`הסברתי לך שלא מחייב שהם היו חייבים
בדין- כלומר, שחטאו` מה הסבה, אם לא חיוב-דין? האם הסבה היא קפריזה של ה`בורא`? `אלא פשוט שהגיע זמנם ללכת מן העולם או אלף ואחת סיבות שונות למותם` איזו סבה יכולה להיות להסתלקות מן העולם של תינוק שהיה _בריא_ ו_חסון_ לחלוטין עד לרגע שראשו הוטח בקיר, או שהופל לשוחה יחד עם אמו הירויה וכוסה בעפר בעודנו בריא, חי ומפרכס? `אין אנו מחשבים פנקסו של הקב"ה` משמע, אין לך תשובות. מדוע אתה מברבר לנו, אם כן? `אתה מדבר איתי על ששת המליונים בשואה?!` כן, אני מעונין לדבר על זה `זה קטן לעומת חיי היומיום שלנו שנהרגים מתים ונרצחים מליונים ברחבי העולם... אז מי שמבין שבורא עולם קובע זמן מיתה לכולם, בכל זמן בכל עת ובכל שעה, מבין שגם בשואה היה זה רצון הבורא` אני חיב להבין איזה הסבר איכותי יותר משלי יש לך לאותם מקרי מוות טרם-עת. `1. מה אתה מנסה לומר בכל תגובותיך?... כלומר לאן אתה חותר?` אני חותר להוכיח שאתה אימבציל חסר-תקנה (לתשומת מנהל הפורום: אין זה גדוף, אלא
מונח קליני) `2. לך, כאתאיסט, יש רצון להאמין שאין אלוקים` טעות. אין לי _שום_ התנגדות מובנית להשתכנע שקים `אלהים`. הייתי מקבל שקים `אלהים` לו היה שמץ אבק זנב פסיק ראיה לקיומו. `שהעולם אינו דטרמניסטי` העולם הוא במדה מסוימת כאוטי, אקראי, סטוכאסטי, לא דטרמיניסטי, ואין עם זה שום בעיה. כאשר, למשל, אנו צריכים למדוד חם של כלי ובו גז, אין אנו מודדים את וקטור המהירות האקראי של כל מולקולה ומחשבים, אלא תוקעים פנימה מדחום מכויל ומקבלים תוך שניות קריאה של הטמפרטורה. `כדי להמשיך באורח החיים המשוחרר, הנטול צווים וציוויים` ארח החיים שלך הוא זה המשוחרר. שמת את מוחך בניוטרל לכל החיים ושחררת עצמך מחשיבה. יש לי צווים וצוויים, אלא שאינם צומחים מן המעשיות אשר בספרי המיתולוגיה היהודית. אין שום קשר בין מוסר לבין מעשיות המיתולוגיה היהודית. `הרצון שלך לעולם שבו "לית דין ולית דיין"` אין לי שום חתירה ל`לית דין ולית דיין` `...מביא אותך לחשוב שאדם שמאמין שהעולם מונהג ומושגח ע"י בורא הוא מטומטם` איני אשם שאתה נשמע אידיוטי להחריד. אתה האשם. נסכם אפוא: (1) השתעבדת להזיה נוירופסיכואלקטרוכימית (ולהלן `הנפא"כ`) המצויה אך בין שתי אזניך. (2) מפאת מבנה נפשך, נחוץ לך לסלק את המחשבה המטרידה שהעולם, במידה לא מבוטלת, אינו דטרמיניסטי, אינו מובן, אינו מונהג. (3) ההנפא"כ מאפשר לך לטעון שהעולם דטרמיניסטי, מונהג, ויש `השגחה פרטית`, אם כי עדיין אינך מסוגל לומר מה הלוגיקה של `בורא` בענין זה, שכן העולם _עדיין_ נראה כאוטי _ממש_ כמקודם. פשוט, קונספט ההנפא"כ מאפשר לך לומר במנוחה נפשית חסרת-בסוס "העולם מונהג ומושגח, אלא שנפלאו דרכי ה`בורא`", מבלי שרכשת מידע מעשי כלשהו. אין לך תשובה איכותית משלי, אלא שאתה נושא מטען מת, הנפא"כ, בין אזניך. נסה נא להסביר לי שוב, מה טיבו של `אלהיך` שמעולם לא נראה לאיש, לא נגלה לאיש, לא פעל פעולה מוכחת, ואין _שום_ מבחן, בדיקה, או נסוי שניתן לבצעם או, למצער, להגותם ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים או שמא הוא אך הנפא"כ בתבן אשר בין שתי אזניך? הצגת את תפישת עולמך, וראינו כי _אין_ לך הסברים למוות טרם-עת. אתה פשוט טוען, ללא הוכחה כלשהי וללא הסבר כלשהו, כי מוות טרם-עת אינו מקרה, אלא פרי חיוב-דין (או, גרוע מכך, פרי קפריזה) 9725848792476128