אנשים, עזרה - די דחוף...

כי היא לא יודעת מה היא רוצה מעצמה..

בס"ד אמרו לה שזאת חוויה לא נורמאלית ולגמרי שונה להיות בצבא... אז היא כאילו מנסה להויח גם את זה וגם את זה.... לי נראה שהיא מפספסת את שניהם.. כי מה חוויה בלהיות מורה?!

קיפיק

New member
נטלי../images/Emo26.gif

תראי, קודם כל, צבא זה לא כ"כ נורא...לכן תגדירי באיזה מסגרת! קרבי? מודיעין? מורה חיילת? מה? וחוצמזה, אולי אחותה באמת יודעת מה הולך שם, ובאמת חושבת שמתאים לה בצבא? יש כל מיני מסגרות... לנו למשל, עשו סמינריון שלם על ההמשך בש"ל, ואני, שבאתי בראש פתוח לשני הצדדים (עם סמפטיה לצבא....) קבלתי שם המון נקודות מבט לגבי שירות ולגבי טוב או רע... אם את רוצה, אני אנסה איכשהו להעביר לך את החומר שנתנו לנו, אבל שוב, אל תתני לה חצי נקודת מבט, רק נגד הצבא, תתני לה את כל האינפורמציה... כי גם בצבא יש יתרונות! וגם בש"ל יש חסרונות... ולכל מי שמתעניין מה החלטתי בסוף הסמינריון: ש"ל...ואולי אפילו קומונה (אם לא הדרכת טיולים..)

לא, לא, לא, שניה...

בס"ד אני לא מנסה לשכנע אותה לבחור בש"ל בלי להראות לה צדדים אחרים.. פשוט יש כבר מי שיראה לה את הצד והטוב שבצבא..! יש לה את אחותה ועוד כמה בנות שעשו צבא, ויש לה פחות מי שידבר איתה על השירות.. אני מנסה ליצור מאזן!...

לפי מה שאני יודע

יש בעיה הלכתית גדולה עם בנות בצבא. זאת לא רק הבעיה של צניעות וכאלה זה בעיה יותר גדולה שאסור לבת להיות מחוייבת למשהו (או מישהו) כשהיא לא יכולה להשתחרר ממנו חוץ מאבא שלה ובעלה מצטער, לא העמקתי זה יותר מדי... (לא הכי מעניין אותי)

eviv

New member
מצפונית

אולי הסיבה המצפונית יכולה לעזור, אך היא יכולה לקחת חלק פעיל מדיכוי של אנשים תוך עשיית דברים לא מוסריים כמו התנהגות בילתי אנושים כמו עמידה במחסומית אכיפת עוצר וכיו"ב

איילת כ

New member
טוב, אז ככה

אביב הוא בעל דיעות שמאלניות, אכפת לו מחיי כל אדם ולא משנה מה הלאום שלו. לטענתו הצבא לא מוסרי בגלל שהוא עושה פשעים נגד האוכלסיה הפלשתיניית בשטחים. עכשיו את שאלת איך לשכנע את חברה שלך לא ללכת לצבא לכן הוא ענה לך שתגידי לה שלא תלך לצבא מסיבות מוסריות. שלא תהיי חלק ממשהו לא טוב. הבנת אותי?????

למעלה