אויש, תשתקי
רייצ'ל ניסחה את זה מאוד יפה
לנו אין ברירה. אין לנו אפילו את יכולת הבחירה אם לשבת על הדשא או לא, כי פשוט אין מצב כזה. ולעומת זאת בתארים אחרים - כן. תראי, אני אמרתי את זה בצחוק (ולכן היה גם "
" במה שכתבתי) ואתן לקחתן את זה קשה, ולכיוון שבכלל לא התכוונתי. אז קודם כל - סליחה, אני מתנצלת, לא התכוונתי להעליב ולא התכוונתי לפגוע ולא התכוונתי לזלזל באף אחת ובאף תואר. ברור שגם תארים הומניים הם קשים, לא טענתי אחרת. תואר זה תואר, אנחנו עדיין נמצאות כולנו באוניברסיטה, כבר לא בתיכון יותר. אבל, וזה משהו שאני חושבת ובאמת מאמינה בו, לדעתי תארים ריאליים הם קשים יותר. לא כי אני עושה תואר כזה ובא לי לעוף על עצמי (כי אף אחד לא מזלזל בי יותר מעצמי, למען האמת...) אלא אובייקטיבית. אני משווה בין אנשים שעושים תואר ריאלי והומני. רוב הריאליים חסרי חיים וחורשים את הנשמה כל היום, כאשר רוב ההומניים יכולים להרשות לעצמם לעבוד בעבודה קבועה (משרת סטודנט, סבבה, אבל קבועה. לא כמו שאני למשל עובדת ב-3 מועדי פסיכומטרי בשנה אם בדיוק התמזל מזלי והם לא נפלו ליד מבחנים), וגם יכולים להרשות לעצמם לצאת לבלות לא מעט. ועדיין, אחרי כל זה - ממוצע הציונים אצל כולם נשאר זהה! אז מה זה אומר?... תגידי לי את. (ואני מדברת פה על רוב האנשים, באחוזים. לא על המיעוט הגאון המוכשר שיכולים לעשות הכל בקלי קלות כי הראש שלהם מתפוצץ מרוב חכמה. כאלה יש גם פה וגם פה, ואנחנו לא אוהבים אותם ולכן לא מדברים עליהם עכשיו
) אז בקיצור, כן - אני רואה את חבריי לתואר חורשים את החיים שלהם, ואת חבריי מתארים אחרים שעובדים או שמזמינים אותי ללכת איתם למקומות ונעלבים כשאני לא מצטרפת (כאילו שיש לי בחירה חופשית בכלל), ואני רואה שכולם מקבלים בדיוק את אותם ציונים בסופו של דבר. ונוטה להאמין שלכולם יש בערך את אותה כמות חכמה, שכל, מנת משכל, תקראי לזה איך שאת רוצה. אז כן, רייצ'ל ניסחה את זה מאוד יפה. בלי לחרוש בטירוף, בתארים ריאליים מקבלים ציונים מספקים - שבתארים ריאליים אין לך ברירה אלא לחרוש כדי לקבל אותם. ושוב, אני לא אומרת את זה כדי להעליב, חס וחלילה, אלא מציינת את העובדות שאני רואה ואת המסקנה שהסקתי מהן. מקווה שהפעם אף אחת לא תיעלב שוב... זו ממש לא הכוונה, אני לרגע לא מזלזלת. אני קוראת פה יום-יום את הודעות המרמור שלכן ורואה טוב מאוד שאף אחת לא יושבת רגל על רגל, ובסופו של דבר כולן עובדות קשה. אז אל תקראו את זה ככה... אוהבת אתכן וכולכן חכמות ומוצלחות!