אספי בן 10 בדיכאון

dina199

New member
אספרגר

גילושה

New member
מציעה לך למצוא מטפל/ת ב"מוח אחד".שיטה מופלאה

שמחוללת ניסים (תבקשי המלצות שלא תיפלי על שרלטנים).
לפני שהתנסנו בה האמנתי רק ברפואה הקונבנציונלית -ולא האמנתי בניסים ונפלאות.
כיום אני מאמינה בטיפולים אנרגטיים לא פחות מרפואה רגילה,
ודרך אגב, פסיכולוגים רבים משלבים אותם בטיפוליהם.

גילושה

New member
הי אלמו החמוד, אולי יש מחקר- אני יכולה להגיד

לך שזה עובד. גם אני הייתי ספקנית וביקשתי הוכחות.
בסופו של דבר מבחן התוצאה הוא הקובע. ברור שכל אחד מגיב אחרת,
וזה לא עובד על כל אחד. מציעה לך לנסות לפחות 4 טיפולים.

kagome10

New member
מה ההבדל בין זה לפלסבו?

פלסבו עובר את מבחן התוצאה, ובגדול!

allafish

New member
מה זה " מוח אחד"

אני כעיקרון נזהרת משיטות שעושות " ניסים", אבל אשמח לקבל לינק לתיאור השיטה כדי להבין במה מדובר

גילושה

New member
את צודקת, גם אני נזהרתי, ולבסוף מחוסר ברירה

שחררתי. יש הרבה חומר על זה באינטרנט.
בגדול אני יודעת שזה עובד על הצלבות בין מוח שמאל לימין

אני סובל מדיכאון

אני נמצא הרבה מאוד זמן בחיי בסטרס, בעיקר בגלל הלימודים (לא שהם קשים לי, אבל אני חננה מפוחדת). לעולם לא ניסו להתחשב בי בתקופות הדיכאון שלי ביסודי, וגם אם הייתי בדיכאון מוחלט הייתי חייב לעשות הכול כמו כולם ולתפקד.
הפורקן המרכזי שלי הוא חברים באינטרנט, כי החברים שלי במציאות לא טורחים להקשיב. אני אצל פסיכולוגית אבל זה לא ממש עוזר לי (חלק מהבעייה הוא שאני בא אליה אחרי יום במרכז המחוננים ואחרי ארוחה טובה ואז אני מרגיש יותר טוב). יש לי ידיד א"ס שלוקח פריזמה וזה מאוד הועיל לו.
אני האדם האחרון לבקש ממנו עצות בנושא כי אין לי מושג מה לעשות. פעם השליתי את עצמי שאני יכול להיות מאושר ליותר משלוש דקות בלי לחוות דאון וזו רק אשמת הסביבה. ואז המציאות.

allafish

New member
תודה ששיתפת

תודה ששיתפת.
אגב גם בני חושב שמדע זה הרבה יותר מעניין מכוכבנים וכדורגל, וזה מגיל קטן מאוד. בגיל 4 הוא אמר לי שיובל המבולבל הוא אידיוט. הבחור לא מבדיל בין ציפי שביט לחני נחמיאס (שזה לדעתי דווקא חבל). לאומת זאת, על כל משפט שמורה למדעים אומרת יש לו עוד 10 להוסיף ( לזכותה יאמר שהיא נותנת לו להתבטא וצוחקת שהוא זה שמעביר את השיעור והיא רק עוזרת לו)
בקשר למה שכתבת, אם הטיפול הפסיכולוגי לא עוזר זה רק בגלל שהמטפל הספציפי לא מתאים לך וכדאי לחפש אחר. ( אגב,זה בדיוק כמו בלימודי נהיגה,אם לא מתקדמים חייבים להחליף מורה, ואז פתאום יש פריצה והתקדמות)
ולמה אתה לא מנסה טיפול תרופתי נוגד דיכאון?
ועוד שאלה, האם יש קהילות/פורומים לאס"ים ילדים בני 10-12(לא לנוער)? אם יש מאוד אשמח לקבל לינק

אלמו, האם פרט לשיחות קיבלת גם טיפול?

אני יודע שאתה לא אוהב לשמוע את זה ולא מוכן לקבל את זה, אבל דכאון זה מחלה... לא תולדה של תנאים חברתיים.
לפעמים מתבלבלים בין דכאון לבין רצון של א"ס להיות לבד ובשקט... אבל יש קרטריונים שמאפשרים להבדיל בין השניים כגון שבדכאון מפסיקים לאכול, מפסיקים לבצע פעולות יומיות פשוטות וכן הלאה....

דיכאון זה גם וגם וגם

זה שילוב של מספר גורמים: רגישות נפשית, תנאים סביבתיים, מצב חברתי, תזונה ועוד.
להגיד שהאשם היחידי בדיכאון הוא גורם מסוים ולטפל רק בו תוך כדי התעלמות מכל גורם אחר זו טעות בעיניי.

למעשה הטעות היא להתעלם מההיבט הרפואי

אבל נכון שחלק מהטיפול יכול להיות גם התייחסות למצבים האחרים.
שאלת הקשר בין תזונה לדכאון מאוד מורכבת ואין לה פתרון אחיד.

גור42

New member
אולי יעזור לו לדבר עם אספים בוגרים?

אם אחת הסיבות לדיכאון היא שהוא "לא כמו כולם", אולי יעזור לו לדבר/לפגוש חבר'ה בוגרים שהם "לא כמו כולם" ודווקא מאושרים? יש כאן כמה כאלה בפורום, כולל אני.

allafish

New member
תודה על ההצעה

תודה על ההצעה, רעיון נפלא. אבל קודם אני צריכה לעזור אומץ ולספר לו שהוא אספי

למעלה