אנשים, עזרה - די דחוף...

איילת כ

New member
היא לא אמרה

אם זה טוב או רע, היא רק ציינה עובדה. וכל בת תראה איזה מסגרת יותר מתאימה לה וע"פ תבחר.

קיפיק

New member
רחלי- קבלי הסבר!../images/Emo26.gif

לא הבנת נכונה.... אם בצבא דפקו אותך באיזה חור, והתנאים לא מתאימים, זה בכלל לא בטוח שישאלו את דעתך... שלא לדבר על מצב"ר...אם למשל יבוא לך יום של מחלה, בצבא, אפילו לבריאות לא יגידו לך! (קיצוני מדי...אבל הכוונה היא שבצבא לא נותנים גימלים ושיחרורים על כל פיפס!) ואילו בש"ל... אם תבקשי להחליף את המקום, יתנו לך. אם תבקשי יום מחלה או חופשת מחלה, יתנו לך. אם תבקשי שיחרורים וגימלים, בד"כ יתנו לך. ואני לא מדברת באויר, בדקתי!!!

eviv

New member
לא נכון ../images/Emo70.gif

גוף האישה הוא שונה משל הגבר נכון אבל זה לא מאפשר לה להיות קרבית מובחרת ובתפקידים מסויימים בת אכן יכולה להיות קרבית.
אי אפשר להשוות ככלל צבא לשרות לאומי בכמות התרומה: ברור שעדיך לעזור בחינוך אם את תיהיה מזכירה בצבא אבל אם למשל תיהיה בתפקיד אחר מה אז? בלוג סיום: אשה=גבר(=פרה?) אביב שמחזיק את עצמו ולא הופך לצמחוני

לא קראתי את כל השרשור אבל...

בס"ד קראתי את ההודעה שלך ולא הבנתי מה רע בצבא??? אחותי בצבא וחוץ מזה שהיא עם מכנס היא דתיה כמו כולנו. חוץ מזה שיש את כל התרבות תורנית והכל בצבא אני לא רואה שום פסול בצבא! אושרה

חָגָי

New member
מה רע בצבא?!

אין לי כוח לפרט.. אבל לא לחינם כל, אבל ממש כ-ל הרבנים מתנגדים באופן נחרץ וגורף ללא פשרות לשירות נשים בצבא בכלל ולשירות בנות דתיות בפרט. עשיתן (או אפילו עשיתם) את זה לגיטימי לבת דתיה ללכת לצבא! אני אישית לא שמעתי על הקלות בנושא. בשום אופן שהוא. תקנו אותי אם אני טועה.

ושוב אני אגיד מה רע בצבא?

בס"ד אני לא רואה כל פסול בללכת לצבא. מה רע בצבא? לדעתי בצבא יש בנות שיותר תורמות מאשר בנות שירות שהולכות לעשות פעילות באולפנא. אושרה

חָגָי

New member
אולי זה נכון

ואני מדגיש אולי. אבל מה שבטוח זה שזה לא עולה בקנה אחד עם ההלכה... ברור שאם ההלכה לא מעניינת אותך לא אמור להפריע לך ללכת לצבא ואולי מהשקפת עולם כזאת זה אפילו עדיף ללכת לצבא ולא לש"ל.

לא נכון.......

בס"ד אני מאמינה שבכל מקום שבו את תהי את יכולה לתרום! זה הכל תלוי רק בך! ומי אמר שכל בת שעושה שירות לאומי עושה אותו בבית ספר?!?! יש המון בנות שירות שעוזרות לילדים במצוקה, חרשים, עבריינים וכו'... בנות עם הרבה השפעה!! שיכולות לשנות הרבה ויש להן פוטנציאל!! אז יש חיילים שילכו לצבא, והצבא בדוגרי לא זקוק לבנות.... עובדה שאין לו בעיה שכל בת תעשה ש"ל גם אם היא לא דתיה..

תראו....

בס"ד אני מאמינה בהלכה אבל כידוע לי לא רשום בהלכה "בנות אסור צבא"! ואני לא אמרתי שכל מי שבש"ל לא עושה חיל אמרתי שיש תפקידים בש"ל שבכלל לא תורמים לעומת מה שאותה אחת יכולה הייתה להיות בצבא והצבא כן זקוק לבנות כי הוא זקוק לכל איש שמוכן וצריך ולא רק לבנים יש מה לעשות בצבא אושרה

חחח רגע..

בס"ד "יש תפקידים בש"ל שבכלל לא תורמים לעומת מה שאותה אחת יכולה הייתה להיות בצבא" ---- > גם יש תפקידים בצבא שבכלל לא תורמים לעומת מה שאותה אחת יכולה היתה לעשות בש"ל...! בגלל זה אמרתי שלא משנה איפה תהי - את תמיד יכולה לתרום (ויכולה לא....) אם הצבא זקוק כ"כ לבנות, למה הוא לא חובה?! בקשר להלכה, אולי לא כתוב "בנות אסור צבא" (אולי כן.. אני לא יודעת..) אבל יש הלכות אחרות שאת בטוח עוברת עליהן בצבא.. אנחנו צריכים להיות חכמים, ולהבין דבר מתוך דבר! לא הכל בתורה כתוב.. כמו למשל שלא כתוב לך בתורה "לא עולים במעלית בשבת" נכון?? אז למה את לא עולה?!

חָגָי

New member
לא רשום?!

לא צריך להיות רשום! לפני שנים כבר הרבנות הראשית לישראל פסקה שאסור לבנות ללכת לצב בשום אופן. מה את עוד צריכה יותר מזה? את רוצה שאני אמצא ל איפה זה כתוב?

למה?

בס"ד תשאלי אותם, תבררי.. וגם אם את לא מבינה - זה לא כזה משנה.. כי את מצווה מהתורה לעשות מה שהם אומרים לך... בכל אופן, הם לא פסקו סתם, אפשר לבדוק

לפני שבוע בדיוק למדנו על בנות בצבא!

רוב הרבנים, לא כולם, מתנגדים לשירות בנות בצבא... אך יחד עם זאת, יש כאלה שמעדיפים שבנות יילכו לצבא מאשר לשירות לאומי. יש כל מיני סוגי שירות לאומי, אך יחד עם זאת, יש גם הרבה דברים לעשות בצבא (חוץ מלהגיש קפה למפקדים)... יש הרבה בנות שהצבא יותר מתאים להן משירות לאומי, יש בנות שמתקלקלות בשירות לאומי, כמו הסיפור הבא: אחת בגיל שירות לאומי, הלכה לעשות את השירות במקום חילוני, היא בעלת אופי חלש, באה מבית דתי מאוד, והושפעה ממה שהלך שם, חזרה בשאלה... השירות לא מתאים לכל אחת, וכל אחת צריכה ללכת לפי מה שמתאים לה. אני לא חושבת שאנחנו, פה, נוכל לייעץ לחברתך מה לעשות, כי אנחנו לא מכירים אותה... מקווה שלפי מה שכתבתי פה, תוכלי לעזור לחברתך... בהצלחה!!

תודה רבה! אבל בכל אופן..

בס"ד אני לא חושבת שסיפור אחד קובע משו... בואי נבדוק סטטיסטית איפה יותר מתקלקלים.. איפה יש אוירה יותר דתית.. וחוץ מזה, גם בשירות לאומי כל אחת בוחרת בדיוק מה שמתאים לה, אם היא לא תחזיק מעמד במסגרת חילונית - היא תלך לדתית... אני לא מאמינה שצבא יחזיק מישהי מבחינה דתית טוב יותר מששירות לאומי יחזיק (אם כבר)..

למעלה