אני רוצה להבין

neko

New member
נו, הבנו את הרעיון. בסוף הרי תגיע

למשהו שלא נוכל לענות ואז תגיד "אה! אז שם אלוהים!". אין לך שום בעיה להניע את אלוהים ממקום למקום בהתאם לתגליות חדשות. פעם היה צריך אלוהים בשביל להחלות, היום לא. פעם היה צריך אלוהים בשביל להרכיב יסודות, היום לא. אז היום עדיין צריך אלוהים בשביל ליצור חיים. אז מה? ב2010 יגלו בדיוק מהם החיים ומהי התודעה, ואז תמצא לך דבר חדש שאינו מובן עדיין, ותעביר את אלוהים לשם. אתה לא חושב שנמאס מאלוהים מהטיולים במוחך ממקום למקום? והרי בסופו של דבר, נוכל תמיד לשאול אותך מה מקיים את אלוהים, תגיד לנו שאינך יודע (בשפה "יפה" של "נסתרות הן דרכי האל" או "אינך ראוי לדעת" כמובן, מסיונרים דתיים לא נוטים להגיד "לא יודע"), ולא עשינו דבר.

neko

New member
לא שאלתי דבר: רק הסברתי לך

למה אתה טועה. זה לא כ"כ מסובך...

Levos

New member
הדלק של החיידק

נמצא במזון שהוא בולע. המזון נוצר בפוטוסינטזה מאנרגיית שמש. ואכן אנרגיית השמש נמצאת בבסיס של (כמעט) כל עולם החי, ומניעה את כולו. אני מקווה שלא תגיד כי אלוהים הוא השמש.

אוריאל 1

New member
את זה

אתה אמרת לא אני.אני חייב להבין,את זה עדיין לא שמעתי, השמש היא מקור החיים?היא יצרה את העולם והיקום וכל דבר חי? חיידק נוצר בזה הרגע,עד שהוא הולך לאכול עוברות שלוש שניות לדוגמא איך הוא מזיז את עצמו ללא חיות אל מזונו?

neko

New member
אולי תקח מיקרוסקופ ותסתכל על

חיידקים קצת ותראה איך הם עובדים? הרי כולנו יודעים שתמשיך לשאול שאלות ולא לקרוא את התשובות, ולבסוף תצא בהצהרה ניצחת: "הנה! יש משהו שלא ענו לי עליו! מכאן ששם אלוהים!". אני בטוח שלאלוהים נמאס מהטרנספר שאתה עושה לו.

Levos

New member
בחיידק יש מאגר של מזון שמור

כמו השומן בגופך. כאשר החיידק נמצא במחסור במזון הוא משתשמש בעתודות אלו. אם לא יקבל מזון וימשיך לבזבז אנריגה ימות. מנין בא המאגר, איך החיידק התחיל לחיות? הוא קיבל מנה התחלתית כלשהי מתא האם שלו כאשר התחלק. אתה מכוון את התקפותיך בכיוון לא נכון שכן אפשר להסביר את החיים של חיידקים בצורה מאד טובה ומפורטת.

אוריאל 1

New member
תגובה

אני לא תוקף.פשוט מעניין אותי לשמוע שיש אנשים שחושבים שהכל הוא תוצאה של תהלכים החל מהחי צומח ואפילו דומם,לפי התגובות שקיבלתי אני רואה שיש אנשים שחושבים שאין הבדל בין מכשיר חשמלי מורכב כגון מחשב על וגוף האדם,שניהם פועלים על אותו עיקרון ממש,אבל הם לא יאשימו שובר מחשב ברצח למרות שאין הבדל בין מחשב לאדם.

Levos

New member
ברמה התאורתית אין הבדל

בין אדם למכונה. ברמה הפרקטית אנו מבחינים בקלות בין חי לדומם בין אדם לחיה, ורצח נקבע כהריגת בני אדם. הכל פועל על פי חוקי הפיזיקה אם תתעמק מספיק.

אוריאל 1

New member
תגובה

אתה חושב כך רק בגלל שהאדם הוא "האלוקים" של כל מכונה ולכן מותר לך גם להשמיד אותה מתי שאתה רוצה,אך מפני שהאדם והמכונה דומים ופועלים לחלוטין על אותו הבסיס אין הבדל בינהם.

L7

New member
ההבדל הביולוגי בין פרה לאדם קטן

ואעפ"כ הורגים פרות.

החיידקים הם חד-תאיים

זאת אומרת בנויים מתא יחיד שמבצע את כל הפונקציות של תנועה, עיכול, התרבות וכו'. דווקא בחיידקים התיפקוד הוא פשוט יחסית. בבדיקה מדוקדקת מספיק אתה יכול לראות איך מנגנונים ביולוגיים פשוטים יחסית ומובנים לגמרי (או כמעט לגמרי - אנחנו כבר בדרך) מבצעים את פעולותיהם הייחודיות, ואיך סך כל הפעולות האלה מהווה את התפקודים העילאיים שהם מה שנהוג לכנות "חיים".

אוריאל 1

New member
תגובה

מה זה משנה כמה תאים יש,השאלה היא מה נותן להם את החיות ולא איך הם פועלים,את הרכב מניע הדלק,מוצרי חשמל חייבים חשמל,והחיים? מה מניע את החיים באשר הם{צמחים,חיות בני אדם או חד תאי,כל דבר שהוא חי}?

neko

New member
אולי אם תגיד לנו מה מניע את הרכב

ומה מניע את מוצרי החשמל, ואז נגיד לך מה מניע תאים חיים.

neko

New member
אוקיי, יותר לאט:

אמרת שמוצרי חשמל פועלים, ויצורים חיים פועלים, ושמובן לך למה מוצרי חשמל פועלים, אך לא מובן לך למה יצורים חיים פועלים. נכון או לא?

אוריאל 1

New member
תגובה

לי מובן מה "מניעה" את עולם החי,לפי מה שאתה מנסה להגיד אם מישהו ישבור מחר טלויזיה צריך להאשים אותו ברצח.

neko

New member
הראה לי בבקשה מה אני מנסה להגיד

(ע"י שימוש בהעתקות ממה שכתבתי) כי חוששני שאיבדתי אותך מזמן.

למעלה