אני רוצה להבין

vizini

New member
ולפי מה שאתה אומר אם מישהו

יהרוג חיידק תאשים גם אותו ברצח?

vizini

New member
לא, אתה אמרת.

אתה השווית אדם לדומם. אני מראה לך שגם השוואה של אדם לחי איננה עומדת בקריטריונים שלך. לכן הקריטריון לרצח איננו מבדיל בין חי לדומם, אלא בין אדם לכל דבר אחר.

אוריאל 1

New member
תגובה

ומי קבע שהאדם הוא היצור הנעלה ביתר? הרי כמו האדם גם חיות רוצות לחיות, לישון, לאכול,להתרבות וכו'.

vizini

New member
מי קבע? האדם עצמו.

כמובן, לא כולם מקבלים את הקביעה הזו. אם תלך בג'ונגל ותפגוש בנמר, לא בטוח שהוא יכבד את הקביעה הזו. במיוחד אם אין לך נשק...

מה זאת אומרת?

פירוק של מולקולות, חימצון, תהליכים כימיים בסיסיים שיוצרים חום. חום פירושו תנועה. כל המולקולות נעות בתוך נוזלי התא, פועלות זו על זו ומפעילות את התהליכים שהזכרתי.

אוריאל 1

New member
עד עכשיו

אף אחד לא ענה לי,לא שאלתי כיצד הוא פועל,אני ינסח מחדש. למשל משאבת דלק ברכב שואבת את הדלק ומעבירה אותו ממיכל הדלק אל הצילינדר,היא מבצעת פעולה בעצה אך ללא מקור האנרגיה שלה{ במקרה הזה חשמל} היא לא היית מסוגלת לבצע שאיבה,מהו הכוח ההתחלתי שנותן לכל דבר שהוא בהגדרה חי לפעול ולבצע כל פעולה באשר היא?

הסבר מפורט יחסית

צמחים מכילים חומר הנקרא כלורופיל (הנותן לצמח את צבעו הירוק) הקולט את אנרגית קרינת השמש והופך אותה בתהליך שנקרא פוטוסינטזה לאנרגיה כימית העצורה במולקולות אורגניות מסויימות. פירוק אותן מולקולות מספק לצמח את האנרגיה הדרושה לגידולו. חיה האוכלת מהצמח מקבלת את המולקולות האלו ומפיקה מהן אנרגיה. בעלי חיים משתמשים במולקולות הנקראות ATP כמעין בטריות לאגירת אנרגיה. המולקולות האלו מסוגלות למשל להתקשר לרקמות השרירים, ובתהליך כימי להפוך מATP לADP ותוך כדי כך לשחרר את האנרגיה לתנועה מכנית המועברת לשריר ומפעילה אותו. רוצה לדעת יותר? קרא ספר בסיסי בביוכימיה.

אוריאל 1

New member
תגובה

הבנתי את מה שהייתי צריך להבין,הרי על כל תהליך שתספר לי כיצד הוא פועל אחזור איתך אחורה בזמן ואשאל מהו מקור הכוח {אנרגיה} שנותן את החיות לכל דבר לפעול עוד לפני שהתהליך התחיל ובסופו של דבר לא אקבל תשובה כי אין למדע תשובה על כך,כשאני שואל מה פרוש המילה חיים אני מקבל רק תשובות של תהליכים כאלה ואחרים שמניעים את המערכת אך לא מקבל תשובה כיצד היא התחילה לפעול עוד לפני התחלת התהליך,כגון כיצד רכב הגיע לתחנת הדלק ללא דלק,מה נתן את החיות בהתחלת קיום הדבר,ועל כך קיבלתי את התשובה ""אולי" נדע בעוד מספר שנים".אולי כן ואולי לא את זה הזמן יגיד,אותי בסך הכל חיזקתם.בורא העולם כבודו ממלא כל העולם,כך כתוב וזה מה שקורה באמת.

מדהים

קודם אתה לא מבין בכלל מה אתה שואל, אחר כך אתה לא מנסה אפילו להבין את התשובות שאתה מקבל, ובסוף אתה מספר לנו מה קורה באמת...

בשביל מה לטרוח?

עד עכשיו לא הראית מינימום של הבנה לתשובות שקיבלת. ההשוואה בין הריסת מחשב לרצח אדם היא כל-כך מופרכת, שאני בקושי יודע איפה להתחיל. אבל אני אנסה בכל זאת. כל תהליכי חילוף החומרים הם בסך הכל התשתית שעליה בנוי האדם עצמו, ואילו אתה מתייחס רק לתשתית. עד כאן ברור?

אוריאל 1

New member
תגובה

"כל תהליכי חילוף החומרים הם בסך הכל התשתי שעליה בנוי האדם עצמו" ומיהו האדם עצמו?

למעלה