אני ממש לא מבינה את זה...

גם טועה וגם מטעה

יותר מדי עשיות יש לי במה אני טועה ובמה אני מטעה אשמח לדעת, תפסיקי לזרוק סיסמאות באוויר תבססי את דבריך

גם לכתוב מרירה ושלילית

כלפי גולש אחר זה להטעות,,
את לא מסכימה איתי זכותך אבל אל תקראי לי מריריה ושלילית, אני לא כותבת על עצמי כאן כלום אני כותבת באופן כללי למען הורים אחרים..
יש לי זכות מלאה לזרוק סיסמאות באוויר לכן זה פורום פתוח וקריאת מילים כמו מריריה ושלילית היא לא יפה ומקוממת!

אם התכוונת לטועה ומטעה בהקשר

זה אז קבלי את התנצלותי ככה מרגיש לי אבל צודקת זה לא הוגן כלפיך מעבר לזה נכון יש לך זכות מלאה לזרוק ססמאות באוויר אבל אם את לא מבססת אותן אז את יודעת הן גם מאבדות מהאמינות שלהן

אני לא דואגת לאמינות

כי אני יודעת שיש כאן לפחות 3 גולשים שיודעים על בשרם למה התכוונתי.. ויתכן שיש אפילו יותר..
ולגבי שאר הגולשים אז כל גולש חושב כרצונו, אני לא יכולה לבסס דברים אם גולשים בוחרים שלא לשתף.

דגנית61

New member
אני סירבתי

גם ממני ביקשו להפגש בבית, סירבתי! אני חושבת שצריך לעשות הפרדה בין הבית לגן, זה שיש לנו ילד "מיוחד" זה לא אומר שאנחנו משפחת "רווחה" שצריכה ביקורי בית....

dina199

New member
זכותך המלאה לסרב

יש מקרים שגם בבית ספר רגיל רוצים ביקורי בית.
אין להם שום עילה חוקית.

אולי אין להם עילה חוקית

אבל יש להם מספיק קייס להתלבש על משפחה ולבשל פניה לרווחה בגלל אותו סירוב ,,

באלוטף עשו אתנו את זה

והרעיון היה לבוא ולראות איך הילד מתפקד בסביבה הטבעית, ואם יש לנו שאלות שקשורות לילד ולבית זה היה המקום (באותו זמן התעסקנו בגמילה ועזרו לנו משהו בשירותים, לחברה אחרת עזרו בלחשוב איך לסדר את פינת הישיבה באוכל בגלל בעיות אכילה וכו וכו). זה לא היה משרד החינוך.... ממש לא הרגיש שבאים להסתכל עלינו ולבדוק שום דבר (תכלס הם אתו כל הזמן ויכולים לראות הזנחה אם הם רוצים גם בלי להיות בבית).

אחרי שהגננת והפסיכולוגית ראו אותו בבית היה לדעתי שינוי בגישה אליו גם בגן, הוא הראה יכולות גבוהות בהרבה (מסתבר) בבית ואחר כך הבינו אותו טוב יותר.

מבינה את הפרנויה (לצערי יש המון סיפורים מסביב ולכי תדעי) וכמובן שזכות כולם לסרב אבל יכול לצאת מזה גם משהו טוב (בהנחה שאת בוטחת בצוות וחושבת שיש בכך טעם).

האמת שהלוואי שיציעו לנו גם השנה- הילד היה בעננים, והיה לו מוזר אבל זה עשה טוב.

dina199

New member
ללא קשר לפרנויה ולכוונות טובות.

לכל אחד ישזכות לסרב להכניס מישהו למקום הפרטי שלו.

dina199

New member
זאת הייתה השאלה הראשית של פותחת השרשור.

והיא בהחלט לא מוכנה שמישהו ייכנס לה הביתה.
אבל היא ניסתה להבין את ההגיון מאחורי דרישת הביקור, ולזה אין הגיון (אז אין מה להבין
)
ולפעמים זה גם מסוכן . לא הכל ורוד בעולמינו.

schlomitsmile

Member
מנהל
היא לא שאלה אם מותר לה לסרב,היא שאלה מה הטעם לפעמים יש טעם ותועלת,
ואת זה כתבו מי שהתנסה בטעם והתועלת הזאת.
ולפעמים אין.
ואין חולק שבכל מקרה זכותו של ההורה לסרב.

dina199

New member
היא ניסתה להבין מה ההגיון

במקרה ספציפי שלה.
אז קודם כל אני חוזרת - לכל אחד זכות לסרב לפגיעה בפרטיות (מה שלא אומר שאסור לסרב. מי שמסכים ולא רואה בזה פגיעה - אין שום בעיה. אבל היא אישית רואה בזה פגיעה).
במקרה שלה אי אפשר להבין את ההגיון כי אין הגיון . הגיון יש למי שכן רוצה ביקור כזה ומרוצה ממנו.
היא לא רוצה , היא כבר החליטה לסרב - ומה שלדעתי קורה - הגיון אין שם.
השאלה המפורשת הייתה 'האם יש הגיון'
התשובה המפורשת שלי 'אין הגיון'.
כל אחד יכול לכתוב דעות ותשובות אחרות.(וכן כתבו שרשור ענק
)
אבל זו התשובה שלי.

לסיכום

אני חושבת שצריכה להיות פניה של הורים למשרד החינוך ואפילו לכתוב עצומה
נגד תופעת ביקורי הבית במערכת החינוכית,
והורים שחושבים שהביקור הזה יתרום לילדיהם יכולים לבקש בקשה מיוחדת לביקור בית, משיחות שהיו לי בעבר ובהווה עם הורים
ביקור הבית מאוד מלחיץ את ההורים ומציב אותם במגננה, בסימני שאלות, ובמתח מיותר לגמרי.
גם שמדובר בהורים שבוטחים במערכת הם חשים במתח לקראת הביקור.

אני אדם מאוד בטוח בעצמי ולא מתגוננת, אבל מקום שהאבחנה של הילד מביאה איתה ספיחים מיותרים כמו ביקור בית- אני כועסת...

למעלה