אני צריכה את עצתכם...

• פותח הנושא siete
  • פורסם בתאריך

siete

New member
אני צריכה את עצתכם...

טוב, וידוי קטן: יש לי עבודה ממש טובה, אבל... לא טוב לי. חשבתי להפסיק את הלימודים ולהתחיל לחפש עבודה בתור ברמנית, וזה אומר אפילו לעבור דירה (אולי לאילת). זה צעד דיי דרסטי בשבילי. אבל... אני רוצה לראות אם אני אהיה מסוגלת לעמוד בזה כלכלית, האם כדאי לי לחשוב על למכור את האוטו, כמה שכר דירה אני אוכל להרשות לעצמי, וכו'. ושאלתי: כמה בערך מרוויח ברמן מתחיל? וברמן ממוצע או ותיק?

שוק בעייתי

תחשבי על זה טוב טוב. אין הרבה עבודה בתחום הזה במרכז. אילת גם לא בדיוק שופעת תיירים, וגם כשכן המשרות הטובות לברמנים (כלומר לא בבתי מלון) תפוסות רוב הזמן.

siete

New member
אני יודעת אני יודעת...

יש יותר מה לעשות עם תואר שני במחשבים. אבל הגיעו מים עד נפש. יש לי תשוקה לזה ולצערי(?) זה ממאן להעלם. אולי אני גם אתן שעורים פרטיים במתמטיקה כהשלמת הכנסה או משהו... אני לא מתכוונת להתפטר עד שתהיה לי תמונה יותר ברורה, בגלל זה אני שואלת על השכר.

צר לי, גם אני מכרתי את נפשי. ../images/Emo13.gif

אני עזבתי לפני שנה את אילת בשביל עבודה במחשבים. אני לא מצטער על זה, אבל חולם על לעבוד לילה בשבוע בבאר.
אני יודע שאני באילת לא הרווחתי. אבל זה היה כי הייתי במסגרת של עבודה-נדרשת, שזה באילת שווה ערך לעבדים. יש לך תואר שני במחשבים?

siete

New member
לא

יש לי 2/3 תואר שני. אם אני אפסיק אז לא יהיה לי...

MEIMIS

New member
../images/Emo12.gifלהפסיק את הלימודים? ../images/Emo12.gif

תפסיקי עם השטויות תסיימי את התואר . . . ואז תלכי לחפש עבודה

siete

New member
אוף. זה לא מה ששאלתי

אני ילדה גדולה. בכל מקרה, השאלה היתה מה השכר לברמן מתחיל, ולברמן ממוצע.

D r a m b u i e

New member
זה נורא תלוי במקום

ככל שהמקום יותר טוב תהיי תלויה יותר בטיפים, שיהיו יותר גדולים. אלא אם את ממש תותחית והמקום ממש רציני ואז אולי גם תקבלי איזה בסיס מכובד. אבל לא כדאי לך לבנות על זה. צריך לבדוק מה הטיפים במקום, וגם אם הטיפים באים בנוסף לבסיס, או רק בהשלמה אם לא תגיעי לבסיס. כעקרון בבר טוב את יכולה לעשות 400 ש"ח והרבה למעלה מזה, לערב. לעומת זאת יהיו מקומות שתגידי תודה על 250 ש"ח (בעיקר מקומות שאין בהם טיפים לברמנים - עבדתי בכזה - או במקומות שבהם משלימים לך למינימום רק אם לא קיבלת טיפים).

siete

New member
חשבתי שזה הרבה יותר גרוע

אז במקרה של ה250 לערב, זה 6000 ש"ח מתוך הנחה שאני אעבוד 6 ימים בשבוע. וזה לפני מס? זה דווקא נשמע לי טוב מדי. כמה זה בסיס? שכר מינימום?

D r a m b u i e

New member
בגדול כן

שוב, קשה לתת מפה מדוייקת. עבדתי בכמה מקומות, וכל מקום עם המשחקים שלו. שמעתי, לא ניסיתי, שיש מקומות מאוד מאוד מצליחים (לצערי על כל ה - 1.70 שלי לא יקבלו אותי לשם בחיים) שמקבלים שם שכר בסיס מכובד, נניח 25 ש"ח לשעה, פלוס טיפים שמגיעים לשמיים. בכל אופן לעבוד שישה ימים בשבוע בתור ברמן נראה לי שוחק לאללה, מה גם שיש מקומות שהמשמרות ארוכות בטירוף. קחי בחשבון יותר לכיוון חמישה ימים ו....כן, אפשר להגיע למשכורת נחמדה עד יפה מאוד, תלוי איפה תתברגי ולא נעים לי להגיד, תלוי איך את נראית (מניסיון...).

amircn1

New member
אולי תשלבי בין השניים ?

גם להמשיך ללמוד לתואר וגם לעבוד בתור ברמנית זה מה ששכן שלי עושה, וככה הוא מממן את שכר הלימוד ומחזיק את האופנוע שלו

night mistress

New member
האופציה הכי טובה..

מניסיון,לקום בבוקר וללכת לעבוד בלי חיוך על הפנים זה הדבר הכי נורא שיש.. היו בקרים שהייתי על סף בכי (ולצערי אני לא מקצינה).. מתוך זה הגעתי למסקנה שאני חייבת ורוצה לעשות את מה שטוב לי..ומה שיסב לי אושר, כי בסופו של דבר יש בחיים קצת יותר מכסף,אז המשכורת לא משהו, אבל נכון לעכשיו טוב לי ואני לא מרגישה שאני מבזבזת את הזמן.. תראי,אני לא ממליצה לך לעזוב את הלימודים, אני מציעה לך לשלב..אז יקח קצת זמן למצוא משהו טוב, אבל אני בטוחה שתצליחי.. ואם את נעולה על אילת, היא תהיה שם גם אחרי הלימודים..אחרי הכל-זמן טס..

Orrza

New member
קודם כל תנשמי!

ואז תחשבי טוב טוב. דווקא באילת? אילת זה לא מי יודע כמה... עדיף ת"א אם את רוצה כסף טוב, ובתור אחד שעובד בת"א אני יכול להעיד שהכסף לא תמיד כזה משהו משהו. ברוב המקומות לא תקבלי כאלה סכומים. במסעדות השכר הממוצע הוא משהו כמו 140 - 200 לערב באמצע השבוע. בפאבים, שזה כבר סיפור אחר השמיים הם הגבול, אבל להכנס לשם כברמן זה לא קל. ל א ק ל ! ! ! ופאבים לא ממש מצליחים להכניס כל כך הרבה כסף באמצע השבוע. לפני עזיבת הלימודים חפשי עבודה איזה שבוע בת"א או באילת (שווה לבזבז שבוע או כמה ימים לפני שאת זורקת חודשים רבים של עבודה קשה לפח) ותראי מה תצליחי להעלות בחכתך. יאללה יא אלישבע... שיהיה בהצלחה, ותספרי מה קורה איתך.

MEIMIS

New member
הא.......שכחתי... ו...............

תעשי קורס ברמנים
... בברטנדר

siete

New member
בדיוק ככה אני מרגישה!

למרות שלפעמים אני תוהה אם זה לא עניין של פינוק. סה"כ תנאים טובים וכסף טוב - על מה אני מתלוננת?? באמת יהיה הכי טוב אם אוכל להמשיך את התואר בי-ם ולממן את זה כברמנית, אבל נראה לי שהמצב באילת ות"א יותר טוב מהמצב פה. למרות שממש לא בא לי להתחיל לחפש איזו דירה מעופשת בת"א ללא חניה.

bujored

New member
תשובה לשאלתך ../images/Emo70.gif

אני דווקא יכול להגיד לך שיש עבודה זמינה והרבה, כמובן, חשוב שיהיה לך את הניסיון והידע, ואני מאמין שיש לך. אני עובד בערך 4 - 5 פעמים בשבוע, ולומד, ככה שאין לי יותר מידי זמן פנוי, הכסף הוא בד"כ טוב, עבדתי במספר מקומות ובסה"כ זה באמת עניין של זמן, ככל שאת צוברת וותק, את מקבלת משמרות טובות יותר (כלומר, רווחיות יותר). סה"כ הבסיס שלי הוא 22 ש"ח לשעה באמצע שבוע, ו-25 ש"ח בסופ"ש. הטיפים מניבים משהו כמו 10-20 ש"ח לשעה (תלוי במשמרות). ככה שבערב של 10 שעות (משעה 4 עד 1 וחצי שתיים) אני עושה בסביבות ה-350 ש"ח. אבל אם את רוצה לעשות כסף באמת טוב, תהי מלצרית ולא ברמנית במקום כמו הבראסרי, מגיעים שם ל500 עד 600 ש"ח בערב! מה שכן, עבודה קשה, באמת שזה מתיש לעבוד יותר מ-5 פעמים בשבוע. ועוד דבר, לברמניות לפעמים יש יתרון גדול מאוד על בנים בלהתקבל למקום עבודה, אבל חיסרון עוד יותר גדול לשמור עליה :) מה לעשות שבמנות ברובן עצלניות וחלשות יותר מבנים ואין להם כוח לחלק הפיזי שבעבודה (סידור מלאי, הרמת דברים כבדים, הרבה הרבה ניקיונות).

עבודה זמינה והרבה?

בבאר? אתה מתכוון למודעות "דרושים ברמנים" של ארקפה, או באמת עבודות בירמון? לי יש עבודה בתכנות, זה לא אומר שיש עבודה זמינה והרבה בתכנות

siete

New member
לו הייתי רוצה לעשות כסף טוב

הייתי ממשיכה בתיכנות, הרבה כסף הוא לא העניין פה. רק מספיק כסף... למזלי אני לא עצלנית או חלשה.
אתה לא יודע במקרה איפה יש עבודה זמינה והרבה? לי יש רושם שכולם רוצים להיות ברמנים והשוק על הפנים. הלוואי והייתי יכולה להמשיך לעבוד בירושלים. ככה גם הייתי יכולה להמשיך עם הלימודים.

MEIMIS

New member
מתי את אמורה לסיים את התואר השני?

סליחה על הנדחפות...

למעלה