אני שונאת ביוכימיה!!!

Rachel47

New member
מתובלות

LemonLimeLilach

New member
אבל באמת חשבת שתשחקי עם דולפינים????

זה כמו שאני אגיד שחשבתי שבתואר שלי אני אשחק עם ביבי בכנסת

Rachel47

New member
חחחחחח

אבל...זה טיפונת יותר הגיוני מלהגיד שתשחקי עם ביבי תחשבי על זה..ביולוגיה ימית...חוקרת במכון ימי חוקרת במכון שנמצא בריף משחקת עם דולפינים אני יודעת קרובה לזה ממה שהתואר שלך מקרב אותך להיות BFF של ציפי ליבני... ולא... מין הסתם ממש לא חשבתי שזה מה שיצא מהתואר הזה אבל אני ונדב (עוד אחד מהמגמה..אחד החברים הטובים שלי מהתואר...אנחנו תמיד מסכימים על הכל וחושבים על אותו דבר) אז יש לנו את הבדיחות שלנו וכל פעם שאנחנו מתוסכלים מהלימודים אנחנו אומרים "אבל רק רצינו לשחק עם דולפינים
" וזה נדבק

LemonLimeLilach

New member
אמות לפני שאהיה BFF של ציפי לבני

אבל בוא נגיד התואר שלי תקשורת פוליטית... עכשיו כשאני באה לעבוד בדוברות מקום כלשהו. נראה לך שבתואר מלמדים אותי איך לדבר עם עיתונאים? איך להוציא הודעות לעיתונות? מה לכתוב? טריקים איך לגרום לעורך להכניס את האייטם שלי על חשבון מישהו אחר? איך לארגן אירועים? כאילו באמת. אני לומדת יותר מהבית הלבן. לימודים זה אף פעם לא מה שחשבנו
(לצערי האמת מתברר שהתואר שלי באמת בכלל לא מה שחשבתי
) בסוף אני באמת אהיה דוברת או יועצת או משהו שווה ערך ללשחק עם דולפינים, אבל בין זה לבין מה שאני לומדת בתואר אין שום קשר. שימי לב מה אני לומדת עכשיו למבחן- הבדל בין חידושים מהפכניים לחידושים הדרגתיים. למי אכפת? אני לעולם לא אצטרך לעבוד עם רדיו! לנצח אצטרך להעביר את הפוליטיקאים שלי קורסים לאיך לעמוד מול קהל ואיך לשלוט בשפת גוף ורדיו זה לא רלוונטי! היום רואים את הבן אדם. ועדיין... בעעעע. ועוד: מוסר ערכים ואתיקה. ולא אתיקה עיתונאית או משהו מעניין כזה. אוף
בא לי למות מהמבחן הזה. אני צריכה 82 אני צריכה 82 אני צריכה 82 אני צריכה 82

LemonLimeLilach

New member
שלי אכן אחרים

ונראה לי שגם את לא היית שורדת בלקרוא מאות על גבי מאות של עמודים על תיאוריות של פוליטיקה

RenanaD

New member
הו מיי...! לקחתן את זה קשה

ולהעליב ממש לא היתה הכוונה...

אני בחייים לא הייתי מסתדרת עם מדעי הרוח

אני פשוט גרועה בלכתוב, גרועה בלהביע את עצמי על הדף, להיות מובנת, אני מפחדת מהקורסים שבהם אני אצטרך לכתוב עבודה שלא קשורה ל-VPN, ADSL, TPS , ועוד כמה קיצורים שכל מה שצריך זה להכיר את ההגדרות. מה לעשות, מספרים אני מבינה יותר ממילים, זה יהיה מוזר לומר שהתעגעתי להשתמש במחשבון שלי?
אני וידיד שלי פעם ראשונה שהוצאנו את המחשבון שלנו בחדו"א אחרי המכינה ממש נישקנו אותו כי התגעגענו להשתמש בו
(כן, כולם הסתכלו עלינו וזה היה מוזר...
) לא אומרת שהחיים שלכם יותר קלים, רק אומרת שכשאנחנו יושבים על הדשא ושותים קפה אנחנו מרגישים כאילו אנחנו עושים משהו רע ושאנחנו לא שייכים לשם...

LemonLimeLilach

New member
שלא לדבר על זה

שאם באמת היינו לומדים את כל מה שאנחנו צריכים ללמוד- לא היינו ישנים/אוכלים/יוצאים/יושבים בדשא לעולם

Rachel47

New member
וזה בערך ההבדל

כי גם בלי לעשות כל מה שאתם צריכים לעשות הציונים שלכם...מספקים אתכם, לכל הפחות לנו אין את הברירה הזאת... את מסתכלת כאן על אחת שלא עושה את כל מה שהיא חייבת והציונים שלה בקנטים והשנה כשהתחלתי לעשות את זה יחד עם אנשים אחרים שכבר מתורגלים..הציונים עלו..לא לשמיים..אבל עלו.. לנו כאיול אין את האפשרות "לא לעשות" את זה ברור שגם בתואר שלכם עם כל המטלות בחיים לא היו יושבים על הדשא אבל בפועל לא עושים הכל וכן יושבים אצלנו אי אפשר מלכתחילה

LemonLimeLilach

New member
אני לא בטוחה שזה נכון לגמרי

בעיקרון לפי הראיה שלי שאני משווה מי שלמד איתי הומני ומי שלומד מקצועות מדויקים שזה גם חברות מהבית, גם אחי הקטן וגם אתן, אתם הרבה יותר היסטריים מאיתנו... אח שלי לא היה בבית כבר חודשים כי יש לו מבחנים והוא הכניס גם את ההורים שלי להיסטריה כזאת שהם אפילו לא מעיזים להתקשר אליו לשאול מה שלומו. זה דבר נורמלי? זה הרבה יותר מדי. אז אנחנו לוקחים לנו את החצי שעה ביום לשבת על הדשא... נכון כשיש לי חלון של שעה וחצי ויש מישהו שיש לו חלון איתי אני אעדיף לשבת איתו קצת לדבר מאשר להיקבר בספריה למרות שיש לי עבודה לכתוב... אז בסדר, מבחינתי לא קרה כלום.. אני אשלים את השעה וחצי הזאת בזמן אחר בסופ"ש, בלילה, בבוקר ואני אשלים אותה תוך חצי שעה. ובלי שום קשר, גם אם הייתי משקיעה את כל ימיי, חיי ונשמתי בתרגילים למתמטיקה בלי לקום מהכיסא לרגע, עדיין הייתי נכשלת. אין לי שום ספק בזה. מישהי כמוני פשוט אין לה את היכולות לזה. לעומת זאת כן יש לי את היכולות לכתוב עבודה של 50 עמודים בכמה ימים וגם לקבל בסוף מעל 90 שזה ציון שיספק את כולנו לא משנה מה אנחנו לומדים. ולהרבה אנשים אחרים אין את זה, כמו שבת אל אמרה למעלה. אז זה שאני "משקיעה" פחות דם בלסיים את התואר שלי לא אומר כלום על הקושי/קלות שלו ועל מה הוא דורש, זה יותר אומר עליי ומה אני מסוגלת לעשות ומה רמות הלחץ שלי. בהכללה גסה כל מי שאני מכירה שלומד מקצועות מדעיים למיניהם הרבה הרבה הרבהההההה יותר לחוץ ממני. ובכל מקרה בלי ללמוד דקה אף אחד לא יכול לעבור את התואר שלנו.

Rachel47

New member
וו וואו

בואי נכניס דברים לפרופורציה נכון...במדעים המדוייקים כולם היסטריים (ברצינות) ואני בכל מקרה בחורה היסטרית מטבעי (משו קטן שירשתי מאמא) אבל לא עובר יום שאני לא מדברת עם הבית ואמנם אני חוזרת מעט הביתה, אבל זה לא קשור רק למבחנים..יש לי את תומר פה..זה אחרת ובכל מקרה המפגשים עם ההורים כן קצובים בזמן וידועים..וגם אם יש מבחן גדול ואני לא יכולה לבוא הם מתניעים את האוטו ונוסעים אליי.. לפחות בעניין הזה אני לא כל כך היסטרית.. \ואני לא לומדת בחלונות כמעט בכלל..אני באמת מסדרת קפה עם אנשים שלומדים באונ' ולא איתי כדי לשבת ולהתעדכן (זה לא קרה הסמסטר הזה כל כך כי האנשים האלה לומדים הנדסות) וזהו..גם לי אין את היכולות למתמטיקה (עיין ערך..כמה פעמים נכשלתי כבר בדבר הזה? חמש בערך...אני סופרת כל בוחן ומבחן שהיה לי בפעמיים קורס הזה) אז אני לא כל כך שונה ממך בעניין הזה...מתמטיקה היא סוג של סרח עודף בתואר שלי..אני כל כך כן מתעניינת בכל דבר שמלמדים אותנו..ופשוט תקעו אותנו עם הקורסים המסריחים האלה שמטרתם למרמר ולנפות.. אז זהו..לי אין את האפשרות ללמוד ככה וככה ולקבל 90 אני מתחילה להרגיש שגם אם אני יושבת ולומדת כמו נעמי (אחת החרשניות הגדולות שלנו..שמוציאה כל הזמן 90) אני עדיין אגיע רק ל70 (אפילו אם אני והיא למדנו בדיוק אותו דבר..אנחנו לומדות ביחד כבר סמסטר שני ברציפות) אבל זה גם עניין של לדעת לפתור מבחנים...אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים אבל אצלנו המבחנים הם מוזרים כאלה..בעיקר בקורסים הביולוגיים את יוצאת מהמבחן ואת באמת לא יכולה להגיד איך הלך מבחן שהייתי בטוחה שקיבלתי 20 הוצאתי 74 מבחן שהייתי משוכנעת שאני לפחות אעבור בציון סבבה (לקורס הזה 60 זה סבבה..והמעבדה מעלה אז זה בסדר) הוצאתי 54 (דאמט!) אבל האמת שזה די מתסכל שלא משנה כמה אני לומדת אני לא מצליחה.. ו..אממ..כמו שאמרתי..בעיניי כל תואר הוא קשה..ואפילו קשה באותה מידה...המקצועות המתמטיים כן גורמים לנו לירוק דם..והם גורמים את זה יותר ממדעי הרוח..אבל זה לא אומר ששלכם "קל" יותר הוא...פחות מתסכל נגיד? זה מתקבל?
אגב את רואה אותי כהרבה יותר לחוצה ממך? אני חייבת לדעת

LemonLimeLilach

New member
גם לי יש בעיה במבחנים

שבגללה אני עושה הרבה מועדי ב', וזה שבפעם הראשונה אני אף פעם לא מצליחה לקלוע למה שהבודקים מחפשים... שזה משהו שיש רק אצלנו נגיד ולא בבעיות מתמטיות למיניהן. ורק אחרי שאני קוראת את ההערות וקולטת מה הם רוצים ממני אני יכולה לגשת שוב ולהצליח. זה מאוד מבאס ומתסכל. ועכשיו אני באוניברסיטה חדשה אז בכלל |כאבראש| אבל היו לי הרבה הרבה הרבה רגעי תסכול בתואר. חוץ מזה את אומרת משהו שנכון ספציפית אלייך. אח שלי למשל לא יורק דם על מתמטיקה ואני מכירה עוד כאלה שכן הולך להם בדברים האלה. אני כמובן לא ובגלל זה אין סיכוי שהייתי הולכת לזה (אפילו שהייתי יכולה בכיף להתקבל לתואר במתמטיקה. עם 86 ב3 יחידות *שהוצאתי את הנשמה בשביל להשיג ציון שנחשב גרוע*. האבסורד). יש מצב שאם הייתי את לא הייתי בחיים הולכת ללמוד את מה שאת לומדת... אני לא יודעת איך את בלימודים כי את לא קרובה אליי פיזית... יותר קל לי להגיד שדפי יותר לחוצה ממני כי כל פעם שהיינו הולכות לבבט אני הייתי רוצה ללכת להסתובב לקנות לקים עוד שעתיים והיא הייתה אומרת "לא אני חייבת לחזור הביתה ללמוד אני לא יכולה". וגם לי היה מה ללמוד, ברור לך... יש מצב שזה רע כי אני הייתי כל התואר בגישה של יהיה בסדר ורננה ודפי בטח מצליחות יותר ממני
אני ישראלית טיפוסית.

Rachel47

New member
שוב..את אומרת רק אצלנו

אבל כל המועדי ב שלי...בביוכימיה במיקרוביולוגיה זה מקצועות בהן ישבתי וקראתי ערימות של חומר הבנתי מיליון ו8 תהליכים (כי יש בערך 47 מיליון) ובכל זאת קיבלתי ציון מגעיל רק כי לא הבנתי את השאלה במיקרו אשכרה עשיתי מושלם את הטבלה של הכרומוזומים (זה מגעיל כמו שזה נשמע) אבל הם מתייחסים לטבלה עצמה כטיוטה (לא בודקים אותה) והיינו אמורים על פיה למלא טבלה אחרת בתוך המבחן...וקיבלתי 6 מתוך 20
! הייתי אמורה לקבל שם את מלוא הנקודות..אבל מסתבר שפשוט לא הנבתי בשיט מה הם שואלים שם
ונכון יש הרבה מאוד אנשים שלא יורקים דם על מתמטיקה..אלה אנשים שפורחים בהנדסה..במדעי החיים, אלה שלא יורקים דם על מתמטיקה..ירקו דם על הקורסים האלה עם היותר מידי מידע לזכור בע"פ והבנה מעמיקה יותר (ויש את יחידי הסגולה שפשוט טובים בהכל...אבל זה בד"כ הומני או ריאלי..לא שניהם ביחד 100%) אבל בואי שניה נסתכל על מבחן התוצאה נכון רננה ודפי מוציאות ציונים יופי (הקנאה שלי היא לכיוון דפי יותר כי היא אשכרה עושה קורסים שמקבילים לשלי...רננה היא אלה בעיניי..היא עושה רק כימיה...הו the horor!!!) אבל את לא הוצאת ציונים כל כך גרועים..נכון? כלומר...על פי מבחן התוצאה..יפ...את בתואר שני
שזה בעיקורן גם המטרה שלי..רק שלדעתי אני לא אגיע אליה..אפילו שעוד לא איבדתי תקווה
וכן נו את יכולה להגיד את זה...אני מזוכיסטית שהלכתי לתואר הזה סו וואט? דולפינים!!!!!!!!!!!!!!!

LemonLimeLilach

New member
אני אומרת אצלנו

כי אצלנו יש הרבה יותר מקום לפרשנות... כשפותרים תרגיל במתמטיקה זה הרבה יותר טכני לעומת כשכותבים תשובה של 3-5 עמודים שמתרגל יכול לכתוב לך בהערות "היית צריכה לכתוב יותר על בריטניה ופחות על גרמניה כי ככה תשובה טובה נראית לי בראש" או כל מיני דברים דומים... "היית צריכה לפרט יותר על תהליך העלייה לשלטון של היטלר" כשבשאלה כתוב פרט את הדברים שהיטלר עשה בכדי להפוך לדיקטטור (אני כמובן מפשטת מאוד את השאלות
) ואני פירטתי דברים כמו חוק ההסכמה והאחדה שזה אחרי שהוא כבר נבחר... או נתח מקרה בוחן כלשהו על פי שיטת המרקסיזם ואני מתמקדת בדברים שנראים לי חשובים במרקסיזם אבל המרצה שלי בכלל חושבת שדברים אחרים חשובים יותר... אני אמורה להיכנס לך לתוך הראש ולנחש מה חשוב לך יותר? טוב, נו, מועד ב'... זה נורא מתסכללללללל!!! בכל מה שקשור לכרומוזומים שדיברת עליהם, סורי אין לי מושג מה זה אומר בכלל אז אני לא יודעת אפילו לדמיין לעצמי איך נראות שאלות או מה מובן/לא מובן בהן
דולפינים יאי!!

Rachel47

New member
אז אכן במבחנים הנוראים שלנו

שלא קשורים למתמטיקה מורידים לך נקודות על זה שלא כתבת משו שזהה לתשובה שמהתרגל החליט עליה בראש המעוות שלו יש בביוכימיה מתרגל שהוא אחלה בתור מתרגל ובנאדם אבל השאלות שהוא כותב למבחנים...הן מבוססות על איזה מאמר הוא קרה לאחרונה (ברצינות..איך אני אמורה לדעת מה ~אתה~ קראת כשזה לא חלק מהמאמרים למבחן?!) אז כתבנו תשובה ממוקצעת להפליא..בדיוק על מה שקורה שם..זו הייתה שאלת ניתוח גרפים...אבל זה הכל עניין של לנסות להסיק מה קורה שם אז את כותבת מה שאת ~חושבת~ שקורה..כמובן בהסתמך על דברים שאת יודעת ממה שלמדת בקורס ואז..הוא הוריד לכווווווווווווולם נקודות על כך שלא כתבנו את המילה "דימריזציה" (כי התהליך מונע דימריזציה- התחברות של שתי תתי יחידות) אף אחד!!! לא עלה על זה!! למה? כי זה לא היה ברור מהנתונים שלנו אבל זו המילה שהייתה כתובה במאמר...אז אם היא לא הופיעה בתשובה...התשובה לא מלאה WTF?! דולפיניייייים

LemonLimeLilach

New member
אבל זה דבר שאמורים לתת עליו נקודות לכולם

אחרי זה כשמתברר שאף אחדדדד לא ידע. לא? שמעתי על הרבה מקרים כאלה. לא אצלי. כי אני בקושי זוכרת את המילה פקטור מרוב שמעולם לא השתמשתי בה...

Rachel47

New member
כן פקטור

זה דברים שקורים אבל לא בקורס הזה אף פעם זה נותן לכותבי השאלות לעשות מה שבראש שלהם ימח שמם

RenanaD

New member
"אלה"... הגזמת

דולפינים
את תקרעי את התחת שלך בתואר שלך, וכשתהיי גדולה ותשחקי איתם אני אבוא לבקר ואהנה ישר מהתוצאה הסופית

למעלה