אני פשוט בהלם!!!

saar7650

New member
אני פשוט בהלם!!!

פתחתי הערב חדשות במקרה, והייתי בשוק! לא ידעתי שנהרג ילד בן 16... אתם קולטים???!!! כאילו כלום... היום הזה עבר עלינו, ואף אחד לא מרגיש שרוצחים וטובחים בנו מדי יום ביומו!!! פשוט לא יאומן. אם אין יותר מ-10 הרוגים אפשר לדלג על העניין ולרוץ הלאה בתוכניות הרגילות וב"דאחקות" בטלויזיה!!! נו.. אז שמו את הקטע בחדשות (משהו כמו 5- 8 דק') ואח"כ יאללה יש עוד המשך... לחזור לסדר היום! כאילו כלום לא קרה וחוזר חלילה. עד מתי רשעים יעלוזו, ואנחנו נשתוק?!

ממזמן...

בעזר"ה אבל ממזמן זה הפך להיות הנורמה שלנו! אם יש הרוג אחד אז עוברים את זה כאילו שומדבר לא קרה! זה מה שקורה שנהפכים להיות אדישים למצב בארץ!

Baby Boo

New member
מגעיל אבל כן יומ יומי

אני יודעת שרבים ירימו עלי עכשיו כיסאות(וירטואלית) אבל כן במציאות של המדינה הזאת מוות של יהודי בפיגוע טרור זה או אחר כבר הפך לשיגרה. אומנם זה נורא ואכן צריך להקדיש לזה יותר מ3 דקות בטלויזיה אבל זאת עדיין השיגרה. פשוט הרצח הזה בא אחרי תקופה יחסית שקטה. היו חודשים שכל יום היו נפגעי ונהרגים ואנשים היו מקבלים את זה.. פה זה בא קצת בשוק. שוב דוחה אבל אמיתי..

פלסטיק

New member
אני בהלם יותר גדול

שמעת על זה שהיו הרוגים בתאונות דרכים? כלום...שום דבר, אפילו לא חצי דקה

saar7650

New member
וואללה פלסטיק גם אני בהלם

אנשים מתיחסים למוות בצורה רגילה ושגרתית כאילו כלום! ממוצע הנהרגים בתאונות הוא פשוט איום ונורא! מזעזע!!! 2 הרוגים ביומיים כמדומני... אם ככה אנו מתיחסים למוות, ובמקום זה "טוחנים" לנו את המוח ברכילויות ושטויות אז לא פלא שהקטל בדרכים והטרור חוגגים ברחובותינו. אולי כדאי שמישהו בתקשורת יפנים את זה ויתחילו לעשות רעש מכל הרוג ופצוע ואז, אולי אז אנחנו נהיה אנשים ולא חיות בכביש. אתה לא יודע (או יודע) כמה אתה צודק!

פלסטיק

New member
זו הטלת אחריות על מישהו אחר

נוח לנו מאוד להאשים את התקשורת התקשורת איננה אשמה, התקשורת זו בסך הכל מראה. אם לא מעניין אותנו ההרוגים בכביש, ויקי כנפו או בחורה שנעלמה (כי עבר זמן) אז התקשורת תדווח פחות. התקשורת מדווחת מה שנראה לה שיעניין את הציבור. ומי זה הציבור? אתה, אני ועוד אנשים אם בראש מעייננו היו תאונות הדרכים משרת שר התחבורה היתה הופכת לנחשקת הרבה יותר, אבל כנראה שאותנו (כציבור) זה לא כל כך מעניין. אז אם אנחנו מביטים בראי (תקשורת) ולא מוצא חן בעיננו מה שאנחנו רואים זה לא נכון להאשים את המראה

saar7650

New member
יכול מאוד להיות שאתה צודק

אך אל תשכח שהתקשורת אמורה ליצור התעניינות מסויימת. כלומר- התקשורת מספקת פרסום לדברים שקורים וקרו לפני שהציבור מתחיל להתעניין בהם. לכן התקשורת אמורה ליצור התעניינות, אם בכתבות יומיות על פצועים וקורבנות תאונות הדרכים. כמו שכבר לצערינו הרב התקשורת מנסה לעניין בכתבות על הטרור, שלדאבוננו הרב הפכו לרגילות, ע"י סיפורים אישיים וכיו"ב. בכל אופן גם אנחנו אשמים, זה די ברור וכבר אמרתי לעיל שנכנסנו לשיגרה של מוות!! השלמה מסויימת עם המוות.

yoyo10

New member
אני רק רוצה להגיד לכם שלצערי

שגרתי בקריית שמונה והינו יושבים לילות ומים במקלטים בחדשות קודם דיברו על דגם חדש של מכונית שיצא לשוק לפני ואם בכלל שסיקרו את הארועים שם. ולצערי כבר אנשים ניהו אטומים. אבל מהצד השני ככה בחיים לא נצליך לנסות לסגל כאן שיגרת חיים נורמלית. ובקשר לתאונות דרכים לדעתי חובה לסקר כל תאונה עם נפגעים אבל מצד שני אם אנשים כל הזמן יראו נפגעים בתאונות בסוף זה לצערי לא יזיז להם.

lala897

New member
ככה זה כשדבר נעשה לשיגרה.

זה טיבעי שכאשר הריגת אנשים נעשה לדבר שבשיגרה אנשים פחות יזדעזעו מזה. כח ההרגל. שורש הבעיה שלא מדברים על זה הוא כי זה נעשה שיגרה ואת זה אסור להרשות!!!

הגיוני יויו

אבל אנשים הם לא תינוקות והם יודעים בדיוק מה יקרה אם הם ינהגו לא בזהירות. הם פשוט בוחרים להתעלם מזה. ישראלים. שוב אני אגיד - אתמול נסעתי עם ידיד שלי מאמריקה והוא כמובן היה פשוט בהלם שמכוניות לא עוצרות כשהוא רוצה לחצות. בהלם גמור. אני כל כך מפחדת ללמוד נהיגה בגלל זה... בגלל החוסר אכפיות והזלזול של הישראלים. איזה מנטליות דפוקה. לפעמים אני ממש מתביישת בישראלים...

lala897

New member
אויש באמת

אז הידיד שלך באמריקה תמים נורא. כאילו באמריקה זה לא ככה. אני שונאת שאומרים ככה על הישראלים. אז אני הייתי עם אחת מאמריקה והיא אמרה את ההיפך הגמור שבאמריקה אין את האכפתיות שיש בישראלים אחד כלפי השני.

גוססי

New member
נו, מספיק עם זה

כבר עשרות שנים נהרגים קרוב לשני אזרחים ביום בכבישים ואין פוצה פה ומצפצף.

מה הקשר בכלל, גוססי?

בכבישים אנחנו הורגים את עצמינו. בחוסר זהירות שלנו, באי אכפתיות שלנו. אתמול נסעתי באופניים עם ידיד שלי מאמריקה - להראות לו את הכנסת וביהמ"ש העליון וכמעט נכנסה בו מכונית. באשמת המכונית. בטרור הורגים אותנו על לא עוול בכפינו. בכל אופן - על לא עוול של האזרחים שנהרגים. על זה צריך לשתוק?? צריך להתעלם מזה? וחוץ מזה יש פוצה פה ומצפצף. אני יכולה למנות לך לפחות 15 פרסומות על מניעת תאונות רק בשנה האחרונה...

חוץ מזה

צריך להיות פה בארץ את החוקים של ארה"ב בכבישים. בארה"ב מי שחזק הוא זה שאשם. אם מכונית דרסה רוכב אופניים זו אשמת בעל המכונית - כי הוא בעל המכונה החזקה. אם רוכב אופניים פוגע בהולך רגל זה אשמת רוכב האופניים - כי לו יש את המכונה החזקה כאן...

פלסטיק

New member
להיפך

הטרור הוא מלחמה. נכון שמלחמה מלוכלכת אבל מלחמה אנחנו נהרגים (וגם הפלסטינאים) בגלל המלחמה קורבנות הטרור הם הרוגי מלחמה לעומת זאת במקרה של תאונות דרכים זה בהחלט מוות מיותר (בגלל כל מיני סיבות) באירופה החליטו לא לקבל את הגירה הזו. החליטו שהם עובדים על זה וקשה. הם גם לא מוכנים לקבל הרוג אחד בשנה ואצלנו? החליטו שזו מכה משמים, אולי המכה ה 11. כשיבוא משה רבינו יטפלו בזה

גוססי

New member
"אנחנו הורגים את עצמנו"

לפני מספר חדשים נהרג שכן שלי בתאונת דרכים. אילו הוא נהרג כתוצאה מפעולת טרור האם הדבר היה נורא יותר? האם משפחתו יכולה להתנחם בעובדה שלא מחבל הרג אותו אלא "אחד משלנו"? "בטרור הורגים אותנו על לא עוול בכפינו" ומי שנהרג בכביש הגיע לו למות? "אני יכולה למנות לך לפחות 15 פרסומות על מניעת תאונות רק בשנה האחרונה" יופי שיש פרסומות. אולי זו שיטה מוצלחת לחיסול הקטל בדרכים, אבל לא נראה שהנהג הישראלי השתכנע. מה עם בנית גדרות הפרדה בין הנתיבים בכל הכבישים הבין-עירוניים? שיפוץ כבישים משובשים? הקמת מחלפים במקום צמתים? שיפור התחבורה הציבורית והוזלת תעריפיה?

זהו בדיוק

שהשכן שלך נהרג בגלל חוסר זהירות או כל סיבה אחרת. שזו אשמתו של הנהג או מי שהרג אותו. זה ברור שהנהג הישראלי לא ישתכנע... לכן זה כל כך עצוב. זה אבסורד. זה הורג אותנו, מה, הם לא מבינים?... אגב, זה לא דבילי, החוקים בארה"ב. יש הרבה היגיון מאחורי זה.

גוססי

New member
ואת באמת חושבת שזה משנה...

למשפחתו ולידידיו של המנוח? לדעתי לא. ראיתי אותם בלוויה ובשבעה, ולא התרשמתי שהם שאבו נחמה כלשהי מכך שהוא נהרג בתאונה ולא בפיגוע. "זה לא דבילי, החוקים בארה"ב. יש הרבה היגיון מאחורי זה" הגיוני להעניש את מי שאשם בתאונה, לא את בעל הרכב הגדול יותר. אם נהג רכב פרטי נרדם על ההגה, סוטה לנתיב הנגדי ומתנגש במשאית אי אפשר לתלות שום אשמה בנהג המשאית.

למעלה