אני רוצה להבין...

אוף, די להפגין טמטום

כל אזרח ישראלי, לא משנה אם אתה אוהב אותו או לא, יקבל קצבאות על הילודה המוגברת.

S h a y D u

New member
אני לא אמרתי שלא...

כל מה שכתבתי התייחס לכך שהם לא נחשבים לישראלים (עדיין).

S h a y D u

New member
להיפך...

עפ"י התורה, הם נחשבים לגרים ואנו צריכים לכבד אותם... - אני תומך בשוויון זכויות בינינו, היהודים, לבינם.

S h a y D u

New member
לא תשא את שם השם אלוקיך לשווא!

אל תערב אותו, אין לו שום קשר לזה...
הבחירה ניתנה לנו. ואם כבר מדברים על חוקים, אחת הסיבות שהגענו למצב הנוראי הזה במדינה הם חלק מן החוקים הגרועים שנחקקו וחוקים אחרים חשובים שלא נחקקו... המצב הנוכחי רק מוכיח זאת יותר ויותר!

noamgk

New member
הם לא נחשבים לגרים ע"פ התורה.

גר תושב מחוייב בשבע מצוות בני נח ובקבלת המרות של המלכות היהודית. כמו שזה נראה, הם לא ממש מקיימים את הפרמטרים האלה...

סלוניק

New member
מוזר,

לפי חוק האוכלוסין משנת 1951, גם ערבים, מסתבר, נחשבים לישראלים לכל דבר, ולא לישראלי מרכאות.

אה כן?../images/Emo163.gif

אז איך זה, שאני בתור 'ישראלית' מחשיבה את אותו הערבי לישראלי כמוני? אני בטח פגומה.

S h a y D u

New member
תראי...

לגבי פגומה - את זה את אמרת! אבל את פשוט טועה כמו לא מעט יהודים אחרים בארץ הזו שטועים או שמנסים לעוות את המציאות הנוכחית ואת העובדות הקיימות...

סלוניק

New member
למה טועה?

מה הופך את הערבי והיהודי לשונים מכורח הולדתם לאמהות אחרות (ואפילו לא נשתמש במושג גנים)?

S h a y D u

New member
הדת והחינוך שלהם!

ואני מבקש לא לזרוק כאן משפטים מתכחמים כמו "הם לומדים בבית ספר בדיוק את מה שהיהודים לומדים".... הרי מובן שאני מתכוון לחינוך דתי-איסלאמי-פרימיטיבי-פנאטי שעובר במשפחה...

iRoNBaLLz

New member
מה שמשנה זה איך כל אחד מחשיב את

עצמו. "ישראלי" זאת הגדרה אישית של כל אחד. ההגדרה מבטאת את הזיקה של הבן אדם למדינת ישראל. לדעתי, ערבי אזרח המדינה שלא מגדיר את עצמו כך, צריך לוותר על אזרחותו באופן עצמאי. אבל כמובן שאנשים כאלו לא יעשו זאת, ברובם, טוב להם לשנוא את המדינה ולהנות מההטבות של האזרח באותה נשימה.

S h a y D u

New member
זו בדיוק אחת הסיבות למה שאמרתי...

וצריך לעשות משהו בנידון! אני חושב שמפלגתו של מרזל תומכת בזה... תקנו אותי אם אני טועה או אם יש מפלגות אחרות...

iRoNBaLLz

New member
אני ציינתי את הבחירה... גם מרזל?

זה למה אני חושב שמי שלא נשבע אמונים למדינה ונאמנות אלייה צריך לוותר על אזרחותו. מבחינתי זה כמו הכרזה של האזרח שהוא נגד המדינה.

סלוניק

New member
מי זה שקובע מיהו ישראלי?

חשבתי שהאזרחים מעצבים את אופיה של המדינה ולא המדינה את האזרחים. אני לא חש זיקה לתיאוקרטיה הנוכחית ולמשטר הכיבוש בשטחים. האם לנוכח כך עלי לוותר על האזרחות שלי?

סלוניק

New member
למה דתיים?

נכון שבמגזר החרדי אחוז העובדים והמשרתים הוא נמוך, אבל בקרב הציבור הדתי-לאומי (אם אליו התכוונת) ההיפך הוא הנכון - נתוני הגיוס הם הגבוהים ביותר במגזר היהודי ושיעורי התעסוקה הם בגדר הנורמה.

למעלה