אני צריכה את עצתכם...

• פותח הנושא siete
  • פורסם בתאריך

hermis1

New member
דרמבוי, על מה ומי לעזאזל אתה מדבר??

"...הברמן הישראלי הממוצע לא מבין כלום באלכוהול אבל נראה מצויין...." היינו יכולים לקיים פה דיון שלם על גודל מדגם וסטיות תקן שיוכיח שאתה מבלבל שטויות חסרות ביסוס גם מבחינה מתמטית טהורה. אבל פה פשוט נסגור את זה בעובדה שאתה לא מכיר מספיק ברמנים כדי להצהיר הצהרות מטופשות בנושא. רוצה שמות? קח שמות: לנסקי, קייזר סוזה, מיזוארי, לילנבלום 22, גורקי, סטולי.... מספיק שמות? המקומות האלה מספיק מקצועיים לאנינות טעמך? יופי. אני שמח שהבהרנו את הנקודה הזאת, בזמך החופשי בדוק מה אחוז הברמנים שם שעבר קורס. אם אין לך זמן פנוי, סמוך על המילה שלי: כמעט אף אחד. אני בטוח שגם אני וגם כמה מחברי המברמנים במקומות אלו ואחרים יכולים ללמד אותך ועוד מספר אנשים שעברו קורס ברמנים בהצטיינות דבר או שניים על העבודה בבר. עשית קורס? שילמת כסף? יופי מותק! זה לא נותן לך את הזכות להצהיר הצהרות חסרות בסיס לגבי "הברמן הישראלי הממוצע". דרך אגב, איך מסתדרת לך העובדה שרבים שלא עשו קורס, מדריכים קורסים? אני בטוח שזה קונספט פרדוקסלי בשבילך, אבל ידידי, זה המצב.

D r a m b u i e

New member
הרמיס והטון היפהפה והמתנשא שלו

כמה התגעגעתי. בוא נסגור על זה שאתה לא מכיר אותי ואין לך מושג מה אני מכיר ומה אני לא מכיר. יש קורסים ברמה חרא, עם מדריכים שלא עשו קורס, וחבל שכך. חלקם צברו מספיק ניסיון בכדי להדריך וחלקם ממש לא. אני חושב שאני כן מכיר מספיק ובגדול הברמנים בארץ הם מאוד מאוד לא מקצוענים. אם תעמת ברמן ישראלי ממוצע עם עמיתו האירופאי, התוצאה תהיה מביכה. הישראלי יהיה לא מקצועי, לא אדיב ולא מנוסה. אבל...נראה טוב. אם אתה לא מסכים, זכותך. אני, אלון וסייטה לא מסכימים על דברים ועדיין שומרים על תרבות הוויכוח. את הטון המתנשא והדוחה שמור לבר שלך. אלון וסייטה. כנראה שלא נסכים. אני מסכים שתעודת ברמן לא שקולה לתעודת רופא, אבל העקרון בהחלט כן. כל דבר שרוצים התמקצעות בו, דורשים תעודה. גם בתחום הספורט, שאני קרוב אליו, בעבר כל שחקן עבר היה הופך למאמןכדורסל/כדורגל. היום הם חייבים לעבור קורס בווינגייט. זה הולך ככה בכל התחומים, כל העולם מתמקצע וחשוב מכך מתמחה. אני רק יכול קוות שזה יקרה גם בתחום הבארים כי זה חשוב, וכמו שאמרתי התעודה זה רק חלק (מזערי) מהעניין. צריך גם ניסיון, צריך לשפוט ברמנים לא על פי הופעה אלא על פי מקצוענות, יחס ללקוח וכו'. כולי תקווה שזה ייקרה אצלינו בארץ.

siete

New member
זה הפך להיות השירשור מהגהנום...

רק רציתי לומר שהמדריכים שלא עשו קורס הם לאו דווקא גרועים. בתי הספר לברמנים זה דבר יחסית חדש בארץ. אז ברור שהברמנים הזקנים יותר לא היו בקורס! אולי בכל מני השתלמויות... ורק שתדע, הויכוח הזה - קורס כן או לא, קיים גם בפורום של webtender. אז זה לא משהו ישראלי בלבד. למעשה, ממה שקראתי שם הרוב ממליצים לך להתחיל מלמטה. לעבוד בתור barback (זה שעושה את כל העבודה השחורה עבור הברמן - סוחב ארגזים, מביא כוסות, מוציא את הזבל, חותך לימונים, לא נראה לי שיש כזה מקצוע בארץ) וללמוד את המקצוע תוך כדי עבודה מברמן מנוסה יותר. מה רע בללמוד מאחרים? או לבד? התעודה זו סתם חתיכת נייר - במיוחד שאתה אומר בעצמך שישנם מדריכים גרועים.

barback

אם נחזור לרגע לדיון המקורי (מה, היה דיון מקורי?
) -- אם את רוצה לנסות לעבוד בחלק האחורי של הבר אז אילת זאת אופציה. אני עבדתי ברויאל ביץ', שהמנקיז הוא חלק ממנו. ברמנים חדשים (חדשים=מספר חודשים) מתחילים מאחורה -- מוזגים בירה, מביאים חביות, ממלאים מגירות, ממלאים קרח, מכינים פרמיקסים וכד'. אחרי כמה זמן עוברים לעמדה של הקוקטיילים ומכינים קוקטיילים שמגיעים מהמלצריות, ורק אחרי תקופה מסוימת שבה הוכחת יכולת עבודה מהירה, מקצועיות (ובמנקיז זה כולל גם יכולות פליירינג מסוימות), ויכולת מכירה באיזורים אחרים של המלון אתה עובר לפרונט, לעבוד מול לקוחות. אני חושב שזה בערך ככה גם במלך שלמה (שהוא גם של ישרוטל).

cloclo

New member
נראה לי שלא כדאי לסמוך כל כך על

מקצועיותם של ברמנים אירופיים. למעשה, מנסיוני האחרון אי שם באירופה, ובהתחשב בעובדה שביליתי שם את רוב זמני הפנוי בפאבים, אני יכולה להגיד שרוב הברמנים שנתקלתי בהם, לא רק שלא הבינו באלכוהול אלא שגם לא ידעו למזוג בירה בצורה מתקבלת על הדעת (למרות שזה מה שהם עושים רוב הזמן). לעומת זאת, רובם התמחו בזפזופ בין ערוצי ספורט בטלויזיה שתלויה מעל הבר. בכל מקום בעולם יש מקומות ואנשים מקצועיים יותר ופחות. ההשוואה שהצעת (ומסקנותיה) נראית לי תמוהה. לעומת זאת, בעקבות הדיון הזה אני מתחבטת קשות בשאלה מסויימת ורציתי לשאול לדעתך: החמאת לטון המתנשא של הרמיס (יפהפה, כמו שאמרת, ואני אדגיש - מקצועי). אז מה אתה אומר? לפי התיאוריה שלך, הוא עשה קורס בהתנשאות או שזה נסיון נצבר?

D r a m b u i e

New member
לגבי הרמיס - שאלה טובה

אני חייב להגיד שאני משתתף בהמון פורומים ותמיד בורח מאנשים כאלה, הטון המתנשא מוציא לי את כל החשק לדיון. בקשר לברמן אירופאים, האמת שאני חושב שאת מבינה יותר ממני. בארה"ב לעומת זאת, יצא לי לבקר יותר מבאירופה ושם ברמן זה מקצוע, נפוץ מאוד לראות ברמנים בני 40-50 ושם כולם, קורס או לא קורס, מקצוענים להפליא. אני שוב אומר לגבי התעודה, אני רואה בזה יותר משהו שצריך לשאוף אליו באופן סימלי. יש המון דברים שעושים בלי תעודה, אין להשוות בין רופא/עו"ד לברמן, זה נכון. אבל השאיפה של הברמנים צריכה להיות להשוואה כזאת. כמו כל בעל מקצוע. פעם גם לאף ספר לא היתה תעודה, היום כולם בוגרי בתי ספר לעיצוב שיער, כנ"ל הדוגמא שנתתי לגבי מאמנים וכו'. כל מקצוע שרוצה לשדרג את עצמו מנסה להפוך את עצמו למבוסס לימוד ולא רק מבוסס ניסון, כנ"ל לגבי מקצוע המוזגות, או הברמנות.

hermis1

New member
מה הכוונה ב"אנשים כאלה"?../images/Emo12.gif

אלה המציגים את הפן הריאלי שלא תואם סטראוטיפ, שמילא שיצרת, אבל גם הפצת אותו כעובדה? לאלה אתה מתכוון? או סתם לאנשים שכותבים בטון טיפה ציני או ציורי, ואם ממש ממש מתאמצים, אז גם אפשר להעלב ממנו? אתה בחוצפתך מכליל אותי בקבוצת אנשים (אמנם יפים וכוסיות גבוהות) שלטענתך לא יודעים לעבוד ומבזים את המקצוע בו אני עובד כבר שמונה שנים, ואז מגדיל ועושה ועוד נעלב מהטון של התגובה שלי. בבקשה הסבר לי מה הממוצע של אנשים כמוני. בממוצע הקודם הייתי נראה מצוין, אבל לא הבנתי כלום במקצוע שלי. אני מקווה לשיפור באיפיון הממוצע הבא. שלך הרמיס

siete

New member
דווקא הרמיס ממש מצחיק אותי

למרות, שלא פעם, אנחנו מתווכחים על דברים. אנחנו גם לא מסכימים מהו בר/ברמן טוב... כי הוא סתם קפיטליסט מסריח.
(הבעיה בפורומים שציניות לא עוברת בצורה מוצלחת תמיד, ואז צריך להשתמש בסמייליס המטופשים הללו כדי למנוע אי הבנות)

hermis1

New member
לא מכיר, אבל,,, מתנשא? דוחה?

טרם נשרבב פרטי היכרות אישיים הקיימים או לא, ובהחלט אינם רלוונטיים לוויכוח, הבה נחדד את הנקודה. וכיוון שאכן איננו מכירים איש את רעהו אצא מנקודת הנחה שהינך בליין גדול ושוכן ברים מושבע, כזה שאפילו הארי צ'ינסקי היה נודם בחברתו. נגיד. אז אתה לקוח קבוע ומוכר בעשרה ברים שונים (מה שלא משאיר הרבה זמן לזוטות כשינה אוכל או שיקוף כבד וקביעת תור להשתלה). נגיד גם את זה. עד כאן קיבלת את מלוא הקרדיט הקיים ומעבר. ואז מה? בתל אביב-יפו בלבד ישנם מעל 520 ברים פעילים,נניח שבארץ כולה ישנם רק 1500 ברים. אתה מכיר פחות מאחוז אחד, וגם הם לא נבחרו רנדומלית, אלא הם ברים לטעמך ותקציבך וסביר שנמצאים במרחק שלא עולה על שעת נסיעה ממקום מגוריך. המצדדים באתיקת וויכוח שמרנית, מוטב שידלגו פסקה. הליברלים מוזמנים לקרוא, התנצלות ומברק מזמר ישלח לנפגעים ולנעלבים. על פי היכרות כה מזערית וכל כך מוגבלת גיאוגרפית עם ברים וברמנים אתה צריך להיות אוויל בכדי לחשוב שאתה יכול להצהיר הצהרות עליהם ככלל. האם מהכרות עם החברים הספציפיים שלך ללימודים (אם נשאר זמן בין כל ההתרוצצויות בברים) אתה יכול להסיק מסקנות לגבי כל הסטודנטים, בכל הארץ ובכל המוסדות? זה בדיוק מה שאתה עושה כאן. קורס הסתברות וסטטיסטיקה, או ספר מנוקד של בני גורן לתלמידי השישית יוכיח לך בקלות שאתה אפילו לא בכיוון. אתה מבלה בברים שאתה מכיר ורואה בחורים יפים שלא יודעים לעבוד (בטוח שאתה לא במסיבה של שירזי? תבדוק אם ישנן גם בנות בקהל, ככה ליתר בטחון) וחושב שזה "הברמן הישראלי הממוצע" למה? כי זה הממוצע היכן שאתה מבלה. זה עדיין לא אומר כלום. לפי אותו מדד "הסטודנט הממוצע למחשבים בישראל" הוא בחור ששותה בקבוק וויסקי בשבוע, לומד בעיקר בין חצות לזריחה ומרוויח משכורת של חמש ספרות מעבודה צדדית. נשמע אידיוטי? ברור שכן. אבל למדתי עם שני חברים שזה המכנה המשותף בינינו, היינו שלושה בקמפוס של אלפיים, למה אי אפשר לאפיין ממוצע? זה הרי אותו היחס. מקווה שהבנת את הנקודה. אתה ראית אירופאים מקצוענים, קלוקלו ראתה את הצד השני, מה הממוצע? סטיית התקן גדולה בצורה המעקרת לחלוטין את חשיבות הממוצע, אין ממוצע רלוונטי. בדיוק כמו שאין צבע ממוצע המעיד על צבעם של כל המסטיקים העגולים הצבעוניים בצנצנת הגדולה שבמכולת. אני מבין את הצורך שלך לקבל הכרה והוקרה בעבור התעודה שעלתה לך כאלפיים ש"ח (והמסגרת בטח עוד שלושים לפחות) אבל ידידי, המלך ערום. לתעודה אין כלל חשיבות לצרכי עבודה בכל מקום פרט למלונות. הניסיון לשוות לתעודה אופי של תואר אקדמאי, ועוד ברפואה ירחם השם, הינו מעורר רחמים וגיחוך (החפיפה זה המקבילה לסטאז'?), במיוחד לאור העובדה שאין גוף מוסמך אחד המפקח על הנפקת התעודות. אין שמח ממני לשמוע שעולם הספורט מתמקצע, אבל באותו עיניין, מישהו היה מונע משחקן נבחרת צרפת בכדורגל או שחקן NBA טוב לאמן משחקי כדורגל או כדורסל (בהתאמה כמובן) בארץ? חומר למחשבה. נ.ב או "יפהפה ומתנשא" או "מתנשא ודוחה" אתה חייב לבחור. רשמת את שניהם וזה סתם בלבל אותי. תודה.

לא רוצה להתערב בקרב הענקים הזה, אלא

רק להעיר, ביחס לאמירתו של hermis1 ("נ.ב או "יפהפה ומתנשא" או "מתנשא ודוחה" אתה חייב לבחור. רשמת את שניהם וזה סתם בלבל אותי. תודה.") כדלקמן: להערכתי, hermis1, כוונתו של D r a m b u i e היתה לומר "מתייפייף ומתנשא" ולא כפי שהוא התבטא, בפועל (כנראה בטעות מהטיפוס של פליטת קולמוס). זה, כנראה, מה שהוא חושב על סגנון דבריך שקדם לתגובתו זו. אני לא רוצה לדבר בשמו, הוא גם לא הסמיך אותי לכך, אך מכיון שעניין סמאנטי זה מעורר הרבה תגובות ותגובות-שכנגד, חשבתי שאם אאיר נקודה זו, בזה האופן, באמצעות השערתי דלעיל, יירגע קצת הויכוח הסוער והמעניין, כשלעצמו וייפסק, או יחזור לפסים ענייניים, להבדיל מאישיים. ובבנין ציון ניוחם....א...סליחה... ננוחם לחיים

siete

New member
מזל טוב לי, אני ברמנית-קפה!

אמנם הגיעו כמה הזמנות ליין, כמה הזמנות לוודקה, וכמה לבירה, אבל הרוב זה קפה קפה ועוד קפה. זה טוב, כי אין לי מושג בקפה.

Orrza

New member
אלישבע, למה כיוונת אלי את מה שאמרת?

את בטוחה שהתכוונת אליי? תקראי את התגובות שלי בשרשור בבקשה... נראה לי שאת שוגה...

למעלה