אני שונאת ביוכימיה!!!

RenanaD

New member
יאללה, סיימי עם זה כבר וצאי לחרוש את העיר

בלב שקט... אומג, זה כזה זול! מה זה

o0Invisible0o

New member
כן, ככה זה הנחת סטודנטים+ דיירים+ לא יודעת

הכל פחות או יותר..מדינה מתוקנת, לא ישראל.
בקבוק יין טוב עולה 3 יורו...קניות בסופר, הכל יותר זול.

RenanaD

New member
לא מתלהבת מהיין (בניגוד לשותפות שלך
), אבל

זה ממש שווה

dans girl

New member
אמגי אני ממש רוצה להגיב על מלא דברים! אני פשוט לא מספיקה
אני קוראת הכל פשוט עד שאני מוצאת את עצמי פנויה להגיב השעה היא בערך כמו עכשיו, ואני צריכה לישון כדי שמחר אוכל לעשות את אותו דבר שוב
. אז רק קצת
: רננה - לי ולך היה מבחן בביוכימיה באותו יום
. בניגוד אלייך, היות ואני ממש אוהבת כימיה אורגנית (או אהבתי, עד שהייתי צריכה ללמוד למבחן שהיה לי היום ומאז היחסים שלנו במשבר), והיה לי מרצה אדיר, ממש נהניתי מהקורס, ואני מוצאת את החומר שלו ממש מעניין
. אבל זה כנראה כי אני יותר ביולוגית מאשר כימאית
. המבחן היה קשה רצח,3 שעות, 38 שאלות. אף אחד לא הצליח לענות על הכל נכון, אז הם נתנו פקטור של 3 שאלות, ככה שמי שענה הכי הרבה נכון (35 מתוך 38) יקבל 100 והשאר אחריו. שזה מאוד לטובתי, כי עכשיו הציון הסופי שלי בקורס הוא 89! מה שפחות טוב זה ביולוגיה מולקולרית, שם באופן לא מפתיע קיבלתי 69, אז אני צריכה מועד ב'. בכל מקרה, הוריי על ה95 ועל המגפיים, אני גאה בך מאוד (על שניהם! על המגפיים במיוחד. זה ממש מרגש). ובהחלט טוב שיש בשורות טובות. ולגבי המבחן - תראי כמה תקבלי ואם יהיה פקטור ותחליטי. אם את חושבת שזה מקצוע חלש אצלך יחסית אז את יכולה לוותר, ולנסות לשפר דברים שיותר קלים לך. אם כן תרצי לשפר, יש לי אחלה כרטיסיות שאני יכולה להשאיל לך
. לגבי סדרות אני בפיגור די אימתני - עדיין לא ראיתי אלקטרז והאוס של השבוע, אני מקווה שאשלים הכל עד יום ראשון כי אני רוצה לסיים כבר את העונה הראשונה של האישה הטובה (לילך, נשארו לי שני פרקים!). והדס - עצם העובדה שהתקדמת במעלה הרחוב למקום שמבחינת תפוצת קפה הוא אטרקטיבי יותר, נשמע לי מלהיב ביותר. אבל המחסור באינטרנט אכן קשה. תבדקי אם יש דילים מהאוניברסיטה שלכם או משהו. אצלנו יש עם בזק בינלאומי וזה מזעזע, לילך תספר לך
. וגם - איילת! נשמע שאת נהנית ממש! ויש לך שלג! ושותפות כיפיות! זה כל כך מרגש. ואני כל כך שמחה שהספקת להיות קצת בפסטיבל המסכות! תמשיכי לעדכן כשתוכלי
. טוב, נראה לי שאני צריכה לישון, יש לי 4 תרגילים באלגברה ליניארית לעשות מחר, ואני צריכה לקום ב-8 וחצי כדי לעשות אותם ולא לגרור את זה עד שעה כזאת (וגם להספיק לראות פארקס, ביג באנג והאנטומיה
) . היו שלום!

אין לי זמן אין לי זמן אין לי זמן

היו לי 3 מבחנים השבוע, בימים האחרים עבדתי 9:30 שעות כל יום ועכשיו אני לומדת למבחן האחרון לתואר!!!. אגיב מאוחר יותר לכולכן, רק רציתי להגיד ש"הארטיסט" מושלם
, לא רק שהוא מזכיר מאוד את הסרט האהוב עלי ("שיר אשיר בגשם") הוא פשוט כ"כ מקסים שלא הפסקתי לחייך לאורך כל הסרט. ואיזה פסקול!!

dans girl

New member
אמגי בהצלחה!!!
יואווו את מסיימת את התוארררר
. אם יהיה בסינמטק את "הארטיסט" אז אלך, את מוזמנת להצטרף
. ויואו, עצם העובדה שאת עובדת ולומדת ביחד די הורג אותי כל פעם מחדש. אבל לא לעוד זמן רב. יה, אני מתרגשת בשבילך
. תסיימי את התואר, נחכה לך פה עם בלונים וחגיגות כשתשובי
.

Kill Bernard

New member
כ"כ!!

אחרון. וואו. זה בטח הופך את הללמוד לממש ממש כיף או ממש ממש בלתי אפשרי כי, אמ, אחרון?!

b u s t e d

New member
אם כבר לימודים...

אז.. החלטתי להרשם להנדסת תעשייה וניהול. ואני ממש רוצה ב"ש, אבל בשביל זה אני צריכה לעשות פסיכומטרי שוב
.. לא שאני צריכה לחרוש בטירוף, אני פשוט צריכה עוד 4 נקודות נוספות בכמותי (לענות על 1-2 שאלות יותר מבבחינה הקודמת) כבר נרשמתי לבחינה השבוע, אבל יש עוד חודש, אז אני יכולה לבטל.. נרשמתי לטכניון, ב"ש ות"א. לטכניון ולת"א יש לי ציונים גבוהים מספיק כדי להתקבל בלי בעיה. בנוסף, אתמול הודיעו לי רשמית שהתקבלתי לאונ' ת"א (כתלמידה מן המניין... וואלה
) זה השלב שבו אתם צריכים להגיד לי: "אל תלכי לת"א, זה מקום מגעיל ואנשים סובלים שם.. בוהו. תעשי שוב פסיכומטרי!", או לחילופין: "מה עוד פסיכומטרי? לכי לת"א! מגניב שם! אנחנו מאוד נהנים שם!" . ו... גו!

dans girl

New member
אני לומדת לא שם ולא שם אז לצערי אין לי עצה טובה מדי לתת. אבל יש יתרונות לכל אחד מהמוסדות - ב"ש הפן החברתי מאוד חזק, ולעומת זאת בת"א יהיו לך חיים כי זה מרכז הארץ, ואם את מתכננת להישאר לגור בבית אז זה יחסוך לך הון עתק של כסף. נסי לבדוק ולהתעניין מהבוגרים של איזה מוסד תופסים יותר - כי יכול להיות דבר משמעותי בסוף התואר (אלא אם שניהם סבבה ורק מכללות זה פחות טוב). בכל מקרה, איפה שלא תבחרי, זה לא חרוט באבן, ועוד פעם פסיכומטרי או לא עוד פעם פסיכומטרי זה לא מה שבסופו של דבר יישנה. בטווח הקצר, כן
. אבל אם עשית כבר ואת יודעת איך זה אז זה לא צריך להיות נוראי כל כך, ואת תוכלי להסתדר. ויאיייייייייי! בהצלחה

LemonLimeLilach

New member
בעיקרון מה שדפי אמרה

בקשר לבוגרים של מי נחשבים יותר, ויש לי חשד מאוד רציני שאת תגלי שלטכניון ולת"א יש יותר קרדיט בקטע הזה... רוב הסיכויים שלטכניון הכי ות"א בדר"כ נחשבת יותר טובה גם כן. זה לא אומר שום דבר על האיכות האמיתית של התואר, אבל זה דברים כאלה שפשוט קיימים. הדבר הכיייי טוב שאני יכולה להציע לך זה לתת לך את המספר טלפון של דודה שלי שלמדה תעשייה וניהול בטכניון והיא היום עובדת אז אולי יש לה אינסייט לזה שלנו אין? והיא התקבלה לתואר שני בחו"ל אחרי התואר הראשון. את רוצה להמשיך בלימודים אגב? כי זה גם חשוב לבחירה. אה וגם הקטע הכספי זה עניין פעוט... אני אגב לא מאמינה במיתוס הטיפשי הזה שבת"א כולם סנובים מגעילים ושבב"ש כולם כל היום חוגגים. אבל אולי איילת, הדס, בת אל ורייצ' צריכות לדבר פה

b u s t e d

New member
האמת שלת"א יש הכי פחות קרדיט לפי מה שראיתי..

כולם מדברים רק על הטכניון וב"ש, שנחשבים לאותה הרמה... מתי דודה שלך למדה? כי יש לי 3 דודים שלמדו את זה כל אחד במקום אחר, אבל לפני נצח אז אין להם כ"כ ידע על מה שקורה עכשיו.. ותודה:)

Rachel47

New member

אכן ב"ש נחשבת ברמה מאוד גבוהה בארץ ספציפית בהנדסה אפילו יותר מת"א אני משערת שזאת הסיבה שהנתונים בשביל להתקבל גבוהים יותר למרות שזה לא מסביר למה הם גבוהים יותר מבטכניון

LemonLimeLilach

New member
זה לא רלוונטי

זה עניין של היצע וביקוש + פלצנות. כמו בתואר שלי למה בעברית רוצים 3 נקודות יותר בממוצע של תואר ראשון מאשר בת"א? הם יותר טובים? אממממ לא

Rachel47

New member
לא יודעת

כנראה שלא..אבל כמו שאמרתי...דווקא בהנדסה כן ידוע שב"ש חזקה יותר מת"א

b u s t e d

New member
זה פשוט בכלל הסכם ההנדסי המוזר של ב"ש

הם מחשבים רק את החלק הכמותי של הבחינה, ומתעלמים לחלוטין מהציון הכלל של הפסיכו'.. ככה יצא שלת"א ולטכניון התקבלתי לפי ציון הפסיכומטרי, ולב"ש אני לא מתקבלת בגלל שבכמותי דיי נפלתי (הזוי. זה בדר"כ הצד החזק שלי..)

Kill Bernard

New member
או או או! אני הדס! אני יכולה לדבר פה!

מיתוס ת"א חרא - נהה. תלוי מי אתה ומה אתה לומד. אפשר לעשות כל חיי חברה שרוצים אם גרים בסביבה ויש אנשים שגרים בסביבה שרוצים. אם את מוצאת אנשים לטעמך שעונים על מה שאמרתי למעלה, יש לך את כל מה שאמור להיות לך בב"ש, אני מניחה. מינוס ב"ש פלוס ת"א. אבל!!
כן יש משהו אחד, שזה אם את גרה קרוב, אין לך טעם להוציא מלא כסף על דירה וזה הגיוני להישאר לגור בבית. זה יכול להיות יתרון (אוכל וחסכון בכסף?), אבל אם בא לך את האווירה של לגור לבד - זה בא אוטומטי עם ב"ש כי זה רחוק ובת"א זה כנראה יהיה דילמה יותר קשה אם כן או לא. אז שוב, זה גם ממש תלוי באיזה אורח חיים בא לך ומה את מוכנה לעשות בשבילו. כי אני חושבת שאפשר לעשות הכל איפה שלא תהיי. הכל לא במובן של דברים על טבעיים וכאלה, אבל נו
מה שיש לי להציע לך, זה אם בינתיים את פה בסביבה תבואי לאוני' ת"א בשביל לקבל אווירה. יש מלא קפה ואת אפילו יכולה לזכות בחברתי (ובסיור בספריה אם תרצי, מה שאני מניחה שלא תרצי, אבל מתוקף תפקידי אני מחויבת להגיד). (חפרתי כי סיימתי לכתוב עבודה ואני חצי בהיי וחצי בשוק אז אני לא שולטת במוח שלי)

למעלה