אני פשוט בהלם!!!

saar7650

New member
שאלה-

אם ביהמ"ש החליט לגזור דין מוות על אדם מסויים, ובא אחד והחליט להרוג אותו. האם ייצא זכאי או ייחשב כרוצח?!

saar7650

New member
שכחתי-

שאלת גם "מדוע לא יקבע בורא עולם מי הרוצח"?! תשובה: כי כך האדם יהיה בעצם מחוייב לרצוח- והיכן זכות הבחירה החופשית של האדם?!

גוססי

New member
נקודה טובה

"שאלת גם "מדוע לא יקבע בורא עולם מי הרוצח"?! תשובה: כי כך האדם יהיה בעצם מחוייב לרצוח- והיכן זכות הבחירה החופשית של האדם?!" צודק, אבל דבר זה נכון לגבי כל התערבות אלוהית במעשי האדם. אם אלוהים רוצה שלאדם תהיה בחירה חפשית, הוא חייב לסגת לחלוטין מעולמנו ולא להתערב בשום דרך במהלכו.

saar7650

New member
הוא אכן לא מתערב בכל מהלך ומהלך

בעולם, אך ישנם מהלכים שהוא כן מתערב! כמו- חיים ומוות, כמו רפואת אדם מסויים, פרנסתו של אדם וכיו"ב. אבל יש להדגיש כי כל "התערבותו של הא-ל" נובעת ממעשיו של האדם, לטוב או חלילה להיפך. ולכן גם במקרים שהתערב האלוקים במהלך העולם הכל על פי מעשיו של האדם ועדיין לא נשללת זכות הבחירה החופשית.

Governor

New member
האם _כל_ קשה-יום, חולה, או מת הנו

חייב-דין, כלומר, `הגיע לו`?

Governor

New member
האם _כל_ קשה-יום, חולה, או מת הנו

חייב-דין, כלומר, `הגיע לו`? אני מדגיש `חיב-דין`, כיוון שהאפשרות האחרת גרועה הרבה יותר, היינו: המוות הוא אך פרי קפריזה של ה`בורא`...

saar7650

New member
מה פתאום?! איזה שטויות!

"אני מדגיש `חיב-דין`, כיוון שהאפשרות האחרת גרועה הרבה יותר, היינו: המוות הוא אך פרי קפריזה של ה`בורא`..." יש אלף ואחד סיבות למות אדם לאו דווקא משום חיוב דין- לדוגמא: 1. סיום זמן תפקידו בעולם. (דוגמא, לכל אחד קצוב זמן מסויים וכל אחד מסיים את "תפקידו" וזמנו בעולם ע"פ הקצוב לו.) 2. לקיחת אדם בטרם עת על מנת שלא יחטא (כמסופר על חנוך). ועוד ועוד...

Governor

New member
האם ששה המליונים סיימו זמן תפקידם

בעולם, או סולקו על מנת שלא יהיה סיפק בידם לחטוא?

saar7650

New member
אם ראית או לא...

כתבתי כי יש עוד אלף ואחת סיבות למותם. וכי איננו מחשבים פנקסו של הקב"ה. עוד לא הצלחת להבין את זה?!

Governor

New member
`כתבתי כי יש עוד אלף ואחת סיבות

למותם` מנה לנו, נניח, עשר...

saar7650

New member
חוסר הבנה משווע!!!

כתבתי כי אין אנו מחשבים פנקסו של הקב"ה... "התשובה שלפעמים "אין תשובה"- כלומר, שלפעמים אין אנו יודעים מחשבתו של "מקום" (של הקב"ה) היא תשובה לכל דבר!" לכן לבורא עולם יש אלף ואחת סיבות למות אדם, שאין אנו יודעים. עוד לא הבנת את זה?!

Governor

New member
`לכן לבורא עולם יש אלף ואחת סיבות

למות אדם, שאין אנו יודעים. עוד לא הבנת את זה?!` את טענתך האידיוטית הבנתי. גם הבנתי זאת: אינך למד דבר ואינך מרויח דבר מהכחשת הפקטור הכאוטי/אקראי/סטוכאסטי בעולמנו, והצבת `בורא` במקומו. על פי משנתך, הבנתי ששרה בן אדרי שנהרגה היום בנסיון החסול נגד אמסלם - הוצאה להורג ע"י ה`בורא`. ספר זאת למשפחתה, חמודי...

saar7650

New member
"את טענתך האידיוטית הבנתי."

לפני כן, לא הבנת אותה! כיוון שביקשת לתת עוד 10 סיבות. והתשובה שלי ש"אין אנו מחשבים פנקסו של הקב"ה" וש"לבורא עולם יש אלף ואחת סיבות" מלמדת כי הסיבות (הסיבות הרבות שיכולות להיות למות אדם) מקורן במחשבתו של בורא עולם עצמו. ולכן עצם בקשתך ממני לתת לך אותן מעידה על חוסר הבנתך... אך זה שאתה חושב כי טענתי ומחשבתי הינן אדיוטיות מובן לכל! שכן כמעט כל דבר שלא הולך לפי הלך רוחך ומחשבתך נחשב ל"מטומטם" אדיוטי וכיו"ב... "על פי משנתך, הבנתי ששרה בן אדרי שנהרגה היום בנסיון החסול נגד אמסלם -הוצאה להורג ע"י ה`בורא`. ספר זאת למשפחתה, חמודי..." אני חושב שהם מכירים מספיק את טענתי (שחיים והמוות הם רצון הבורא)המובאת בספרי המחשבה של תורתינו.

Governor

New member
`אין מחשבים`. פנטסטי. החלטת להחליף

את אותו מקטע מן המציאות שהוא בעל אפי כאוטי/אקראי/סטוכאסטי ושאינך יכול להסכין עמו, ביציר דמיונך, `בורא`, שדרך פעולתו היא בדיוק כאוטית/אקראית/סטוכאסטית. בכך נדמה לך כי סלקת את המקטע הכאוטי/אקראי/סטוכאסטי שאינך יכול להסכין עמו, אולם דבר לא השתנה מבחינה מעשית. אתה עדיין עומד בפני מציאות כאוטית/אקראית/סטוכאסטית. הפתרון ה`אינטליגנטי`: `אין מחשבים`. האם `בורא` גם אחראי למות יצורים אחרים? כולם? מקצתם? אם מקצתם - מי אחראי למות היתר? היכן עובר גבול ההשגחה האישית? האם כולל רק יונקים, או שמא כל בעלי החוליות מושגחים אישית? האם חסרי החוליות מושגחים אף הם? רק הרב-תאיים, או גם החד-תאיים? אם קיימים יצורים בלתי מושגחים ע"י ה`בורא`, האם הם מושגחים ע"י מישהו אחר, או סתם מופקרים? נסה נא להסביר לי שוב, מה טיבו של `אלהיך` שמעולם לא נראה לאיש, לא נגלה לאיש, לא פעל פעולה מוכחת, ואין _שום_ מבחן, בדיקה, או נסוי שניתן לבצעם או, למצער, להגותם ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים או שמא הוא אך הנפא"כ (ע"ע) בתבן אשר בין שתי אזניך? 972584879247612A

saar7650

New member
אכן ההשגחה היא על כולם! וכן גם עליך

כמה שלא תרצה יש השגחה פרטית על כל אחד ואחד. "נסה נא להסביר לי שוב, מה טיבו של `אלהיך` שמעולם לא נראה לאיש, לא נגלה לאיש, לא פעל פעולה מוכחת, ואין _שום_ מבחן, בדיקה, או נסוי שניתן לבצעם או, למצער, להגותם ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים או שמא הוא אך הנפא"כ (ע"ע) בתבן אשר בין שתי אזניך?" אבקש ממך לדייק בדבריך (דבר שאתה כמעט ולא עושה)- "מה טיבו של `אלהיך` שמעולם לא נראה לאיש,נגלה לאיש וכו'..." זה שלדעתך, אין ראיה למציאות הבורא ולמעמד הר-סיני לא אומר שאכן אין בורא ולא היה מעמד הר סיני. לכן יקירי, אל תאמר כי אין אלוקים ו/או לא היה מעמד הר סיני- כל שתוכל לומר הוא, שלדעתך אין לכך ראיות ותו לא! אז אנא- דייק בדבריך יקירי... ואל תטעה את האחרים!

Governor

New member
`זה שלדעתך, אין ראיה למציאות הבורא

ולמעמד הר-סיני לא אומר שאכן אין בורא ולא היה מעמד הר סיני` אם אתה מכיר מבחן, בדיקה, או נסוי שניתן לבצעם או, למצער, להגותם ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם `בורא` קים או שמא הוא אך הנפא"כ (ע"ע) בתבן אשר בין שתי אזניך - קום וספר לנו עליו. אני חוזר וטוען: `אלהיך` מעולם לא נראה לאיש, לא נגלה לאיש, ולא פעל פעולה מוכחת. כל `עלילותיו` מתועדות במקום אחד ויחיד - המעשיות אשר באסופת ספורי המיתולוגיה היהודית. הפרך אותי אם אתה יכול. טרם ענית על זאת: האם `בורא` גם אחראי למות יצורים אחרים? כולם? מקצתם? אם מקצתם - מי אחראי למות היתר? היכן עובר גבול ההשגחה האישית? האם כולל רק יונקים, או שמא כל בעלי החוליות מושגחים אישית? האם חסרי החוליות מושגחים אף הם? רק הרב-תאיים, או גם החד-תאיים? אם קיימים יצורים בלתי מושגחים ע"י ה`בורא`, האם הם מושגחים ע"י מישהו אחר, או סתם מופקרים? `אכן ההשגחה היא על כולם! וכן גם עליך כמה שלא תרצה יש השגחה פרטית על כל אחד ואחד` מה פתאם? אין עלי שום השגחה פרטית. לא של ה`בורא` ההזוי שלך, ולא של אף אחד. אין אני מצוי בקטגוריה הנחותה הפרימיטיבית שלך. אסור לך לכרוך את שנינו יחד. אנו שני עמים שונים נפרדים שלא יתערבו לעולם. 972584879247612C

saar7650

New member
גוב-

"אני חוזר וטוען: `אלהיך` מעולם לא נראה לאיש, לא נגלה לאיש, ולא פעל פעולה מוכחת." שוב, אתה מבלף ומשקר לאנשים במצח נחושה! אין לך ראיה שאין בורא, זו רק השערה שאין בורא. כל עוד אין הוכחה לכך הרי זו רק השערה!!! לכן, רשום כך: לדעתי אין אלוקים וכיו"ב. דבר נוסף- אם לדעתך אין הוכחות למציאות בורא, אין זה אומר שאכן אין בורא. "טרם ענית על זאת: האם `בורא` גם אחראי למות יצורים אחרים? כולם? מקצתם? אם מקצתם - מי אחראי למות היתר? היכן עובר גבול ההשגחה האישית? האם כולל רק יונקים, או שמא כל בעלי החוליות מושגחים אישית? האם חסרי החוליות מושגחים אף הם? רק הרב-תאיים, או גם החד-תאיים? אם קיימים יצורים בלתי מושגחים ע"י ה`בורא`, האם הם מושגחים ע"י מישהו אחר, או סתם מופקרים?" מה אתה אומר?! כנראה שיש לך בעיה בהבנה- עניתי לך ש- "אכן ההשגחה (=רצון הבורא) היא על כולם! וכן גם עליך כמה שלא תרצה יש השגחה פרטית על כל אחד ואחד`" השגחה הן לחיים והן למוות. "אין אני מצוי בקטגוריה הנחותה הפרימיטיבית שלך. אסור לך לכרוך את שנינו יחד. אנו שני עמים שונים נפרדים שלא יתערבו לעולם." אשמח להישאר פרוד ממך לעד ולנצח נצחים, שכן אין אני חפץ להשתייך לאדם שלא חוקר את האמת בצורה אובייקטיבית ושכל מטרתו היא שאלות קנטרניות. בשעה שמביאים לו תשובות הוא מתעלם וממשיך לשרבב את אותה הודעה (שכבר ענו עליה) עשרות פעמים. כמו כן אין אני חפץ להיות חבר לאדם שרמתו המוסרית ירודה מאין כמוה ושכל אדם שלא חושב כמוהו הוא- "צואת כלבים", "אדיוט", "מטומטם", "חסר אימבציל" וכיו"ב... לפחות בזה אני מסכים איתך!!!

גוססי

New member
ברור שהוא יחשב לרוצח...

אבל ההשוואה אינה במקומה. במדינה המוציאה אנשים להורג ע"פ חוק יש אדם שתפקידו הרשמי ביצוע גזר הדין (תליין), ורק הוא רשאי להרוג. כאשר אלוהים מחליט להרוג אדם, הוא יכול להטיל את מלאכת ההוצאה לפועל על כל אדם אחר, וזה יכול להיות טרוריסט פלשתינאי, נהג בלתי זהיר או רופא שהתרשל. מי אנו שנעניש אדם שאולי פעל ע"פ מצוות האל?

saar7650

New member
אז אני מסביר לך שוב-

אלוקים יכל להמית אדם מסויים ע"י טביעה או נפילה אקראית, כלומר ללא התערבות אדם אחר. בא רוצח והחליט לקחת חייו של אדם מסויים. אותו אדם שרצח הינו אחראי למעשיו. כי בורא עולם קובע מי ימות אך לא מי ימית (מי ירצח). לכן אותו רוצח לא פעל כרצון הא-ל (אם לדבריך היה זה נכון- מדוע נצטווינו על "לא תרצח"?) כי הא-ל לא ביקש (גזר,החליט) מאף אדם להיות רוצח.

למעלה