אני ממש לא מבינה את זה...

אני ממש לא מבינה את זה...

היום התקשרה הגננת של הילד מהגן התקשורתי והיא רוצה ביקור בית לשוחח.
אני מסכימה שצריך לדבר כל חודש חודשיים ולראות מה קורה בגן ואיך מתקדמים, אבל ממש לא מצליחה להבין את העניין של הביקור בית.
למה לא להיפגש בגן או במקום אחר?
אם הילד היה בגן רגיל, מישהו היה חושב להגיע הבייתה?
האם הגננת בגן תקשורתי היא גם עובדת סוציאלית פתאום?
אולי תאירו את עיניי, כי לי ממש אין מושג למה היא רוצה את זה...
(נ.ב: אני מתכוונת לסרב כמובן)

את פשוט אומרת

שאת לא מסכימה, אל לך להתרגש מזה, ביקור בית זה לא חובה.
למה הן עושות זאת? שאלה טובה אבל אין סיבה לחשוש..

dina199

New member
לא חייבים להבין

במשרד החינוך היקר שלנו יש דברים שונים ומשונים

הי את לא חייבת להסכים

אני יכולה להגיד לך שזה כן מקובל וזה מקובל גם בבתי ספר וגנים רגילים הביקורים האלה לא נועדו לבחון את תפקודך כאמא אלא כניסיון להכיר את סביבת המגורים של הילד. גם בגן של בתי היה ביקור בית לי באופן אישי זה לא הפריע אני במערכת יחסים מאוד טובה עם כל צוות הגן ולכן לא הרגשתי פחד ולא הרגשתי שמישהו בא לבדוק אותי, אלא באמת כניסיון ללמוד עוד על הילד. אני חושבת שגישה שכל ביקור בית נועד כדי לבדוק את תפקוד ההורים היא גישה מוטעית. גישה לוחמנית מראש היא לא הגישה הנכונה זאת לפחות דעתי. השאלה היא האם את מרגישה טוב עם הצוות של הגן, האם יש לך תחושה שהם מחפשים אותך, כי אם כן אז תמונת המצב אחרת. אבל לשאלתך זה מקובל וקורה וכפי שאמרתי לך גם בבית הספר של בנותיי הנטיות ערכו ביקורי בית וגם אז לא הייתה לי בעיה והכל נעשה ברוח טובה.

ממש לא

אין לי גישה לוחמנית,
אני רק חושבת שכל אחד צריך לעשות את מה שתפקידו מייעד לו. וגננת היא לא פסיכולוגית או עובדת סוציאלית.
הקשר עם הצוות בגן סביר, לא מסכימים עם כל מה שנעשה שם, ועדיין... עם עבודה מלחיצה וילד לא קל אני צריכה את הפינה שלי.

אני חושבת שלצוות חינוכי אין מה לחפש בבית התלמידים וכל הנימוקים בעד לא מצדיקים את זה,
ממש כמו שהגננת או המחנכת לא ירצו שההורה יבוא ויתערב להם בגן/כיתה..
אני חושבת שהגיע הזמן שציבור הגננות/מחנכות יבינו שהורים לא אוהבים שמחטטים להם בפרטיות!

עונה לך כמו שעניתי ללוליטה

במקרה של הבת שלי אני בהחלט מתערבת במה שקורה עם בתי בגן ואם מה שהוא לא ניראה לי אני גם דואגת שזה ייפסק הצוות בגן של בתי עובד תוך שיתוף פעולה מלא עם ההורים ההורים מעורבים בכל דבר שנעשה עם הילד ויש משקל כבד מאוד לרצון ההורים ולדעתם. אני להבדיל ממך לא רואה חיטוט בביקור בית אלא שוב רצון להכיר עוד נדבך בחיי הילד, שוב הכל שאלה של גישה.

את מתערבת במה שקורה בגן

אבל אין מצב שאת מתערבת בניהול הגן ויש הבדל מאוד גדול בין הדברים, גננת/מחנכת שנכנסת לבית חודרת לתחום לא לה, ואני ממש לא מסכימה עם הגישה שטוענת להכיר עוד צד בילד,
הגישה הזו פסולה ולא רק שמדובר בחיטוט אלא מדובר בחיטוט בוטה, זה שיש חינוך חובה לא אומר שאני צריכה לאפשר למי שנמצא כמה שעות מסכנות עם הילד שלי במשך בקושי שנה שלמה{אם נוריד את החגים אפילו לא שנה}
ואפילו עם היא נמצאת שתי שנות לימוד עם הילד אין הצדקה לחיטוט הבוטה של אותה אחת בתוך חיי המשפחה!

אין לי מושג למה

את כל כך שלילית, גם כשהגננת באה לבית היא לא אומרת לך איך לנהל ולהיתנהל בביתך אני לא יודעת על סמך מה את אומרת את הדברים הללו. את יכולה לא להסכים עם הגישה הזו אבל זו המטרה, אני נהנתי מהפגישה לא שאלו שאלות ולא כלום כפי שאמרתי קודם אני בקשרים מעולים עם הצוות אז העברנו עוד חצי שעה של שתית קפה ביחד ונהננו. מאיפו הבאת את התערבות הגננת בניהול הבית השד יודע. חבל לירות סתם דברים מהבטן אני כותבת כאן מהניסיון שלי.

אני לא שלילית

להפך אני מאוד חיובית אני באה כאן לעזור להורים שעשו להם בעיה עם הנושא הזה,
ואני קוראת כאן להורים לצאת במחאה נגד התופעה!!
לי אישית אין שום בעיה עם זה וגם לא היה לי!

לאף הורה לא עשו

בעיה כי חוקית אי אפשר לעשות בעיה וזאת מהסיבה הפשוטה ביותר שהביקור מותנה בהסכמת ההורים בלבד.

כנראה את מבלבלת

בין עובדי רווחה לעובדי למורות, ושוב אני שמה דגש על מה שאמרתי כמה וכמה פעמים בשירשור זה, אם יש בעיה בין הצוות החינוכי להורה ( וכרגע זה לא משנה באשמת מי הבעיה) במצב זה אכן גם אני לא הייתי מכניסה הביתה אבל אם הכל בסדר ויש שיתוף פעולה והצוות קשוב להורה אני לא רואה סיבה ליהיות שליליים

dina199

New member
מורים חייבים לדווח על דברים

שם תופסים כחשודים. ז"א גם כשיש סירוב לביקור בית - הם יכולים להניח שזה מצב חשוד.
וכשהם מדווחים - זה מגיע לרווחה.

זה בדיוק מה שיכל לקרות בבית ספר שיש לו מדיניות עיקשת של ביקורי בית, אז הם לא יכולים להכריח על פי חוק
אבל לפנות לרווחה לדווח הם בהחלט יכולים לדווח, וזה בכלל לא קשור לנחמדות שלך כהורה ואת כמה אתה "חבר" של המורה,
ברגע שיש לבית הספר מדיניות מסוימת שאתה כהורה לא משתף פעולה הנחמדות שלך כהורה לא תעזור אתה הפך להיות הורה שאיננו משתף פעולה.

למעלה