אני מתבייש

מי שטוען שצריך להרוג

מי שטוען שצריך להרוג ילדים פלסטינים כדי להגן על הילדים שלנו מציב דילמה מוסרית מפלצתית, אבל היא לגמרי כוזבת. ההיפך הוא הנכון. חייל שהורג ילד פלסטיני מגביר בזה את השנאה ומגייס עוד מתאבדים שיבואו לפגוע בנו. חייל ששומר על חיי הילד הפלסטיני מגן בזה גם על הילדים שלנו. הפתרון היחיד הוא לצאת מהשטחים הכבושים שאין לנו מה לחפש שם וקודם כל מרצועת עזה.

Moledet972

New member
הפיגועים לא נובעים משנאה.

אולי האנשים שמתאבדים - חלקם פועל מעוני ושנאה. אבל - את הפיגועים לא מארגנים הצעירים המתאבדים. את הפיגועים מארגנים אש"ף, התנזים, החזית, הג´יהאד, החמאס ,וכו´. לכן, פיגועים יתגברו כאשר הם יקבלו נצחונות - נסיגה ישראלית, וויתור ישראלי, וכו´. הפיגועים יתמתנו כאשר הם ינחלו תבוסות - פינוי כפר ערבי, הקמת התנחלות חדשה, מבצע גדול של צה"ל למעצר וחיסול מחבלים.

EverMan

New member
זה שטויות , אתה בעצמך חושב כמוהם

אז מה אתה מדבר ? המחשבה שנסיגה או וויתור זה הפסד זה לא נכון. אנחנו לא מפסידים דבר לטרור , אנחנו עושים את מה שטוב לישראל ! לי לא אכפת מהם , באמת שלא. מה עוד , הקמת התנחלות חדשה זה הפסד ואחד גדול לישראל.

Moledet972

New member
תגובה.

אני לא חושב כמוהם. אם סוריה תסוג מלבנון, או אם תורכיה תתקיף לסוריה, אני לא חושב שיש סיבה לתקוף את סוריה, גם אם סוריה תהיה חלשה. לעומת זאת, אם מצרים וירדן תתקופנה את ישראל, יש סיכוי לא נמון שסוריה תצטרף, וכך גם ההפך. - תוספת שטח זה תמיד דבר טוב למדינת ישראל. - ככה הטרור רואה את זה. מה לעשות! הטרור רוצה שטחים. אם אנחנו נסוגים, אז הוא הרויח.

EverMan

New member
איזה תפיסה עקומה של הסכסוך

הטרור רוצה שטחים ? לא ! הטרור הוא אמצעי (לא כשר) להשיג מדינה. העם רוצה שטח , לא הטרור. מה לעשות , הטרור הוא חלק מהעם , אבל הוא לא העם. העם ירוויח ? - מצויין ! הטרור יחטוף על הראש בו זמנית - גם מצוין. חוץ מזה , לא הבנתי מה הקשקוש שכתבת למעלה , מה הקשר ? ולא , ירדן ומצרים לא יתקפו את ישראל.

Moledet972

New member
לא...

- אירגוני הטרור כולם רוצים את כל השטח של ארץ ישראל המערבית. - העם גם רוצה שטח. רובו רוצה את כל השטח, חלקו הקטן יותר מוכן להספק בגבולות 67´. - מצרים תתקוף אותנו ועוד איך! אם היא תדע שיש לה הזדמנות לחסל את ישראל בקלות, היא תעשה זאת!

EverMan

New member
דבר ראשון ...

-לא , הם לא רוצים את כולם , שנית , ארגוני הטרור הם לא העם , הם לא מייצגים אותו והם לא מייצגים את דעותיו. -ברור שהם רוצים ... גם אני רוצה את כל המזה"ת , רוצה זה יפה. הם מסתפקים ורובם מסתפקים בשטחי 67. -זה רק מראה לך שאתה לא מבין כלום ביחסים במזה"ת.

Moledet972

New member
איך אתה יודע מה הם רוצים?

- טרור פועל בגיבוי אוכלוסייה. אם האוכלוסייה תומכת - יש טרור.

Moledet972

New member
לא!

אין טרור חזק. יכול להיות טרור, אבל, אם למשל פקיסטן הייתה מתנגדת בכל תוקף לטרור, ונלחמת נגדו, ולא רק אומרת "אנחנו מתנגדים לטרור אבל תומכים במטרותיו", אז לא היה טרור נגד הודו. אם תושבי עזה היו מתנגדים לטרור, אז לא היו יוצאים מחבלים רבים מעזה. אם תושבי טול כרם לא היו תומכים בטרור, אז הם היו מתארגנים ופועלים נגדו. בכל מקרה, ללא אוכלוסייה, אין טרור.

למעלה