אנשים, עזרה - די דחוף...

ברוך השב אגב...../images/Emo13.gif

בס"ד למרות שאני לא מכירה אותך....

אולי פשוט כדאי

שכולנו נלך מהמדינה הזאת מסיבות מוסריות: שהרי אנחנו יושבים על שטח של ערבים! וזה הרי לא מוסרי לגנוב! הצבא לא נועד לדכא את הערבים, הוא נועד להגן עלינו האזרחים הפשוטים שלא רוצים להיפגע מפיצוצים למינהם.. ד"א ברוך הבא (השב) לפורום

eviv

New member
חס וחלילה...

הצבא לא נועד לדכא את הפלסטינים אשר מתגוררים בשטחי הרשות הלפסטינית, צודקת. אז למה הוא עושה את זה??? הרבה יותר ביטחון נשיג אם לא נעשה כל מיני שטויות בשטחים כמו חיסולים לא ממוקדים או עוצרים מיותרים שאגב מעלים את הרמות שלהם לקיים פיגועיים. את יכולה לראות רק לדוג את נוהל שכן שצה"ל השתמש בו עד לא מזמן בשם זה ורק פסיקת בג"ץ אסרה עליו לעשות כן לא שהוא הפסיק...

חלילה וחס...

הצבא נועד כדי להגן על כל שטחי המדינה (בכל מדינה בעולם) ועם כל הכבוד לפלסטינים הם יושבים בשטחי ארץ ישראל!!! ואיזה ביטחון נשיג אם ניתן להם מדינה? צבא משלהם? אתה צודק החיסולים הממוקדים לא עוזרים צריך פשוט לסלק את הערבים מכל חלקיה של ארץ ישראל!!! עדיין לא ענית לי, למה אתה עדיין יושב בבית שהוא בנוי על שטח שנגנב מהערבים? אתה טוען למוסריות?

חבל שאין לי את הציור הזאת להביא לך

לאמוץ יש אותו, שרואים מתנחל עומד עם רובה מול מחבל, המחבל שם את העגלה של התינוק לפניו והמתנחל מחביא אותה מאחוריו..

קיפיק

New member
אז למה לא אוגנדה?

למה לא? כי זה שייך לנו!!!! עד לפני שישים שנה לא היה כזה מושג "פלשתינים"...הם היו שייכים בכלל לחלק של הגדה המזרחית! הוצעו להם כ"כ הרבה פתרונות, הם לא רצו, זו בעייתם! ואנחנו לא כ"כ רעים אליהם....ישנם מקרים יוצאים מהכלל של חיילים שבאים ע"פי דעתם האישית, ולא ע"פי דעתם הצבאית! זה לא כיבוש, זה לא שיחרור, זו החזרת שטחים למקור!!!

eviv

New member
נק למחשבה

בנוגע להצעות הנדיבות של ברק. 95 אחוז זה גימיק. אל תלכו אחרי גימיקים תבינו אותם. אל תאמינו לכל מה שאומרים לכם תבדקו את זה- וזו הצעה לכל דבר פתחו לעצמכם מחשבה ביקורתית בקרו את מה שאני אומר את מה שהחבר אומר את מה שהמפלגה אומרת אפילו בקרו את דברי הרב.

קיפיק

New member
יש להם 21 מדינות ערביות, אז למה?

למה אצלנו? מה רע להם בירדן? סוריה? לבנון? עיראק? לוב? מצרים? תימן? תוניס? מה הקטע שלהם?! בת'כלס, מה שעשו עם הפלשתינים, זה שהשאירו את הפליטים שנשארו בארץ כקומץ, והביאו להם את עראפת מתוניס, אבל בנינו, הם סתם תפסו טרמפ על הנחמדות של האירופאים! אפילו ירדן לא רוצה אותם בשטחה בתור פליטים. אז למה שאנחנו נרצה? מה אנחנו פח זבל? חוצמזה, אנחנו חייסים להגיד להם תודה על זה שהם לא הסכימו לגימיקים של ברק...אחרת מזמן כבר היינו פה מיעוט... יש לאנשים כמוך בעיה בסיסית, שאתם כנראה לא מספיק מבינים את המצב של הפלשתינים, הם לא רק שזכו ליחס טוב, בכך שמכירים בקיומם הלא חוקי כתושבי ישראל, אלא גם שמציעים להם פתרונות שהיו מספקים כל עם אחר בכל מצב. שילמדו קצת מאיתנו...מה זה עם.

הערבים האלו........./images/Emo4.gif

די נמאס לדבר עליהם..... אבל בכל זאת... זו די חוצפה מצידם שהם רוצים את השטחים שלנו[!]. כי בכ"ט בנובמבר 1948.. כשהיתה הצבעה באו"מ אז החליטו לתת להם את יהודה ושומרון.. ועוד חלקים ברחבי ארצנו הקטנטונת.... הם לא רצו!!! אז מה פתאום הם מתעוררים עכשו
חוצמזה איך אפשר לפנות אנשים מהבתים שלהם?! [איפה אני יגור?!......
] אם יפנו אותנו משומרון ויהודה.. אז הם יבואו לכאן...[לשומרון ויהודה..] ואז זה לא יספיק להם.. אז הם ירצו גם את כל גוש דן... ואז אנחנו נוותר להם כמו שוויתרנו על שומרון ויהודה... והם יקחו את גוש דן... וגם זה לא יספיק להם.... בקיצור חברה... אם אנחנו מתפנים מה"שטחים", אז כדאי שנתחיל לחפש מקום יפה ונחמד בחו"ל לעבור אליו...... רק אל תשכחו לשמור על קשר........

תראי...

אני לא הספקתי עוד לקרוא את כל השרשור פה, אבל זו דעתי בכל אופן: אני חושבת שבצבא יש כמה בעיות לבנות: 1. כל הבעיות של הצניעות, איסור נגיעה, אפילו יש כל מיני דברים קטנים של בינו לבינה שלא תמיד חושבים עליהם וזה קורה! כי מה לעשות, את כל הזמן עם בנים!!! במיוחד כשאת בקרבי... 2. הגוף של האישה לא בנוי לצבא. שוב, בעיקר אם זה קרבי. הגוף של האישה בנוי בצורה שונה משל הגבר, ובגלל זה גם רק הגבר מחוייב לצאת לצבא ולא האישה. 3. בד"כ בת שבאה לצבא זה בגלל שהיא חושבת שהיא מועילה יותר בצבא מאשר בש"ל. אני ממש לא מסכימה עם זה. אפשר לעשות ש"ל לילדים אוטיסטים וזה ממש חשוב, או בבתי ספר חילוניים וללמד על היהדות, וזה גם משהו שבנות בדר"כ מתחברות אליו!!! את כל זה אמרו לנו בשו"ת בשבת סמינריון, ואני מסכימה עם כל מילה... אולי שיבשתי כמה דברים, כי זו הדעה שלי...

קיפיק

New member
אתם לא מסתכלים מספיק בגדול...../images/Emo4.gif

בצבא יש הרבה סוגי מסגרות, וגם שם אפשר לתרום לחברה כמו בש"ל, גם שם יש טיפול בילדים, ועזרה חברתית וכו', אבל בצבא כמו שאיתי אמר (
) יש מחוייבות. ומחוייבות כזאת, היא הרבה יותר מחייבת ממחוייבות בש"ל, כי בש"ל מקלים עליך הרבה יותר! (גם לי עשו סמינריון על זה, ומי שענה לי על השאלות זה באמת אדם שמבין, כי הוא האחראי ש"ל באיזור גוש דן, ולכן הוא מכיר את שני הצדדים. וגם השכן(הרב) שלי הוא האחראי הארצי של הש"ל- כבוד לק"ש...
) ולכן!!! לפני שמחליטים צריך לברר עם אנשים שמבינים בעניין לגבי כל הצדדים של הש"ל והצבא. למעשה, יש בש"ל הרבה דמיון לצבא במובן של השירות החברתי לבנות. (יש גם סיירות של דתיות) אלא שבצבא התנאים קצת שונים מבש"ל...בעיקר בקטע של ההתחשבות באדם היחיד. בצבא את הרבה פעמים "חלק מתוך" או במילים אחרות...בורג מתוך מערכת שלמה. ואילו בש"ל מסתכלים עליך יותר ודואגים אישית לכל בת ולכל בעיה. ולכן, זה הרבה פעמים תלוי בבנאדם. תסבירי לה!
כל טוב ורק בשורות טובות!

אני לא מסכימה עם הקטע הראשון.

אז בש"ל מקילים עלייך הרבה יותר. SO WHAT??? (או כמו שהמורה שלי אמרה: SO WHOT!!! חחח... זה כבר בדיחה פרטית אצלנו...) אני לא חושבת שצריך לבחור את מקום העבודה או ההתנדבות לפי מה שקשה יותר. אני בוחרת עפ"י מה שמתאים לי יותר. זו עבודה קלה? מה אני אעשה שאני בנויה לדברים קלים יותר? או ההפך, כמובן.

למעלה