אני שונאת ביוכימיה!!!

Rachel47

New member
בקורס קיץ באילת

היינו בריף כי מסתבר שיש שם מעבדה (סירייסלי..יש אנשים שקמים בבוקר ועושים את המחקר שלהם כשריף הדולפינים למרגלותיהם) אז דיברנו עם כמה חבר'ה שם וגם ראינו האכלה...נראלי שאני פשוט אנטוש את עניין התואר הני כדי להפוך למאמנת שם וזהו...

RenanaD

New member
מה הם חוקרים?

אני לא מבינה בביולוגיה בשיט, אז ספרי מה הולך שם...

Rachel47

New member
וול הם חוקרים..

דולפינים
כאיול לא סתם הניחו שם את המעבדה..יש לזה סיבה.. אחד המחקרים שעושים כרגע זה על תקשורת בין דולפינים הם פשוט מקליטים אותם ומאזינים להקלטות
מנסים להוכיח שלכל דולפין יש איזה..נקרא לזה מילה..מסויימת..שמייחדת אותו..והוא אומר אותה בסוף כל משפט...יש מצב שזה אפילו השם שלהם או משו.. מחקר לפני זה היה על היווצרות קשרים בין דולפינים זכרים יש מחקרים שמראים שאמנם הדולפינים מסיירים לעצמם ונודדים בים..אבל יש להם קשרים מאוד חזקה בין שני זכרים.. כאילו..זוג "חברים הכי טובים" כזה...או ברו'ס
ווינג מן
זה כזה מגניב
אז הראו את זה על הדולפינים מהריף..שהיו זוג חברים..ואז אחד התרחק אז השני התקרב לדולפין השלישי ועכשיו הם החברים הכי טובים אתם מבינים על מה אני מדברת כשאני אומרת "לשחק עם דולפינים"?!

Rachel47

New member
אני חושבת שמכולנו

רננה הכי מתוסכלת מהתואר שלה.. אז אל תכעסו עליה יותר מידי..בגלל זה נכנסתי לדיון הזה..כדי לרכך הכל
רננה..איי לאב יו
יום אחד כשתעבדי בטבע את תסתכלי על תקופת הלימודים ותצחקי..

RenanaD

New member
טבע? אני מתרחקת מאורגנית ותרופתית כמו אש

בחרתי בחומרים וכל יום מחדש אני מברכת על זה! החלטה חכמה ביותר... (עד שבסוף יתהפך משהו בעולם ואעבוד שם ואצטרך להסתיר את ההודעה הזאת
) חחחחח לפני כמה ימים פגשתי שכנה לשעבר והיא שאלה מה אני לומדת ואם אני אוהבת את זה ומעניין לי. איזה מביך זה לענות "לא!", אה? אמרתי שזה... מאתגר מאוד

RenanaD

New member
אויש, תשתקי
רייצ'ל ניסחה את זה מאוד יפה

לנו אין ברירה. אין לנו אפילו את יכולת הבחירה אם לשבת על הדשא או לא, כי פשוט אין מצב כזה. ולעומת זאת בתארים אחרים - כן. תראי, אני אמרתי את זה בצחוק (ולכן היה גם "
" במה שכתבתי) ואתן לקחתן את זה קשה, ולכיוון שבכלל לא התכוונתי. אז קודם כל - סליחה, אני מתנצלת, לא התכוונתי להעליב ולא התכוונתי לפגוע ולא התכוונתי לזלזל באף אחת ובאף תואר. ברור שגם תארים הומניים הם קשים, לא טענתי אחרת. תואר זה תואר, אנחנו עדיין נמצאות כולנו באוניברסיטה, כבר לא בתיכון יותר. אבל, וזה משהו שאני חושבת ובאמת מאמינה בו, לדעתי תארים ריאליים הם קשים יותר. לא כי אני עושה תואר כזה ובא לי לעוף על עצמי (כי אף אחד לא מזלזל בי יותר מעצמי, למען האמת...) אלא אובייקטיבית. אני משווה בין אנשים שעושים תואר ריאלי והומני. רוב הריאליים חסרי חיים וחורשים את הנשמה כל היום, כאשר רוב ההומניים יכולים להרשות לעצמם לעבוד בעבודה קבועה (משרת סטודנט, סבבה, אבל קבועה. לא כמו שאני למשל עובדת ב-3 מועדי פסיכומטרי בשנה אם בדיוק התמזל מזלי והם לא נפלו ליד מבחנים), וגם יכולים להרשות לעצמם לצאת לבלות לא מעט. ועדיין, אחרי כל זה - ממוצע הציונים אצל כולם נשאר זהה! אז מה זה אומר?... תגידי לי את. (ואני מדברת פה על רוב האנשים, באחוזים. לא על המיעוט הגאון המוכשר שיכולים לעשות הכל בקלי קלות כי הראש שלהם מתפוצץ מרוב חכמה. כאלה יש גם פה וגם פה, ואנחנו לא אוהבים אותם ולכן לא מדברים עליהם עכשיו
) אז בקיצור, כן - אני רואה את חבריי לתואר חורשים את החיים שלהם, ואת חבריי מתארים אחרים שעובדים או שמזמינים אותי ללכת איתם למקומות ונעלבים כשאני לא מצטרפת (כאילו שיש לי בחירה חופשית בכלל), ואני רואה שכולם מקבלים בדיוק את אותם ציונים בסופו של דבר. ונוטה להאמין שלכולם יש בערך את אותה כמות חכמה, שכל, מנת משכל, תקראי לזה איך שאת רוצה. אז כן, רייצ'ל ניסחה את זה מאוד יפה. בלי לחרוש בטירוף, בתארים ריאליים מקבלים ציונים מספקים - שבתארים ריאליים אין לך ברירה אלא לחרוש כדי לקבל אותם. ושוב, אני לא אומרת את זה כדי להעליב, חס וחלילה, אלא מציינת את העובדות שאני רואה ואת המסקנה שהסקתי מהן. מקווה שהפעם אף אחת לא תיעלב שוב... זו ממש לא הכוונה, אני לרגע לא מזלזלת. אני קוראת פה יום-יום את הודעות המרמור שלכן ורואה טוב מאוד שאף אחת לא יושבת רגל על רגל, ובסופו של דבר כולן עובדות קשה. אז אל תקראו את זה ככה... אוהבת אתכן וכולכן חכמות ומוצלחות!

LemonLimeLilach

New member
טוב, עזבי

כתבתי תשובה ממש ארוכה ואז מחקתי
אני מקווה שבזמן שאנחנו לומדות באותה אוניברסיטה כן תמצאי מתישהו קצת זמן לשבת איתי בדשא ואם לא אז חבל... ובקשר לממוצעים של ההומניים והריאליים- כמה למשל את צריכה בתואר ראשון כדי להתקבל לתואר שני? נגיד?

RenanaD

New member
אז תכתבי אותה שוב! אני רוצה לקרוא את מה שיש

לך להגיב. בתואר שני בכימיה את צריכה לגשת למנחה ולבקש ממנו לקבל אותך למעבדה שלו. התואר הוא שנתיים של מחקר, מגיעים לעבוד כל יום מהבוקר עד הערב, לפחות 5 ימים בשבוע (יש מעבדות שהמחקר דורש לעשות דברים גם בסופי שבוע, ואז באסה). מקבלים על זה "מלגת קיום" של 2,000-3,000 שקל לחודש, והחוצפה הכי גדולה היא שגם אסור לך לעבוד בעבודה נוספת תוך כדי (לא שיש זמן לזה, אבל ניחא). אם הממוצע שלך מעל 85 המחלקה מממנת את המלגה הזאת, ואם לא זה צריך לצאת מהכיס של המנחה, כלומר מתקציב המחקר שלו. שזה מן הסתם שיקול בעיניהם כשהם צריכים לבחור את מי מהסטודנטים שפנו אליהם הם רוצים לקבל למעבדה שלהם. לכן המינימום שצריך הוא ממוצע 85, ומן הסתם עדיף יותר כי את בתחרות מול סטודנטים אחרים על המעבדה שאת רוצה. אני כבר התקבלתי לאחת, אז אני בעיקר צריכה לשמור על הממוצע הנוכחי... וזה כ"כ קשה בסמסטר הזה
הוא כבר ירד ועוד לא התפרסמו ציונים במבחנים הקשים יותר. כולם הבטיחו לנו שסמסטר הבא יהיה הרבה יותר קל. אני מפנטזת עליו מתחילת התואר בערך, אז חסר להם שגם בו אני אהיה חסרת חיים! יש לי תוכניות לנשום קצת!

RenanaD

New member
שריייייי! תשמעי איזה כיף הולך להיות לי!

נכון יש כל מיני סדנאות כאלה? סדנת שוקולד, סדנת בישול, סדנת אפיה... אז יש בפ"ת מקום שמעביר כאלה, ויש לו שתיים שהן גם נטולות גלוטן. ולאחותי יש יומולדת בקרוב, אז היא סגרה שם סדנת "חגיגה איטלקית"! (שתינו עם צליאק) מלאאא פיצות ופסטות ודברים שנשמעים מה זה טוב! יאאאאם
ביקשתי להזמין גם אותך, אבל היא סירבה
היא יכלה להזמין רק מספר מצומצם של אנשים, אז גם ככה היא היתה חייבת לנפות מלא... נהיה רק בנות משפחה וחברות קרובות. באסה, הייתי שמחה שתבואי
(גם אם את לא מכירה אותה בכלל
) אבל! יש להם גם סדנאות שהם פותחים לקהל הרחב ואפשר להירשם באופן פרטי, אז אולי נלך בפעם הבאה שהם יעשו את השניה שהיא ללא גלוטן. לא זוכרת את השם, משהו עם "ארוחת בוקר"... ושם יש כל מיני ופלים, קישים, דברים שנשמעו גם מעולה
150 שקל לסדנא של 3 שעות. תרצי להצטרף?

את מקסימה שחשבת עלי

זה נשמע מעולה!!! אבל אני קצת נלחצת כשאני לא מבשלת לבד במטבח...משום מה אני לא מרגישה בנוח כשיש עוד אנשים איתי בזמן הבישול.. אבל את חייבת לדווח איך הלך! אה, וגם- יכול להיות שאהיה בבר אילן בשבוע הבא ואז אולי ניפגש!

RenanaD

New member
בכיף

אוף, אין מצב שתתגברי על זה ל-3 שעות ותבואי? זה נשמע ממש שווה
נראה כמו חוויה שממש כיף לעבור. וכה טעים
בשבוע הבא מתחיל סמסטר ב', אז זה אומר שדווקא כן יש סיכוי קלוש שיהיה לי זמן לפגוש אותך (אתכן! גם עם לילך! מפגש פסגה!), לפני שמתחיל הלחץ החדש...

o0Invisible0o

New member
אתן חמודות

ומגיבות בצורה הולמת ולא פומבית של פורום.
הכל בסדר, נסתדר גם עם השותפה החדשה...

למעלה