אני מתבייש

אני מתבייש

עוד פעם חדרו חיילי צה"ל לרפיח. עוד פשיטה שגרתית, כמו בשבוע שעבר וכמו בשבוע הבא. פשיטה שגרתית ודיווח שגרתי בסוף המהדורה ברדיו ובתחתית עמוד פנימי בעיתון. מי שקרא אתמול את הידיעה בעיון גילה ששני פלסטינים נהרגו בפשיטה הזאת של צה"ל. מי שקרא יותר בעיון גילה שאחד הגופות שחיילינו השאירו מאחוריהם היתה גופתו של ילד בן ארבע. מי שעובר על העיתונים ברפרוף לא שומע ולא יודע על זה שום דבר. אילו זה היה ילד ישראלי שנהרג היינו רואים את תמונתו בעמוד הראשון. על ילד פלסטיני הרוג אנחנו עוברים לסדר היום, רק ההורים שם ברפיח כואבים ומתאבלים על ילדם. ואני, ששרתתי ברצועת עזה גם בסדיר וגם במילואים, מתבייש היום. אני מתבייש להיות אזרח ישראלי. אני מתבייש להיות חייל בצה"ל. אני מתבייש להיות במדינה שדורשת מהעולם להזדהות עם הסבל של קרבנות הפיגועים, ובאותו זמן אנחנו מתעלמים מהילדים שאנחנו בעצמנו הורגים (אפילו הודעה של הבעת צער על הריגת הילד, ולו כדי לצאת ידי חובה, לא שמעתי מראשי המדינה והצבא). איזה בושה ובזיון לכולנו. כמה התדרדרנו מאז שאפה מדינת ישראל להיות "אור לגויים"!

Moledet972

New member
כי אזרח ישראלי חשוב למדינה יותר

מאשר אזרח לא ישראלי. לכן, אנחנו עושים שידורים נרחבים על פיגוע בן 5 הרוגים בישראל, מספר שעות של שידור, ואילו הפיגוע באינדונזיה לא סוקר בזמן אמת אלא דובר עליו בחדשות. אם היה פיגוע של 2 הרוגים באינדונזיה, אף אחד לא היה מציין אותו. - אני מצטער על הרוגים ערבים - אם הם חפים מפשע, כמובן.

EverMan

New member
לא יודע אם למדת אזרחות או לא

אבל יש דבר שנקרא זכויות האדם הטבעיות. שלא משנה באשר הוא , הן קיימות לו. אחת מהן , היא הזכות לחיים. והמדינה שלנו , בתור מדינה דמוקרטית , צריכה לשים את הזכויות הללו מעל הכל. ואח"כ לחשוב על המדינה ... אדם באשר הוא אדם צריך שיהיה לו את הזכויות המינמליות הללו.

iKilledKenny

New member
ולנו אין זכות לחיים?

הצד השני (כן רוב הצד השני) תומך בהפרת הזכות הזאת או שמבצע את הפרת הזכות הזאת. אנחנו אכן שמים את הזכות מעל לכל אבל קורות תאונות וטעויות ואם באמת יש כוונה להרוג מישהו אז זה מחבל. להם מצד שני יש כוונה להרוג כמה שיותר נשים, ילדים ואנשים תמימים בכלל.

EverMan

New member
שוב קני יקירתי , אין פה שום צר שני

יש פה פאנטים. את מניחה לעצמך לנהל את חייך בגלל הטרוריסטים , את נכנעת אליהם ואת דופקת את כל העם שלהם יחד איתם. הזכות לחיים צריכה להיות הדדית , אבל הפרה שלה לא מצדיקה פגיעה קולקטיבית.

Moledet972

New member
אכן, אבל...

אם ע"י פעולה שבה עלולים לההרג חפים מפשע, ניתן לסכל פעולה שבה יהרגו ישראלים, יש להעדיף את חיי הישראלים ולבצע את הפעולה.

EverMan

New member
נכון , אבל צריך להימנע מהמצב

מראש שאנשים עלולים לההרג , ואת זאת ישראל לא עושה.

Moledet972

New member
עצם זה שיש עוד מחבלים שם זה יותר

מדי.זה שאנחנו שולטים בכל ארץ ישראל המערבית לא יותר מדי, זה דבר סביר. זה שהערבים שנמצאים ביש"ע, כל עוד יש טרור, זה יותר מדי.

EverMan

New member
נו באמת , דיי קצת עם הדמגוגיה.

עצם זה שאתה נמצא שם , זה יותר מדי !

Moledet972

New member
ומי זה אנחנו?

רואה, בסופו של דבר, כמו שאמרתי, אנחנו נחליט, וזה מה שיקרא. כי אנחנו רוצים.

EverMan

New member
ברור שאנחנו מחליטים

אבל שאנחנו מחליטים , הרצון שלנו הוא לא הכל ! שוב ,האינטרס שלנו צריך להישמר , אבל ההחלטה צריכה להיות שקולה והוגנת ! זה שאנחנו רוצים זה לא מספיק ! ומי זה אנחנו ? מדינת ישראל הריבונית.

Moledet972

New member
אכן.

יש כאלו שרוצים להיות לטובת הצד השני, יש כאלה שרוצים להיות מאוזנים, ויש כאלו שרוצים להיות פרו ישראלי. אני בוחר להיות פרו ישראלי. אתה אולי בוחר להיות מאוזן.

EverMan

New member
אני לא בוחר להיות מאוזן

אני בהחלט פרו-ישראלי ! אבל אני חושב גם על ההיגיון והמוססריות בדבר ולא רק על האינטרס הישראלי. אני משלב את הרצון שלי ואת הנכון.

Moledet972

New member
אתה תומך בלתת לערבים את

כל מה שהם רוצים. במה אתה פרו-ישראלי? (לפחות לפי דעתך, שלפיה הערבים רוצים רק את יש"ע)

למעלה