אני רוצה להבין...

S h a y D u

New member
??? אין תשובה?! ../images/Emo6.gif

הינה עוד אחד מהדברים שרק מראים ומוכיחים שאנשים כמוך רואים רק את מה שנוח להם לראות, מבינים רק את מה שהם רוצים להבין וע"י כך מעוותים את המציאות הקיימת. אתה מתייחס לאוכלוסיה החרדית בכללותם תחת אותה קטגוריה חמורה ומתעלם מכך שישנן אוכלוסיות נוספות שניתנות לקיטלוג גם כן תחת קטגוריות חמורות נוספות אך - אתה רואה רק את מה שנוח לך לראות, מאשים רק את מי שנוח לך להאשים ע"י האשמות-שווא וסופו של דבר גורם לעייות המציאות!

סלוניק

New member
שמע,

אני לא עובר כל חמש דקות על הפורום ולא יכול להגיב לך מיידית, קצת סבלנות בבקשה. מה שאתה טוען בעצם זה שאני מתייחס לנתונים מדוייקים כלפי האוכ' החרדית ולא מתייחס לכלל הנתונים האחרים הקיימים בעולם. ובכן, היות ואנחנו כרגע עוסקים בחרדים כנושא, אז אני מוצא להתייחס דווקא אליהם כקבוצה במקום לדחוף לשרשור קבוצות לא קשורות אחרות. חוץ מזה, אני לא מצליח להבין את הקטלוג - האוכ' החרדית פטורה משירות בצה"ל. אי לכך ההתייחסות האליה היא כאל אוכ' שלא משרתת בצה"ל גם אם יש כאלו שמתנדבים היות והיא פטורה על פי חוק. האם זה קטלוג לומר כי הדרוזים משרתים בצה"ל על אף שחלקם אינם מתגייסים? אתה סתם מחפש דרך להתווכח ולרדת מעץ הגזענות שהתפארת בו לפני מס' שבועות.

הרבה חרדים חיים בעוני עם כל הקצבאות

וגם ההיי טק הישראלי פורח הרבה פטנטים ישראליים וחברות מצליחות אני רואה עתיד טוב

זה ברור.../images/Emo163.gif

אבל מצד שני, קל הרבה יותר לחיות כשיש לך קצבה על 13 ילדים, לא? וד"א, לא אמרתי שכל הדתיים והחרדים לא יוצאים לעבוד ולא מתגייסים. יש חלק גדול מהחרדיים שלא מתגייס ולא הולך לעבוד, זאת עובדה. לגבי הדתיים, זה רק הגיוס לדעתי. אבל שוב, לא דיברתי על כל המגזר. דיברתי על חלקו.

סלוניק

New member
הקצבאות לא אמורות להפוך אדם לעשיר.

אם כך היו הדברים לא היה שום תמריץ כלשהו לצאת לשוק העבודה.

אז מה אכפת לך?

תן להם לשמור על הדמוגרפיה ואתה תמשיך לחיות עם 2 ילדים וכלב

סלוניק

New member
למה שלא יהיה לי אכפת?

אם אני משלם מכיסי את הוצאות המחיה של משפחה בת 12 ילדים אני מן הסתם אעדיף שאותה משפחה תגדל 2 ילדים וכלב ותוכל לדאוג לעצמה. מירוץ דמוגרפי הוא לא מוסרי ולא פרקטי.

עדיף לשלם להם

מאשר לקום עוד כמה שנים ולראות שיש לך פה שלטון מוסלמי כמו באירן

סלוניק

New member
זו חשיבה מאוד שטחית.

נתחיל בכך שלא רק לחרדיות יש רחם, גם לערביי ישראל יש. כך שגם בקרב האוכלוסייה הבדואית התפתחה מערכת ילודה המתבססת על חוק משפחות ברוכות ילדים ובסופו של דבר לא רק שאנחנו באותה נקודת התחלה בזכות החקוים האלה, אלה שהמגזרים שנהנים ממירוץ הילודה הזה הם שניהם מגזרים אנטי-ציוניים, ובלתי יצרניים. כל זאת עוד מבלי להתעסק בפן המוסרי של דחיפת מגזרים אל עבר עוני ובערות בעבור המלחמה הדמוגרפית שהיום כבר מובן לכל כי ניתן לפתור אותה במסגרת שתי מדינות לשני עמים.

אם הערבים ישארו ישראלים

החרדים צרכים להמשיך לעשות הרבה ילדים ושאנחנו נביא להם תרומות פה ושם

סלוניק

New member
למה? לא ענית לשום טיעון.

חוק משפחות ברוכות ילדים לא מימש שום ניצחון ילודה כמו זה שאתה מייחל לו - להיפך, הוא רק עודד את ערביי ישראל להוליד גם כן יותר ילדים, ועודד עוד אלפי משפחות, יהודיות ומוסלמיות כאחד, להביא עוד ועוד ילדים לעולם של עוני ובורות.

מה זה משנה לך שהם עניים?

עם הערבים רוצים להיות עניים וללדת 18 ילדים שילדו ויהיו עניים.. בשבילנו זה רק יעזור העוני שלהם

סלוניק

New member
...

ממתי מצב של עוני ובורות הוא חיובי? ממתי מגזרים החיים על סעד הוא חיובי? אתה מסתכל על הדברים האלה מהשקפה כל כך ילדותית ושטחית שאני לא יודע אם לטרוח להגיב בכלל.

סלוניק

New member
...

ובדיוק בגלל זה אני לא רואה טעם להתדיין איתך. לא רק שהתשובות שלך ילדותיות אלא שגם אי אפשר בכלל לגרום לך להעלות על הדעת שהן כאלו.

iRoNBaLLz

New member
זה נובע משיקול כלכלי מוטעה ביחס

למצוות של פרו ורבו. אומנם מקבלים כספים על ילדים, אבל הכספים זניחים ביותר לכמה שעולה לגדל ילד. אם לא רוצים עוני אז לעשות שיקול של הכנסה ממוצעת ביחס לעלות החיים של המשפחה.

S h a y D u

New member
לא בין המרכאות, כולל המרכאות! :)

ערבי לעולם לא יחשב כישראלי! גם אם יש לו עדיין אזרחות ישראלית, מבחינתינו (הישראלים), הוא לא יחשב כישראלי אלא כ"ישראלי" - במובן של גר המתגורר במדינת ישראל. (כנ"ל גם לגבי שאר סוגי הגויים...)

למעלה