אני רוצה להבין

אוריאל 1

New member
אני רוצה להבין

פעם אחת ולתמיד מה פירוש המילה חי? מה ההבדל בין אדם מת לאדם חי,אני יודע שהמוח של המת אינו פועל אך מה נותן למוח ללב ולשאר חלקי הגוף חיות? מה פירוש המילה חי?

באהבה1

New member
../images/Emo65.gifלא הבנתי את שאלתך!

מה זאת אומרת "מה ההבדל בין אדם מת לאדם חי?" זה לא קושיה לכפירה! לשיטתם האדם הוא מחשב מתוחכם כמו שבמחשב יש on/off ככה האדם! זה כמו שתשאל "מה ההבדל בין מחשב סגור לפתוח?"!!! רגע אחד! יש הבדל! יש מה ש"מחייה" את המחשב! החשמל! יש מה ש"מחייה" את האוטו! הדלק! אז מה ה"דלק" של האדם? מה ה"חשמל" שמחייה אותו?
האם כיוונתי לשאלתך?

vizini

New member
הפיסיקה והכימיה.

ביסודו של דבר, כל הפעולות המתרחשות בגוף הם פעולות המתוארות ע"י הפיסיקה והכימיה. אפשר לבנות היררכיה (מדרג) של מבנים. ברמה התחתונה נמצאים האטומים והמולקולות הפשוטות, ופעולותיהם מתוארות ע"י חוקי הפיסיקה הבסיסיים. רמה אחת מעל נמצאות המולקולות המורכבות, וגם פעולותיהם מתוארות ע"י חוקים דומים. רמה אחת מעל נמצאים מבנים מורכבים יותר כמו חלקי התא. רמה אחת מעל נמצאים מבנים מורכבים עוד יותר, כגון רקמות (אוסף של תאים). רמה אחת מעל נמצאים מערכות ואיברים המורכבים מאוסף של רקמות, ורמה אחת מעל נמצא הגוף כולו. החוקים בכל רמה ורמה נגזרים מהחוקים של הרמה שתחתיה, אם כי לא בצורה פשוטה, ובסופו של דבר הכל נגזר מהרמה התחתונה, כלומר חוקי הפיסיקה הבסיסיים. מה שהופך חי לשונה מדומם, הוא רק סוגי המולקולות והסידור שלהם, המשפיע על המתרחש ברמות הגבוהות. בדיוק כמו שמכשיר פועל שונה מגרוטאה למרות שבשניהם אותו אוסף של אטומים ומולקולות, אבל הסידור הוא שונה.

אמא'שך פיזיקה וכימיה'

נשמע אינטליגנטי נכון?! כי למעשה כל התחושות, המחשבות והרגשות שקיימות באימך הם צירוף של חומרים, אז אם ארצה להחמיא לאמא שלך עלי לקרוא לה "מכונה מתוחכמת"? לא... זה לא טוב... כי אם האדם הוא מכונה מתוחכמת, הרי שמשהו מתוחכם וחכם מימנו יצר אותו, והרי זה לא הגיוני... אז "אמא'שך מכונה ממוצעת" זו מחמאה שתתקבל בברכה?

vizini

New member
אל תבזבזי את זמנך בנסיון

להעליב אותי. אני מבוגר מכדי להעלב מילדות בגילך. תרשי לי רק לתקן טעות אחת שלך - "אם האדם הוא מכונה מתוחכמת, הרי שמשהו מתוחכם וחכם מימנו יצר אותו" - לא, זה לא נכון.

dinarzi

New member
גשי ישר לעניין...

יש לך משהו שאת רוצה להתווכח עליו? נסחי אותו והביאי טיעונים, במקום לדבר על אמא של ויזיני.

L7

New member
ליטל- אלוהים הוא חידה. לא הסבר.

השקפתך על המכונה - פרימיטיבית. נסי לכבד מכונות.

אוריאל 1

New member
תגובה

גם בדומם יש חיות ותזוזה,השאלה היא מה ההבדל בין חי למת? אם בני האדם הם גושי בשר כמו שאר החיות מדיע הם אינם נרקבים כמו בשר של מת? מהי אותה החיות שלא נותנת לבשר ה "חי" להירקב?

vizini

New member
מדוע בכלל בשר נרקב?

ישנן שתי סיבות. סיבה אחת היא פעולה לא תקינה של אורגניזם חי. תחשוב על מנוע שמערכת הקירור בו התקלקלה. המנוע ימשיך לעבוד, אך לא יהיה מי שיסלק את עודף החום, ובסופו של דבר המנוע יתפוצץ, וזה יקרה בגלל פעילותו הוא. בצורה דומה, הגוף החי, במהלך פעולתו, מייצר חמרים היכולים להזיק לו. חומרים אלה מסולקים מהגוף ע"י מערכות אחרות, ואם מערכות אלה לא מתפקדות, הגוף קורס. סיבה נוספת לרקבון ולפירוק היא פעולתם של מיקרואורגניזמים (שהם יצורים חיים מיקרוסקופיים). מיקרואורגניזמים אלה מפרישים חומרים הגורמים לפירוק. בפעולה תקינה של הגוף, הוא מייצר חומרי נגדומסלק את חמרי הירוק של המיקרואורגניזמים, אך משחדל לתפקד כמערכת, המיקרואורגניזמים "מנצחים" והגוף מתפורר.

אוריאל 1

New member
תגובה

חיידק לא מורכב כל כך כמו האדם ובכל זאת יש בחיידק חיות,מהי אותה חיות שיש בכל חלקי הגוף צמחים או חיידקים?

vizini

New member
אותו הדבר - הפיסיקה והכימיה

קרא את תגובתי הקודמת. בחיידק קורה אותו הדבר עד רמת התא.

s u p e r mind

New member
תשובה

יצור חי הינו מערכת שמסוגלת לבצע את כל הפעולות הבאות: לקלוט חומר ואנרגיה מסביבתה, להמיר אותן בתהליכים ביוכימיים לחומר ולאנרגיה בצורות אחרות, להפריש חומרי פסולת, לנוע בחופשיות או במידה מוגבלת, לגדול, להתרבות ולהגיב על גירויים חיצוניים שונים. מה ההבדל בינינו לבין מטוס לדוגמה? (שגם הוא קולט חומר מן הסביבה (דלק), ממיר אותו לאנרגיה שאותה הוא ממיר לכוח מכני, מפרישה פסולת, מגיבה על גירויים ונע) יצור חי גודל ומתפתח ומתרבה. אדם מת הוא אדם שהפעילות בגזע מוחו הופסקה, גזע המוח אחראי על מערכות החיים- זרימת דם, דופק , נשימה. מוות מוחי הוא מוות בלתי הפיך.

אוריאל 1

New member
תגובה

שאלתי היית מה נותן לגזע המוח את החיות בכדי לבצע את כל הפעולות הנ"ל?

החל מרגע היווצרם

התאים פועלים וממשיכים למלא את הפונקציות שלהם כל עוד יש להם אנרגיה זמינה (חמצן וסוכרים) ואת החומרים הדרושים לצורך התגברות על בלאי (שומנים, חלבונים וכו'). כשהחומרים החיוניים אינם זמינים לזמן ארוך מספיק, או שנגרם בלאי או נזק שכבר אי-אפשר לתקן, התאים מפסיקים לתפקד.

אוריאל 1

New member
תגובה

ומה גורם לתאים לתפקד? חיידק למשל לא בנוי מתאים ובכל זאת הוא חי.

Levos

New member
תהליכים ביוכימיים

מנגנונים כימיים אוטומטיים שנגזרים מהמידע התורשתי של החיידק.

למעלה