אני רוצה להבין

neko

New member
אתה קורא למה שכתבו לך "לא רציונלי",

אך כשתהיה חולה תלך לרופא, שלמד 7 שנים את הדברים הללו, ומכיוון שהוא יודע איך חיידקים נוצרו, איך הם עובדים, ואיך הם מתפתחים אבולוציונית כל הזמן. נכון, או לא? אם כן, אתה צבוע, או לא מאמין אמיתי. אם לא, גישתך היא מסוג "אין לנו להתעסק בדבר, ואלוהים יחליט מי יחיה ומי ימות". אתה פרימיטיבי עד אימה. ומסוכן לעתיד האנושות.

אוריאל 1

New member
מה הקשר

ראשית,גם לפני 2000 שנה כשהיו חולים הלכו לרופא,הרמב"ם עצמו היה רופא ותלמיד חכם,אין מה סתירה בין הדברים. לפי הגישתכם צריך להקים בית משפט בהג לרוצחי מכשירי חשמל שזאת התעללות לשמה וכמו כן כל החשמלאיים יקבלו את התואר רופאים כי כך הדבר אין הבדל בין מורכבות האדם ומחשב וכן שניהם ניזונים מאנרגיה

neko

New member
ולפי גישתך, אסור לבני האדם

ללכת לרופאים... אלוהים רצה שתחלה ותמות! מי אתה שתמיר את פיו?!

אוריאל 1

New member
אם אלוקים היה רוצה

שהאדם יחלה וימות חס וחלילה הוא לא היה בורא רופאים ורפואה.

neko

New member
אלוהים לא ברא רופאים ורפואה.

בני האדם, ובייחוד הלא-מאמינים, טרחו ללמוד את העולם, להעלות השערות (שהדתיים לא אהבו מכיוון שסתרו את אמונתם), ולאמת אותן. אתה אויב הידע, אויב הקידמה ואויב המדע.

אוריאל 1

New member
אני לא מבין איפה הסתירה

בין שני הדברים,מדע ודת,אני בעצמי עובד בחברת היי טק,הרמב"ם היה רופא,הרבי מילובאוויטש סיים 3 אוניברסטאות,היה מדען וידע לדבר לכתוב ולקרוא ב24 שפות שונות,איפה הסתירה בין דת ומדע?

neko

New member
קרא את כל השרשור הזה, ושים לב

מה אומרים האתאיסטים ומה אומרים הדתיים. מי בעד לימוד וידע של דברים חדשים, ומי בעד חזרה על טקסטים עבשים בני אלפיים שנה מלאי סתירות, יישובי סתירות, ויישובי סתירות לסתירות. הצג לי בשרשור זה נתון אחד המצביע על כך שהדתיים בעד ידע. הצג לי תגובה אחת עניינית שבה נראה שאחד מכם (אלו שהשתתפו בשרשור) הפגין ידע כלשהו, ולא רק חזרה על ססמאות רגשניות חסרות ביסוס.

Lu Tze

New member
אין סתירה בין דת ומדע,

אנשים כמוך מתעקשים ליצור אותה.

Governor

New member
מתי לאחרונה החיה דומם?

היכן החיה דומם, מחוץ למעשיות המיתולוגיה היהודית? 0284392570

זה ציטוט מדוייק של דבריך:

"אפשר לקבל כסף בחינם" מייד כשקראתי זאת, שאלתי אותך איפה מחלקים, כי גם אני רוצה.

אוריאל 1

New member
תגובה

אם זה בהקשר לאתאיסטים אז כתבתי שחיי הרגע שלהם חשובים להם מכל דבר אחר בעולם ואתאיסט אמיתי לא יבזבז את זמנו על שטיוית כגון לעבוד כי זה סתם מעצבן ללכת בבוקר לעבוד עם איזה בוס מרגיז,וכן הוא יעדיף לגנוב,או שלפחות אם יהיה לו המצב לגנוב לא תיהיה לו בעיה מצפונית עם זה.

vizini

New member
בוא ונראה מה אתה אומר:

אתאיסט אמיתי לא עובד. אתאיסט אמיתי לא הולך לצבא (למה שיסכן את נפשו עבור אחרים?) לאתאיסט אמיתי אין בעיה לגנוב מהקופה הציבורית. ומה נובע מזה? שאתאיסטים אמיתיים הם רק החרדים...

Governor

New member
כתבת `אלוקים הוא נותן החיות

והוא מצוי בכל` על כך הקשיתי מתי לאחרונה החיה דומם? היכן החיה דומם, מחוץ למעשיות המיתולוגיה היהודית? מה בדיוק לא הבנת? ברור לחלוטין שלא בקשת תשובה, אולם תשובה תקבל על אפך ועל חמתך. קרא תחילה על אי נחיצות יהוה כאן. תוכל לראות כי בשני תחומים, התהוות היקום הפיסי, ואבולוציה proper, הענינים ברורים, והתאוריות מגובות בתצפיות וממצאים לרוב, ויהוה אינו מופיע בהם כלל. אני מסכים שעדיין חסרים השגים בתחום האבולוציה המולקולרית - המעבר מ`דומם` ל`חי`, אולם גם ליהוה אין כאן השגים _מוכחים_, ונחדד: (א) לא יהוה ולא האדם הצליחו עד לרגע זה להראות כיצד התרחש המעבר מ`דומם` ל`חי`. (ב) לא יהוה ולא האדם הצליחו עד לרגע זה להראות כיצד מחיים אורגניזם שמת. אולם, בעוד שדי בטוח כי יהוה לא יצליח אף פעם להדגים יכולות בתחומים (א), ו- (ב) לעיל, אין בטחון כזה ביחס לאדם. לשאלתך `מהם חיים?` אפשר להשיב בצטוט הגדרות, אולם זה ענין משני... ______________________________________________________________ 0284392570

יובל199

New member
אתה די 'מרובע' אם אתה חושב שהדרך

המדעית היא הדרך הבלעדית להכיר את המציאות.

למעלה