalez, Texas, testimony before the House. (18) February 1994. Senator Riegle from Michigan, chairman of the Senate Banking Committee, testifies before the senate revealing large U.S. shipments of dual-use biological and chemical agents to Iraq that may have been used against U.S. troops in the Gulf War and probably was the cause of the illness known as Gulf War Syndrome. (7) August 2002. "The use of gas [during the Iran-Iraq war] on the battle field by the Iraqis was not a matter of deep strategic concern... We were desperate to make sure that Iraq did not lose." Colonel Walter Lang, former senior U.S. Defense Intelligence officer tells the New York Times. (4)" מיכל פניקס, אריזונה

Michal7

New member
סליחה עפרית,

פשוט בהודעה הראשונה ששלחתי "נו, באמת" הקישור לא הצליח, אז שלחתי את זה שוב. התגובה היא ל-"בעלי" ננס (פחחחחח מיק מיק אתה ע-נ-ק!!!) מיכל פניקס, אריזונה

Michal7

New member
אני מתקנת אותך:

אתה טועה ובגדול! (הוריו הם מה-"עולם הישן" דמתקרי אירופה, ואביו נולד כבר כאן בארה"ב. בעלי עצמו הוא אמריקאי מבטן ומלידה). מיכל פניקס, אריזונה

לא מאמין לך

העיוורון בו את מדקלמת ומצטטת סיסמאות הלוך וחזור, מותירים לי להאמין רק באפשרות ההגיונית היחידה שבעלך ערבי והוא זה שהשפיע עלייך לראות הכל דרך העדשה הערבית (המעוותת). וכהוכחה, הרי לך כמה ציטוטים נבחרים: "July 1992. "The Bush administration deliberately, not inadvertently, helped to arm Iraq by allowing U.S. technology to be shipped to Iraqi military and to Iraqi defense factories... Throughout the course of the Bush administration, U.S. and foreign firms were granted export licenses to ship U.S. technology directly to Iraqi weapons facilities despite ample evidence showing that these factories were producing weapons." Representative Henry Gonzalez, Texas, testimony before the House. (18) February 1994. Senator Riegle from Michigan, chairman of the Senate Banking Committee, testifies before the senate revealing large U.S. shipments of dual-use biological and chemical agents to Iraq that may have been used against U.S. troops in the Gulf War and probably was the cause of the illness known as Gulf War Syndrome. (7) August 2002. "The use of gas [during the Iran-Iraq war] on the battle field by the Iraqis was not a matter of deep strategic concern... We were desperate to make sure that Iraq did not lose." Colonel Walter Lang, former senior U.S. Defense Intelligence officer tells the New York Times. (4)"

Michal7

New member
פשוט מעורר רחמים...

אם כל מה שנשאר לך זה לטעון שמוצאו של בעלי הוא ערבי ולכן אני מחזיקה בהשקפת עולם מסויימת... פחחחחחחחחחחחח מיכל פניקס, אריזונה "All truth passes through 3 stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident". Arthur Schopenhauer

תראי - אני מכבד את חופש האמונה

והדיבור שלך. תכבדי גם את שלי. זכותך לא להאמין לבוש. זכותי לא להאמין לך.

למעלה