אנשים, עזרה - די דחוף...

את צודקת...

זה בדיוק מה שהתכוונתי... הצבא, אפילו שהוא מסגרת פחות דתית (למרות שעכשיו עשו "מסלול" מיוחד לבנות דתיות), יכול לפעמים להיות יותר טוב לבנות מסויימות... תלוי מאיפה הן באו, עד כמה האופי שלהן חזק, ואיך הן יסתדרו בכל מקום... כל אחת צריכה לעשות את החשבונות שלה, ולהחליט איפה יהיה לה יותר טוב.

אם זה יכול להיות יותר טוב..

בס"ד למה רבנים מתנגדים לזה לגמרי?? ועוד משו, אף אחת לא יכולה מראש תמיד לדעת אם היא מספיק חזקה.. ואז זה עלול להפוך למשו סוחף שגם בנות שהן לא חזקות ירצו ללכת... את מבינה?

בגלל ש...

אמנם זה יכול להיות יותר טוב במקרים מסוימים, אבל ברוב המקרים הש"ל הוא יותר טוב

לא כל הרבנים מתנגדים לזה...

ואני חושבת שבת יכולה לדעת בערך אם היא "נסחפת" או לא... היא יכולה לדעת אם היא מספיק חזקה בדעותיה, אמונתה וכו'... לדעתי, ברור שעדיף למישהי דתייה ללכת לשירות לאומי, אבל יש כאלו שמרגישות שהן לא מספיק תורמות למדינה, ולדעתי, שכל אחת תעשה את השיקול שלה. איפה יותר מתאים לה, איפה היא תתרום יותר (כביכול, הרי בכל מקום היא תתרום למדינה)...

נכון!

בס"ד יש את אלה שיודעות אם הן ניסחפות או לא.. אבל יש אחרות שזה סתם נראה להן מגניב ללכת לצבא... ואז הן רואות שזה "מותר למי שלא נסחפת"...... ואף אחד לא יבוא למישי ויגיד לה : "תשמעי, את מהנסחפות.." אז לא יהיה אף אחד שיעצור אותה, ובנות סתם ילכו לשם, מבינה?

mayakol

New member
חבל שהשירשור הזה עוד שניה עובר

לעמוד הבא, אבל אני חייבת להגיב פה... מאיפה הבאתן את הקטע הזה על בנות שנסחפות ובנות שלא נסחפות??? מי החליט איזו בת נסחפת ואיזו לא? מי יכול לתת ערבויות על זה??? כבר היו דברים מעולם, גם על בנים טובים שהצבא קילקל, בדיוק כמו שגם בחורות טובות הצבא עלול לקלקל... לדעתי, הצבא הוא לא מקום טוב ונכון לבנות בכלל, ועל אחת כמה וכמה לדתיות. מי שבכ"ז מתגייסת לצבא מכניסה ראש בריא למיטה חולה או במילים אחרות- מכניסה את עצמה להרבה הרבה מצבים בעיתיים. ואני אומרת את זה כאחת שהאופציה של צבא הייתה פתוחה בפניה- כל החברות שלי עושות צבא, ואני היחידה שעושה שירות. יש לי עוד הרבה מה לכתוב על הנושא הזה, אבל מכיוון שגם ככה השירשור הזה עוד רגע נעלם, אני אשמור את זה לפעם אחרת.

לא לא לא!

בס"ד תכתבי את זה פה!!! אני צריכה את זה!

למעלה