סייטה, כל עוד
רצית רק לתרום לפורום ולעצמך, ידע אישי זה אחלה. והידע שלך הוא עצום, אין מחלוקת ואין עוררין. אבל ברגע שאת רוצה לעבוד במקצוע, לדעתי דרישת סף זו תעודה. מצטער. אלון, יכול להיות שאתה תותח בתחום העיסוק שלך, אבל עדיין בתחום המחשבים היום מחפשים יותר ויותר אנשים עם תעודות, לעומת מה שהיה בעבר. אם אני אשמע שאתה קיבלת ג'וב לפני אישתי שקורעת את התחת שלוש שנים בלימודי מחשבים, זה יהיה לי עצוב מאוד. לללימוד עצמי יש ערך אדיר, אני מעריך מאוד אנשים שיודעים ללמד את עצמם, בהרבה מקרים הם אנשים ברמה מאוד מאוד גבוהה. אבל עדיין יש ערך לתעודה, ואני לא אומר את זה כמו אמא שלי הפולנייה שרוצה שתהיה לי תעודה, אי באמת מאמין שיש דברים שצריך ללמוד בצורה פורמלית, ועל זה אין בעיה לבנות ידע מלימוד עצמי. אני למדתי בקורס, השקעתי בו בצורה נדירה לקורס כזה פשוט, סיימת מצטיין ואני גאה בזה, ועדיין את רוב הידע שלי אני מביא מהרשת, ממאמרים ומעוד מקורות ידע. לדעתי צריך הרבה התנשאות בשביל להגיד "לא נורא, ילמדו אותי למזוג בירה, או ילמדו אותי משהו אחר". בקורס ברמנים טוב גם מלמדים איך לפתוח בר, איך להגיש שירות כמו שצריך, אולי זה לא ברמה הכי גבוהה, אבל זה בהחלט שווה משהו. לכי, תעשי קורס, תצרפי לזה את הידע הגדול שלך, ואז תוכלי להביט במראה ולצאת החוצה לחפש עבודה עם כל ההצדקה. ברגע שיש לך את כל אלא, תקבלי עבודה בצדק, כי פשוט יגיע לך, וגם תרגישי יותר טוב עם עצמך לדעתי.