אני צריכה את עצתכם...

• פותח הנושא siete
  • פורסם בתאריך

siete

New member
לפחות שנה

כי אני עובדת חצי משרה בו זמנית. זה לא ממש קשור ליין ואלכוהול כל הצרות שלי...

avilike

New member
ובכן

הבטחתי לעצמי לא לדחוף את האף או שום חלק אחר לענינם של אחרים אך כפי שאמרת האם באמת אלכוהול ועבודה כברמנית הוא משהוא שאת הנך מקובעת עליו כל כך?. יפתור את כל בעיותך ויהפוך אותך למאושרת?. אולי בכלל עבודה קבועה כברמנית זה אכסה? :p

siete

New member
אני כמעט בטוחה שכן

התכנון הוא לנסות קודם למצוא משהו ככה פעם פעמיים בשבוע, ורק אחרי שברור לי שזה בשבילי, להתפטר מהעבודה (למרות שאני נהיית חסרת סבלנות עבור הדרגתיות הדרושה). הסיבה שאני חושבת שזה יעבוד כי נראה לי שאני אהנה מהעבודה השחורה. שזה רוב העבודה. חוץ מזה שזה מאד משמח אותי לראות מישהו ששותה משהו שהכנתי, וזה טעים לו. במיוחד אם זה מישהו בעייתי. באמת שאני לא נמשכת לעסק בגלל ההילה שקיבל המקצוע, אם זה מה שמדאיג אותך...
אני לא חושבת שזה יפתור לי בעיות בתחום חיי האהבה, אבל זה עלול לפתור לי בעיות בתחום התעסוקה! (ומאד חשוב לי להיות מאושרת בעבודה.)

avilike

New member
נו

אבל לבטח אין את בונה על כך בתור עבודה ארוכת טווח ( לובש מסכה של סבתא פולניה ) אומנם אני לא מהתחום אבל ברמנית בת 40? לא נראה קל ... אני בכל זאת לא ראיתי בארץ אחת כזו, צריך מקצוע!!
) בסרט "קוקטיל" אומנם הוא עשה \ בנה מהיותו ברמן מקצוע \ קריירה לכל דבר אבל בארץ??? אולי באותה מידה שיש מלצרי יין ומלצרים מקצועיים ככל במסעדות (^_^) בקשר לחיי האהבה נו....חשבשתי שאם ברמניות מתחילים הרבה?

siete

New member
מעולם לא היתה לי עבודה ארוכת טווח

אני לא בטוחה שאי פעם תהיה לי כזו. עד גיל 20 התעסקתי באמנות וגרפיקה בהתלהבות רבה עד שזה יצא לי מהאף. ועד גיל 27 התעסקתי במחשבים בהתלהבות רבה עד שזה יצא לי מהאף. לא נראה לי דבר נוראי לשנות מקצוע פעם בעשור...

bar wine

New member
אני מרים את הכפפה ../images/Emo101.gif

נראה לי אתגר , אני אעבור השבוע בכמה מקומות ( מונה, יהושוע , גקסיז וכו' ) מכיר טוב מאוד את הבעלים , אני אנסה למכור אותך ... נחכה ונראה

siete

New member
וואו... ../images/Emo23.gif

לא ציפיתי לזה! אתה יכול גם לשלוח אותם לבלוג קוקטיילים שלי. למרות שמתחילת החודש לא כתבתי שום דבר יותר מדי מגניב. אז אולי בעצם לא כדאי...

hermis1

New member
עצתי../images/Emo22.gif

אם הבנתי נכון, כיוון שהשיקול להסבה אינו כלכלי, סביר להניח שתחפשי מקום שתהני לעבוד בו. ישנו הבדל גדול בין הז'אנרים השונים של הברים וצורת התשלום בהם (מדובר פה על תל אביב). ישנם ברים של מסעדות (וכאן הכוונה היא לא למזיגת לימונדה בשיפודי אווזי), והכוונה היא לטובות (פלצניות?) שבהן. במקומות האלו הידע חשוב יותר מהניסיון, כיוון שהעבודה אינה בלחץ של זמן, והלקוחות בד"כ מבינים מה הם שותים. או גרוע מכך, חושבים שהם מבינים. בעבודה מסוג זה בד"כ תקבלי בסיס צנוע יחסית לשעה (סביב ה-25ש"ח) ובנוסף את החלק היחסי מהטיפים לפי שעות עבודה, מהסיבה שקרוב לוודאי שיש מספר משמרות לאורך שעות הפעילות. בד"כ קיימת הפרדה בין טיפים של בוקר וערב. במקום סביר ומעלה הטיפים יניבו עוד 25-30ש"ח לשעה. ברים שכונתיים- בר רגוע, מחוץ לאיזורי מועדונים. בסיס גבוה יותר (עד 200וקצת) טיפים נמוכים יותר (סביב ה200 זה סביר) ועבודה רגועה יותר עם הרבה קהל קבוע. פיק אפ בר- בכ"כ בסיס נמוך (30-80ש"ח), ישנה דרישה לניסיון, טיפים מאוד גבוהים במקומת המצליחים. משמרת תגיע לבין 350 עד 1200 ש"ח בהתאם למקום וליום. מועדונים- כנ"ל. דרישה גם לחזות מצודדת ולבוש מינימלי. עוד דבר שצריך להתחשב בו, עבודה במסעדות בד"כ יציבה ומספקת שכר אחיד. בר או מועדון שמספק 1000ש"ח טיפ למשמרת יכול בעוד חצי שנה לספק שליש מזה.
בקצרה קודם תבחרי סגנון עבודה מועדף, משם הרבה יותר קל לבחון את המצב.

D r a m b u i e

New member
עוד דבר, שווה לחפש בירושלים

השוק שם הרבה יותר חזק מבת"א (כנראה פונקציה של מיעוט ברמנים, כי זה לא שיש המון ברים) אני, בתקופה שחיפשתי בת"א, והייתי חוזר הביתה מיואש כל יום (במשך תקופה ארוכה מאוד) ראיתי במקביל, כשנסעתי לבקר את ההורים בירושלים, מלא מלא הצעות עבודה לברמנים בירושלים, לעיתים אפילו תלויים על שלט מחוץ לפאב, מה שבחיים, אבל בחיים לא תראי בפאב בת"א.

siete

New member
ראיתי שלט כזה

אבל העיפו אותי משם בתואנה שהם מחפשים ברמנים ולא ברמניות. זה היה פויה. (וזאת לפני שהספקתי לומר שיש לי חגורה חומה ואני יכולה להעיף שיכורים מהפאב אם יש צורך. ובכלל, שאני אוהבת לסחוב דברים - כמו ארגזי בירות)

avilike

New member
גם לי יש חגורה חומה!!!

עלמה עשר שקל.... נקנתה בתחנה המרכזית לפני כ 5 שנים

היי. סליחה אם אני לא משיב בדיוק על

מה ששאלת, אבל אני שואל את עצמי ואותָךְ: איך את רוצה לעבוד בברמניוּת אם את מעידה על עצמך, כדלקמן: "..בתור אחת שלא מבינה ביין הזדהתי ..................וגו'......... ........זה מזכיר לי שתמיד כשאני מביאה בקבוק יין לארוחה אני ממש ממש מפחדת שהיין יהיה מחורבן. פעם הבאתי יין לאיזו ארוחת ערב, ואחרי שבעלי הבית פתחו הם טעמו ואמרו שהוא מקולקל. שפכו את היין לכיור וזרקו את הבקבוק. ממש התפדחתי. זה היה איזה יין משוכלל מספרד (נו, כתוב reserva). בכוונה לא הבאתי להם סתם איזה כרמל סלקטד מהמכולת, כי הם היו אנינים... עדיין יש לי טראומה מהתקרית." (ראו כאן) ברמן - ובמיוחד אם הוא חסר נסיון - צריך להתמצא גם ביין

siete

New member
זה לא משהו שאני מתגאה בו...

ואני גם לא יודעת איך למזוג גינס (אני יודעת בתאוריה, אבל אף פעם לא ניסיתי). או איך מטפלים בברזים של הבירה! שזה ממש הכרחי. אבל אני לא אשקר, אם יש משהו שאני לא יודעת - אני צריכה ללמוד אותו איכשהו נכון? אני לא חושבת שתהיה לי בעיה ללמוד (כמו שאם יגיע אלי מישהו ואני לא מכירה בדיוק את הקוקטייל שהוא ביקש, אני אשאל אותו, או אחפש בספר. או, אם הוא יסכים, אנסה לאלתר משהו דומה). בקשר ליין, לפני שאני אתחיל לעבוד איפשהו מן הראוי שאני אדע בדיוק מה הם כל היינות שהם מוכרים!
(בלי קשר, אני מניחה שהיין התקלקל בגלל איכסון לא טוב. ממה שידוע לי אם כתוב reserva על יין ספרדי זה עומד בתקנים כלשהם (נדמה לי זמן ישון ועוד כמה) שמפוקחים ע"י הממשלה שם. מה שמרמז שזה יין בסדר. זה נכון?)

siete'le - א. reserva - ככל שהכרתי

את השפה הספרדית מגעת, מתקיים - (reserda(Spnish)=reserved(English. לדוגמא, היינות: Pesquera 1996 Reserva, Ribera del Duero, Spain Sierra Cantabria 1998 Reserva, Rioja, Spain ב. אשר לענין הבא: "....אבל אני לא אשקר, אם יש משהו שאני לא יודעת - אני צריכה ללמוד אותו איכשהו נכון? אני לא חושבת שתהיה לי בעיה ללמוד..." אני מאחל לך שאכן תמצאי בר כלבבך, שיסכים להעסיקך )ואני מתחייב כאן, בנקיטת אצבע, להיות לקוח קבוע של בר זה ורק במועדי המשמרות שלך) אך דומני שהתמימות המתבטאת במשפט דלעיל, המצוטט מהודעתך הקודמת, תהיה בעוכריך. בר זה בראש ובראשונה פירמה עסקית שנועדה להרבות את התשואה על ההון שהשקיע בו הבעלים. נראה לי מרחיק לכת לחשוב שיהיה בעלים כלשהו שיחשוב שיוכל להרבות את תשואתו עי"כ שישכור את שירותיך, כברמנית, בנסיבות נסיונך והשכלתך 0האלכוהוליים) כפי שאת מתארת אותם לעיל. חשבי שוב עך הענין. יותר בכיוון של - 1. איך את מעשירה את השכלתך האלכוהולית/מיקסולוגית (יין, מזיגת בירה וכד') בזריזות. 2. איך את רוכשת נסיון מעשי (אף ללא קבלת שכר) בטרם תשרפי את הגשרים עם הרארגונים בהם את לומדת ועובדת כיום. 3. כיצד את משווקת את עצמך למעסיקים פוטנציאליים, כמומחית, כבקיאה וכמנוסה בכל תחומי היין, בירה, אלכוהול, מיקסולוגיה,ברמניוּת, כך שירצה להעדיפך על פני כל הפרגיות, או הגברברים שזה עתה סיימו קורס ברמנים. ב-ה-צ-ל-ח-ה וסַפְּרִי: א. איך את מתקדמת ו - ב.מתי את באה לתל-אביב, שוב (קראתי בבלוגך שהגעת מתישהו לחדש דרכון שם).

siete

New member
א-ב

א. זה לא רק מלה, רמת הגולן יכולים לכתוב "reserved" על היין שלהם וזה לא אומר כלום. אבל "reserva" ביין מספרד אומר משהו (כמו ש"שמן זית כתית מעולה" אומר משהו בארץ). כי יש פיקוח של הממשלה. ב. כן, אני יודעת שאני לא טובה בלמכור את עצמי. נקווה שיהיה מישהו שיקח את הסיכון... אבל אתה צודק בהחלט. חוסר הידע הזה הוא בעוכרי, לו הייתי מנסה לעבוד במסעדה עם תפריט יינות משוכלל ומשתנה זה היה ממש בעיה. ב. מי יודע! (מתישהו אני צריכה ללכת ולקחת את הדרכון...)

בעמוד הזה יש הסבר

על מזה Crianza/Riserva/Gran Riserva. בקשר לידע/נסיון שלך -- בשנה/שנתיים האחרונות למדתי (אמנם דווקא בתחום שאת בורחת ממנו, אבל לדעתי זה תקף בכל מקום
) שנסיון/תעודות/עבר מרשים זה טוב ויפה, ואולי יקל על הדרך -- אבל הרבה מקומות (הטובים/מעניינים יותר) מחפשים ורואים מעבר לזה. תקווי למצוא כאלה מקומות.

siete

New member
הרמיס, תודה על ההסברים!

עקרונית אני מוכנה לעבוד בחתונות ולהגיש משקאות כחולים. אני מניחה שאני רק אומרת את זה עכשיו ודיי מהר אני אשאף למשהו אחר. (למרות שלו הייתי מוצאת איזה בר של חתונות עם אלכוהול סביר זה היה ממש טוב!) החלום שלי הוא לעבוד במקום כמו ה"פינק". מלא בזקנים חביבים. אבל זה קצת רחוק... כדאי שאני אלמד איך למזוג בירה קודם. אני מקווה להגיע לאיזה פאב שכונתי חביב. אבל גם מסעדה או פיק-אפ יוכלו להיות בסדר. מועדון נראה לי משעמם מדי, רק למזוג וודקה רד-בול. אבל אם יקחו אותי, מי אני שאומר לא?

Orrza

New member
רואה מביט מתבונן - ומעצבן!!

אתה ממש מרגיז, וממש נתפס לקטנות. ברמן היום (בפאבים, מסעדות, ופיק-אפס) בקושי צריך ובקושי נוגע ביין, אם כבר אז בסוג אחד מתוך שניים שלושה שיש בתפריט. תפסיק להיות נודניק. ואלישבע, שימי לב, גן אירועים זה אחלה מקום לקבל בו נסיון. גם לעבודה זריזה, גם לשליפת קוקטיילים פשוטים מהראש לכוס בקצב, גם לתפעול ברזי בירה וכל העבודה השחורה מאחור ומתחת לבר. היופי בכאלה מקומות (מבחינתך, כרגע) הוא שאין הם מתעקשים על קביעות, וגם דיי מתפשרים על "איכות" או יותר נכון לומר נסיון הברמנים. כדאי לנסות, ולו רק כדי לקבל קורס מזורז בתפעול ברזים ועוד טיפה נסיון לרזומה... עבדתי כמעט שנתיים בגן אירועים, ואני חייב לומר שלמדתי לא מעט שם.

D r a m b u i e

New member
אני מצטער אם אני מרגיז,זו לא הכוונה

אבל כדאי לך לשקול לעשות קורס ברמנים. בשום מקום, גם לא באינטרנט לא תלמדי לטפל בברז של בירה, ולא תקבלי ידע בצורה מסודרת כמו בקורס ברמנים. אני מעריך את הידע הגדול שלך, שהוא בטוח הרבה יותר ממה שלומדים בקורס ברמנים, אבל אם את רוצה להיות ברמנית, רצוי לעשות קורס, בדיוק כמו שלא תעריכי עובד שמגיע לחברת מחשבים שלך (את עובדת במחשבים נכון) ואומר שהוא למד לתכנת בבית (למרות שהוא יכול להיות מתכנת מצויין עם מלא ניסיון).

siete

New member
הדוגמא שלך לא טובה

רוב עמיתי לעבודה, למדו לתכנת בבית. למעשה לבוס שלי אין אפילו תואר אונברסיטאי, והוא אחד הטובים בתחומו בארץ. אני כלכך לא מעריכה את קורסי MCSE למינהם או קורסי התיכנות שנותנים במקומות שונים, למעשה אני אעדיף מישהו שלא לקח אותם. הם מטופשים ורק הורסים - בהרבה מקומות מלמדים דברים בעל-פה במקום איך לפתור בעיות. רוב התכנתים הטובים למדו לתכנת לבד - ולא האכילו אותם עם כפית באיזה קורס קיקיוני. (תואר באוניברסיטה זה משהו אחר, אבל לא הייתי משווה קורס ברמנים לתואר.) אני מניחה שביומי הראשון בעבודה מישהו יוכל להסביר לי... נכון שיש לי חורים רצניים בהשכלה, אבל אני יכולה לכפר עליהם ע"י למידה מהירה.

למעלה