אני ממש בדילמה

מריוס זכריה

Member
מנהל
גבר אמיתי, בעיני, יודע לדבר עם אישה

אני מציע לך ללמוד את זה. זה לא כזה מסובך. צריך רק להבין שאישה זה החבר'ה מהמוסך ולא החבר'ה מהמילואים. ואתה יודע מה? אני בטוח שכשחיזרת אחרי אישתך ידעת יפה מאוד איך לדבר איתה. רק אחרי החתונה שכחת... לא ככה?

magesty

New member
אני באמת לא מבין איפו הטעות שלי

נכון שהכרתי אותה התנהגתי אחרת וגם אותו דבר לגביה 4 שנים יצאתי איתה אפילו פעם אחת היא לא הרימה את הקול , מהרגע שהגיע הילד הראשון הסרטים התחילו

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש פה רק פתרון אחד

כמו שאמרתי לך: זה לא משנה "מי התחיל". הגיע ילד, והחיים קשים יותר. לכולם. מה שאתה צריך לעשות זה להחזיר את היחסים למה שהם היו קודם. כלומר, גם אם היא פותחת עליך פה, עליך לעשות כל מאמץ לדבר יפה, לכבד אותה – גם כשהיא לא מכבדת אותך. תיכף יכתבו לך פה שזה מתכון להיות פראייר שמאלני-שנקינאי-וכולי. ואני אומר לך שלא. כי אני לא ממליץ לך להיות כנוע ומושפל! אלא לעמוד על שלך, איפה שזה חשוב, אבל לעשות את זה בדיבור רך ונעים. אין הרי שום קשר בין הדברים. אפשר לדבר כמו אבו-עלי ולהיות שפוט, ואפשר לדבר יפה ולהיות מאוד ברור. והכי חשוב אני אומר לך: אין תרופת קסם אחרת! או שתשוב לדבר איתה והתנהל איתה כמו אז, כשהייתם זוג מוצלח – או שאתה בדרך לגיהנום (עם רבנות או בלי). כי רק שתדע לך, שזה לא נגמר בגירושין. בגירושין מהסוג הרע האישה מסיתה את הילד נגד האבא, ואתה לא רק תשלם מזונות, אלא גם עלול להיות לך ילד שישנא אותך ויזלזל בך – כי ככה אמא אומרת.

magesty

New member
אתה לא תאמין אבל זה בדיוק מה שאני עושה

ביום שישי האחרון שהיא צעקה עלי ,אני בכל אופן לא החזרתי לה באותו מטבע אמרתי לה בפירוש שאני חייב לישון עכשיו ברוגע והיא המשיכה לצעוק ולקלל אני חושב שלהביא עוזרת בהפתעה זה יהיה הפיתרון הכי טוב , אני יעדכן אותך

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפתעה זה לא רעיון טוב

בעיקר לזוג מסוכסך. יפה שאתה מנסה בטוב. רק קח בחשבון שכדי שתראה תוצאות זה צריך להיות עקבי, על פני זמן ארוך. ובעיקר (אני חוזר לדבר הראשון שכתבתי לך): לעשות הסכמים. לא צעדים חד צדדיים משום סוג. (ללכת לישון, לאיים בגירושין או להביא בהפתעה עוזרת). שיתוף פועלה והסכמים.

magesty

New member
טוב בסדר נזמין ביחד שוב עוזרת

הבעיה שהיא מזמינה עוזרת זה כמו יום חג אצלה יותר לכיוון חג נקיונות פסח היא רוצה לנצל אותה עד הסוף ואז היא מתעייפת אני מתעייף והעוזרת לא רוצה לראות אותנו יותר ננסה לשכנע אותה שתחשוב שהעוזרת זה רק במקומי
אגב אחרי השיחה של אתמול היא התקשרה ,והתנצלה ואמרה שהיא לא מעוניינת לריב איתי אבל בתוך תוכי אני יודע בדיוק מה יהיה ביום שישי

מיזוגן

New member
מר מריוס זכריה הנכבד

איך לדעתך מרגיש ילד כלפי אביו כשהוא רואה אותו ננזף ומושפל ע"י אימו ללא תגובה? כנראה שלתפיסתך הוא יכבד את אביו על התנהגותו "הבוגרת". ברור שהוא לא יזלזל בו ולא ינסה את אותו פטנט בעצמו. מזכיר לי את העצות שמקבל חבר שלי, שהוא אב לילד קצת מופרע. ילד בן 5 עושה ממנו צחוק והעצות הנאורות מדברות על להסביר ברוך ועם סבלנות. מעניין מה יקרה בעוד 10 שנים עם הילד שלו עם העצות האלה. אני מניח שהמשטרה תדע הכי טוב לספר. ככה זה כשאין בוס. אבל כנראה שזה מחיר נמוך לשלם בשביל להיות נאור בעולם החילוני-שמאלני-שיינקינאי-ליברלי-פמיניסטי המשך יום נעים, פורום נאור ונכבד

magesty

New member
אתה טועה

ראשית כל הילדים שלי מעריכים אותי הרבה יותר משהם מעריכים את אישתי וזה מהמון סיבות סיבה ראשונה אני אומנם לא צועק אבל אני עומד מאחורי המילים שלי אישתי צועקת "שמישהו יבוא לעזור לי " בגלל שהיא לא פונה למישהו ספציפי לא לוקחים אותה ברצינות סיבה שניה בגלל שהיא הרבה פעמים צועקת כבר הילדים התרגלו ולא מתייחסים אליה פעם אחת הרמתי את הקול שני הילדים שלי עמדו דום , וזה בגלל שהם לא עזרו לה המקרה הכי בעייתי זה שהיא צועקת עלי ביום שישי , זה מקרה שבאמת אין לי פיתרון אליו אני יכול להגיד לך שביום שישי הבן שלי הגדול תמיד בורח מהבית , אולי גם אני צריך לאמץ זאת

תגיד

איך מרגיש ילד שרואה את אמו ננזפת ומושפלת על-ידי אביו ללא תגובה? והאם זה יותר בסדר, מאחר שבבית יש "בוס"? מזכיר לך עצות שניתנו לחינוך ילד סורר? מהסיפור של הלה עולה שהוא נותן לילדיו דוגמא לצפצף על האמא, וכשנוח לו מנסה להרוויח נקודות בפעולות גיבוי. רוצה כבוד? תעבוד!

מיזוגן

New member
התגעגעתי גברת מפלצת

הילד מרגיש חרא גם אם אימו מושפלת. אם את רומזת שאני בעד להשפיל את האישה, את כמו תמיד טועה בגדול. יש כללי יסוד בין בני אדם (כל בני אדם, כולל ילדים): בלי אלימות, בלי קללות, בלי צעקות. אבל "אלא אם כן". ברגע שאחד הצדדים (כולל ילדים) עובר על אחד הכללים בפעם הראשונה, התגובה צריכה להיות תקיפה ונחושה. ילד צועק על הוריו - סטירה על המקום. אישה מקללת את בעלה - סטירה על המקום. בעל מקלל את אשתו - האישה עוזבת את הבית על המקום. כל תגובה נרפית תיתן אישור להמשך ההתנהגות הפושעת. דיפלומטיה כל עוד הצדדים נותנים כבוד. מי שמתכופף לא יקבל כבוד ולא משנה באיזו עטיפה חילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית תעטפי את זה. יש מובן?

אבניהו מספריים המנצח בין השניים - אחת, שתיים

שלום למתגעגע כבר בארבע השורות הראשונות של הצהרת הכוונות "באידיאלי" הדרדרת לסתירה פנימית מוחלטת אני לא רומזת שאתה בעד להשפיל אישה. אני אומרת בפה מלא ופתוח - יש לך רטוריקה טיפוסית של גבר מכה, עם בעיות קשות בתחום השליטה וערך עצמי. מה שאתה מתקשה להפנים, אפוא, זה שתחושת ההשפלה היא פנימית לאדם. אדם שהושפל רבות כילד או ספג אווירה אלימה ומשתלחת מסביבו (והתנהלות של "ילד צועק על הוריו - סטירה על המקום" בהחלט מקדמת את העניין) ימשיך לחפש פיצוי ונקמה כל חייו. או עד שיצליח לטהר את הרעל בתוכו. עד אז, כל קללה, כל הרמת קול, כל מילה לא במקום יקפיצו את הפיוז הקצר. "אישה מקללת את בעלה - סטירה על המקום" לא פותר בעיות כבוד, או משיב כבוד אבוד. זה להשיג הרתעה של פחד במחיר של שנאה כבושה. זה לנקום באמצעות פעולות משפילות על תחושת ההשפלה והזיפט שממלאים אותך ממילא. כדי לזכות בכבוד, צריך שני דברים, במקביל: לכבד את האחר לכבד את עצמך. כשאתה מקרין כבוד לאחר, להבדיל מהתחנפנות מניפולטיבית מפייסת, אתה מעביר לו מסר שהוא מוערך ואתם שווים. הוא ירגיש בכך, וישיב לך באותו מטבע. הסבירות שמישהו שאתה באמת מכבד יפנה אליך עורף קיימת אך נמוכה, ואם הוא לא משיב בחזרה, יש לך תמיד אפשרות להציב גבול או במקרה קיצוני לנתק איתו מגע. ברגע שאתה מכבד את עצמך, אתה לא זקוק להערכה של האחר, הערכתו משמחת אותך אם היא קיימת, אבל היא לא ממוטטת לך את האגו אם היא שלילית, ועל כן אתה לא נזקק לפעולות תגמול או פיצוי משקמים. וזו כל התורה

מיזוגן

New member
קשקוש שמאלני כהרגלך

מתעלם מהניתוח הפסיכולוגי המטופש כדרכם של שמאלנים, התפיסה שלהם מבוססת בעיני עצמם כל עוד המציאות לא מוכיחה אחרת. ברגע שזה קורה, אין תשובות קונקרטיות. -מה תעשה אם נצא מלבנון והחיזבאלה ייטווח את הצפון? - "זה לא יקרה כי נקרין כבוד והוא ישיב באותו מטבע". - מה תעשה אם נצא מעזה והחמאס יטווח את ישובי הדרום? - "סבירות נמוכה ואם כן נציב גבול". אז אני שואל אותך גברת מפלצת, מה זה להציב גבול? מה זה לנתק איתו מגע? הילד שלך משתולל בסופרמרקט, צורח עלייך ומקלל. מה את עושה עכשיו תכלס בשטח? בואי נשמע את הנאורה עונה לעניין ולא מדברת בסיסמאות שמאלניות פלצניות. תני לי לנחש - "הילד שלי לא יעשה את זה".

נומלה

New member
אם הילד שלי משתולל בסופר מרקט

לוקחים אותו חזק ביד יוצאים מהסופר (אפילו באמצע קניות) נכנסים לאוטו ונוסעים הביתה. אם תכניס לילד שלך סטירה בסופר מישהו יכול להזמין משטרה. אולי קשקוש שמאלני אבל גם מיזוגנים שמרנים צריכים לציית לחוק. (גם בענים סטירה לאשה) אולי תתחיל להציע פתרונות שמתישבים עם חוקי המדינה? אפילו אם אינם מוצאים חן בעינך.

מיזוגן

New member
חזק ביד?!

אוי לאוזניים שמאלניות! גברת מפלצת בוודאי חולקת עלייך ואפילו הייתה מצלצלת למשטרה אם הייתה רואה אותך נוהגת באלימות שכזאת. כנראה רצית להגיד "מבקשת ממנו לצאת מהסופר ומסבירה לו בנאורות שזה מאד לא יפה איך שהוא מתנהג (ומתפללת שהוא יעשה טובה ויציית). אגב לחנך את האישה זה אכן תפקידו של הבעל, לא רק של האבא. בכל קשר חברתי אנחנו מחונכים, במובן של מה מותר ומה אסור. גם האישה מחנכת את הבעל. במקרה של הכותב היא חינכה אותו שלה מותר להתפרע כמה שהיא רוצה בימי שישי ושהוא צריך לספוג ולציית.

אני אכן חולקת עליה

כפי שמתואר זה אכן אקט כוחני, ריאקטיבי ואימפולסיבי, שיש בצידו פחד מתוקפנות של הילד עד כדי ביטול הצרכים של האמא. הקניות בסופר הם הצורך של המבוגר. הילד, שנמצא עם המבוגר בסופר, נמצא שם לא כי הוא צריך לקנות, אלא כי הוא נספח שלא היה איפה להשאיר, או עם מי. איבוד שליטה של ילד בסופר היא אחת מאלה או שילוב של חלקם או כולם יחד: - הוא משועמם ועייף משהות במקום הומה ומציף שלא מתאים לצרכיו, ומתמרד כנגד ההורה שלא מתחשב ביכולות הספיגה שלו (קניות נעשות בד"כ בשעות הערב כשיכולת לשאת תסכולים יורדת ביחס הפוך למידת העייפות); - הוא חווה התעלמות או ביטול מתמשכים לפניותיו מצד ההורה ששקוע בענייניו ולא שם דאם. - הוא מנסה לקבל משהו וזוכה לסירוב אגרסיבי / משא ומתן לא צולח - הוא פשוט מתקשה לשלוט על דחפים או לדחות סיפוקים - הוא יודע <מידע מודיעיני מוקדם> שאם הוא יעשה סצנה <אבוי לבושה!>, מייד יקחו אותו החוצה וייסעו הביתה הורה נבון, רגיש ומודע לא מאתגר את היכולות הפיזיות והמנטליות של הילד שלו.

נומלה

New member
אני דוקא מסכימה איתך

התגובה שלי היתה למצב נתון. "הילד צורח ומשתולל בסופר" אני אכן חושבת שאין מקומם של ילדים קטנים בסופר ומעולם לא לקחתי ילדים קטנים לקניות בסופר. בעניני אתגרים אני לא מסכימה. אני חושבת שתפקידו של הורה רגיש ונבון הוא כן לאתגר את היכולות הפיזיות והמנטאליות של ילדו. זאת נראית לי דרך להתפתחות בסביבה הכי תומכת שאפשר. אבל זה באמת לא קשור לכאן.

אתגור יכולות

התגובה של הרחקת העולל מהקהל נכונה, אבל כפי שתיארת זאת, זה נשמע יותר בכיוון דיכוי המהפכה "והענשה". לא ברור את מי יותר.... תמיד לקחתי את הילדים לסופר, כשהיו קטנים, וזה יכול להיות עניין מאוד חינוכי. רק צריך שהורים לא יהיו על אוטומט. אפשר להפוך את הקניות בסופר ללמידה של צרכנות נבונה, לחינוך לניהול תקציב, לשיתוף בעצם השגת והבאת דברים לטובת כלל המשפחה <עזרה באיסוף הסל> ועוד. הורים נבונים ורגישים שרואים בתפקידם לאתגר את היכולות של הילד לא יבחרו לעשות את זה במצב שהוא עייף, רעב, חולה או מוצף. כי זה או התעללות או אימון לשבי האיראני. וזה, אם כל הכבוד, לא מתיישב על הדוקטרינה השמאלנית שלי.

למעלה