אני רוצה להבין

neko

New member
אולי תלך לקורס "מבוא לפיזיקה

מודרנית" וזהו? תקציר התקצירים ממה שאני זוכר: יש בעולם 4 כוחות סה"כ: הכח הגרעיני החזק - מחזיק את הפרוטונים בגרעין יחדיו. הכח הגרעיני החלש - מחזיק את האלקטרונים במסלול (לא בטוח ב100%). הכח האלקטרומגנטי - גורם לרוב התופעות שאנו מכירים ביומיום - המסה של סוכר במים, חיבור חמצן ופחמן לפחמן דו-חמצני, פירוק אוכל, ושאר תהליכים ביולוגיים וביוכימיים. כח הגרביטציה - השפעותיו עלינו מסתכמות במשיכתינו לכדוה"א ובגאות ושפל (שאר הכוכבים אינם מספיק קרובים ע"מ להשפיע עלינו. אם אתה מתעקש להגיד שזה חיות, אני יכול להתעקש ולהגיד שבאלוהים יש חיות גם. אז מה?

neko

New member
לקח לך בדיוק 45 דקות להגיע למה

שאמרתי מראש שתגיע. איזה חוזה עתידות אני
אך בדבר אחד טעיתי - אפילו לא חיכית עד שתגיע לדבר שעליו אין לנו תשובה. נתתי לך תשובה מבוססת, אך אתה טוען טענה שאינה מבוססת כלל. מי מאיתנו סביר שיהיה הצודק?

dafnaleh

New member
טוב,

זה היה די צפוי. כל דבר שאנחנו לא יודעים להסביר, הם מייחסים אליו את אלוהים. מאז ומתמיד זה היה ככה.

אוריאל 1

New member
תגובה

האמת היא שאני קצת מכיר את סוג האנשים שנמצאים פה ואני לא ממש מאמין שאוכל להשפיע על אנשים שנתקעו ללא מוצא בדרך שלהם ומתעקשים בכל מחיר להמשיך בדרך זו מאשר לחפש דרך אחרת.בסך הכל מכל התשובות שקיבלתי פה רק התחזקתי בעצמי,אנשים מתעקשים להעלות את "ט"ענותיהם מאשר להגיד לא יודעים אתה אולי השכלת, אך בסופו של דבר גם נשארת תקוע כשקיר ענק ניצב לפניך ואין אתה יכול לעבור אותו ובכל זאת אתה מתעקש להמשיך ולנסות,המטרה היית לקבל תשובה באמת ולא להגיע לנקודה מסויימת אבל ככול שהזמן עובר ואני מקבל תגובות ממש לא רציונליות אני יותר מבין את דרכי.

Levos

New member
אם לא יודעים אומרים לא יודעים

אבל לגבי השאלות שלך יש תשובות ברורות! אז למה לנו לחפש דרך אחרת?

אוריאל 1

New member
חדש לי, מה

מניע כל דבר חי לפני שהחל לתפקד בעצמו וליהיות חלק מהתהליך,מה הניע את החיים הראשוניים?

neko

New member
החיים המקוריים:

1. נוצרו במקרה. 2. נוצרו ע"י אל שמאז עזב\מת. 3. נוצרו ע"י אלוהי הטבע. 4. נוצרו ע"י אלוהי היהדות, שחיכה אח"כ כמה מיליוני שנים עד שיתפתחו בו חיים מתקדמים מספיק, נתן לאותם יצורים נשמה וספר תקציר הבריאה עם כמה שקרים על אדם וחוה וכד' כדי לחנכם, ישב בצד והתגלגל מצחוק איך הם כולם נלחמים ומתים על השטויות שהמציא. בחר את התשובה ההגיונית ביותר.

neko

New member
אז איך אתה מסביר את השגיאות בתורה?

ואת העובדה שהיהודים סבלו יותר מכל העמים? האם לא מדובר בחוש הומור מעוות?

אוריאל 1

New member
אין ואפילו לא שגיאה אחת בתורה

אני לא יודע מאיפה הבאת זאת אך אין לי ספק שזה אך ורק מלימוד לקוי. בתורה לכל דבר תשובה וכבר עניתי בעבר לשאלות של אתר חופש על בראשית .

vizini

New member
ואני חשבתי שבתורה יש הכל...

שמש בגבעון דום לא נשמע לך כמו שגיאה?

neko

New member
טעות, לא יכולה להווצר ארץ ללא שמש

שתהיה לפניה, ראה כאן. מעשיות התורה שוגות במקרים רבים.

מה לא יכולה?

אם אלוהים רוצה אז אפשר הכל, אתה לא יודע? אלוהים עושה הוקוס פוקוס ויש ארץ. עושה הוקוס פוקוס ויש שמש. וזו לא טעות בכלל. הרי אלוהים יכול לברוא את כל היקום לפני פחות מששת אלפים שנה, אבל ככה שהכל יראה כאילו הוא נברא לפני מליארדי שנים, כדי לבלבל את האתאיסטים המנוולים. אתה מחפש הגיון מדעי איפה שאין שום הגיון בכלל. אלוהים יכול הכל וזהו.

אוריאל 1

New member
הצחקת אותי

לפני מספר שנים נמצאה גופת אדם באלסקה בתוך גוש קרח עצום,באו כל מיני חוקרים מכל העולם וקבעו שהגופה בת אלפי שנים,לאחר שבועיים גילו בעזרת צילומי שיניים שהגופה בת חצי שנה. המדע מספר לך היום רק את מה שהוא רואה היום,מה שהוא ידע מחר הוא יספר לך מחר. בנוסף על כך בורא העולם יכול ליצור מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה.

Governor

New member
`לפני מספר שנים נמצאה גופת אדם

באלסקה בתוך גוש קרח עצום,באו כל מיני חוקרים מכל העולם וקבעו שהגופה בת אלפי שנים,לאחר שבועיים גילו בעזרת צילומי שיניים שהגופה בת חצי שנה` לא. המצאת זאת הרגע, או שאמנון איזאק המציא זאת לפני כמה שבועות והעתקת ממנו... ______________________________________________________________ 0284392570

אוריאל 1

New member
חדש לך

שהמדע משנה את עמדתו בכל יום? הרי הוא כל הזמן מגלה דברים חדשים. קראתי את זה בעיתון.

למעלה