אני פשוט בהלם!!!

saar7650

New member
גוססי- צודק!

קרא פה. וגם מה שכתבה מלאכיתו'ש. אבל גם הטרור הוא דבר שלא צריך להשלים איתו ולתת הרגשה זאין מה לעשות ואלו הם חיינו.

מתנדב

New member
עידן, ידוע לך שכמעט כל יום אני מקבל

בביפר הודעות על תאונות דרכים?, בין כלי רכב או רכב שפגע בהולך רגל, או רכבת שפגעה בהולך רגל, והתקשורת מדברת על זה בדיוק דקה שניים וממשיכה כרגיל... ואני לא מדבר רק על תאונות דרכים אלא גם על מה שאתה כתבת...

blablash

New member
מותר לי לשאול אותך שאלה?

ב"ה למה אתה בעצם מתנדב שם? ותענה בפשטות בבקשה.

Governor

New member
`אני פשוט בהלם!!! פתחתי הערב חדשות

במקרה, והייתי בשוק! לא ידעתי שנהרג ילד בן 16... אתם קולטים???!!! כאילו כלום... היום הזה עבר עלינו, ואף אחד לא מרגיש שרוצחים וטובחים בנו מדי יום ביומו!!!` סליחה, מה ההלם? הרי לפי סדר עולמך יש השגחה פרטית על כל `נברא`. האם אתה מתימר לדעת את חשבונו של ה`בורא`? אתה האחרון שאמור להיות בהלם. הרי נאמר בחולין ז' "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן מכריזין עליו מלמעלה". למטה נקף איש חזבאללה באצבעו את ההדק. משמע, למעלה הכריז מאן דהוא על נקיפה זו. חד וחלק. לא? ולידיעתך, הכרזה היא פעולה _רצונית_. אין היא מתרחשת _מעצמה_ שעה שיושבים סתם בחבוק ידים, או מסתירים פנים מן הטבוח... 9725848792476108

אז אם אני ארצח מישהו קרוב לך

חס וחלילה, לא תוכל להאשים אותי, כי זה הקב"ה עשה, נכון? הוא בהלם שזה קרה. יש השגחה פרטית, אבל מה הקשר? כולנו נמות בסוף, אז מה, זה אומר שכולנו עשינו דברים שבגללם מגיע לנו למות?...

Governor

New member
`אז אם אני ארצח מישהו קרוב לך חס

וחלילה, לא תוכל להאשים אותי, כי זה הקב"ה עשה, נכון?` את מתבלבלת. _אין_ זו השקפת עולמי. זו, לדעתי, השקפת עולמו, ולכן אני תמה על שהוא מזועזע. אם תרצחי מישהו, ולא יוכח שהיית בלתי שפויה בזמן הרצח, את בת-ענשין ותשאי במלא הענש. `יש השגחה פרטית, אבל מה הקשר?` אני משוכנע שבחורה גדולה כמוך כבר יכולה לענות לבדה על שאלה זו. אם קים `בורא`, ואם הוא מן הסוג המשגיח אישית, אזי עליך לומר `נפלאו דרכי האל`, ולא להקשות. `כולנו נמות בסוף, אז מה, זה אומר שכולנו עשינו דברים שבגללם מגיע לנו למות?` נו, מדובר על מות בטרם-עת. לא על מות בשיבה טובה... 9725848792476109

ובשיבה טובה זה בסדר?

וואי, אנשים פה ממש מזלזלים בי...בחורה גדולה כמוך צריכה לדעת... בחורה גדולה כמוני יודעת, היא רק רוצה שילד קטן כמוך יתאמץ ויענה
סתם, בצחוק, אחי
הוא מזועזע מזה שזה עובר על סדר היום, זה הכל. לא מזה שהאיש נרצח. זה גם מזעזע מאד, אבל זה כבר לא בשליטתנו... תמיד תהיתי לעצמי - אם אני חיה היום, נניח, 100 שנה בדיוק, ומחר אני בת 100 ויום ומחר אני אמות, למה אני מתה מחר (חס וחלילה!!!)? למה דווקא מחר? האם עשיתי משהו בין היום למחר שגרם לסל שלי "להתמלא" ועל כן הייתי צריכה למות? הנושא הזה תמיד העסיק אותי, ולאף אחד אין תשובות לתת לי וזה מעצבן. כי אני כזו ילדה סקרנית (וגדולה
)...

Governor

New member
בל נמסמס את הנושא.

נאמר בחולין ז' "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן מכריזין עליו מלמעלה". למטה נקף איש חזבאללה באצבעו את ההדק. משמע, למעלה הכריז מאן דהוא על נקיפה זו. חד וחלק. ולידיעתך, הכרזה היא פעולה _רצונית_. אין היא מתרחשת _מעצמה_ שעה שיושבים סתם בחבוק ידים, או מסתירים פנים מן הטבוח...

lala897

New member
עדין לא הבנתי מה הקשר??

נכון, מלמעלה הכריז מאן דהוא על הלחיצה. אז? מה הקשר להזדעזעות מזה שאנחנו לא מזדעזעים כבר מרצח של בנאדם לצערינו?

Governor

New member
`אם אני חיה היום, נניח, 100 שנה

בדיוק, ומחר אני בת 100 ויום ומחר אני אמות, למה אני מתה מחר` אנחלינה (מלאכית, בלשון הטלה-נובלות) יקירתי, מות שלא כתוצאה מטראומה, הוא ודאי, בשלב זה. תהליכי ההזדקנות מחלישים את גופנו ולבסוף מתחילה קריסה של life-supporting systems, או שאנו נדבקים במשהו, עקב ירידה ביכלת המערכת החסונית, ואנו מתים. אולי תהליכי ההזדקנות יואטו, ככל שיתקדם המחקר על תהליכי ההזדקנות. בינתיים, זה מה יש, וכדאי להפיק את המכסימום. ענין אחד ברור: עבור שני קרבנות הפגועים ומאות קרבנות תאונות מסוגים שונים מדי שנה - ה"`השגחה הפרטית` לא עבדה". באפן מוזר, דומה כי רק חלק מן החיים טוענים כי חוו את נפלאות ה`השגחה פרטית`. יתכן כי זה הרמז המשכנע ביותר לכך שרעיון ה`השגחה פרטית` מקורו הוא אנתרופוצנטרי (המחשבה חסרת הבסיס האוביקטיבי, כי היקום וכל אשר בו נבראו לצרכי האדם ולשמושו). שיהיה... 9725848792476112

saar7650

New member
גוברנור- קצת הבנה לא תזיק...

"אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם גזרו עליו מלמעלה" אין נקיפה כמו שדיברת ש- "למטה נקף איש חזבאללה באצבעו את ההדק. משמע, למעלה הכריז מאן דהוא על נקיפה זו." הרי לי זה יוצא שאדם (במקרה שלנו איש חיזבאללה) הוא רובוט ואינו אחראי למעשיו! וכיצד ייתכן הדבר עם בחירה חופשית?! אלא כוונת הדבר היא שאדם לא נוקף (מקבל מכה) אצבעו מלמטה (באצבעו) אלא אם גזרו עליו מלמעלה... אם חייב הוא בדין.

Governor

New member
חזקת עוד יותר את דברי.

`כוונת הדבר היא שאדם לא נוקף (מקבל מכה) אצבעו מלמטה (באצבעו) אלא אם גזרו עליו מלמעלה` הנער בן ה- 16 משלומי הוכה למוות מרסיס פגז נ"מ. משמע, מישהו בשמים הכריז על כך. הכרזה כזו אינו מחדל (המנעות מפעולה), אלא היא ממש פעולה מכוונת מתוך בחירה, של המכריז, שאינה מתרחשת מעצמה. תודה על התקון...

saar7650

New member
נו- מה ניסית לחדש?!

ודאי שבורא עולם הוא האחראי לחיים ולמוות. אך האדם עצמו, עם מעשיו יכול להשפיע לטוב ולרע. אם כי נושא זה של יסורים ולקיחת חיים מורכב, ולא ניתן להכילו בתגובות אחדות. בכל מקרה- זה לא מסיר אחריות מרוצח שאחראי לרצח הילד. כי לא נגזר מי ירצח, אלא נגזר מי ימות.

Governor

New member
חלש! הנער מת, והמשגיח אישית עליו

נרדם בשמירה, או, גרוע מזאת, ממש הורה להמיתו, ע"י הכרזה למעלה...

saar7650

New member
מי שחלש זה אתה! לא ההסבר שלי...

"המשגיח" שדיברת עליו הוא גוזר דין לחיים או למוות... ודאי שהורה להמיתו, ודאי שהחליט (גזר) על מוות. הרי בידו נפש החיים ונפש המתים! א-ב-ל זה לא מסיר את האחריות על רצח הילד. כלומר שוב, נסה להבין (למרות שקשה לך...) אבל בורא עולם קובע מי ימות ומתי... לא מי ירצח!!! נקווה שתבין...

גוססי

New member
"בורא עולם קובע מי ימות ומתי..."

"לא מי ירצח!!!" מדוע לא, בעצם? וגם אם לא, מדוע מי שלקח על עצמו מיזמתו החפשית להוצא לפועל את החלטות האל נחשב לחוטא?

למעלה