אני רוצה להבין...

GreatGTM

New member
תנ"ך

חוקים: התכוונתי לתרי"ג. יום אחד אני אקרא גם את כל הפירושים למיניהם יחד עם רב אחד ואז נראה. בינתיים אני מסתמך על מה שקראתי.

noamgk

New member
אבל אתה לא הקובע...

מה שנכון הוא מה שהיהדות מכתיבה, מה שעבר במסורת מדור לדור - מה שקיבלנו מהקב"ה. תרי"ג - מצוות. לא חוקים.

GreatGTM

New member
קונסרבטיבים ורפורמים

אני אוהב את הרעיון, לא אהבתי את היישום...

נוי mrs

New member
למה חסרת משמעות?

הרי זה לא שאם אלו לא היו חוקים במדינת ישראל,אז פתאום כולם היו מתחתנים עם נוצרים,או מתחנים באופן אזרחי,או פותחים את החנות שלהם בשבת,או אוכלים אוכל לא כשר וכל מיני כאלה,תמיד היו האנשים שכן היו שומרים את זה.. אז כן,זו כפיה.כי יש אנשים שלא רוצים את זה,אז חבל.

noamgk

New member
חסרת משמעות,

כי המדינה הזאת היא התשובה לאנטישמיות ומקום המקלט היחיד של העם היהודי. הגרמנים ניסו להכחיד את היהודים בשואה, ואנשי שינוי והרפורמים מנסים להכחיד העם היהודי מבפנים. (במכוון או שלא במכוון..)

Fleddermaus

New member
מי זה העם היהודי? אתה?

תבדיל בין העם היהודי לדת היהודית, כבר יותר מ-300 שנה מדובר במושגים נפרדים. רוב היהודים היום אינם קשורים לדת היהודית אלא רק לעם היהודי. הציונות פועלת למען העם היהודי, לא למען הדת היהודית. ולכן, אין שום דבר בפעילות של שינוי או התנועה הרפורמית שפוגעים בעם היהודי, להיפך! מדובר בתנועות ציוניות.

noamgk

New member
התבוללות מעלימה את העם היהודי.

העם היהודי - כל מי שהוא יהודי שייך לעם היהודי, לא משנה מה אמונתו ואיפה הוא גר ובאיזו שפה הוא מדבר. וזה לא סותר את דבריי.

Fleddermaus

New member
ומה גורם להתבוללות?

בטח לא יהדות מתקדמת, אם כבר אז הסגירות האורתודוכסית יוצרת אנטגוניזם.

noamgk

New member
הגיור, למשל.

בג"צ שמתיר לגייר שלא על פי ההלכה, כמו הרפורמים, וכך גורם ליהודים להתחתן עם אנשים שאינם יהודים (אך משוכנעים ומשכנעים שכן).

GreatGTM

New member
אתה מבין

יש הסדר בשם "סטאטוס קוו" שנחתם בין בן גוריון לדתיים ב-48 כדי למנוע מלחמת אחים עתידית על רקע דתי. בעיקרון, זה לא ממש הסכם אלא אישור שהמצב שהתקיים בתקופת המנדט ימשיך. מכיוון שהצב היום נפיץ בכל מקרה, כדאי לעזוב את זה בשקט לכמה שנים, כמו שכדאי לעזוב את רעיון ארץ ישראל השלמה לכמה שנים.

La Gamba

New member
תח"צ בשבת זה הגיוני

יחסית, כיוון שמדובר במשהו ממשלתי, ויש בזה משהו מוזר שהממשלה תממן משהו כה לא יהודי כמו חילול שבת. (וכן, שמירת שבת זה אחד הסממנים הבולטים של היהדות)

La Gamba

New member
אה כן,

וקביעת יום מנוחה זה חוק סוציאליסטי שנקבע על יום השבת עקב הזהות היהודית של המדינה.

סלוניק

New member
הממשלה כבר עושה את זה.

האם מקורות לא עובדת בשבת? האם חברת החשמל? האם רשות השידור ותחנות הרדיו (בהן גם עובדים לא מעט דתיים)? בהנחה סבירה שהציבור הדתי לא שותה מים מבקבוקי נביעות, מפיק חשמל מטחנות רוח או רואה רק את ערוץ 'תכלת' בטלויזיה, הוא יכול להתמודד עם חברות שפעילות בשבת. ותחבורה ציבורית היא לא מסעדה או חנות בגדים שפועלת לצרכים מסחריים, יש לה חשיבות משמעותית גם מבחינת הסיוע הכלכלי לאזרח וגם מבחינת הפחתת התאונות וזיהום האוויר. אין לי בעיה עם כך שיצומצמו הנסיעות בשבתות, אבל כן צריכה להיות נסיעה בין עירונית, לפחות באמצעות הרכבות (שממילא עוצרות בפרברים).

סלוניק

New member
הסטטוס קוו נוסח לפני שישים שנים.

הוא לא בהכרח רלוונטי לימינו אלה כאשר הדוגמה הבולטת ביותר היא פטור הגיוס לתלמידי הישיבות - שהחל כיוזמה לפטירת מאות צעירים בלבד.

iRoNBaLLz

New member
גמישות היא דרך הכרחית כדי לחיות

במדינה ביחד. רוב הציבור החילוני מרגיש שיש כפייה דתית, אבל לדעתי גם הרבה מהציבור הדתי - חרדי מרגיש שיש כפייה מודרנית עלייהם. אגב, אני לא חושב שתחבורה ציבורית בשבת היא משהו קריטי שאי אפשר לחיות בלעדיו.

סלוניק

New member
גם מכונית היא לא קריטית לחיים,

למה לא לאסור נסיעה ברכבים פרטיים בשבת?

למעלה