אני רוצה להבין...

Duder22

New member
דבר ראשון, תשמע מה הבחור למטה אמר

דבר שני, זוכר את העניין הקטן עם הקומונה? אמרתם שהיא פתוחה לכולם, אבל הסתבר שהיא לא פתוחה לאנשי שמאל.

Duder22

New member
אני לא מדבר עלייך בפרט,

אם כי על החלק שאתה תומך בו. שמאלן אמיתי, לא "מרכז". ולא, הכוונה ב'שמאל אמיתי' היא לא לעבודה או למרצ.

שרירי86

New member
אף אחד לא כופה כלום

מי שרוצה לנסוע בשבת - מוזמן רוצה להתחתן עם גוייה - מוזמן גוייה= לא יהודי . לא כופים כלום . ובנוגע לחנויות שסגורות ואין תחבורה בשבת - ככה זה בכל העולם ובכל הדתות . אז , מספיק , שמאלנים .

sharonhaimov

New member
כמו בכל העולם? כמו בצרפת הקתולית?

אולי איראן מדינת ההלכה האיסלאמית-שיעית?

המדינה שלנו מאוד לא מתקדמת.../images/Emo31.gif

אם היא כ"כ מתקדמת, תסביר את העובדה שצריך להתחנן ולחכות שנים לילד אם אתה לא חרדי-דתי. או את העובדה שמדינת ישראל מושבתת כליל בשבת. או את העובדה שחרדים ודתיים מרובי ילדים, אשר נמצאים כל היום מתעשרים על חשבונם של תושבי ארץ ישראל, למרות שבעליל הם לא עושים כלום למען המדינה. ושים לב, אני מדברת אך ורק על הדתיים וחרדים שלא יוצאים לעבוד ולא מתגייסים כי לא נוח להם.

S h a y D u

New member
קטלגנים גזענים שכמותכם!

זורקים שטויות שאתם נגד קיטלוגים של עמים ודתות ונגד התיחסות אליהם בכללותם תחת אותה קטגוריה, אבל מה שקורה תכל'ס זה שאתם בעמצים עושים זאת - מכלילים על כל החרדים/דתיים כ"לא עושים כלום למען המדינה... חיים על חשבון המדינה... בלה-בלה..." אגב, לא מתפלא! זה הרי הכי נוח לכם...

סלוניק

New member
אתה מאשים אחרים בגזענות?

אתה, שטען שלגזע הערבי יש גנים של טרור? אגב, אני לא יודע מה איתך, אבל לא שמעתי על גזע הדתיים. יש הבדל שמיים וארץ בין התזה הגזענית שלך המתייחסת לתכונותיו של אדם כאל אספקט בלתי משתנה מכורח מוצאו ועמו לבין התייחסות לבני אדם המחזיקים בהשקפה דתית-אידיאולוגית מסויימת. נכון, אמנם מספרם קטן אך בהחלט יש חרדים שמשרתים בצה"ל ולא חיים על קצבאות, אז להכליל על כולם זו באמת שגיאה. אבל היות והדבר די ברור אני לא חושב שזה מה ש-Supersheep עשתה אלא רק התייחסה לרוב המוחלט של הקבוצה כמייצג כוללני. זה ההבדל בין ההתייחסות שלך ל"מטען גנטי" מחייב.

S h a y D u

New member
וואלה, אתה לא שם לב למה שאתה כותב?!

"אבל היות והדבר די ברור אני לא חושב שזה מה ש-Supersheep עשתה אלא רק התייחסה לרוב המוחלט של הקבוצה כמייצג כוללני", חחח... על אותו המשקל אני יכול לבוא ולטעון... שהיות והדבר היה די ברור, אני לא חושב שהתיחסתי ל"מטען גנטי" מחייב של הערבים, אלא רק התיחסתי לרוב המוחלט של הקבוצה (הערבים) כמייצג כוללני - אמממ... תזכיר לי כמה אחוז בערך מהפלשתינאים תומכים בחמאס ובארגוני טרור אחרים. ואני לא מדבר כאן על גזענות, אני מדבר על קטלגנות !!!

S h a y D u

New member
אגב, שאלה אליך:

האם ההתייחסות שלך לרוב המוחלט של הקבוצה החרדית/דתית כמייצג כוללני ("חיים על קצבאות", "לא עושים כלום למען המדינה".. וכו'..) אינה הופכת אותך להיחשב כקטלגן? ואגב, האם אתה אדם מאמין? במידה ולא, הרי קל לך מאד להתייחס בזלזול לכך שחלק מהמגזר החרדי כזה, כי ההשקפות האידיאולוגית שלך אינן תואמות את אלו של המגזר החרדי.

סלוניק

New member
גם אם אני אהיה אדם מאמין

זה לא ישלול את הנתונים - שיעור העובדים במגזר החרדי הוא נמוך מאוד, ושיעור המשרתים בצבא נמוך עוד יותר. הטענות שלך לא רלוונטיות. התייחסות לרוב מוחלט של קבוצה כדי לתאר אותה נעשה מטעמי נוחות בלבד היות וברור שלא כל החרדים לא עובדים, למשל. ולמען האמת Supersheep אמרה את זה בעצמה, כך שהטיעון שלך נשמט. ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה - יש הבדל שמיים וארץ בין הגישה הזו, לבין הגישה הגזענית שהצגת מקודם לכן לפיה לערבים יש איזשהו "מטען גנטי" שקובע את עמדותיהם הפוליטיות, יחסם ליהודים ואחרת. האמת היא שפשוט ציינת במילים אחרות ועל עם אחר את תורת הגזע - עם שלפי נתונים מדעיים כביכול, אמור להיות אוייב נצחי לעם העליון שלך.

S h a y D u

New member
אוייב נצחי?! לא ולא...

אתה יכול להביא ציטוט שלי, שבו שאני מתייחס אליהם כאוייב נצחי? אגב, חחח.... ---> שיעור הטרוריסטים במגזר הערבי הוא גבוה מאוד, ושיעור החפים מפשע הוא נמוך מאד.

סלוניק

New member
מה שיעור הטרוריסטים באמת?

האם הוא מתקרב לאחוז אחד? כבר הבאתי לינק בו אתה טוען שלערבים (ולעמלקים?) יש איזשהו פגם גנטי ההופך אותם לאוייבי היהודים, ובאופן כללי הייתי מאוד מעוניין שתסביר כיצד הפלא המדעי הזה ייתכן.

S h a y D u

New member
אין הכוונה לפגם גנטי

אלא למהין חינוך פנאטי-פרימיטיבי שעבר אצלם מדור לדור. את הביטוי "גנים"/"פגם גנטי" אתם (אתה ו"חייל צעצוע אמיץ קופר") הדבקתם לדבריי, אני לא ציינתי את זה ככה. ואגב, על אותו משקל שאתה טוען ש"שיעור העובדים במגזר החרדי הוא נמוך מאוד, ושיעור המשרתים בצבא נמוך עוד יותר..." (שאגב, גם לא ממש רלוונטי...), אני יכול לטעון (ובצדק!): ששיעור תומכי הטרור במגזר הערבי הוא גבוה מאד, שיעור אלה שמכירים במדינת ישראל הוא נמוך מאד ושיעור אלה שמרשתים בצה"ל הוא אפסי. מדוע הינך מתייחס בחומרה רבה יותר לשיעור במגזר החרדי ואף מתייחס לרוב המוחלט של הקבוצה הזו כמייצג כוללני??..

סלוניק

New member
אתה יכול לטעון את זה בהחלט,

זו אמנם טענה שגויה ושקרית אבל היא בהחלט בגדר טענה לגיטימית. את הטענות הגנטיות (ועם כל הכבוד, את המושג חינוך ניסית להוסיף רק לאחר שנקטלת מכל הכיוונים בנושא הזה, זה הדבר האחרון שמשתמע מן התיאור "צאצאי עמלק") אי אפשר לכנות כלגיטימיות אלא אם כן באמת תביא את ההוכחות האלה על מחקרים מדעיים לאוייביהם הנצחיים של העם היהודי.

S h a y D u

New member
לא ענית לי על השאלה!

מדוע הינך מתייחס בחומרה רבה יותר לשיעור במגזר החרדי ואף מתייחס לרוב המוחלט של הקבוצה הזו כמייצג כוללני??..

למעלה