אני על סף ייאוש!!!

אני על סף ייאוש!!!

בבקשה תעודדו אותי קצת!!!... עכשיו חזרתי משיעור 8 על 500 סמ"ק, ומה אני אומר לכם!? בא לי למות! אני חולה על אופנועים כבדים ואני חייבת את הרשיון הזה.. אבל הפחד לא מרפה ממני אם זה ביציאה לכביש [עדיין לא לבד אלא עם מורה בהרכבה] ואם זה כשאני עושה שמיניות בסיבובים הקיצוניים, היום התהפכתי
אני בטוחה שתוכלו לעזור לי בלתת לי טיפים מנסיון- איך "להשתחרר" בזמן הסיבובים? כי אני כולי תפוסה מרוב פחד, אפילו את הברך אני מפחדת להוציא מהחשש ליפול עלייה... שיגעתי כבר את המורה! עזרה בדחיפות..

yules

New member
לא להוציא ברך!!!!

כמה טיפים: מרפקים למעלה מבט בשמיניות לכיוון הפנייה, ולא לגלגל הקדמי - חשוב ביותר, בלי זה, אין מצב לעבור לא להוציא ברך להוריד את האצבע מבלם היד להרגע קחי כמה סיבובים במגרש מחוץ לשמיניות, תראי שאת מסוגלת לזרום עם האופנוע לא להוציא ברך להדק את הברכיים למיכל תרגעי ותני לזה זמן, אין כמו תרגול ותזכרי לא להוציא ברך בהצלחה, ואל תוציאי ברך.

el presidente

New member
אם לא הייתי יודע שמדובר בפורום

אופנועים..הייתי יכול לגבות את התאור שלך בתמונות מכל אתר פורנו שני. "תרגעי ותני לזה זמן, אין כמו תרגול"....
זהו..כאן נגמרה ההלצה.

../images/Emo6.gif

אז למה מלמדים להוציא ברך??? למה????? זה באמת משגע אותי, כי איך שאני מוציאה ברך אני מאבדת שיווי משקל והמורה מתעצבן- "למה את לא מוציאה ברך"???????

yules

New member
נשיא וריי - שימו לב לדברי

טוב נו אז תוציאי ברך ובכלל תעשי מה שהמורה שלך אומר - הוא זה שמעביר אותך טסט, לא אני עם הנסיון מגיעה המיומנות עובדה שגם אחד כמו הפרזידנטה עם בעיות של איזון כימי במוח עבר טסט יש לי עוד כמה עצות יותר מעמיקות, אבל אותן אני אשמור לעצמי מפאת הערת הנשיא המון בהצלחה

el presidente

New member
../images/Emo6.gif תייעץ..תייעץ......שהדור הצעיר

לא יגלה את הכיף בקילוף גלדים..

Aדי

New member
שאלת את המורה שלך לטיפים?

כשאני הוצאתי את הרשיון שלי, המורה הדריך אותי איך לעשות את השמיניות וכו' כמו כולם, אבל רק אחרי ששאלתי אותו צפציפית לגבי מצבים שונים הוא "תרם" לי מידע לעשות אותם יותר טוב. למשל - בשמיניות, לא להשען על הכידון (עם הידיים) ואת המבט כמה שיותר קדימה לתוך הסיבוב, להאיץ מעט בכל ישורת לפני הפניה בשביל שלא תגיעי לפניה עם מהירות נמוכה מידי. בכל מקרה לצערנו את לומדת כרגע רק לעבור את הטסט, אחרי שתצברי קצת נסיון (יותר נכון, ביטחון), פנקי את עצמך בקורס אצל גידי פרדר בשביל ללמוד באמת איך לרכב על אופנוע.

הוא לא מפסיק לדבר

וכל הזמן מנסה לגרום לי לשפר, רץ אחרי כל זמן שאני עושנ שמניות
, הוא יוריד 7 קילו בקצב הזה. אבל רציתי עוד טיפים ועידוד... וכשאני מגיעה לפנייה במהירות נמוכה מדי אני מכניסה חצי קלאץ'.

Doctor Junior

New member
מי מלמד להוציא ברך??? אין שום צורך

בכך. ברך לומדים להוציא רק כשרואים מירוצי GP ושם הם עושים זאת מסיבות שרק ש"תגדלי" תביני. בכל מקרה הטיפ הכי הכי חשוב הוא המבט. את חייבת לישר מבט ולא להסתכל למטה, אסור להסתכל לכיוון הצמיג, לאן שתסתכלי לשם תגיעי וכל השאר יזרום אוטומטית כי המבט יתן לך את הבטחון.

זהו

שהמבט בשמינות צריך להיות מכוון לנקודה ואז הקידון מסתובב מעצמו.. אבל יש לי בעייה עם להסתכל לצד כשאני נוסעת קדימה...זה מחרפן

asparagos

New member
הרבה מלמדים להוציא ברך

וממש לא בגלל אותן סיבות של הקרקס הנודד, פשוט יש תלמידים שזה מקל עליהם.

וידוי

אני מוכרח להתוודות על ההיסטוריה. כשלמדתי, גם לי אמרו את המנטרה "תסתכל קדימה, לא על הגלגל הקדמי" ו"האופנוע הולך לאן שאתה מתסכל". מכיוון שאני שייך (כפי הנראה...) לזן מיוחד של המין האנושי, אצלי חלקים מהתאוריה פשוט לא עבדו... להסתכל רחוק? לא עובד כשאין לך ראיה פריפרלית, וכשאתה במצב שאתה נדרש "לנסוע בתוך הקווים". "האופנוע הולך ל..."? שטויות. הוא הולך לאן שהכידון מכוון אותו - לא חשוב לאיפה העיניים מסתכלות. אח"כ למדתי לרכב מהתחלה אצל גידי... (ובלי ספק יש לי עוד הרבה ללמוד) אבל כל זמן שלא מלמדים איך לשבת, איך להחזיק את הכידון, איך לתת פקודות היגוי (זכרו, המהירות נמוכה...) - לא ברור לי אין הדברים האלו יכולים לפעול. והאמת? גם אם כל הנ"ל קיים (ישיבה, אחיזה), לא ברור לי אם ניתן ללמד את זה בשלב כ"כ מוקדם (אבל תקנו אותי אם אני טועה...)

yules

New member
תותח - אתה צודק

ולכן אמרתי לנערה לעשות מה שהמורה אומר המטרה היא לעבור טסט אחרי זה בא הלימוד האמיתי אני עשיתי שלב א' חודשיים אחרי שקניתי את האופנוע הראשון לפני זה לא ממש ידעתי מה אני עושה.

אוף...

הסברים יעזרו... מאד!!! והנסיעה בין הקווים, איפה נשמע ואיפה נראה דבר יותר קשה מלא לעלות עליהם? מה זה הדבר הזה!? גם ככה אני נוסעת על ה"טורים" בלבד בלי גז, וכשהמנוע מתחיל "להתפרפר" ואוטוטו נכבה, חייב קצת גז ואז כמובן שבסיבוב אני עולה על הקו!!

אני לא מורה - אבל:

ברבות הזמן מצאתי שישיבה נכונה היא הדרישה הבסיסית. בגדול, הרגליים צריכות לחבוק את מיכל הדלק באופן שמאפשר (עד גבול סביר) לגוף לנוע לאן שאת רוצה - בלי להפעיל לחץ על הכידון באמצעות הידיים שנשענות עליו (נסי לשבת על האופנוע כשהוא על רגליות האמצע בלי לאחוז בכידון, לחבוק את האופנוע, ולהרגיש את הגוף כאשר הוא נתמך בשרירי הרגליים, הבטן והגב בלבד - בלי עזרת הידיים) הנקודה השניה היא להבין שלצורך הפעלת מצמד, מצערת או בלם קדמי, הידיים הם לא יותר מצינור גמיש שבסופו יש גורמים שנותנים פקודות. כלאמר, הפעלת הנ"ל צריכה להעשות כשהידיים חפשיות למדי, ואינה מלווה בפקודת ניהוג. עכשיו אפשר להכניס את אלמנט הניהוג, שאינו תלוי בישיבה (כי את חובקת את המיכל באופן שהמשקל לא נשען על הידיים, או כמעט לא) ובהפעלת האופנוע (כי הידיים הם רק אלמנט גמיש שבסופו יש אמצעים להפעלת האופנוע). ולעניין השמיניות, יש כאן שילוב של ניהוג והפעלה: אם הישיבה נכונה, אפשר לנסוע במהירויות מ-מ-ש איטיות (למעשה, אפילו איטיות במידה שהבוחן יכשיל אותך על כך...). כל מה שצריך זה לשחק במצמד תוך שמירה על גז קצת מעל הסרק (ואצל רוב מורי הנהיגה הסרק מכוון די גבוהה...) זהו -- עכשיו יבואו כל המומחים ויסבירו איזה שטויות כתבתי. בכ"ז, אלו ה-$0.02 שלי ...

אני לעולם

לא עולה על האופנוע לפני ש"מחממים" אותו...כלומר, תלמידים אחרים או המורה עצמו, עושים כמה סיבובים. לאחר מכן המורה מסובב משהו מתחת למיכל, נראה לי הוא מעלה את הטורים או משהו, כדי שהאופנוע לא "יתפרפר". והיום כשניסיתי "לשחק" בקלאץ' והגז התהפכתי...כי השמיניות מסומנות בסוף המגרש ומיד יש מדרכה היורדת ל"כביש" [זה מגרש ענק עם מסלול, מסלול שמיניות ו"כביש" לנסיעת מבחן לפני שיוצאים לכביש האמיתי]. ולכן מרוב פחד שאני ארד ל"כביש" סובבתי יותר מדי את הקידון לחצתי על הכל- על הקלאץ' על הגז, על הברקס...בקיצור עשיתי "סיבוב אספלט". וכשאני מסובבת את הקידון עד הסוף, ממש צמוד למיכל הדלק, ע"מ לא לעבור את הקו, אני מאבדת את שיווי המשקל ומורידה רגל...ואז מתחילות הצעקות!! "במקום להוריד רגל, תוציאי ברך!!!!" זה פשוט מטורף, אתה עושה ככה- נופל, עושה אחרת- גם נופל... ה' תן לי רק טיפת מזל..

א. לא חייבים לנסות סמוך לקצה... ב.:

תנסי את מה שכתבתי. ג. לסובב כידון עד הסוף זה לוותר על האופציה ל-"עוד". סתם הרגל שכדאי להפטר ממנו מוקדם ככל האפשר... ד. מי אמר שלרכב על דו"ג זה קל? (ד"א, למזל אין כלום עם הנושא - רק להתמדה וללימוד)

למעלה