אני על סף ייאוש!!!

Ducati999

New member
לא להתייאש: סיפור מהחיים

אחרי הצבא עשיתי קורס על סמיטריילר (במסגרת מילואים שביקשתי, כדי לעבוד בזה). אחרי כמה שיעורים המורה לקח אותי הצידה ואמר לי: "תראה, יש חבר'ה שעוברים אחרי טסט אחד, יש כאלה שעוברים אחרי שנים או שלשה טסטים. יש גם כאלה שלא עוברים. אתה - מאלה שלא עוברים". קיבלתי את החלסטרה של החיים ועברתי בטסט השני. הרבה נשארו שם אחרי. לא להתיאש!

אחלה סיפור

דווקא המורה אמר שאני תותחית, כבר בשעור השני נסעתי לבד... אבל עדיין אני מפחדת והמורה אומר שמעכשיו עד שאני אקבל את הרשיון מילה כזאת לא קיימת אצלי בלקסיקון.

doomaster

New member
אפשר לשאול על איזה כלי את לומדת? כי

אני התחלתי על KLE (אם אני זוכר נכון..
היה לפני כ7שנים) היה לא משהו אחרי השיעור השלישי המורה שלי מכר את האופנוע וקנה GS מה אני יגיד לכם היה עולם אחר לגמרי הרגשתי הרבה יותר טוב על הכלי והרבה יותר קל היה לי ליסוע עליו מאשר על האופנוע הראשון. באופנוע הראשון היה נורא קשה לעשות שמניות אומנם התחלה אבל היה ממש גרוע בGS הצלחתי לעשות שמיניות מושלמות בשיעור השני(5 בכללי). נקודה למחשבה.

doomaster

New member
תנסי בשמיניות ....

לשחק כ80% אחוז מהזמן עם הקלא'ץ בלבד וב20% קצת גז הדרגתי לא מתפרץ. אם תתפסי את העיניין את יכול לתת כול הזמן ממש קצת גז כזה שמזיז את הואופנוע במהירות הליכה ולשחק רק אם הקלא'ץ. בקשר למבטים ותנוחות גוף יש שיגידו ככה ויש שיגידו אחרת. תנסי את הכול ותראי מה הכי נוח ועובד בשבילך. יש עיקרון מסוים לכול דבר אבל לכול אחד יעבוד שינוי מסוים יותר טוב ממישהו אחר. בהצלחה.

כן

צריך להטות את הגוף לצד של הסיבוב... אבל אז אני מפחדת על הברכיים שאם אני נופלת...נגמר הסיפור. ואסור שהברכיים היפות שלי יקבלו מכות ושיפשופים.

shayvilk

New member
לא ממליץ על משחק עם הגז...

רוב מורי הנהיגה מעלים את הטורים לרמה די גבוהה, משחק עם הגז רק יגרום לחוסר שליטה באופנוע (במקרה ואכן מדובר בER, בDR ראיתי המון אנשים כן "נותנים" בגז ) אומנם לי יש קצת בעיה עם רק קלאצ' אבל אני גם טיפה יותר גדול מהבחורה הנ"ל (אני מקווה אחרת זה ממש ממש לא נעים) עם המשקל שלך (שוב משער) לא אמורה להיות לך בעיה "לסחוב" על הטורים בלבד. אולי הדבר שהכי הכי עזר לי בתחילת השמיניות (ולא עדין לא סיימתי בעקבות מריבות מרובות עם טסטרים :) ) זה מעין "הטיה קטנה" של הכתף אל תוך הפניה, אני משער שההטיה המתקבלת היא בין אפסית ללא קיימת אבל לי זה עזר משמעותית, תנסי להסתכל כמה שיותר מוקדם על הפינה הנגדית ולהינעל עליה זה יגרוםפ לפניה להיות הרבה הרבה יותר הדוקה. לגבי המבט את רוב האנשים זה מחרפן בהתחלה להסתכל לכיון שאינו ישר, אבל יקומו מומחי הפורום ויסבירו את הקשר בין המבטל איך שאנחנו מפעילים את הגוף אני לא יודע להסביר רק יודע שזה עובד... אם עזרתי אני שמח מכיר את מצבך טוב אני נמצא בו (רק קצת יותר קדימה)

דנה ZX10R

New member
היי....

גם אני בחורה ועשיתי רישיון לפניי חצי שנה בערך.... דבר ראשון אם המורה נהיגה שלך לא מעודד אותך, תעברי מורה. שיעור ראשון שלי המורה התעקש לשבת איתי על האופנוע, אמרתי לו שבגלל שהוא יותר כבד ממני הוא מפריע לשיווי משקל שלי. הוא כל הזמן טען שבגלל שאני בחורה, נמוכה ולא גדולה במיוחד אני יצטרך המון שיעורים בשביל לעבור ובטח שלא טסט ראשון. אחריי שעברתי מורה, הוא אמר לי בחיים שלי לא ראיתי מישהו שמרגיש כ"כ בנוח על אופנוע בפעמים הראשונות ועברתי טסט ראשון. בשמיניות פשוט תנסי לעשות קודם מחוץ לשמינייה ולאט לאט להיכנס לתוכה, הטורים באמת גבוהים אם גבוהים לך מדיי תבקשי ממנו שיוריד אותם, את יכולה לנסות לעבוד רק על טורים, זה טיפה יותר מסוכן כי השליטה יותר נמוכה אבל אין תגובות של גז, בלם. כשאת על הטורים תנסי לעשות את הפנייה, ותחזרי תגידי איך היה. בהצלחה.

foxi ZX2R

New member
דברי חכמה. מסכימה עם כל מילה.

אין חכמה כבעלת נסיון.במיוחד לגבי המורה.

t d m 900

New member
במהירות האיטית מאד של השמיניות.

הטכניקה שונה. לא להוציא ברך. הגב נשאר זקוף כאילו את ממשיכה לרכב ישר, ורק האופנוע מוטה לכיוון הפנייה. תתפלאי כמה קל יהיה לך בשיעור הבא.

Ducati999

New member
תהיות

האם יש להחזיר את הג'אווה לתלמידי הנהיגה? יכול להיות שזה מצליח רק בתוך ענן לבן, סמיך ומסריח?

cyber2200

New member
יהיה בסדר...

אני שיעור שני. ככה שלי בטח יקח יותר זמן :) אבל דווקא לי זה הולך מעולה, ז"א הייתי עובר טסט גם בלי שיעורים, כנראה בגלל שנסעתי המון על מוטוקרוסים מגילח צעיר... בקיצור, תקחי את זה בתור טיפים ממישהו שגם לומד (ז"א תתעלמי): 1. כשאת נוסעת ישר לנעול מרפקים. 2. ברכיים צמודות חזק למכל. 3. משחקי משקל לדעתי מיותרים טוטאלית (בלימוד וטסט), במהירות של טסט זה יכול לגרום רק נזק. שיהיה המון המון בהצלחה, ניראה מי גומר ראשון :)

cyber2200

New member
וכמובן...

הכי חשוב! בסוף עוברים, טסט שני-שלישי-12, בסוף עוברים...

z x 7 r

New member
את האמת..אני רוכב מגיל 11

אבל רשיון על אופנוע הוצאתי רק בגיל 24!!! והיה לי נורא קשה בשמיניות- כשהתחלתי - הייתי על DR350 אבל לא ישר, קודם עשיתי את ה 125 סופר דיוק, ולמרות שרכבתי מההתחלה - מגיל 11 עד 16 על ג'אווה ולא עשיתי אף תאונה - ולא נפילה ולא החלקה - בקושי שלטתי בDR. ואפילו שנה אחרי שעשיתי רשיון על XT600 0 היה לי עדיין קשה בשמיניות - אבל עדיין הוצאתי בטסט ראשון וטסט ראשון.. אז פעם לא יוצא על פעם אם את מבינה על מה אני מדבר

שונאת את הDR

למרות שיש פוזה של "הארלי" כשיושבים עליו, אבל רק מהצד. אני אוהבת את הבנדיט, שהמורה הבטיח לי כשאעבור טסט אני לוקחת סיבוב עד הבית וחזרה...שזה באילת.

למעלה